Translate

torsdag 6 oktober 2022

”Låt oss bli mardrömmen för dem som försöker ta våra drömmar från oss”!

 

”Låt oss bli mardrömmen för dem
som försöker ta våra drömmar från oss”!
Nu kommer tacket till väst:
Zelenski varnar för att Ukraina inom en snar framtid kan stänga av elförsörjningen till Europa!

Enligt den ukrainske presidenten förser Ukraina Europa med billig el, men ”någon gång” kommer det att stoppa detta för att klara vintern.

– Vi kommer inte att ha tillräckligt med el för att värma upp våra hem. Och den tiden kommer, säger mannen som offentligt skäller ut västledarna när de inte i ”avtalad tid” girerar över miljonerna eller listan över svindyra vapensystem som han anser att skattebetalarna i våra länder ska betala, då vi måste stänga ned.

Bombar kärnkraftverk

Till att börja med kan han ju sluta att bomba och beskjuta Europas största kärnkraftverk som levererar 20 procent av hela Ukrainas elbehov. Kärnkraftverket står dess bättre under rysk kontroll och Zelinskis bombningar tvingar de administrativa myndigheterna att stänga ned driften tillfälligt efter att delar av kärnkraftverket träffats.

Men Zelinski säger inte bara att det är ”externa ryssar” som beskjuter sina vapenbröder vid anläggningen. Han anklagar dessutom ryssarna för att bomba fängelset med neo nazistiska Azovfångar som står under rysk kontroll och där åtta väktare dödades vid bombningen. Han säger också, redan dagen efter det statsterroristiska attentatet att det var ryssarna som sprängde sin egen gasledning, Nordstream 1-2 och till råga på allt nonstopbombar ryssarna de befriade territorierna i Donetsk och Luhansk under rysk kontroll och väst står bara och lapar i sig lögnerna. Och svenska medier också, förstås, till och med medier som vi trodde skulle ha en seriös inställning.

Källa: The American Conservative

Dick Emanuelsson

Se inte så orolig ut, Zelinski, stålarna droppar ju in varje dag!Ett helt ukrainskt militärkommando utslaget med iransk kamikazedrönare

Staden ligger i Kievs närhet.
KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT
Enligt information träffades kommandots administrativa samt militärbarackerna och flygfältet. Det finns förluster bland de ukrainska officerarna, vilket följande videosekvenser visar.

Det var de påstådda iranska kamikazedrönarna ”Geran-2” som användes mot det ukrainska militärkommandot i staden Belaya Tserkov. Det är första gången iranska drönare har kunnat nå så långt från frontlinjen, rapporterar den kubanske militäranalytikern Wofnan. I detta område står luftförsvarssystemen tätt och täcker huvudstaden Kiev.

Enligt kubanen kan dessa ”Shahids” (det ryska namnet är ”Geran-2”) täcka ett avstånd på upp till 100 mil.

Bila Tserkva är en stad i länet Kiev, belägen cirka 80 km söder om Kiev. Folkmängden uppgick till 210,551 invånare i början av 2012. Staden grundades år 1032 under Kievrikets tid. Från 1363 tillhörde staden Storfurstendömet Litauen, och från 1569 Polen. 1795 kom staden under risk överhöghet, enligt Wikipedia.


Polen vill ha kärnvapen från USA!

Polens president Andrzej Duda tillkännager planer för att få tillgång till USA:s utbyteprogram för kärnvapen för att säkerställa ”nationell säkerhet”. Duda nämnde Polens brist på egna kärnvapen som ett problem, enligt portalen Forbes.

Men Washington säger att de inte kommer att överföra kärnvapen till Polen. Däremot är USA villiga att placera ut sina egna atombomber söder om Sverige som det gör i Turkiet.

”Föreställ dig med det här scenariot vad som skulle kunna bli Moskvas svar!?”, skriver kubanen Wofnon.


Inte lätt för Joe Biden, krigsgalna polacker som vill ha atombomber och ett Europa som sanktionerar Ryssland på order av Biden medan han själv stimulerar ökard import av ryska produkter. Men, som vårt ordspråk säger; "Som man bäddar får man ligga".


Rysk export till USA upp 8 procent!

USA ökade för första gången sedan april importen av varor från Ryssland upp till 522,1 miljoner dollar i augusti, vilket är nästan 8 % mer än i juli.

Men mot Europa säger Joe Biden: ”SANKTIONER MOT RYSSEN”!

Och Huvudkrymparligan i Bryssel gör exakt som den inte alltid helt ”stabile” Biden ordinerar.

Jaha, Anna Hallenberg, utrikeshandelsminister (s); hur går det här ihop?

¡VAYA CON DIOS!


USA:s statsskuld överstiger 31 biljoner dollar för första gången i historien

USA:s bruttostatsskuld översteg för första gången 31 000 miljarder dollar. Treasury-webbplatsens databas visar totalt 31,123 biljoner dollar i avsnittet med titeln ”Total National Debt”. Det är en rekordsiffra för landets statsskuld.

Denna historiska ökning av statsskulden kommer vid en olycklig tidpunkt då historiskt låga räntor ersätts av högre lånekostnader när Federal Reserve försöker bekämpa snabb inflation.

Men Vita Huset har inga problem med att nästan varje dag informera om nya miljardpaket till Kiev.

Källa: RT på spanska

 

Vita Huset i ”panik” över OPEC-beslutet att minska oljeproduktionen

Nu hävdar Vita Huset att OPEC+ också är pro-ryska

Vita husets taleskvinna Karine Jean-Pierre påstår att ”det är klart att OPEC+ ansluter sig till Ryssland med dagens tillkännagivande”, efter att koalitionen beslutat att minska produktionen med två miljoner fat per dag.

OPEC:s generalsekreterare å sin sida kontrar: ”Vi äventyrar inte energimarknaderna, vi tillhandahåller säkerhet, stabilitet till energimarknaderna [...]. Allt har ett pris. Energisäkerhet har också ett pris”.

Enligt pressklippen sa en källa att Vita huset ”lider av kramp och panik” och att Biden-administrationen är ”desperat” för att förhindra en reducering av världens oljeproduktion. Bidens folk har redan varit i kontakt med Kuwait, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien för att avråda dem, men utan framgång.

Tidigare hade Saudiarabien och Ryssland kommit överens om detta beslut efter att EU begränsat maxpriset på olja från det eurasiska landet.

EU fattade detta beslut som en del av det åttonde sanktionspaketet mot Ryssland för dess militära operation i Ukraina.

Källa: CNN

 

Opecs högkvarter i Wien


”USA det ondaste av alla”

Pink Floyds medgrundare Roger Waters menar att USA är världens största ondska och att västerländsk media fyller människor med olika berättelser, i synnerhet att Ryssland och Kina är ”onda” och att USA är det ”goda”.

”Vi [med hänvisning till USA] är de ondaste av alla med en multipel av minst 10. Vi dödar fler människor. Vi blandar oss i fler människors val. Vi, USA-Imperiet, gör allt det här”.

Nu blir det inga konserter i Miami, Washington eller Montreal, Roger.

Källa: RT på spanskaEn BBC-reporter som försökte skapa ett "dramatiskt scoop, direkt från fronten", men iakttogs av en äldre kvinna längre bor som undrade vad det där var för något spektakel den liggande mannen höll på med. Hur många av dessa "mainstream-medier", i brist på verkligt substans hittar på liknande dåligt teaterspel?Spansk reporter som bevakade Ukraina häktad och totalt isolerad under sju månader i Polen!

Inte ett ord från Svenska Journalistförbundet eller dess medlemstidning Journalisten.

I sju månader har journalisten PABLO GONZÁLEZ suttit totalt isolerad och häktad i Polen. Inga konkreta anklagelsepunkter har framförts. Men källor i Polen gör gällande att Gonzalez anklagas för att ha deltagit i spionage mot Kievregimen trots att Gonzalez endast befann sig i Ukraina några veckor vid krigets inledning.

När han via Polen skulle återvända till Spanien greps han av polsk säkerhetstjänst, med all sannolikhet på uppmaning av CIA eller Kiev eftersom den spanske reportern, från Baskien inte uppfattas som ”politisk pålitlig” i sin rapportering från Ukraina.

Den spanske utrikesministern, EU- och samarbetsministern, José Manuel Albares, har krävt av sin polska motsvarighet, Zbigniew Rau, att Pablo González, måste få sin ”offentliga rättegång så snart som möjligt”.

Albares pratade i telefon i tisdags med Rau för att fråga om González´ fall, som han förklarade i senatens plenarsammanträde när han tillfrågades om regeringens ansträngningar i fallet från senatorn Maria Isabel Vaquero från det baskiska högerpartiet PNV.

Liksom vid tidigare tillfällen när han har talat om fallet med González, har ministern gjort det klart att regeringen ägnar honom ”stor uppmärksamhet”.

Men från det Svenska Journalistförbundet har vi inte hört eller sett någonting som uppmärksammar detta dramatiska fall för en kollega. Däremot ser vi varje dag i förbundets medlemsutskick uppmaningar om solidaritet för öppna oppositionsjournalister i Kina, Ryssland och Ukraina, lojala till Kievregimen.

Dick Emanuelsson
medlem i Svenska Journalistförbundet sedan 1984

Pablo Gonzalez på plats i Kiev där han rapporterade om kriget under några veckor.