Translate

torsdag 1 juni 2023

Zelenski till Moskva: En ukrainsk poet mot mina fängslade Azovsoldater

 
Zelenski till Moskva: En ukrainsk poet mot mina fängslade Azovsoldater

Jag byter en landsförrädisk ukrainsk journalist och poet mot mina patriotiska (nynazistiska, övers. anm.) Azovsoldater i rysk fångenskap

*  *  *

Den ukrainska regeringen är en regim av kidnappare och utpressare, anser den ukrainsk-chilenske journalisten Oleg Yasinsky. Vi kan inte finna en annan förklaring för hur en regering, med Zelenskij-regimen som undantag, inte bara kidnappar sina egna medborgare, utan också använder dem i utbyte mot sin egen militära personal som tillfångatagits av en annan regering, säger journalisten.


Cancersjuk journalist

– Kievs myndigheter släppte den framstående ukrainske poeten, satirikern och författaren Yan Taksyur, som tidigare dömts ”för högförräderi” av en ukrainsk domstol till 12 års fängelse och konfiskering av hälften av hans egendom, säger Yasinsky [1] och specificerar att ”högförräderiet” bestod i att kritisera Kievregimen.

Taksyur, 71 år gammal lider av cancer och har, tillsammans med en grupp ryska krigsfångar, utbytts mot ett abtal ukrainska soldater som nyligen tillfångatagits i striderna för Artiomovsk (Bakhmut).

Yasinsky indikerar att fallet med Taksyur och den ukrainske politikern  Victor Medvedchuk, som också användes i utbytet, inte är unikt.

– Jag anser att det är väldigt konstigt och orättvist att den ukrainska regeringens regelbundna användning av civila gisslan inte bara INTE väcker några frågor i väst, utan i Ryssland redan har blivit något som är naturligt, säger journalisten.

Oleg Yasinsky.”Vilket stycke poesi var det”?

Mariko Masha, dottern till Kiev-satirikern och journalisten Jan Taksyur skrev den 19 juni 2022, när domslutet föll: ”Pappa döms för att han tänker annorlunda” [2].

I portalen raskolam.net tillade dottern, där hon beskrev anklagelserna om att ”underminera den ukrainska statens suveränitet” mot sin far, följande:

”Min far är inte militär eller representant för myndigheterna; han känner inte till några militära hemligheter. Allt han har är ett ord. Han är en satiriker i ett demokratiskt land på 2000-talet. Skulle han inte ha rätten att uttrycka sin åsikt i sina litterära verk?”

Hon uppgav 2022 att en åklagare hävdade att en psykologisk och språklig undersökning av satirikerns litterära verk hade genomförts i vilken deras slutsats blev att de ”undergräver statens suveränitet.”

Mariko Masha ställde uttryckligen frågan; ”i vilket stycke poesi var det”?

 

Häxjakten i Kiev mot all opposition

Redan 2015, året efter statskuppen i Kiev förbjöds det största politiska partiet i Ukraina, det kommunistiska partiet. Därefter har ett dussin partier förbjudits med tillägget ”proryska”.

Alla regimkritiska medier och nu även den ortodoxa kyrkan med förbindelser till kyrkan i Moskva, upplever en obeskrivlig häxjakt, en kyrka som inte ens den tyska nazistiska ockupationsmakten under andra världskriget förbjöd.

Och nu slår det ukrainska rättsväsendet till mot en cancersjuk journalist och poet som dömdes till 12 års fängelse för att senare bli utväxlad mot ukrainska krigsfångar.

Tänk vad ord kan orsaka?

När får vi läsa om ovanstående fall i vår förbundstidning JOURNALISTEN?

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1] https://t.me/enplenaluz/3217

[2] https://raskolam.net/en/54660-dochka-pravoslavnogo-zhurnalista-yana-taksyura-batka-sudyat-cherez-te-shho-vin-dumae-inakshe/

 

 


Video: Mexikanska drogkarteller använder svenska ”Pansarskott 86” från Ukraina?

 

Medlemmen av den mexikanska drogkartellen `Golfo´ bär ett antitankvapen som ser ut att vara `Pansarskott 86´. Se närmare den bifogade videon.


Video: Mexikanska drogkarteller använder svenska ”Pansarskott 86” från Ukraina?

Mexikanska karteller har börjat ta emot och använda vapen från väst som har smugglats ut från Ukraina, rapporterar media.

Nu misstänks att även Wallenberggruppens ”Pansarskott 86” finns i en av de mest blodigaste maffiakartellerna i världen!

AT-4 anti-tank granatkastare har redan upptäckts på beväpnade milismän hos kartellerna. Utseendet på Javelin (USA) antitanksystem rapporteras också.

Jag lade ut den bifogade videon på FB med en förfrågan om det fanns vapenexperter/kännare som kunde identifiera det som jag var misstänkte såg ut som Wallenberggruppens ”Pansarskott 86”.

Och min FB-vän Ewa Strandberg identifierade vapnet som tillhörande ”Narco-kartellen `Golfo´, i staden Tamaulipas, Mexiko, som kom i besittning av AT-7 pansarvärnsvapnet, som Sverige levererade till Ukraina”.

 

DE SVENSKA MYNDIGHETERNA, och i synnerhet de berörda myndigheterna som ansvarar för Sveriges krigsmaterielexport bör, om de inte redan har gjort det, förvissa sig om att de över 15,000 pansarskotten som Sveriges riksdagsledamöter unisont har beslutat om att skicka till den korrumperade Zelinskiregimen, att dessa vapen inte ska hamna i den internationella maffians händer.

Även om den adliga aristokratin inom Wallenbergsfären inte bryr sig om att blodet från offren luktar, såväl i Ukraina som i Mexiko så bör svenska myndigheter inte stimulera utan försäkra sig om att svenska vapen inte hamnar i maffians händer.

Ett ryskt befäl pekar på Wallenberggruppens Pansarskott 86, som tillfångatagits i strider med den ukrainska armén. Om det är det är samma vapen som killen från den mexikanska Golfkartellen bär på, kan bara experterna avgöra.
 


PAASIKIVI: ”Vi har kommit över den ryska spionvalens svarta låda”!

 
Det Journalistiska Torskkollektivet instämmer för en gångs skull med Sveriges före detta statsminister som under Ubåtsjakten, den gången mot påstådda "ryska ubåtar i Hårsfjädern" hade klippbiljett till Washington där han rapporterade från "Ubåtskommissionens" möten med konfidetionella uppgifter.
Senaste nytt om den ryska spionvalen!

PRESSKONFERENS:

Plats: Räkboden & Café Hunnebo(strand), ett kvarter från där GRU-valen strandade.

Överstelöjtnant JOAKIM PAASIKIVI:

”Vi har kommit över den svarta lådan”!

Paasikivi kommer att presentera dramatiska uppgifter om hur ryssarna via sin vitval hade infiltrerat stora delar av den bohuslänska skärgården och lagt ut sonder som GRU-agenterna hade snott från stoppljusen i Uddevalla.

Men det viktigaste avslöjandet kommer Uppdrag 'Gransknings' grävarreportrar att presentera. De kommer vara bisittare till Paasikivi på presskonferensen.

Det består i hur den vita ryska Spionvalen ledde ett stim på 200 ryska spionvalar, dock svarta (det motsatta förhållandet till Svansjön där den 'lede' svanen var svart) som var de som verkställde sprängningen av NordStream den 26 september 2022.

Enligt välunderrättade källor, har Uppdrag 'Gransknings' grävarreportrar använt ett nytt software (dataprogram) som en ”utländsk underrättelsetjänst har ställt till dessa nationens patriotiska sociala kommunikatörers förfogande.

Med detta dataprogram, som ingår i IA, kan det konvertera till text Spionvalens kommunikationer med sina överordnade i GRU:s högkvarter i ett spannmålsmagasin i Sankt Petersburgs ruggiga hamn.

Uppdrag 'Gransknings' grävarreportrar har förstärkts med sin norske NRK-kollega som säger sig vara en liknande vitval på spåren utanför Bergen.

SvT sänder direkt från presskonferensen som alltså äger rum på Bedas gemytliga 'Räkboden & Café Hunnebo' klockan 19,00.

Det Journalistiska Torskkollektivet