Translate

onsdag 2 november 2022

Spansk reporter: ”Sedan 2016 har Kiev bedrivit infrastrukturterrorism mot Donbass”

 
Den spansk-ryska krigskorrespondenten Liu Sivaya med ryggen mot den bombade transformatorstationen, samt en faksimil av det bombade bostadsområdet i närheten. Var finns de militära målen, Joe Biden, för dina Himarsmissiler i Donbass?



”Sedan 2016 har Kiev verkställt infrastrukturterrorism mot Donbass”

Under åtta år var färskvatten och elförsörjningen till Krimhalvön avskuren av Kiev, liksom till Donbass. Men nu har Försvarsmaktens kommande NATO-officerare vaknat till liv när den ukrainska armén lider ohyggliga nederlag i frontlinjen i Donbass och ”motoffensiven” för att erövra Cherson har gått om intet och i stället anklagar de ryska trupperna för ”infrastrukturterrorism”.

Liu Sivaya är spansk-rysk krigskorrespondent i Donbass sedan februari i år och till skillnad mot västjournalister befinner hon sig i ”Orkanens Öga”.

– Det är en stor Medielögn om att Ryssland attackerar och lämnar Ukraina utan el, säger hon i följande video, en anklagelse som framfördes av överstelöjtnant Jörgen Elfving i Svt [1].

– Sanningen, säger Sivaya är att Ukraina har attackerat Donbass, sitt eget folk sedan 2014. I Donetsk har de bombat elektrisk infrastruktur sedan 2016. Följande reportage gjorde jag i april (i år) vilket bevisar vad säger, säger hon på sin Telegramkanal [https://t.me/liusivaya/1925] och i följande video.

– Bakom mig har jag en transformatorstation som slagits ut av en missil från det ukrainska artilleriet. Men vilken militär betydelse har denna? Ingen!

Hon frågar en av reparatörerna som berättar att tre bostadsområden i Donetsk drabbas av elavbrottet.



Missil mot 9-våningshus

Hon beger sig till en näraliggande plats i staden Donetsk, ett förortsområde utan några som helst militära garnisoner eller annan militär koncentration. Framför kameramannen ett niovåningshus i området Tekstilshiki som har bombats.

Från våning 5 är de överliggande lägenheterna antingen helt utblåsta eller helt borta av missilen.

Och så har, som Liu säger det pågått sedan 2014 då Donbass vägrade erkänna störtandet av den folkvalda regeringen i den fascistiska statskuppen i Kiev, uppmuntrad och till stor del finansierad av USA med Victoria Nuland i spetsen.

Några av människorna i bostadsområdet med parken i bakgrunden.


Vad sa Elfving och Paasikivi under åtta år?

Kiev stängde från det året av både vatten och el till Krimhalvön och elen till Donetsk som i stället för el fick bomber.

Men i Stockholm säger den kommande överstelöjtnanten i NATO, Jörgen Elfving, men inte om Kievs terrorbombningar utan om att de ryska flyget först EFTER åtta månader slår ut Ukrainas el-system, så som USA alltid gör från FÖRSTA DAGEN då det invaderar, som till exempel de två gångerna i Irak:


"En militär är en militär och ränderna går aldrig ur", sa alltid min mor. Men Jörgen Elfving har tydligen inte fattat något alls eller så spelar han dum. För de ryska bombningarna slår ut elnätet som driver tågtrafiken som sköter de gigantiska vapenleveranserna från väst, inklusive internet- och de militära kommunikationerna som drabbas hårt eftersom de till stor del är datastyrda. Några av tågen kan byta om till diesel. Men de ryska bombningarna har också slagit ut större delen av bränsledepåerna. Naturligtvis drabbar det också civilbefolkningen. Det är väl bara i Elfvings Playstation som Nato bedriver det "rena kriget mot de ryska demonerna". Faksimil från Svt:s intervju med Elfving den 31 oktober.



– Utan att vara en juridisk expert så skulle jag vilja beteckna det här som krigsbrott (. . .) Jag vill vidga begreppet och säga att det är fråga om infrastrukturterrorism i och med att, förutom att det påverkar elförsörjningen, också påverkar vattenförsörjningen och VA-systemen.

Vad sa Elfving och hans vapenbroder Joakim Paasikivi under de åtta åren då Krim fick transportera färskvatten via båt eller andra vägar? Eller vad sa samma kommande NATO-officerare om de åtta åren av Non-Stopbombningar av de civila i Donetsk och Kievs konsekventa brott mot Minskavtalet 1-2?

De värnar om sina kommande välbetalda uppgifter inom krigsalliansen NATO.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.svt.se/nyheter/utrikes/overstelojtnanten-ryssland-vill-bryta-ukrainas-motstandsvilja

 VIDEO:

Liu Sivayas reportage direkt på plats där Svt eller DN aldrig befinner sig, men trots det alltid har kategoriska uppfattningar.