Translate

torsdag 15 september 2022

Video: Ukrainas ”motoffensiv” som har förvandlats till ett militärt självmord!

Omkring 10 000 ukrainska soldater dödades och mer än 30 000 skadades, är siffror som visar Kievs "Phyrrusseger". Zelinski kastade in i stort sett alla militära reserver och gick i den fälla som ryssarna gillrat. Nu fragmenteras de av ryssarna och Folkrepublikernas styrkor!

 


Ukrainas ”motoffensiv” som har förvandlats till ett militärt självmord!

Av Victor Ternovsky

Omkring 10 000 ukrainska soldater dödades och mer än 30 000 skadades. Enligt olika uppskattningar är detta priset för den pyrrhiska motoffensiven från Kievregimen som döpts av västerländsk propaganda som ”Rysslands totala nederlag i Ukraina”. En motoffensiv som bottnade i att bryta frontlinjen i Kharkovregionen i händerna på styrkor – inklusive engelsktalande styrkor beväpnade till tänderna av Nato – åtta gånger fler än ryssarna och deras allierade i Donbass.

En stor del av de som deltar i motoffensiven kommer från medlemsländerna i NATO, något som inte bara bekräftas av kombattanterna från Donbass och Ryssland, utan också av motpartskällor. I detta sammanhang finns det ingen brist på videor inspelade i territorier som kom under den ukrainska regimens kontroll där uniformerade män river upp ryska flaggor och skändar dem med skratt och kommentarer på perfekt engelska. Det rapporteras också att operationen designades av USA, ett land som övervakar konfliktzonen med satelliter och skryter med att förse den ukrainska regimen med underrättelsedata i realtid.

Blygsam territoriell erövring

Ukraina lyckades dock bara återta ett absolut obetydligt territorium jämfört med det som kontrollerades av dess motståndare, medan de ryska styrkorna tog beslutet att göra en taktisk reträtt för att undvika onödiga offer och för att etablera sig i mer fördelaktiga positioner för att kunna slå tillbaka hårt och med effektivitet. Ett svar som nu redan ges med full kraft, resultatet av en kraftfull rysk militär koncentration på denna del av fronten. Det räcker med att nämna att ukrainska sjukhus är överväldigade av det ostoppbara flödet av skadade soldater. (Se video med ambulansflyg till utlandet, övers. anm.).

Samtidigt är militära experter överens om att beskriva motoffensiven som beordrats av Volodímir Zelenski, i spetsen för regimen i Kiev, som ”självmordsbenägen”. En motoffensiv som saknar det oumbärliga elementet för att kunna sträva efter framgång, som är andra linjens trupper, vars funktion är att utveckla framgång i händelse av att motståndarens front bryts. I detta sammanhang har det visat sig att de ukrainska styrkorna gick in i en fälla och blev målet för kraftfulla attacker från ryskt artilleri och flygplan.

Stupade ukrainska soldater i massgravar efter två misslyckade "motoffensiver".


Avskurna av dammsprängningen

Dessutom gjorde ett ryskt angrepp på en vattenkraftsverksdamm att resterna av fiendens styrkor kunde `sköljas´ bort, vilket förvärrade deras redan föga avundsvärda situation. Samtidigt fortsatte Ryssland att angripa den ukrainska regimens kritiska infrastruktur som kraftverk, som svar på dess ökande attacker mot denna typ av anläggningar i Donbass, attacker som lämnade omkring 70 000 invånare i detta territorium, trakasserade av våld utan elektricitet från regimen i Kiev sedan statskuppen 2014, som handlade om ”initiativ” som den ekonomiska blockaden av regionen för att tvinga den att `älska kuppmakarna´.

Den självmordsbenägna kärnan i den ukrainska motoffensiven döljs av västerländsk propaganda, eftersom dess mål är att få opinionen att tro att Ryssland - ett land som enligt dess president inte ens har börjat ”på allvar ännu” i Ukraina är på väg att falla.

I detta sammanhang hävdar den argentinske analytikern Christian Cirilli att Bryssel och Washington, den stora vinnarna på Ukrainakrisen, handlar om en ”propagandaoperation”.

”Krig vinner man inte enbart med vapen och militär skicklighet. De vinner man i princip med kampmoral”, förklarar experten och betonar att ”denna propaganda, som kan vara användbar för att höja moralen, kan också vara kontraproduktiv genom att visa en parallell verklighet som inte är förenlig med verkligheten”.

 @victorternovsky


Video: Ambulansflyg som transporterar sårade ukrainska soldater till utlandet eftersom de egna sjukhusen inte har mer plats!


Video (på Spanska/Español):
Victor Ternovsky

https://youtu.be/aGaZ7C77rZU