Translate

måndag 13 juni 2022

Wallenbergs 'Pansarskott 86' och USA:s NLAW-antitankvapen bland ryska erövrade 'troféer'

 

En missil levererad från någon västland. Nu i den ryska och Folkrepublikernas arsenaler. FOTO: RT.Wallenbergs 'Pansarskott 86' och USA:s NLAW-antitankvapen bland ryska erövrade 'troféer'

Ukraina bombar ett förlossningssjukhus i Donetsk

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-06-13 / Den ryska militären visar regelbundet upp enorma mängder av de arsenaler som väst levererar till Kiev. Att medierna i väst inte publicerar och informerar sin publik är helt följdriktigt för då skulle ju den politiska eliten komma i dålig dager när landets skattebetalare ser att dessa vapen för miljarder kronor antingen säljs av den ukrainska maffian 'On-line' på internet eller överges av retirerande eller kapitulerande ukrainska soldater.

Att EU:s regeringar drog ned Censurens Järnridå redan i krigets inledning var också helt logiskt med tanke på hur pinsamhetens rodnad annars skulle breda ut sig på Lindes, Johnsons eller Sanchez' kinder, för att inte tala om ledar- och chefredaktörernas kinder.

Igår var det dags igen. I följande video visar RT hur amerikanska NLAW-antitankmissiler och andra västerländska vapen övergivits av den ukrainska militären under deras reträtt i Luhansk-regionen.

Särskilt betonar den ryske officeren ”antitankvapen från USA och Sverige”.

”Enligt detaljer från den ryska militären är de vanligaste vapnen de hittar 'de amerikansktillverkade Javelin pansarvärnsmissilsystemen och svenska NLAW, levererade till Kievregimen av väst och övergivna av de ukrainska soldaterna 'på grund av deras bristande kapacitet för att manövrera dessa vapen',” skriver RT, som citerar sina militära källor.


Wallenberggruppens (SAAB) Pansarskott 86. 15,000 enheter till Kiev.


DEN SOCIALDEMOKRATISKA REGERINGEN Andersson har föreslagit riksdagen att fatta beslut om ett tredje Vapen-Paket, det mest omfattande hittills som innehåller ytterligare 5,000 Pansarskott 86 (nu totalt 15,000 enheter), okänt antal av det avancerade prickskyttarvapnet 'Automatgevär 90' och den portabla sjömålsroboten 'Robot 17', oerhört effektiv och flexibel i strider i skärgårdar, som vid Krim och andra kuststäder i Donbassregionen.

Totalt kostar detta tredje ”paket” de svenska skattebetalarna en miljard kronor (1,000,000,000).

Vad säger landets fattigpensionärer?

Att Wallenberggruppens aktieägare gnuggar händerna tvivlar vi inte på. Men när ska landets arbetande säga ifrån?


Ukraina bombar förlossningssjukhus

Ukrainska styrkor bombade i morse ett förlossningssjukhus i Donetsk. Kvinnorna och sjukhuspersonalen lyckades ta skydd i källaren. Men flera läkare valde att övervaka de för tidigt födda barnen (i kuvös?) som inte föras ner i underjorden.

De ukrainska styrkorna i Donbass bombar nu dagligen och helt urskillningslöst, säger reportrar och militära styrkor på plats. Desperationen inför ett de militära nederlagen över hela den långa frontlinjen gör att dessa raketbeskjutningar avlossas för att sprida skräck bland civilbefolkningen. Målen är bostadsområden, torg och gator utan någon militär betydelse.

Källa: @RTVideosES


Videos: