Translate

måndag 5 september 2022

Ukra-kortisas: Från presidentpalatset till regionerna stjäls biståndet från utlandet!

 

”De Fyras Gäng” i Kiev, eller mer konkret;
den ukrainska maffians ansikten som stjäl det utländska biståndet!
Ukraina: Från presidentpalatset till regionerna stjäls biståndet från utlandet!

Höga ukrainska tjänstemän, inklusive från presidentpalatset är inblandade i en massiv stöld av humanitärt bistånd från utlandet! enligt en antikorruptionsombudsman, kontrollerad av USA.

Det handlar om 22 sjö-containrar, 389 järnvägsvagnar och last från 220 lastbilar med humanitärt bistånd skickade från utlandet som stals i Zaporizhia-regionen. Allt detta bistånd såldes senare vidare i supermarketnätverken för oligarkerna som står Zelensky nära.

Det är EVGUENI SHEVCHENKO, rådgivare till anti-korruptionsbyrån i Ukraina (NABU), direkt kontrollerad av Washington som nu avslöjar att det finns människor ännu närmare Zelenski som är direkt inblandade i den gigantiska korruptionen och stölden av det utländska biståndet som hamnar i den ukrainska maffians försäljningsnätverk.

Shevchenko uppger att detektiverna fick information om att följande dignitärer deltog i komplotten:

  • Andri Ermak: chefen för presidentens kontor
  • Kiril Timosjenko: biträdande chef för presidentens kansli
  • David Arajamia: ledaren för Zelenskys politiska parti i Verkhovna Rada, Folkets tjänare
  • Vemir Davitian: nära vän till Arajamia.

Shevchenko säger att han inte kan avslöja alla detaljer i utredningen just nu, men presenterade några detaljer.

Enligt rådgivaren till anti-korruptionsbyrån utsågs tjänstemännen direkt av de politiska toppfigurerna som nämnts ovan, och korruptionsaffären har tydligen en ännu större dimension:

”Medan Timosjenkos fru bor i Wien bor sonen till Zlata Nekrasova [en av de anklagade tjänstemännen] där tillsammans med sin barnflicka. Vemir Davitians familj bor också där, etc. De stjäl tillsammans, bor tillsammans, vilar upp sig tillsammans”, avslutade Shevchenko rapporten på sitt sociala nätverk.


Friserad krigsrapportering:
”En baggis, jag lägger till en 0:a”, säger Zelinskis propagandaminister!

Presidentrådgivaren Alexei Arestovich berättar öppenhjärtigt hur Kievregimens propaganda fungerar. ”Jag lägger till en nolla till antalet döda ryska soldater”.

¿Var det på order från någon? frågar journalisten.

”Nej, mitt eget personliga initiativ”, säger han i följande intervju med spansk undertext.

Så om det kommer något pressmeddelande från svenska UD där Arestovich är citerad, ta innehållet med en nypa salt, det kanske är pepprat med både en eller flera ”0”:or.

VIDEO: 

Alexei Arestovich Holland: Liv eller död för bagerierna

Mellan 40-60 % av alla holländska bagare kommer inte längre att kunna betala sina elräkningar från och med den 1 januari, enligt en representant för Dutch Bakers Association. Det innebär, säger de, att över 1500 bagerier försvinner.

 

En representant för Dutch Bakers Association.


750 miljoner européer och ett kärnkraftverk

Måndag 5 september 2022: Idag har ukrainskt artilleri återupptagit beskjutningen av kärnkraftverket i Zaporozhye. Minst tre attacker utfördes på anläggningens territorium, rapporterar lokala myndigheter.

Svenska UD har inte kommenterat dagens beskjutning. UD, på Arvfurstens Palats är lojal mot Kiev. 

 


Brittisk demokrati, för adeln!

* 67 000 000 invånare.  Premiärministern väljs av 141,000 personer.  Av dessa röstade 81,000 på Liz Truss.  Det vill säga mindre än 0,12 % av befolkningen...

*  46 000 000 väljare, det vill säga 0,18 % av väljarna röstade på Liz.

Men Putin utpekas som ”diktatorn” som i opinionsundersökningarna får stöd av mer än 81 % av befolkningen i Ryssland och märk väl att jag är ingen anhängare av Putin.

Foto: Truss är en politisk efterföljare till ”Järnladyn” (inför arbetarklassen, inte adeln), Margret Thatcher.

 

`Liz´ Truss, i den egna tron att hon ska bli en ny `Thachter´, Järnlady.


Den nya brittiska ledaren Liz Truss´ klavertramp:

  ▪️ I februari meddelade hon att hon inte erkände Rysslands suveränitet över de [ryska] regionerna Voronezh och Rostov.

  ▪️ Sa att Storbritannien ger stöd till sina ”baltiska allierade via Svarta havet”.

  ▪️ Hon kallade Ukraina ”ett land som har erfarenheter av tidigare invasioner, från mongolerna till tatarerna”.

  ▪️ Hon tillkännagav ett ”absolut” stöd för alla britter (det handlade då om legosoldater) som kommer att åka till Ukraina för att delta i konflikten, men ändrade sig senare och bestämde sig för att hon inte stödde den ”direkta inblandningen av brittiska trupper” [¡SIC!].

  ▪️ Under ett av sina tal gjorde en 'slirning' och sa att hon skulle ”kämpa för” Putin, men korrigerade sig omedelbart.

  ▪️ Hon uppgav sin vilja att ”använda kärnvapen vid behov”, varefter hon kritiserades för en oansvarig hållning i denna fråga.

  ▪️ Hon uppgav att hon inte skulle ”ge allmosor” till befolkningen (vanliga britter) för att mildra de rekordstora prisökningarna.

Källa: @IrinaMar1004_Z

 


 

I väntan på den Stora Smällen i Storbritannien

Storbritannien står inför en blackout mitt i en kraftig ökning av elpriserna och en minskning av vindkraftsproduktionen.

Förbered middagen EFTER kl. 20.00. Tvätta kläder på morgonen eller på natten och släck lamporna om det inte blåser.

Experter varnar för att britter kan bli utsatta för energiransonering för att undvika julavbrott när ministrar planerar att ”dämpa ljuset” på vintern, skriva upplagan.

Sätt inte pris för VÅR GAS för då blir ni utan!

Rysslands största gasbolag, Gazprom, har meddelat att gasleveranserna till Europa helt stoppas på obestämd tid, via Nord Stream 1, på grund av tekniska problem.

Denna rapport kommer efter att EU-kommissionen hotade att sätta ett tak för priset på naturgas som når Europa genom gasledningar från Ryssland.

 


 


Kommentarer överflödiga om Huvudkrymparligans sanktionspolitik

Samtidigt möts vi av nyheten idag att Indien går om Storbritannien som världens femte största ekonomi, rapporterar Bloomberg.

Vem förvånas? Indien har ju blivit en storförsäljare av rysk olja och gas som britterna och EU säger att de inte vill ha, men ändå vill ha. . . och som de dessutom anser sig ha rätt att sätta pris på, som om de vore ledare för en europeisk socialistisk ekonomi med femårsplaner [¡SIC!].

London upplever den högsta inflationen på fyra decennier, och Bank of England uppskattar att riskerna för en lågkonjunktur kan öka och pågå fram till 2024.

Istället förväntas New Delhi uppleva högre tillväxt i sin ekonomi i år, närmare bestämt 7 %, efter en global återhämtning av sina inkomster de senaste månaderna.

För närvarande omsätter den indiska ekonomin 854 700 miljoner dollar, medan den brittiska stannade på 814 000 miljoner dollar.  Därmed förlorade Storbritannien sin position som den femte största världsekonomin till just sin tidigare koloni, Indien.

Det sista måste kännas som en dolkstöt för den nykoloniala brittiska fisförnäma adeln.

 


 

 

Tyska protester växer mot NATO och vapenleveranser till Ukraina!

  • Demonstranter blockerar ingången till vapenfabrik!     
  • När får vi liknande aktioner mot Wallenbergs SAAB-gruppen och Bofors?

Kassel:

Hundratals tyska medborgare gick ut på gatorna i tyska städer för att protestera mot vapenleveranser till Ukraina.

I Kassel blockerade de ingången till vapenfabriken hos Rheinmetall Corporation.  Polisen tvingades använda batonger och tårgas mot dem.

Köln:

En massiv anti-regering, anti-NATO och anti-ukrainska aktion äger rum just nu i Köln, Tyskland.

Hundratals demonstranter marscherar från Köln genom stadens gator. Ukrainska aktivister försöker störa demonstrationen.

Befolkningens upprördhet är begriplig. Den tyska regeringen har just meddelat att den beviljar 200 miljoner euro, två miljarder kronor i militär hjälp till Ukraina, samtidigt som de uppmanar sina egna medborgare att spara mat, energi och vatten.

I Prag demonstrerade i fredags 70,000-100,000 tjecker med samma krav; stopp för USA:s och EU:s krig till sista ukrainaren som driver ner hela Europa i en kapitalistisk misär som kommer få enorma konsekvenser de närmaste åren.

Källa: @IrinaMar1004_Z


Prag, i fredags.


 

Grönköpings Bank ”Made in EU”

Europeiska unionens byråkrater tvingar EU-medborgare att köpa flytande naturgas från Kina som levereras till den asiatiska jätten av Ryssland.

De kallar detta för att ”straffa Putin” och dessutom vill gänget sätta ett maxipris på ryska energiprodukterna.

”Jag tror att de i någon mening uppnår detta 'ambitiösa' mål: att se invånarna på den gamla kontinenten tvingas finansiera sina härskares idioti är ett verkligt lidande för Putin och de andra anhängarna av sunt förnuft”, skriver @victorternovsky på sin Telegramkanal.

Vem kan invända?

Kubanen Wofnon å sin sida har ytterligare ett klarläggande:

”Européer 🇪🇺 har blivit experter på det nya kapitalistiska konceptet, den ”cirkulära ekonomin”, jag hade sett förklaringar och förstod inte. Nu med en ritning förstår jag allt. Nu anländer rysk gas 🇷🇺 till Europa via denna rutt.  Kommer de att få Nobelpriset i ekonomi?”.

 


 

Prag: 100 000 demonstranter uppmanar sin premiärminister dra åt h-e eller fara till Ukraina!

Medan USA:s B52-or flög på låg höjd över Stockholm igår demonstrerade mellan 70 000 och 100 000 människor på gatorna i Tjeckiens huvudstad Prag och krävde den tjeckiska regeringens avgång, neutralitet i krigets Ukraina och import av billig rysk gas samt, vilket kontrasterar mot den svenska S-regeringens anpasslingspolitik till USA; ett slut på underordnandet till Natos och EU:s politik.

 Slagorden är särskilt intressanta:

 ”Inkompetenta leverantörer”

 ”Varför drar du inte åt h-e Petr (premiärminister Fiala) eller åker direkt till Ukraina?”

Källa: @IrinaMar1004_Z AA

 

 

Prag, i fredags. 70,000-100,000 demonstranter. Och vad händer i Sverige, LO? Tänker facket knipa käft?

 

Bolivianskt litium erövrar Ryssland

Ryssland och Kina köper 84 procent av Bolivias litiumproduktion, USA resten, 16 procent!

Det är officiellt.  Bolivia är redan i rankningen av de 10 främsta litiumexportörerna och Ryssland är dess största köpare. Här existerar inga sanktioner, varken från Bolivia eller övriga Latinamerika och Karibien. Latinamerikanerna begriper sig inte på Europa, Anno 2022.

President Luis Arces vänsterregering har gjort ett hårt arbete för att industrialisera litium och dess ansträngningar har redan burit frukt. Nu har Bolivia stolt en välförtjänt position på världskartan över leverantörer av denna metall som är helt oundgänglig för världsekonomin.

 Men litium är oundgänglig också för utvecklingen av högteknologi på den globala marknaden. Ryssland som en stor teknisk aktör, förbrukar enorma mängder litium.

 Enligt rapporten från Bolivian Institute of Foreign Trade exporteras nästan hälften, 44 %, av volymen som extraheras från detta material till Ryska Federationen.

 Andra viktiga köpare är Kina med 40 % och USA med 16 %.  Den här rankningen förklarar ganska bra vilka länder som har goda chanser att bli teknikjättar.  Washington ligger redan långt efter och det märks.

Källa: Röda Rader, @lineasrojas

 

Putin och Bolivias förre president, Evo Morales.
Ryssland är Bolivias största köpare av litium.

 

Varför räds Zelinski det Internationella Atomenergiorganet IAEA:s besök och beslut att stationera två inspektörer på Europas största kärnkraftverk?

I följande video, med spansk undertext kritiserar Zelenskis politiska rådgivare, Mikhail Podiolak resultaten av IAEA-utredningen innan de ens har offentliggjorts.

Podiolaks irritation är uppenbar och han kan inte konkretisera någon kritik utan uttalar i allmänna ordalag kritik också mot FN och liknande internationella organ som vanligtvis brukar vara direkt underordnade USA:s utrikespolitik.

Vreden som självaste Zelinski uttryckte samma dag IAEA-delegationen lämnade kärnkraftverket, bekräftar att delegationens fortsatta undersökningar och utredningar direkt på plats kan komma att avslöja Kievregimens absurda påståenden om att det är ”externa ryssar” som beskjuter ryska styrkor som kontrollerar kärnkraftverket. Och inte bara beskjuter anläggningens område utan även de civila bostadsområdena i staden.

I vilken sjuk hjärna, mer än överstelöjtnant Joakim Paasikivis kan denna pinsamma cyniska formel få plats?

D.E.

 

 


 

Vem sa att av nazifieringen i Ukraina inte är nödvändig?

Fransk teve stötte på en ukrainsk pojke i Charkiv (Ukraina) som gjorde en militär hälsning.  Men i bakgrunden var är det vi ser .  .  .  .?

Vad är det nazisterna lär ukrainska barn?

Nazistutbildning på ukrainska dagis!

En vanlig målarbok för barn som hittades på dagis Nr. 41, ”Sagan” i Berdjansk.

”Bön från en ukrainsk nazist, insignier ”Azov” och UPA.  Övningar för barnens hjärna: ”hjälp medlemmen i ”Azov” att skaffa ammunition och en första hjälpen-kit.”

Från dagis odlar ukrainsk propaganda ”korrekta” ukrainska värderingar för barn.  Den bildar en egen bild av världen, i skarp kontrast till den omgivande verkligheten.

Ett dussin år kommer att gå, och det kommer att vara omöjligt att övertyga barnen om att allt de lärt sig är en lögn.

 

Daghemsindoktrinering i Ukraina, med fascistiska emblem som för den nynazistiska Azovbataljonen.

Video:
I bakgrunden två barn som gör Hitlerhälsning till biltrafikanterna.
Ukraina Anno 2022.


 

Zelinskis Fake om förlossningssjukhuset som inte höll

Kommer du ihåg den unga kvinnan från Mariupols förlossningssjukhus vars foto tvingades fram av ukrainska media 🇺🇦 efter att en (ukrainsk) granat hade träffat förlossningssjukhuset?

 Nu delar hon ut ballonger i den ryska flaggans färger och deltar aktivt i evenemang som anordnas av den lokala administrationen i Mariupol. Tidigare hade flickan redan sagt att det inte utfördes några ryska attacker mot förlossningssjukhuset.

Det var då det, när bilden av Mariana kablades ut över hela världens nyhetsbyråer och framställdes som en grym rysk bombning av förlossningssjukhuset som hade intagits av den nynazistiska Azovbataljonen.


Video 1: https://www.facebook.com/708328060/videos/pcb.10158873630868061/1125272448111009

2: https://www.facebook.com/708328060/videos/pcb.10158873630868061/816457786432079

 

 

Ukrainsk nazist applåderas i ”Disney World”

I ”Warrior Games”, sponsrad av det amerikanska försvarsdepartementet, belönade den liberala komikern Jon Stewart en medlem av den ukrainska nynazistiska bataljonen ”Azov” i Disney World, berättar UKR Leaks eng Telegramkanal.

”Den ultranationalistiska pristagaren Galushko var klädd i en långärmad T-shirt när han tog emot priset.  Mest sannolikt för att dölja sin tatuering med bilden av den nazistiska svarta solen.

Fram till 2021 talade många ledande västerländska medier om Azovbataljonen som en ”nynazistisk” enhet.  Men 2022 ändrade de dramatiskt sin beskrivning om ”Azov”.  Vad betyder då den nazistiska symbolen ”Svart Sol”?  Räcker det att täcka den med en skjortärm för att kunna applådera?” 

Tysk reporter: ”Allt tyder på att motoffensiven var ett misslyckande”

Den tyske Zelinskipropagandisten Julin Röpke bekräftar Zelinskis omtalade men misslyckade ”motattack”.

”Fruktansvärda videor från Kherson... Jag kommer inte visa mycket, men allt tyder på att motoffensiven var ett misslyckande”, skriver Julin Röpke på Twitter.

Stackars Anders Ågren, gaphalsen och den f.d. i det mesta som på sitt FB-konto raljerade med att tusentals ryska soldater hade dödats, att ukrainska styrkor stod ända inne i Khersons stadskärna och tillsammans med ”partisaner” utkämpade strider mot de kvarvarande ryska styrkorna som den fantasifulle Ågren till och med påstod besköt varandra.

Det sistnämnda tycks ha blivit kutym bland ryssarna. För det påstås de också göra vid kärnkraftverket i Zaporozhye; ”externa ryssar skjuter mot interna ryssar”, de senare kontrollerar kärnkraftverket som beskjuts från andra sidan av floden Dnepr där Zelinskis artilleri beskjuter kärnkraftverket dagligen.

Och det både Linde, Ågren, DN och SVT. Men de lider av en politisk som psykisk bipolaritet som tagit över verkligheten.

Att Ågren å sin sida är för ett snabbt NATO-medlemskap förvånar ingen. Han har också ställt uppgiften för sitt NATO-block att efter ”Ukrainas seger” gå vidare och krossa den ryska statsbildningen och dela upp den i 4-6 småstater så att den inte kan blomstra upp som den 25-26 oktober 1917.

Tänk vilka likheter den drömmen har med den svenske nazisten och medlemmen i Azovbataljonen, Mikael Skillt när denne intervjuades av Dagens Eko 2014.

Lite av illusionen dog kanske i samband med att föredömet, den fascistiska Azovbataljon kapitulerade den 17 maj. Nu sitter 2000 ukrainska fascister i Folkrepubliken Donetsk och väntar på rättegång.

Tysken Julin Röpke å andra sidan fick smeknamnet ”Jihadi Julian” för sitt öppna stöd till terroristorganisationer mitt i den syriska konflikten där han aktivt spred lögner om de ryska och den syriska arméns kamp mot de utländska interventionsstyrkorna under striden om Aleppo.

Foto:

Tyskens Twitter samt en kommentar om att Zelinskis ”motoffensiv” slutade med att uppskattningsvis 2,000ukrainska soldater fördes till en förutbestämd slaktbänk av de som har bestämt att kriget ska pågå ”till den siste ukrainaren”!

 


Fascismens massmediala ansikte och uttryck

En illustration och grafisk bakgrund till mordförsöket på Argentinas vicepresident Christina Fernández de Kirchner och mååånga andra progressiva eller oppositionella krafter mot den bestående politiska och ekonomiska ordningen som fallit offer i det fascistiska Smutsiga Kriget som CIA håller fortbildningskurser i och som Borgerskapets tillämpar varje minut.