Translate

lördag 15 oktober 2022

Video: Svenska 50-talskanoner i strid i Ukraina!

Ukrainska infanterister, från höger till vänster. ”Svenskt stål biter”, som de allierade sa över svensk krigsexport till nazityskland, bland annat Wallenbergägda SKF som levererade de strategiskt viktiga kullagren till Hitlers krigsindustri. Nu levererar de dåtida naziallierade baltstaterna krigsmateriel till Kiev som förmodligen har skänkts av Sverige för att ”rädda dem från ryssen”!


Video: Svenska 50-talskanoner i strid i Ukraina!

Ukrainska försvarsmakten använder i strid gamla svensktillverkade 90 mm rekylfria kanoner typ Pansarvärnspjäs 1110, utvecklad på 1950-talet, enligt uppgift från den kubanske militäranalytikern Wofnon. Enligt han har Zelinski tagit emot kanonerna från de baltiska staterna.

Enligt Wikipedia föll ”Uppdraget att utveckla detta vapen på Bofors och 1953 beställdes de första prototyperna. Två prototyper levererades tidigt 1954 och 1959 fastställdes modellen som 9 cm pansarvärnspjäs m/59, senare ändrad till 9 cm PVPJ 1110” [1].

I Kiev tar man tydligen emot allt. Att de tre ”Dvärg-Reich-Staterna” nu gör sig av med gammalt infanterimateriel i förhoppningen av deras uppdragsgivare i Pentagon och Nato ska förse dem med modernt stridsmateriel, skulle inte förvåna. Är man en koloni och lydstat i en så strategisk framskjuten geografisk position mot Ryssland, ska det naturligtvis förhandlas. Att den egna befolkningen kan offras spelar mindre roll. Den halvfascistiska politiska eliten i Baltikum har ju historiska band från nazitiden att falla tillbaka på. Att Berlin är utbytt mot Washington är bara följdriktigt.

[1] https://sv.wikipedia.org/wiki/9_cm_pansarvärnspjäs_1110

VIDEO: Ukrainska infanterister avlossar
en salva med svenska PV-kanonen.
Nyhetsbyrån AFP och FRANCE 24 om gammal ammunition på Östersjöns havsbotten.


Nordstream: Gammal ammunition från andra världskriget ”saboterar” nu utredningen

Nordstreams utredning blir allt märkligare och mystisk. Som om det vore en hemlighet säger nu utredarna att det finns gammal ammunition från andra världskriget på havsbotten.

Är förevändningen nu för att föra in debatten på ett stickspår, bort från hemlighetsstämplingar av Stockholm, Köpenhamn och Berlin, med tyst gillande i Natohögkvarteret? undrar vän av ordning.

Det är en zon markerad av förekomsten av ammunition - använd eller inte - från andra världskriget”, sa den danske försvarsministern Morten Bodskov till reportrar vid sidan av ett möte med Natos försvarsallians i Bryssel i torsdags, citerad av nyhetsbyrån AFP [1].

– Det finns mycket grejer på botten av havet, så det är inte så lätt, tillade han.

Men det mildrar inte kritiken mot processen där byggaren och delägaren med logiska expertkunskaper från Nordstream, ryska Gazprom exkluderas av Sverige (Säpo), Danmark och Tyskland, i det sista fallet borde ju Tyskland som ägare har allt intresse om vem det är som gör att landet står inför en dramatisk situation där landet kan komma att uppleva en massarbetslöshet och avindustrialisering.

Att det var i Natohögkvarteret som den danske försvarsministern kommenterade ”nyheten” kan ju också verka vara en tillfällighet. Sveriges Carl Bildt for ju med första flight till Washington efter varje möte han höll som ledamot av Ubåtskommissionen. Där var ALLT konfidetionellt eftersom det rörde som påstådda utländska kränkningar av svenskt territorialvatten, inte om att registrera och dokumentera gamla utsprängda bomber för 80 år sedan.

Att sedan allt tydde på att den eventuella kränkningar av Sveriges neutralitet hade verkställts av, just det, NATO.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.france24.com/en/live-news/20221013-wwii-munitions-hinder-nord-stream-pipeline-probe

 


USA: ”Mer miljarder till Zelinski”!

Italien: "Förbered dig för vintern",
uppmanar affärsinnehavaren och
ger ett förmånserbjudande på 
en
kubikmeter  
Vedpriset för 349 euros!
Spänningar har uppstått mellan USA och EU över stödet till Ukraina, - enligt The Washington Post.

Den inflytelserika dagstidningen skriver att Vita Huset uppmanar Europa att skynda på och öka det ekonomiska biståndet till Ukraina på grund av den försämrade ekonomin i Kiev. Det är uppenbart att européerna är allt mindre entusiastiska över sådana idéer och försenar leveranserna mer och mer.Den ukrainska ekonomins kommande kollaps

Sedan februari 2022 har Ukraina nästan helt förlitat sig till västvärldens ekonomiska, logistiska och militära stöd.

Från 24 februari till 3 oktober 2022 fick Ukraina 6,7 ​​miljarder euro i ekonomiskt stöd och lånegarantier från internationella institutioner, där endast 1 miljard kom från IMF och resten från Världsbanken. Dessutom kom man överens om 38,1 miljarder euro i ekonomiskt stöd från Ukrainas givarländer.

Sammanlagt 19 länder har tilldelat ekonomiskt stöd till Ukraina på 38,6 miljarder euro.

 

DET STÖRSTA EKONOMISKA STÖDPAKETET från USA är 15,2 miljarder, inom ramen för EG:s kollektivavtal - 12,3 miljarder, från Storbritannien - 2,5 miljarder, andra länder - 8 miljarder, där 3 länder tilldelade mer än 1 miljard (Kanada - 1,8 miljarder, Tyskland - 1,1 miljarder och Norge - 1 miljard).

I strukturen för Ukrainas finansiella stöd: 17,3 miljarder är lån, 18,2 miljarder är bidrag (inte kostnadsfritt stöd och subventioner) och 3,2 miljarder är lånegarantier. Nästan allt kostnadsfritt bistånd tillhandahölls av USA (14,4 miljarder), medan Europa huvudsakligen utfärdar långfristiga lån till låga räntor.

Dessa uppgifter är från IEF Kiel.

Av det totala beloppet av ekonomiskt bistånd nådde faktiskt cirka 17 miljarder euro Ukraina, plus 6,7 miljarder från internationella institutioner.

Vad kostar det? Förra året uppgick Ukrainas konsoliderade budgetintäkter till 75 miljarder dollar, i år cirka 40 miljarder dollar.

 

OM DET SYNKRONISERAS med tidpunkten för det faktiska mottagandet av bistånd, överstiger det externa stödet 100 % av de interna intäkterna för Ukrainas konsoliderade budget.

Till detta kommer humanitärt bistånd med en uppskattad volym på 14,4 miljarder euro, varav från USA 9,5 miljarder, EG – 1,4 miljarder, Tyskland – 1 miljard, Österrike – 0,6 miljarder, Storbritannien – 0,4 miljarder, Kanada – 0,3 miljarder, andra 33 länder - 1,3 miljarder.

Humanitärt godkänt ekonomiskt bistånd för godkännandeperioden (något mer än 7 månader) är 60 miljarder (i genomsnitt 8,6 miljarder per månad), vilket är mer än budgetintäkterna.

Källa: https://t.me/spydell_finance/2041
China Daily ironiserar över det intellektuella tillståndet i EU

Europeiska unionen hoppades att USA skulle skydda och hjälpa dem. Men Förenta Staterna har sina egna planer.

Som de säger, dina förväntningar är dina problem.


Ovanstående illustration illustrerar exakt nedanstående artikel om hur Huvudkrymparligan i Bryssel borde ställas inför rätta för förskingring av EU-medborgarnas framtid.


EU:s Grönköpings Bank och rysk gas

Ryssland säljer sin flytande naturgas (LNG) i rekordfart och dess främsta köpare är de länder som införde sanktioner mot Ryssland, det uppger den till Wall Street närstående nyhetsbyrån Bloomberg.

Det är naturligtvis en livets ironi när 80 % av den ryska exporten av flytande naturgas går till länder i Europa och Asien som har infört restriktioner för handeln med Ryssland.

Till exempel det socialdemokratiskt styrda Spanien har köpt mer rysk flytande naturgas 2022 än något annat år. Belgien är också på väg att slå sitt eget rekord för inköp av rysk LNG. Frankrike har å sin sida ökat sin import av detta kolväte med 6 % sedan januari.

På så sätt fortsätter Ryssland att dra fördel av Europas och nordöstra Asiens stora svaghet: deras beroende av naturgas.

Bloomberg refererar till Internationella valutafonden som säger att vintern 2022 kommer att bli svår, men 2023 lär bli ännu svårare. Trots önskemålen om att Europa kan behöva minska sitt beroende av rysk gas, måste man fortsätta köpa den för att undvika att drabbas av underskott i framtiden.

Att EU, för ”syns skull” inte gör det direkt och inte med rubel, som var kravet från Moskva utan från storsäljarna anno 2022 av rysk naturgas, Indien och Kina ställer oss naturligtvis inför den logiska frågan; är det här en illustration av EU:s Grönköpings Bank?

Källa: BloombergFrankrike har 2 500 bensinstationer utan bränsle
och nästan 2 000 bensinstationer med delvis brist.

Franska nerver i dallring. . .

Emmanuel Macron är upprörd över priserna på flytande gas från USA till Europa:

”Att betala fyra gånger mer för gas än vad dina egna företag betalar är knappast att beteckna som vänskap”!

Stor i truten är han Macron, och han tror på sagor och vänskap med USA.

Eller vad var det han sa, USA:s 6:e president, John Quincy Adams:

«USA har inga vänner, bara intressen»!

Men Macron och övriga EU har ju underordnat sig så varför denna upprördhet?

 

Damen och Mister´n i det här huset vill att EU ska ta emot flyktingarna för USA:s krig i Mellanöstern, Afghanistan och Libyen, men nu också flyktingarna från Ukraina. Dessutom kräver de att EU ska sluta köpa billig miljövänlig rysk naturgas och i stället köpa, vad Macron säger USA-gas som är fyra gånger dyrare. Han hade så rätt, USA:s 6:e president.

 

Spaniens bidrag till Ukrainas väpnade styrkor: en mästerkock i valenciansk paella!

Spanien erbjuder sig att delta i EU:s militära uppdrag för att fortbilda den ukrainska armén. Försvarsministern, Margarita Robles, uttalade i torsdags att Spanien kommer att erbjuda medel för Europeiska unionens framtida militära rådgivande uppdrag till den ukrainska armén, som de tjugosju kommer att lansera nästa måndag.

– Vi har skickat ett erbjudande till EU så att det kan räkna med Spanien i arbetet med att utbilda ukrainska soldater, sa Robles i uttalanden vid sidan av mötet med Natos försvarsministrar.

Idag fick man veta att kvoten för de 19 ukrainska soldaterna består av att klara en praktikplats som mästerkock och lära sig laga korv, och en valenciansk paella.

Allt enligt den kubanske militärexperten Wofnon.

Inte fy skam, valenciansk paella.
Alla gånger att Zelinski lägger beslag på mästerkocken!


 

”Total ukrainsk kapitulation”

Sergej Surovikin är en kortfarattad man, som nu står i spetsen för den ryska militära insatsen i Ukraina, fruktad av sina fiender och beudnrad av de egna.

Igår fällde han ett kort uttalande som kanske får Kiev att fundera i vems tjänst Zelinskiregimen bedriver kriget och de konsekvenser det kan få om det inte kommer till stånds en politisk förhandlingslösning.

– Jag är inte villig att offra fler ryska soldater i ett gerillakrig mot fanatiserade horder och vapen från NATO. Vi har tillräckligt med kraft och tekniska medel för att få Ukraina till total kapitulation.

 


Venezuelanska emigranter som anlänt till New York.


Så här kan en SD-migrationspolitik se ut som nu förverkligas i USA

USA släpper bara in 24 000 venezuelaner som ska finansieras av en ”sponsor”!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-10-15 / Migration för venezuelaner till USA ska inte kosta staten en dollar. Det är tanken bakom Bidens beslut i torsdags.

Beslutet är baserat på det faktum att migranten inte får förmåner från offentliga medel så som matkuponger, Medic-aid-hjälp, kompletterande trygghetsinkomst och tillfällig hjälp till behövande familjer.

USA-regeringen kommer att acceptera upp till 24,000 venezuelaner. Men deras ”sponsorer” måste ”underhålla” dem i 10 år eller tills de har amerikanskt medborgarskap.

För att vara ekonomisk sponsor till en migrant måste din inkomst vara minst 125 % över fattigdomsgränsen. Denna referens bestäms årligen av Department of Health and Human Services #HHS och varierar beroende på antalet medlemmar i familjegruppen.

Värdena för 2022 kan verifieras i den bifogade tabellen. Som en illustration, för en familj på två personer är minimiinkomsten 18,310 dollar och för att sponsra en migrant måste den uppgå till 22,887 USD. Om det inte räcker kan du försöka hitta en medsponsor.

Men siffran 24,000 personer per år är rent av löjlig, säger migrantexperter här i Honduras. Bara i september anlände det 33,000 venezuelaner till gränsen mellan Mexiko och USA. Under det senaste året har siffran ökat med 293 procent.

Varför?

 

FÖR ATT DEN TIDIGARE OCH nuvarande administrationen i Vita Huset har fört ett ekonomiskt utnötningskrig mot Venezuela i tron att ett hungrigt folk ska resa sig och störta den folkvalde presidenten. Europa och de latinamerikanska högerregeringarna (finns knappt några kvar) spelade med i spelet, bland dem socialdemokraten Ann Linde som pinsamt erkände Donald Trumps marionett Juan Guaidó som ”Venezuelas legitime president”, trots att han sedan 2020 inte ens är ledamot av parlamentet, dit han valdes 2015 på 93,000 röster i sin delstat.

Situationen 2018 och 2019 var så kritiskt att den venezuelanska oljan, som hade varit landets ekonomiska kronjuvel inte inbringade en enda dollar till statskassan. Oljeindustrin stod i praktiken still eftersom alla reservdelar i den helt och hållet USA-uppbyggda oljeindustrin var blockerade av USA. Den ekonomiska situationen tvingade eller lockade av den latinamerikanska högern flera miljoner venezuelaner att emigrera.

Nu har situationen förändrats märkbart och med hjälp av ryska och iranska ingenjörer har egna reservdelar skapats och oljeindustrin producerar idag mer än 1,5 miljoner fat per dag, samtidigt som oljepriset favoriseras den venezuelanska ekonomin. Regeringen Maduro har också skickligt flexibiliserat ekonomin och landsbygden börjar äntligen att blomstra och importen av livsmedel kan på så sätt reduceras.

 

Konfiskerad i USA, värd 70 miljarder svenska kronor.


MEN VENEZUELANER EMIGRERAR men är nu inte lika välkomna efter att USA besegrades i sitt skoningslösa och illegala ekonomiska krig mot Caracas.

Bara ett exempel;

Bensinstationskedjan CITGO tillhör det venezuelanska statliga oljebolaget PDVSA och togs helt sonika bara över av Trump som hävdade mot all internationell rätt att den skulle administreras av USA:s marionett, Juan Guaidó. CITGO är värderad till sju miljarder dollar, drygt 70 miljarder svenska kronor. Men Ann Linde hade inget emot Trumps beslut utan fortsatte och fortsätter att telefonera med sin ”trevlige vän Juan Guaidó”! USA har i evckan ratificerat sin konfiskation av CITGO.

Så när nu venezuelanska emigranter anländer till USA och gränsen är de inte längre välkomna. Trump och Biden trodde att de med den venezuelanska emigrantvågen skulle få regeringen Nicolas Maduro på knä. Det gick inte. Venezuelas folk vägrade låta utländska stövelklackar beträda venezuelanskt territorium och 4,5 miljoner civila venezuelaner anslöt sig till den venezuelanska Folkmilisen. Donald Trump bekände att han inte kunde rå detta folk, som han har gjort så stor skada uppbackade av sina europeiska allierade som nu själva får känna av det ekonomiska kriget av USA.

 

MIGRATIONEN HANDLAR INTE BARA om de priviligierade kubanerna och venezuelanerna utan också om den katastrofala situationen i Haiti där hunger råder sedan flera veckor. Vid gränsstationen `Las Manos´, mellan Nicaragua och Honduras är situationen komplicerad och haitierna dominerar bland flyktingarna.

Men dessa har inte varit välkomna i USA. För kubanerna som tagit sig över sträckan mellan Kuba-USA har det räckt att kubanen bara sätter en fot på playan i Florida för att han ska ges permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Venezuelanerna har också varit relativt sett välkomna.

Men inte längre. Och orsaken till att USA nu skärper sina migrationslagar också mot venezuelanerna är att situationen börjar bli kritiskt vid gränsen mot Mexiko, varför läger har upprättats i New York av denna stadens borgmästare.

Källa: LaTabla (Ven)