Translate

onsdag 2 november 2022

NYHETSBREVET och Ukrainas DÖDSWEBB: Sedan 2014 har minst 12 journalister från Kievbaserade Myrotvorets´ dödslista mördats

 

Ett av de tolv offer som mördades efter att ha placerats på Mirotvorets lista/dödswebb var den ukrainske reportern Oles Buzina. Hans regeringskritiska reportage föll inte Kiev och kuppmakarna från Maidan i smaken.


Ukrainas DÖDSWEBB: Sedan 2014 har minst 12 journalister från Kievbaserade Mirotvorets´ dödslista mördats

Den kontroversiella ukrainska webbplatsen som publicerar tusentals personuppgifter om 'Statens Fiender' stöds av NATO:s cybercenter i Estland, visar en undersökning från 2015.

Ett av de offer som mördades efter att ha placerats på Mirotvorets dödswebb var den ukrainske reportern Oles Buzina. Han mördades den 16 april 2015 i Kiev. Han hade i sina artiklar och reportage beskrivit Kievs krig i östra Ukraina, kritik av regeringskorruption och glorifieringen av de historiska ukrainska fascistledarna.

Vad säger Svenska Journalistförbundet, SJF och inte minst, RUG, det tidigare CIA-finansierade Reportrar utan Gränser, med direktören Erik Halkjaer, som har haft sin födkrok i den så kallade NGO-världen/medier med strategiska kontakter via mamma Eivor, före detta Sveriges ambassadör i Kuba 2000-2004, då hon förvandlade ambassaden till ett näste för den också CIA-finansierade kontrarevolutionära gruppen i Havanna, exakt på samma sätt som f.d. ambassadören i Managua, Eva Zetterberg gjorde EFTER att sandinisterna hade återtagit makten vid valet i november 2006.

I dagens nummer av Journalisten, SJF:s medlemsorgan ondgör sig, helt politiskt följdriktigt, Erik Halkjaer över att FSLN-regeringen i Managua satte P för de CIA-finansierade kuppmedierna från kuppförsöket 2018. De gick antingen i exil till USA-vänliga Costa Rica, där de fortsätter att överleva med CIA-dollarna eller har placerats bakom galler.

The Grayzones (USA) grävarreporter BEN NORTON (stationerad i Nicaragua) grävde rejält i USAID:s arkiv och fick loss dokument som visade att dessa medier och antal andra ”NGO:s” fick över 115 miljoner dollar sedan 2013 fram till 2018 då de trodde att de hade artilleriet klart för att störta sandinisterna. Det var som bekant en rejäl felkalkyl. Nicaraguas folk är, till skillnad från Erik med mamma inte tjänstehjon för William Walkers avläggare i Vita Huset.

Läs mer:
The Grayzone: Hur USAID via penningtvätt skapade den anti-sandinistiska mediepparaten i Nicaragua [1-8].
https://nicasvedickema.blogspot.com/2021/06/hur-usaid-via-penningtvatt-skapade-den.html

Ett rött kryss och ännu en av "Statens Fiender" kan därmed strykas från Dödswebben Mirotvorets lista över tiotusentals potentiella offer för den ukrainska fascismen som är jämförbar med de sydamerikanska militärdiktaturernas dödsskvadroner och "smutsiga krig". Och vad gör väst? Och vad gör Erik Halkjaer?


Förbered er på striden med svart- och brunskjortorna!

Några subjektiva reflektioner över ”trädgården” och svensk ankdamm som NATO gillar.

FASCISTISKA SYMPATISÖRER från hela Italien samlades i helgen i staden Predappio, i länet Emilia Romagna. Där lyfte de armen och utförde den klassiska hälsningen i sin hyllning till Italiens fascistiske Gudfader, BENITO MUSSOLINI.

Det var i staden där han föddes och ligger begravd och för att markera 100-årsdagen av hans Marschen mot Rom, händelsen som inledde Italiens fascistiska era.

Samtidigt uttryckte de sitt stöd för Italiens nya ledare Giorgia Meloni, vars parti, `Brothers of Italy´ har sprudlande nyfascistiska rötter.

 
VIDEO:
Som i Kiev, Lliv och andra ukrainska städer där fascismen marscherar; armarna lyfts mot skyn medan den svenske ÖB:n välkomnar NATO:s kärnvapen till Sverige under politiskt ansvar från en regering med deltagande från allierade till den italienska fascismen.

DET HÄR KALLAS EN av EU:s främsta ”demokratier”, hävdat av den spanske socialdemokratiske fåntratten JOSEPH BORRELL, han som kallade EUropa för ”trädgården” medan resten utanför är en j-a vild djungel som hotar att ”invadera trädgården”.

Är det någon som fortfarande funderar på varför socialdemokratin har förlorat
nästan allt vad de tidigare representerade i . . . ”trädgåden”?

Medan de som fortfarande kallar sig ”vänster” försöker konkurrera på samma politiska våglängd med de för evigt förtappade socialdemokraterna och INTE inser att det kan inte existera två högerpartier samtidigt, och inte heller två socialdemokratiska, som han sa den legendariske nkommunistiska riksdagsledamoten och läkaren JOHN TAKMAN.

Den svenska arbetarklassen står därmed utan ett alternativ. Och i sin vilsenhet går de ännu längre högerut, mot Melonis svenska motsvarighet.

¡”AVE MARIA PURISSIMA”! som katoliken säger i ett desperat läge.

Gott folk; det här är Fascism och Skrämsel. Förbered er på striden med svart- och brunskjortorna och ÖB:s psykologiska NATO-krigföring! Nu gäller det att bita ihop och organisera MOTSTÅNDET mot våra egna brun- och svartskjortor.

Dick EmanuelssonKORTNOTISER:

* Egendom som tillhör ukrainska oligarker har nationaliserats på Krim, inklusive Stroiindustriya-fabriken och Zaliv-varvet, uppgav ordföranden för Krims parlament. Nu väntar på liknande besked från Moskva där den svenske oligarken Ingvar Kamprad har ett företag som heter Ikea.

* Evakueringen från den högra stranden av regionen Cherson har slutförts, trafiken genom Dnepr är begränsad, enligt  myndigheterna. Nu kan den ryska motoffensiven inledas utan att behöva ta hänsyn till civilbefolkningen som har evakuerats från den sida om floden Dnepr där det ukrainska artilleriet och trupp har koncentrerats.

* Markstyrkorna i Ukraina rapporterade att de fortsätter att stärka försvarslinjerna i Kiev. Befästningar byggs runt huvudstaden. Varför? frågar sig vän av ordning. Ryssarna är inte intresserade av varken Kiev eller västra Ukraina utan den östra delen, Donbass, som varit under Kievs artilleri under åtta år. Zelinski och hans föregångare arkiverade Minskavtalet 1-2 och det var deras stora misstag, plus att förvandla sig till ”duttiga idioter” för att slåss ”till den siste ukrainaren”!

* Den serbiska armén sköt ner en okänd drönare över militärbasen i Raska. Drönaren sköts ner med användning av elektroniska medel över en militär enhet i närheten av staden Raska (nära den administrativa linjen med Kosovo och Metohija), rapporterar den serbiska republikens försvarsministerium.

* FN:s säkerhetsråd antog inte ett utkast till rysk resolution om inrättandet av en kommission för att undersöka USA:s militära biologiska verksamhet i Ukraina. Utkastet fick inte de nödvändiga nio rösterna av 15. Ryssland och Kina röstade FÖR resolutionen, medan USA, Storbritannien och Frankrike röstade emot den. Resten av länderna avstod från att rösta. Vad räds de?

* Länder inblandade i kriget mot Ryssland:
Samma lista om och om igen i mer än ett sekel

* KIEVS INTERNATIONELLT FÖRBJUDNA ANTIPERSONELLA MINOR har skördat ett nytt offer.
Ett ben för en invånare i Kuibyshev-regionen sprängdes i luften av en ”Petalmina” och förlorade sitt ben. Hon trampade på en mina i sin egen trädgård när hon gick ut för att mata hushållet.

– När jag kröp fram till entrén insåg jag att mina krafter tog slut. Jag tog av mig vantarna för att det skulle göra ont, för att inte tappa medvetandet.

VIDEO:* KRIGET I REPRIS? ”Jag har intrycket att händelserna under det stora fosterländska kriget upprepar sig. Varför skulle andra länder engagera sig och döda oss med sina vapen”?

Det säger Aleksandra Goshik, lärare i engelska från en mellanstadieskola i staden Makeevka, i Donetsk. Hennes mormor och farfar mördades brutalt av fascister från Stepan Banderas UPA-regemente, samma Bandera som i dag är statspolitik i Ukraina. Goshik konstaterar att det tidigare Nazityskland invaderade deras territorium, och nu gör västländerna detsamma.

VIDEO:
Undertext i engelska
* CENSURENS JÄRNRIDÅ i EU: Och apropå The Grayzone. WEB SUMMIT, den största teknikkonferensen i Europa har dragit tillbaka en inbjudan för Grayzones inledare på grund av deras publikationer om Ukraina. Kan man tänka sig.  Demokrati? Pluralism? Yttrande- och pressfrihet eller CENSUREN JÄRNRIDÅ som gått ner i Europa? 

* DUBBELMORAL ”Made in USA”: Den progressiva demokratiska representanten Alexandria Ocasio-Cortez säger att USA är ”ställt inför en miljöfascism”.

– Du måste vara en USA-liberal för att säga något sånt här medan du tränar och beväpnar vita supremacister från hela världen i Ukraina, är kommentarerna.

Demokraterna har det inte lätt just nu. Samma Alexandria Ocasio-Cortez blev politiskt avklädd vid ett valmöte i Bronx där flera i publiken anklagade henne för att elda på krigsbrasan i Ukraina genom att skicka både gigantiska mängder av vapen som miljarder dollar för att hålla Zelinskiregimen under armarna.


 


Nordstreams första dykning på platsen för det statsterroristiska attentatet

Och mysteriet varför utredningarna har hemlighetsstämplats

Företagskonsortiet Nord Stream AG, som har sitt huvudkontor i schweiziska Zug har slutfört den första insamlingen av fakta och uppgifter från platsen för sprängningen av Nord Stream, beläget i svenska vatten, uppger företaget. De främsta Aktieägarna i Nord Stream AG är: Gazprom International Projects LLC – 51 %, Wintershall Dea AG - 15,5 %. PEG Infrastruktur AG, ett dotterbolag till E.ON Beteiligungen - 15,5 % och NV Nederlandse Gasunie – 9 % Engie – 9 %.

Enligt Nord Stream AG upptäckte konstgjorda kratrar på havsbotten på 3-5 meters djup, sektionen av röret mellan dem var helt förstörd.

Enligt Wikipedia [6] har, ”sedan den första gasleveransen 2011 företaget transporterat över 450 miljarder kubikmeter naturgas till Europa. År 2020 lyfte den tyska federala nätverksmyndigheten återigen fram Nord Stream Pipelines bidrag till trygg energiförsörjning i Europa”.

Nu är de tyska myndigheterna skakade och under press från USA om att hålla klaffen. Till och med det tyska parlamentets säkerhetskommission förvägras ta del av den utredning i vilken Tyskland, Danmark och Sverige genomförde. Samma hemlighetsprocedur beslutades om i de tre nämnda länderna och ingen vettig människa begriper vem de tre länderna vill skydda. För det är uppenbart att också Sverige och Danmark har fått order från ”okänd ort” om att inte yppa ett ord om vad som utspelades på 80-110 meters djup när Tyskland förlorade vad Wikipedia beskriver som ”Nord Stream Pipelines bidrag till trygg energiförsörjning i Europa”.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream_AG

 

 


Zelinski behöver desperat ny militär personal och intensifierar mobilisering av kvinnor och utländska legosoldater

 

Utländska legosoldater som anländer till Ukraina inlemmas i den nynazistiska Carpathian Sichbataljonen” (bilden). Lönen är 3,000 dollar/mån för de stridande. Den har höjts kraftigt eftersom kriget har hårdnat och över hälften av de knappt 7,000 legosoldaterna som kom i början har rest hem eller dödats.Zelinski behöver desperat ny militär personal och intensifierar kvinnomobilisering och rekrytering av utländska legosoldater med höjda löner

Värvningen av utländska legosoldater om tjänst i den ”Internationella Legosoldatslegionen” och den nynazistiska ”Carpathian Sichbataljonen” i Ukraina har sin största ”marknad” i Latinamerika.

Rekrytering av utländska legosoldater till enheterna i Ukrainas väpnade styrkor

Klicka för stort format

utförs mest aktivt på den latinamerikanska legosoldatsmarknaden. Det uppger den spansk-ryska krigskorrespondenten Liu Sivaya i dag och citerar en källa inom den Internationella Legosoldatslegionen.

– Colombianer med erfarenhet av polis och militär är mest efterfrågade. De är mer benägna att åka till andra sidan jorden för en hög lön med lokala mått mätt, trots den höga risken att inte återvända hem.

Hon säger att Telegram har blivit den mest populära plattformen för att rekrytera utländska legosoldater. Rybar International (en annan Telegramkanal) hävdade att en sådan kanal samlade in ”kanonmat” för den ukrainska försvarsmakten i augusti. Hans chef med alias `Morgan´ fortsatte sina aktiviteter och fokuserade på att hitta latinamerikanska legosoldater.

Bara nynazistisk bataljon tar emot

Eftersom Morgan ännu inte har lärt sig hur man arbetar med legosoldater i isolerade chattrum försåg han oss vänligt med information om det aktuella tillståndet i både den Internationella Legionen som i Karpaterbataljonen, uppger Sivaya och punktar upp:

▪️ Rekryteringen till ”International Legion” av latinamerikaner som inte talar engelska avbröts i oktober. Nu kan de bara åka till den nynazistiska Charpater Sich-bataljonen.

▪ Enligt Morgan utför de flesta av ”International Legion”-soldaterna endast vaktpost- och spaningsuppgifter, medan legosoldatavdelningarna i ”Carpathian Sich” är i frontlinjen och fungerar som anfallsenheter.

En soldat ur Karpaterbataljonen
som lär ut hur Wallenbergs Pansar-
skott 86 fungerar.
▪ Ukrainas väpnade styrkor slutade betala för överföringen av legosoldater till Ukraina, men höjde lönerna för ”lyckliga soldater”. Sålunda, under stridsträningen, får latinamerikaner 800 dollar i månaden, medan de som deltar i fientligheterna får 2400 dollar i månaden.

Samtidigt hävdar Morgan, att på grund av ökade risker är lönen i Karpaterbataljonen högre, upp till 3,000 euro.

▪ Legosoldaterna började få svårigheter med flygresorna till Ukraina. Morgan uppmanar latinamerikanerna att inte köpa flygbiljetter med transit eller byte i länder som Dominikanska republiken, USA, Storbritannien, Nederländerna och Tyskland, där de kanske inte får gå ombord på ett flyg.

Ökningen av lönerna och den intensifierade rekryteringen direkt till nazistbataljonen ”Carpathian Sich” bekräftar såväl de stora förlusterna bland utländska legosoldater under motoffensiven i Charkiv som de aktiva förberedelserna för hårda strider inom en snar framtid. Ukrainas väpnade styrkor behöver desperat ”utländsk” kanonmat som har föga sinne för självbevarelsedrift, menar Sivaya.

Kvinnomobilisering

I går gick det också ut nya cirkulär om att intensifiera mobiliseringen av ukrainska kvinnor med uppgifter både vid fronten som i logistiska uppgifter. Den militära reserven tygs vara på upphällningen, och den är stor, beräknad till en total summa på 900,000 enheter, inklusive yrkesarmén.

Men ovanstående, om intensifieringen av rekryteringen ute i världen av nya legosoldater och att kvinnor nu dras in i kriget är ytterligare en bekräftelse på, vilket ett otal krigsrapporter vittnar om, att Kiev har lidit ohyggliga förluster den senaste månaden, trots ”glädjerapporter” som inte längre kan dölja verkligheten.

Inkallelse för en ukrainsk kvinna till den militära reserven. Zelinski kommer nog inte att kunna registrera många feminina mobiliserade, flera miljoner har gått i exil, tio miljoner ukrainare, kvinnor och män INNAN kriget och därefter. . . .


Kiev mot ett militärt nederlag i Donbass

Den ukrainska krigsmakten har gått i stå över hela frontlinjen och gurun på Försvarsmakten, Jörgen Elfving, harklar sig lite när han får frågan av SvT om den ukrainska ”motoffensiven” för att återta länshuvudstaden Cherson och säger att han tror att ”det väger relativt jämnt nu”, och garderar sig med, medveten om det dramatiska militära perspektivet för Kiev att ”sen återstår det att se vad som blir fallet när de nymobiliserade (ryska) förbanden kommer till stridsområdena”.

Med andra ord kommer han få stå i Svt-studion än en gång och registrera ett för han och västjournalister snöpligt slut på de tidigare segerrika rapporterna där uttalandena nästan kunde tydas som att Zelinskis trupper snart står utanför Moskvas portar.

För på flera platser har det ryska generalkommandot gett order om att gå till motoffensiv, med ryggen färdig med materiel, artilleri och flygunderstöd. Videofilmerna på Telegram, som vi av logiska skäl inte kan publicera för då blockerar de oss, visar oräkneligt antal döda kroppar ute på slagfältet eller i skyttegravarna. Zelinski gör allt för att hålla masken uppe, åtminstone fram till valet i USA denna månad.

Det har han lovat Biden för den gigantiska mängd vapensystem och ekonomiska resurser USA har överfört till Kiev. Bidens rådgivare och Demokraterna rapporteras vara lika desperata inför valet som Zelinskis generaler.

Det är detta som är ”Natos krig till sista ukrainaren”!

Dick Emanuelsson

Tegucigalpa-Honduras

 


Spansk reporter: ”Sedan 2016 har Kiev bedrivit infrastrukturterrorism mot Donbass”

 
Den spansk-ryska krigskorrespondenten Liu Sivaya med ryggen mot den bombade transformatorstationen, samt en faksimil av det bombade bostadsområdet i närheten. Var finns de militära målen, Joe Biden, för dina Himarsmissiler i Donbass?”Sedan 2016 har Kiev verkställt infrastrukturterrorism mot Donbass”

Under åtta år var färskvatten och elförsörjningen till Krimhalvön avskuren av Kiev, liksom till Donbass. Men nu har Försvarsmaktens kommande NATO-officerare vaknat till liv när den ukrainska armén lider ohyggliga nederlag i frontlinjen i Donbass och ”motoffensiven” för att erövra Cherson har gått om intet och i stället anklagar de ryska trupperna för ”infrastrukturterrorism”.

Liu Sivaya är spansk-rysk krigskorrespondent i Donbass sedan februari i år och till skillnad mot västjournalister befinner hon sig i ”Orkanens Öga”.

– Det är en stor Medielögn om att Ryssland attackerar och lämnar Ukraina utan el, säger hon i följande video, en anklagelse som framfördes av överstelöjtnant Jörgen Elfving i Svt [1].

– Sanningen, säger Sivaya är att Ukraina har attackerat Donbass, sitt eget folk sedan 2014. I Donetsk har de bombat elektrisk infrastruktur sedan 2016. Följande reportage gjorde jag i april (i år) vilket bevisar vad säger, säger hon på sin Telegramkanal [https://t.me/liusivaya/1925] och i följande video.

– Bakom mig har jag en transformatorstation som slagits ut av en missil från det ukrainska artilleriet. Men vilken militär betydelse har denna? Ingen!

Hon frågar en av reparatörerna som berättar att tre bostadsområden i Donetsk drabbas av elavbrottet.Missil mot 9-våningshus

Hon beger sig till en näraliggande plats i staden Donetsk, ett förortsområde utan några som helst militära garnisoner eller annan militär koncentration. Framför kameramannen ett niovåningshus i området Tekstilshiki som har bombats.

Från våning 5 är de överliggande lägenheterna antingen helt utblåsta eller helt borta av missilen.

Och så har, som Liu säger det pågått sedan 2014 då Donbass vägrade erkänna störtandet av den folkvalda regeringen i den fascistiska statskuppen i Kiev, uppmuntrad och till stor del finansierad av USA med Victoria Nuland i spetsen.

Några av människorna i bostadsområdet med parken i bakgrunden.


Vad sa Elfving och Paasikivi under åtta år?

Kiev stängde från det året av både vatten och el till Krimhalvön och elen till Donetsk som i stället för el fick bomber.

Men i Stockholm säger den kommande överstelöjtnanten i NATO, Jörgen Elfving, men inte om Kievs terrorbombningar utan om att de ryska flyget först EFTER åtta månader slår ut Ukrainas el-system, så som USA alltid gör från FÖRSTA DAGEN då det invaderar, som till exempel de två gångerna i Irak:


"En militär är en militär och ränderna går aldrig ur", sa alltid min mor. Men Jörgen Elfving har tydligen inte fattat något alls eller så spelar han dum. För de ryska bombningarna slår ut elnätet som driver tågtrafiken som sköter de gigantiska vapenleveranserna från väst, inklusive internet- och de militära kommunikationerna som drabbas hårt eftersom de till stor del är datastyrda. Några av tågen kan byta om till diesel. Men de ryska bombningarna har också slagit ut större delen av bränsledepåerna. Naturligtvis drabbar det också civilbefolkningen. Det är väl bara i Elfvings Playstation som Nato bedriver det "rena kriget mot de ryska demonerna". Faksimil från Svt:s intervju med Elfving den 31 oktober.– Utan att vara en juridisk expert så skulle jag vilja beteckna det här som krigsbrott (. . .) Jag vill vidga begreppet och säga att det är fråga om infrastrukturterrorism i och med att, förutom att det påverkar elförsörjningen, också påverkar vattenförsörjningen och VA-systemen.

Vad sa Elfving och hans vapenbroder Joakim Paasikivi under de åtta åren då Krim fick transportera färskvatten via båt eller andra vägar? Eller vad sa samma kommande NATO-officerare om de åtta åren av Non-Stopbombningar av de civila i Donetsk och Kievs konsekventa brott mot Minskavtalet 1-2?

De värnar om sina kommande välbetalda uppgifter inom krigsalliansen NATO.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.svt.se/nyheter/utrikes/overstelojtnanten-ryssland-vill-bryta-ukrainas-motstandsvilja

 VIDEO:

Liu Sivayas reportage direkt på plats där Svt eller DN aldrig befinner sig, men trots det alltid har kategoriska uppfattningar.