Translate

onsdag 28 september 2022

Detta vet vi om terroristattentatet mot Nordstream 1-2

 

KLICKA FÖR STÖRRE BILD.
Klockan 19:57 den 21 september, det vill säga fem dagar INNAN terroristattentatet mot NordStream 1-2 registrerades denna marina fartygstrafik i AIS i Lund. Det handlar om fem stora krigsfartyg från USA som gick exakt över där Nordstream 1-2 är utlagt. En tillfällighet med detta celebra besök?


Detta vet vi om terroristattentatet
mot Nordstream 1-2:

VICTORIA NULAND, Bidens vice utrikesminister, 27 januari 2022:

”Går ryska stridsvagnar över gränsen till Ukraina blir det inget, på det ena eller andra sättet, NordStreamprojekt”.

JOE BIDEN, 7 februari 2022:
”Om Ryssland invaderar Ukraina kommer VI avsluta Nord Stream 2”.

Den 24 februari 2022:

Vladimir Putin tillkännager att Ryssland går in i Donbass i en ”Militär Specialoperation” för att befria Donbass från åtta års terrorbombningar och folkmord som krävt 14,000 civilas liv.

Den 26 september 2022:

Nordstream 1-2 utsätts för ett terroristattentat på 80 meters djup. Fyra stora hål sprängdes och gas strömmar ut. Vem förfogar över liknande militära resurser?28 september 2022: Vita Huset är på alerten

Vita huset tillkännager sitt stöd för Europa efter explosionerna i Nordstreams gasledningar, samt sin vilja att förse Europa med 1 miljon fat olja per dag. Någon mer som undrar vem som ligger bakom dessa explosioner?

 

The Telegraph har svaret på vem som är ”sabotören”

Det är tur att vi kan få smilbanden att röra på sig i dessa trista tider när vi läser det brittiska Huvudkrymparorganet The Telegraph. Dess bipolära journalistik kan ibland bli riktigt förvirrande. En dag vinner Zelinski kriget medan dagen efter är det Putin som står segerrik på barrikaderna.

Nu ”gläder” organet, med direktkanal till det f.d. MI6, oss med en ny journalistisk bravad: tidningen hävdar att terroristattentatet mot Nordstream är ett ”ryskt sabotage”. Bevis? Nä, det behövs inte på The Telegraph redaktion.

Det har gått 36 år sedan mordet på Olof Palme och vi hade utgått från att The Telegraph skulle ha löst mordet redan den 1 mars 1986.28 september 2022: Maria Zajárova och der Leyen

– Ursula von der Leyen hotade att vidta avgörande åtgärder för ”sabotaget”. Så kallade hon attentatet mot Nordstream. Men jag förstår inte, för den förre polske utrikesministern (och nuvarande parlamentsledamoten i EU-parlamentet, Radosław Tomasz ”Radek”) Sikorsky tackar ju USA för vad som hände. Så vem är det som Úrsula ”hotar”? undrar det ryska utrikesministeriets taleskvinna.


Kreml efter sprängningen av Nord Stream 1-2:
”Den här gasen kostar mycket pengar, nu försvinner den upp i luften”

De tre sprängattentat som genomfördes i måndags på Nordstreams två gasledningar utanför den danska ön Bornholm i Östersjön, utgör ett betydande problem för Ryssland, uppgav den ryske presidentens talesman, Dmitri Peskov, på onsdagen, citerad av RT.

– Detta är ett stort problem för oss. De två linjerna i Nord Stream 1-2 är fulla av gas, hela systemet är redo att pumpa gas, och den här gasen är mycket dyr, sa Peskov.

På samma sätt påminde han om orden från president Vladimir Putin, som hade varnat de europeiska länderna som blockerade projektet att denna gas var planerad för Ryska Federationens interna konsumtion och att om de omprövar sitt beslut senare ”kommer det inte att finnas 100 %, utan hälften av gasen.

Putin uppgav också att om EU-kommissionen häver sanktionerna kan Nordstream 1-2 startas upp på bara 2-3 dagar. Men den internationella terrorismens utsända slog till först.


Sabotören bakom Nordstream 1-2

”Jag läser fortfarande att många ”inte är säkra” på vem som saboterade Nord Stream-gasledningen. Uppenbarligen kommer vi som enkla åskådare av världens geopolitik inte att ha de absoluta detaljerna för att bevisa det, men, som det gamla ordspråket säger:

«Om den skriker som en anka, går som en anka och beter sig som en anka, då är det visst en anka!”

Låt oss komma ihåg vad som hände i Venezuela med kraftledningarna då hela landet släcktes ned via cyberspace. Eller i Syrien med de underjordiska oljeledningarna. Washingtons beteende är liknande, det förändras inte.

Det spelar ingen roll om dessa handlingar gynnar dem eller inte. I USA försöker de till varje pris göra européerna mer beroende av Washington”.

Wofnon, kubansk militär- och geopolitisk analytiker.


En annan journalist som också ofta får oss att småle är kollegan på Svt, Bert Sundström. Som det brukar heta på redaktionsmötena då det ska "planeras" för nästa edition, eller inslag, som i fallet med Nordstream; "Hur koppla ihop Putin och Ryssland med de nu FYRA sprängda hålen i gasledningarna"? För det handlar ju i svensk journalistik i dag att demonisera mannen i Kreml. Sedan rullar drevet på. "Vi hjälps alla åt" och likriktigheten i medierna blir ett faktum.
Men frågan är om Sundström, och övriga murvlar som är inne på hans spår; "Ryssland vinner ingenting på att. . .". inte har läst på läxan, om att den ryska gasen går nu i stället till Kina och Indien som säljer den vidare till. . . ., just det, Sundström, EUROPA!


Gigantisk vinst för ryska statliga Gazprom

Den ryska gasjätten Gazprom avslutar första halvåret med rekordvinster på 43,4 miljarder dollar, 2,6 gånger mer än samma period 2021 och mer än den totala vinsten 2020 och 2021, enligt bolagsstyrelsen.

”De viktigaste finansiella indikatorerna för de första sex månaderna visar en säker tillväxt”, bekräftar styrelsens vice ordförande Famil Sadígov på sin Telegramkanal. Enligt Sadígov ”arbetade vi under första halvåret under förhållanden med höga priser på den europeiska gasmarknaden”.

Gaspriserna i Europa, som redan hade nått rekordvärden 2021, sköt i höjden på grund av kriget i Ukraina och de gradvisa nedskärningarna av den ryska exporten, vilket Gazprom har motiverat med tekniska problem som påstås ha orsakats av västerländska sanktioner.

”Det genomsnittliga priset på Gazproms gasexport utomlands under de första sex månaderna 2022 var 3,5 gånger högre än under samma period 2021. Detta lade grunden för rekordstora finansiella indikatorer”.

Denna notis bjuder jag också Sundström på.

 

Ytterligare statistik till Bert Sundström. Den visar hur den ryska oljan som tidigare gick till Europa nu i motsvarande eller högre grad nu går till främst Kina och Indien. Ta upp det på nästa redaktionsmöte på Svt, Bert.


Euron går brant ned i förhållande till dollarn. Men Ursula och hennes kumpaner i EU-kommissionen fortsätter tillämpa och verkställa de order som utdelas av hennes arbetsgivare: State Departement. Snart får statistikgrafikerna göra hål på baslinjen och vi flytta ner bildtexten.Ryska volontärer till Donbass . . .

De är de mobiliserade reservisterna som, enligt spanska och andra västmedier, "Ryssland jagar i tunnelbanan" (El Mundo)!

VIDEO:. . . och så här fungerar Zelinskis ”rekrytering”

Jo, så går det till, även om det inte står i DN!

Medan västerländsk media massivt sprider en uppenbar snedvriden och dramatisk bild om den partiella mobiliseringen i Ryssland, har de ukrainska gränsvakterna vid Lvov-regionen, gräns till Polen stränga order av Zelinski att kvarhålla studenter som försöker resa utomlands för att fortsätta sina studier där. Eller drar de sig undan kriget?

Källa: @Irinamar_Z

VIDEO: