Translate

fredag 9 juni 2023

Ukrainas "vår & sommaroffensiv" till `Skroten´. Eller så blev den första massakern av väst´ stridsvagnar och vapenmateriel!

 

Zaporozhye-regionen och utslagna tyska stridsvagnar Modell LeopardUkrainas "vår & sommaroffensiv" till `Skroten´!

Eller så blev den första massakern av väst´ stridsvagnar och vapenmateriel

1) "Det som hände igår och idag i Ukraina var en massaker av stridsvagns från NATO! Ryssarna förstörde eller inaktiverade ett 50-tal stridsvagnar för nazisterna. För att inte tala om förlusterna i soldater, lastbilar, artilleri och andra pansarfordon", sammanfattar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

Källa: https://t.me/wofnon/31172

 Jämför bilden ovan om hur denna "massaker" av bepansrat stål kom att uttrycka sig och begrunda de svenska mediernas surmulna och lågmälda kommentarer. För någon journalistik presterar de inte längre, oavsett vad man anser om den ryska inmarschen och målet att befria Donbass från nio års terrorkrig, Made in Kiev. För det är det den nuvarande konflikten handlar om.

Jämför Joe Bidens faktisk realistiska reaktion och DN:s "vi håller fortfarande på Azovbataljonen & Co och det kommer vi fortsätta att hävda, så det så"!


Dagens Nyheters "1:a" på webben i dag, den 9 juni, 2023 och Bidens uttalande och oro.


2) Enligt den turkiska militären har hundratals tillbehör och militär utrustning och omkring 7000 ukrainska soldater mist livet sedan i söndags, då den ukrainska armén började sina attacker i Zaporozhye-regionen.

Förlusterna av trupper som attackerar och sedan lider stora förluster av artilleribeskjutning, raketer, helikopterstridsfartyg och bomber av kaliber 500-1500 kg ökar snabbt, och ofta till och med i skedet av framryckning till attacklinjen.

Källa: https://t.me/wofnon/31181

 


3) Totalt, under den misslyckade NATO/ukrainska attacken med sin ”rekonoceringsattack” mot Orekhov i riktning mot Zaporozhye, förlorade Ukraina, förutom 350 soldater, åtminstone:

·       5 tyska Leopard 2A6 och 2A4 stridsvagnar (2 förstörda, 1 inaktiverad och 3 övergivna)

·       6 amerikanska M2A2 Bradley ODS-SA infanteristridsfordon (alla inaktiverade och övergivna)

·       3 amerikanska MRAP M1224 MaxxPro (alla inaktiverade och övergivna)

·       1 holländsk pansarvagn YPR-765 (utslagen och övergiven)

·       1 tjeckisk T-72M1 (förstörd)

·       1 BRM-2 minröjningsfordon (nedbruten och övergiven)

·       1 franskt VAB pansarfordon (skadat och övergivet).

·       Flera lastbilar brann

·       För första gången förstördes Leopard 2A6 stridsvagnar och M2A2 Bradley infanteristridsfordon.

https://t.me/wofnon/31206?single

Zaporozhye-regionen4) NATO:s, tyska och amerikanska fordon förvandlades till skrot av ryska trupper i Zaporozhye där Europas största kärnkraftverk är beläget på floden Dneprs vänstra sida. Det var en massaker mot de intet ont anande ukrainarna som gick till attack.

https://t.me/wofnon/31207

 

Zaporozhye-regionen5) Och efter 80 år... har vi det här igen: brinnande tyska stridsvagnar på ryskt territorium.

https://t.me/wofnon/31208 

Då, 1941-1944 och nu, 2023.

7) Försatta ur spel; polska stridsvagnar från de ukrainska väpnade styrkorna och erövrade i de senaste striderna. De transporteras nu av ryska trupper till sin zon.

https://t.me/wofnon/31171

 VIDEO:
De polska vapnen i händerna på arvtagarna från Warzavas bödlar:
8) Ytterligare en pansarvagn från Senator tillverkad av det kanadensiska företaget Roshel förstördes i Folkrepubliken Donetsk den 7 juni.

https://t.me/wofnon/31174

VIDEO: 
Slutet på några av de canadensiska vapenleveranserna: 

9) Nato/ukrainsk stridsvagn förstörd av en rysk ATGM i Zaporozhye.

https://t.me/wofnon/31180 


10) Ryskt artilleri förstör fler amerikanska M777-haubitsar i riktning mot Zaporozhye.

https://t.me/wofnon/31183 

12) Vita huset tittar på den ukrainska motoffensiven med bestörtning och ser resultatet av kriget och Bidens rykte på spel.

Källa: Politisk: https://t.me/wofnon/31190

 


Analys av NATO/Ukrainas offensiv

Av den kubanska militäranalytikern Wofnon:

Tänk bara på det: ”Skulle den allierade invasionen av Normandie den 6 juni 1944 ha varit framgångsrik om Eisenhower, Churchill och Roosevelt hade meddelat att de planerade att attackera den franska kusten i juni 1944?” Du behöver inte vara Carl von Clausewitz eller Sun Tzu för att hitta svaret: invasionen i Normandie skulle ha misslyckats.

Så varför fokuserar västerländska analytiker och förståsigpåare på Ukrainas dramatiska framgång i sin nästa mycket uppmärksammade offensiv, när det varje dag kommer nyheter från Ukraina om massiva ryska flygangrepp med missiler och UAV (drönare) på ukrainska militärbaser, samlingsplatser och depåer för utrustning och vapen? I april-maj genomfördes ryska attacker mot ukrainska anläggningar nästan varje dag.

Det verkar som om den ukrainska försvarsmakten har slutfört de viktigaste förberedelserna för offensiven i sydlig riktning. Försvarsmakten har dock ont ​​om tid eftersom den massiva ökningen av ryska attacker håller på att tömma deras reserver. Och Rysslands egen industriella kapacitet för styrda vapen växer exponentiellt i en sådan takt att Ukraina i framtiden kanske inte ens får många västerländska vapen överhuvudtaget, eftersom Ryssland kommer att kunna förstöra allt på avstånd.

Den ukrainska väpnade styrkans ”motoffensiv” försenas på grund av massiva ryska missiler och drönarangrepp. Många bakre ammunitionsförråd har gått förlorade och det finns inte tillräckligt med missiler för luftförsvaret. Ukrainas väpnade styrkor har också interna problem på grund av försvarsministeriets korruption, bristen på reservdelar till militär utrustning. Alla är säkra på att Zelenskij ville tajma offensiven så att den sammanfaller med Nato-toppmötet i juli, men tiden börjar rinna ut.

I maj lanserade Ryssland cirka 160 missiler (kryssning + ballistiska) samt mer än 340 släntrande UAV. En del av denna produktivitetsökning beror på Rysslands fortsatta förbättring av sin underrättelsetjänst och i synnerhet rymdunderrättelsekapacitet. För några år sedan lanserades en ny rysk fjärranalyssatellit ”Kondor-FKA” framgångsrikt.

Natten mellan den 3 och 4 juni attackerade ryska trupper Nato/ukrainska mål på militära flygfält med luftlevererade vapen med hög precision. Attacker utfördes mot kommandoposter, radarstationer, ukrainsk flygutrustning och ammunitionsdepåer. Målet är att stoppa Ukrainas planerade motoffensiv.

Den länge omtalade ukrainska motoffensiven verkar dock ha startat den 4 juni. Nya ukrainska enheter anlände till fronten, som inte fanns där tidigare, och de första `Leoparderna´ sågs i syd-Donetsk / Zaporozhye-riktningen. Offensiven inleddes av Ukraina av politiska skäl under påtryckningar från dess västerländska anhängare. Det är osannolikt att det kommer att lyckas militärt, men de kommer att förbruka det som återstår av Ukrainas militära potential.

Attackerna skedde i flera vågor och längs hela fronten. I norr var det sabotageattentat i Belgorod-regionen, i öster var det DRG-razzior, stora styrkor var inblandade i operationer i söder.

Förlusterna för Ukrainas väpnade styrkor under operationen under de senaste tre dagarna var enorma: cirka 3 700 soldater, 52 stridsvagnar förstördes, inklusive 8 tyska Leopard 2 stridsvagnar, 3 franska AMX-10, 207 pansarvagnar, 134 fordon, 5 flygplan, 2 helikoptrar, 48 artilleripjäser. och 53 UAV.

Nyckelfrågan är: om denna självmordssatsning bara var för västerländska sponsorer, vem är ansvarig för detta katastrofala resultat?

https://t.me/wofnon/31187