Translate

fredag 21 oktober 2022

Mot Washington: den nynazistiska Azovbataljonen blir hedersgäster hos utrikesdepartementet, Pentagon och kongressen i USA

 

Azovmedlemmar. Vad som är säkert är att hälsningar och flaggor som på bilden inte kommer att finnas i bagaget som de kan framföra eller stoltsera med i USA-kongressen.Cirkeln är sluten; den nynazistiska Azovbataljonen blir hedersgäster hos utrikesdepartementet, Pentagon och kongressen i USA

”Maka söker kaka”, som det svenska ordspråket heter. Och nu landar den ukrainska nynazistiska Azovbataljonen i Washington och USA, organiserad av den förre USA-ambassadören i Ryssland.

Maria Zakharova, det ryska UD:s taleskvinna:

– Det överraskande med den här historien är inte ens att mördare och våldtäktsmän som bekänner sig till russofobi och antisemitism tas emot som hedersgäster vid utrikesdepartementet, Pentagon och kongressen.

– Det som är chockerande är att det här riffet öppet hedras av en anledning: för att de dödar ryssar.

I början av oktober besökte enheter från Azov-bataljonen Stanford University i Kalifornien, där Michael McFaul, USA:s tidigare ambassadör i Moskva, undervisar.

Fram tills 2014 betraktade State Departement och USA-kongressen Azovbataljonen som en nynazistisk grupp som dessutom anklagades för att fortbilda USA-nazister ideologiskt och militärt på ukrainsk mark. Kongressen ansåg den dessutom som en terroristgrupp år 2014.

Och nu. . . ?

Källa: RT på spanska

Wikipedias spanskspråkiga edition [https://es.wikipedia.org/wiki/Batallón_Azov], uppdaterad den 14 oktober 2022 karaktäriserar organisationen som både nynazistisk, som rasistisk och antisemitisk, m.m.
Vad som är intressant är att nu har både den engelskspråkiga som svenska Wikipediaeditionen tagit bort ovanstående den 17 respektive 18 oktober 2022. Är det för pinsamt att Azovbataljonen figurerar som "nazistisk" i Wikipedia och tvättas ren av inför resan?

 

”Bör vara totalt förbjudet, de leker med elden”

USA-forskare skapar en ny stam av coronavirus i USA som orsakar 80 procent dödlighet hos möss

USA-forskare skapade på konstgjord väg en mycket dödlig stam av coronaviruset som orsakar Covid-19 hos möss. Andra forskare kritiserar projektet och kritiserar det som mycket farligt.

Forskarna anpassade spikeproteinet från omicron-varianten av viruset, ansvarig för att känna igen och initiera infektion hos människor, på ytan av den ursprungliga virala stammen, som först dök upp i Wuhan, Kina i början av pandemin.

Den virala hybriden som skapades dödade 80 % av infekterade laboratoriegnagare och förökade sig fem gånger mer än omicron i odlade mänskliga lungceller, enligt ett förtryck som publicerades i fredags på bioRxiv.

Den här typen av experiment har väckt mycket oro och rädsla bland experter.

Shmuel Shapira, en israelisk regeringsforskare, kommenterade till Daily Mail att detta ”bör vara totalt förbjudet, det leker med elden”.

– Om de börjar ha ett dubbelt syfte för forskning som har offensiva militära implikationer, då är det ett problem, tillade den brittiska experten på infektionssjukdomar och experten vid University of East Anglia i Storbritannien, Dr. Paul Hunter.

Han är oroad över vad som skulle kunna göras i laboratorierna med hög biosäkerhetsnivå (BSL-4) som finns i vissa länder.

– Frågan är vad du ska använda [labben till]. Om de är för diagnostiska ändamål, så behövs de. Men jag tror inte att alla länder behöver en BSL-4. Om de börjar ha ett dubbelt syfte för forskning som har offensiva militära implikationer, då är det ett problem, tillade Hunter.

Källa: RT på spanska

I Ukraina slog USA och Pentagon snabbt igen sina biolaboratorier.


Inte illa pinkat för 44 dagar; 128 000 dollar per år resten av livet!

”Miljövännen” Lizz Truss, 47, kan bekvämt lägga sig i hängmattan på någon karibisk ö med en gin och tonic i handen utan att bekymra sig för den svinkalla brittiska fuktiga vintern som i år blir särskilt jävlig för vanligt hederligt arbetande människor.

I går lyckades den brittiske premiärministern bli den första personen som innehade premiärministerposten under den kortaste tiden i historien: bara 44 dagar. Som du kan se från grafiken har hon i detta avseende klarat sig mycket bättre än alla sina konkurrenter under de senaste två århundradena.

Dessutom visar det sig nu att efter att ha innehaft detta uppdrag kan du begära ett ”bidrag” på 128 000 dollar per år, en siffra som normalt tilldelas dem som lämnar tjänsten på Dowing Street 10.

Källa: @ATodaPotencia

 

Två olika slags reträtter, men lika väl oåterkalleliga.


 

Ukraina ber EU om 3-4 miljarder euro PER MÅNAD!

Hur mycket skulle de svenska fattigpensionärernas usla pension kunna
öka av de medel som Sverige tvingas överföra till Kiev via Bryssel?

Detta rapporterades under en presskonferens av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Enligt tysk politik ”är det mycket viktigt för Ukraina att ha ett förutsägbart och stabilt inkomstflöde.”

– Därför säger Ukraina till oss att de behöver cirka 3-4 miljarder euro per månad.

Von der Leyen tillade att EU borde ge Ukraina upp till 1,5 miljarder euro per månad, vilket år 2023 kommer att uppgå till cirka 18 miljarder euro i ekonomiskt stöd.

Och i Sverige, Tyskland för att inte tala om Storbritannien är det miljoner fattigpensionärer som måste ha ett arbete vid sidan av pensionen för att överleva.

Vi som trodde att Kungahuset i Sverige var den störste socialbidragstagaren. Det överträffas med solår av Maffians Man i Kiev, alltmer avskydd av Europas arbetande, vilket bekräftas på gator och torg.

VIDEO:
Ursula von der Leyen på presskonferensen i Bryssel där hon utlovar 3-4 miljarder dollar per månad till Zelinski från de skattemedel som Europas arbetande betalar till sina respektive statskassor. 

Trump Jr. har helt rätt om maffian i Kiev

Var och en av oss kan ha sin åsikt om Trump-familjen, skriver min favorit i Telegram, den undersköna ”A Toda Potencia” som fortsätter:

”Men en sak måste erkännas: ibland är `memen´ från Donalds äldste son mycket bra och den här sista, där han trollar med den ukrainske presidenten för hans tiggeri och okontrollerade frakt av pengar till den ukrainska regimen, är inget undantag”.

Denna publikation är också ett bra exempel på republikanernas inställning till att skicka pengar till Ukraina, vilket inte har gått obemärkt förbi i Kiev, där David Arachmia förklarade att de är chockade över republikanernas hot om att stoppa biståndet till landet.

Den innersta kretsen av Zelinskis medarbetare men också den innersta kretsen av Kievmaffian, anklagade för att ha försnillas västkollektivets "bistånd"!


Davyd Heorhiyovych Arakhamia*, rådgivare i den ukrainska presidentens kansli har personliga skäl och anledning att vara orolig för att socialbidraget till Ukraina från EU och USA upphör, eftersom han, som flera utredningar [1] har visat, tillsammans med flera i presidentkansliet är inblandade i fall av massiv stöld av bistånd som når landet.

Eller som Trump Jr. på sitt Twitterkonto beskriver Zelinskis lukrativa verksamhet med tillägget: ”Lär dig HUR man gör”!:

”Förra månadens hemarbete inbringade 40 miljarder (euros)”!

Twittret gick till 681,000 konton.

Men i Bryssel och Rosenbad står damerna von der Leyen och M. Andersson och puffar för att mer pengar och vapen måste skickas till Kiev. Bara från EU bör 3-4 miljarder euros skickas till Kiev per månad! Inga diskreta vädjanden från Zelinski, här inte.

Men desto större kommer den folkliga vreden bli och uttryckas på Europas gator och torg framöver.

Dick Emanuelsson

* Davyd Heorhiyovych Arakhamia, född 23 maj 1979, även känd under pseudonymen David Braun, är en ryskfödd ukrainsk georgisk politiker och entreprenör. Han är medlem i det politiska partiet Servant of the People [2].

[1] https://t.me/atodapotencia/1475

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Davyd_Arakhamia#cite_note-6

Han ser nöjd ut. . .


”Sanktioner från Bryssel krossar oss”

En uppsättning affischer dök upp på gatorna i den ungerska huvudstaden Budapest med texten ”Sanktioner från Bryssel krossar oss.”

Enligt lokala medier publicerar dessa annonser en rikstäckande opinionsundersökning, genom vilken myndigheterna avser att ta reda på vad de ungerska medborgarna tycker om de antiryska sanktionerna som EU infört.

Källa: RT på spanska

Budapest oktober 2022: "Sanktionerna krossar oss".


 

Förbereder NATO en provokation?
Litauisk militär skickas till gränsen mot Vitryssland med röd armbindel. . .

Den litauiska armén, under täckmantel av Iron Wolf 2022-övningarna, anlände till gränsen mot Vitryssland med identifieringsmärken som används av vitryssar och ryssar.

Som vi tidigare rapporterat överväger Washington alternativet att erövra det regionala centrumet som republiken Vitryssland utgör, följt av ett militärt myteri och tillkännage skapandet av den vitryska folkrepubliken för att utlösa ett inbördeskrig i Vitryssland.

Krigsalliansen NATO för världen mot en farlig situation.

Källa @Belarus_VPO

 

Litauska soldater med röd armbindel. . .

 

Zelinskis provokation Nr. 1:
Kiev förbereder världen på en sprängning av vattenkraftverket Kakhovskaya och ryssarna ska ges skulden!

Genom Kievs totala dominans inom världens massmedier börjar nu Zelinski förberedelserna av opinionen på en sprängning av dammen i Kakhovskayas vattenkraftverk som Ryssland ska ges skulden för.

Redan i helgen varnade den ryske befälhavaren och Chersonregionens administrative chef om den plan som Kiev och Nato har utarbetat. I stort sett handlar den om att spränga kraftverket och dammen och med den dränka de södra delarna, som kontrolleras av de ryska styrkorna av regionen av de gigantiska vattenmassor som floden Dnepr har.

Följden blir en oöverskådlig naturkatastrof av översvämningen av Kherson-regionen, där nu bägge sidor mobiliserar stora truppkoncentrationer.

Och Zelinski skrider nu till verket:

– Vi har information om att ryska terrorister har brutit dammen och enheterna i vattenkraftverket Kakhovskaya. Detta är en av de största kraftanläggningarna. Dammen till detta vattenkraftverk innehåller volymer på cirka 18 miljoner kubikmeter vatten. Om ryska terrorister spränger den här dammen, kommer uppskattningsvis 80 bosättningar att drabbas i översvämningszonen, inklusive (staden) Kherson”.

Video:
Så väller vattenvågen fram om kraftverket sprängs

DET ÄR DIREKT ABSURDA ANKLAGELSER eftersom det är ryska styrkor som kontrollerar vattenkraftverket i likhet med kärnkraftverket Zaporozhye, längre norr ut vid floden Dnepr. Om Kakhovskaya sprängs kommer kylningen av Europas största kärnkraftverk komma i fara och med den också de ryska styrkorna samt civilbefolkningen i staden Enogordar.

Dessa två strategiska kraftverk har sedan juli varit utsatta för beskjutning av de ukrainska artilleriet, vilket IAEA, det Internationella Atomenergiorganet konstaterade när dess generaldirektör, Rafael Grossi besökte kärnkraftverket i september.

 

SOM VANLIGT ANKLAGAR REGIMEN i Kiev Ryssland för sina egna brott. Nu visar det sig att ryssarna kommer att orsaka den humanitära katastrofen på sitt eget territorium, som nyligen blev en del av Ryssland. Och vad är poängen? Absolut ingen.

Det är samma anklagelser som Zelinski fört fram tidigare som att ”externa ryssar” bombar sina egna vid kärnkraftverket i Zaporozhye som ryssarna själva kontrollerar, ryssarna anklagas av mörkerkrafter för att spränga den rysk-tyska gasledningen Nordstream 1-2.

Men medierna i Sverige ”ligger lågt”. De kommer väl att reagera först när den svenske konsuln Carl Sturéns villa, belägen vid floden Dneprs strand i staden Kakhovka i Chersonregionen kommer spolas bort.

Hittills har de svenska medierna inte sagt eller skrivit ett ord om att samme Zelinski, som tar emot vapen från Sverige att hans artilleri besköt Sturéns villa och konsulat den 19 oktober [1]. Det är naturligtvis väldigt politiskt pinsamt när samma medier och UD har beskrivit Zelinski som en fredsduva och hans fiende som Djävulen själv. Då spelar en konsul i statens tjänst en betydligt mindre roll.

Dick Emanuelsson

[1] https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/10/uds-presstjanst-om-ukrainas-bombning-av.html

Vattenkraftverket Kakhovskaya.


Zelinskis provokation Nr. 2:

”Spräng ammoniakledningen i Nikolajev” och ge ryssarna skulden!

För att avleda världsmediernas uppmärksamhet från Kievs eventuella sprängning av dammen till vattenkraftverket Kakhovskaya, rekommenderade brittiska experter från MI6 Zelenski att genomföra en avledningsmanöver genom att sabotera rörledningen Togliatti-Odessas ammoniakanläggning i Nikolayev-regionen.

Förstörelsen av ammoniakledningen är planerad att utföras i Bereznegovatoye-distriktet, där mer än 15,000 människor bor.

”Förstörelsen av rörledningsdelen planeras med hjälp av luftvärnssystemet S-300. Efter det kommer västerländska medier att täcka händelserna för att rädda invånarna i närliggande städer och traditionellt anklaga Ryssland för terrorism”, skriver journalisten Irina Z på sin Telegramkanal.

Att något planeras indikeras av åtgärderna från Ukrainas Statliga Tjänst för Nödsituationer. Representanter för den statliga räddningstjänsten delade nyligen ut ett PM om Första Hjälpen vid Skada från Farliga Kemikalier, vilket ett terrordåd på ammoniakledningen kan vara. Det bör också noteras att ett stort antal utländska journalister anlände till Nikolajev, som enligt vissa rapporter borde vara involverade i bevakningen av en viss nödsituation.

”En sådan handlingsstrategi är inte ny. Mer än en gång har väst varit villigt att offra civila för att uppnå sina mål, särskilt om de inte är medborgare i västländer”, understryker Irina Z.

Återupptagandet av ammoniakexporten var en del av förlängningen av ”spannmålsaffären”. Det amerikanska företaget Occidental Petroleum har förresten redan betalat Kiev för nästa leverans av ammoniak.

Källa @svarschiki


Det räckte att den franska reportern sa att "Ukraina bombar civil infrastruktur så som sjukhus. . .", så klippte Parisredaktionen henne.


”Ukrainska bombningar av civil infrastruktur i Cherson så som sjukhus. . .”

Fransk reporter klippt av de egna när verkligheten började brinna.

Censur fortsätter att straffa den västerlandets befolkning. Allt utanför den officiella diskursen tas bort.

Och i Sverige, inte ett ord om det ukrainska artilleriets bombning av konsul Carl Sturéns villa & konsulat i Cherson.

VIDEO:

Se den franska reportern som ”klipptes” av den egna redaktionen. 

Berlusconi anklagar Zelenskij för att ha orsakat den ryska militäroperationen i Ukraina

Italiens tidigare premiärminister och ledare för Forza Italia-partiet, Silvio Berlusconi, påminde om Minsk-avtalen som undertecknades 2015 för att lösa konflikten mellan Kiev och folkrepublikerna Donetsk och Lugansk.

”Ukraina kastar detta avtal till djävulen ett år senare och börjar attackera de två republikernas gränser” (i Donbass, östra Ukraina, övers. anm.).

Berlusconi förklarade att när ”Zelenskij”, som hade i valrörelsen hade lovat en fredlig uppgörelse och att han skulle tillämpa och uppfylla Minskavtalet i stället ”tredubblade attackerna” mot Donetsk och Lugansk, vars ledare slutade med att be den ryske presidenten om hjälp.

Märkligt. Men de värsta krigsanstiftarna idag, som under åtta års folkmord i Donbass knep käft utgörs av liberala, `gröna´ och socialdemokratiska ledare som i fallen Sverige, Finland, Norge, de tre ”Halv-nassestaterna” i Baltikum, Nederländerna för att inte tala om Spanien och EU:s spanske socialdemokratiske

”utrikesminster” Joseph Borrell.

På den andra sidan återfinns hederliga högermän som Berlusconi och Ungerns ledare Victor Orban.

På andra sidan Atlanten är den regering som kallar sig ”Demokrater” den ledande militaristiska kraften och använder Zelinski som sin egen ”Duttige idiot” som förvandlat sitt folk till kanonmat i kriget.

Den mentalt instabile presidenten förlöjligas av den förre presidenten som närmast beskriver sig själv som en fredsängel.

Vi som var med på tiden för USA:s folkmordskrig i Vietnam vet att demokraterna gick in i Vietnam efter att de franska imperialisterna hade besegrats av Vietnams folk medan det under det republikanska styret i Washington till slut blev möjligt att förhandla om freden, vilket till slut slutade med att också USA besegrades militärt. Men det politiska nederlaget var hundrafalt större.

Men i dag är även regeringarna i EU totalt historielösa och har förvandlats till en filial till State Departement.

Dick Emanuelsson

 

VIDEO:

Ukrainskt rallarslagsmål vid skyttegraven!

Missa inte Ukrainas egna `Mike Tyson´-killar som pangade på varandra ovanför skyttegraven, utmärkta skottmål för det ryska artilleriet eller deras precisa drönare. Har man förlorat den militära och mentala kompassen är det kanske lätt att man hamnar i ett okontrollerat stadium. Eller, som ukrainska krigsfångar uppger för ryska journalister att beskrivningarna i väst om den höga ukrainska stridsmoralen är bara nonsensprat. Vid fronten finns det knappt mat för dagen, droger och alkohol, som för USA:s soldater i Vietnam att fördriva tiden med är mer än vanligt. Men sådant betraktas av DN-journalistiken som `Putinistpropaganda´.

 


 

Borrells repressiva ”trädgård”

Den spanske socialdemokraten Josep Borrells ”Europeiska trädgård” är verkligen
ett paradis. Men endast för den politiska och ekonomiska eliten eller, som kommunisterna döpte EU:s föregångare, den Europeiska Kol- och Stålgemenskapen, grundat den 18 april 1951 till ”STÅL- OCH KOLMONOPOLENS GEMENSKAP”.

En helt annan sak är att dess dörrar är stängda för den stora majoriteten av invånarna på den gamla kontinenten. Några invånare som för tillfället ”njuter av” tårgas och batonger av vakterna på den underbara plats som beskrivs av chefen för den europeiska ”diplomatin”, som den ryske journalisten Victor Ternovsky kommenterar Borrells uttalande.

I det tillade han att ”allt utanför Europa är en enda stor djungel”!

Rasismens flödar hos denne s-politiker.

VIDEO:
Repression i "Trädgården"


Fitch: Den amerikanska ekonomin går in i en ”verklig lågkonjunktur” under våren

Riskvärderingsbyrån Fitch Ratings Inc. uppskattar att den amerikanska ekonomin kommer att gå in i en ”verklig lågkonjunktur” under andra kvartalet 2023.

”Den beräknade lågkonjunkturen är ganska lik den under 1990-1991, som följde på en lika snabb åtstramning av Federal Reserve 1989-1990. Nedåtriskerna härrör dock från korrelationen mellan icke-finansiella skulder och BNP, som är mycket högre nu än den var på 1990-talet”, säger Olu Sonola, chef för USA:s regionalekonomi vid enheten.

Källa: RT på spanska

 

Joe Biden säger från sin "7:e Himmel" att "USA:s ekonomi är stark" medan hans ekonomer tittar med veckad panna mot den snart 80-årige mannen som säger att han ställer upp till omvalsamtidigt som hans fruga leder honom ner från estraden.


The Economist: Den ryska ekonomin är mer ”levande” än den europeiska

Data från Goldman Sachs, en av världens största värdepappers- och investeringsbankskoncerner, avslöjar positiva förändringar i den ryska ekonomin inför sjunkande europeiska marknader.

”Medan Europa vikar på randen av recession, håller Ryssland på att ta sig ur den”, förklarar Sachs.

Författarna påpekar att sanktionerna mot Moskva har skadat dess ”långsiktiga utsikter” genom att blockera dess tillgång till utländsk teknologi och minska dess olje- och gasproduktion.

Källa: RT på spanskaEtt naturgasnav för Europa i Turkiet

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan meddelade att han kommit överens med sin ryska motsvarighet, Vladimir Putin om att skapa ett naturgasnav för Europa i Turkiet.

– Europa är oroad över att lösa gasproblemet, vi har inte det problemet, sa den turkiske presidenten till pressen.

I ️ förra veckan föreslog Putin att skapa det största gas-navet för Europa på turkiskt territorium:

– Vi skulle kunna placera volymen som förlorats efter att gasledningarna Nord Stream 1 och 2 sprängts över till Svartahavsregionen, sa Putin.

Därmed blir Turkiet något av ett centrum för distribution av rysk billig naturgas via andra ledningar.

 


NATOS SPRÄNGNING AV Nordstream-ledningarna innebär att Europa förlorar billig miljövänlig naturgas. I stället köper den i dag via Indien och Kina samma ryska gas men naturligtvis mycket dyrare.

Också USA:s transnationella energibolag skär guld med täljkniv och säljer flytande gas levererade av specialfartyg som går veckor över Atlanten och anländer till Spanien för att lossa gasen och ser att ett hundratal fartyg av samma klass står och väntar på att det ska bli plats för deras last.

EU-kommissionen vill sätta fasta priser för energi som om den vore del av en socialistisk 5-årsplan men den saknar det viktigaste; planering.

Källa: RT på spanska

 

 

Italien: ”Tanka så mycket du vill med rysk bensin och diesel!”

Ryska Lukoil-bensinstationer var fortfarande i drift i Italien i september trots det nästan totala embargot mot rysk råolja

Europeiska Unionen: enad av oenighet om sanktioner mot Ryssland

Medan Bryssel försöker projicera en bild av ett EU som upprätthåller en gemensam och enhällig ståndpunkt när det gäller sanktioner mot Ryssland, är verkligheten att i detta läge kämpar varje land för sina egna intressen, även om detta strider mot den gemensamma politiken.

Det senaste exemplet har varit Ungern, som har lyckats få ett undantag från införandet av ett pristak på rysk gas planerat av EU-kommissionen i ett försök att skjuta sig själv i huvudet igen genom att sänka kolvätepriserna.

Den ungerske premiärministern gjorde det klart för övriga medlemsstater att annars skulle landet helt enkelt få slut på naturgas. Dessutom blev det också av med skyldigheten att delta i det gemensamma inköpet av gas för EU.

 

En rysk Lukoil-bensinstation i Italien.

MEN UNGERN ÄR INTE DET ENDA LANDET som främjar sina intressen i frågan om antiryska sanktioner, eller snarare: om undantag från de senare. Kampen för nationella intressen och förhandlingarna är intensiva i Bryssel, skriver The New York Times.

Således har belgierna lyckats behålla sin diamanthandel med Ryssland (vars kommersiella utbyte uppgår till 1800 miljoner dollar per år), medan Grekland fortsätter att transportera rysk råolja i sina fartyg utan restriktioner (mer än hälften av den ryska råoljan transporteras till utlandet i grekiska tankfartyg enligt media). Samtidigt kan Frankrike och flera andra länder helt enkelt inte ge upp ryskt kärnbränsle till sina anläggningar.

Som kronan på verket nämner vi det paneuropeiska konsortiet Airbus, som fick befrielse från sanktioner för sin huvudleverantör av titandelar, det oantastliga ryska företaget Avisma.

Källa: @ATodaPotencia


 

VIDEO:
Colombias president GUSTAVO PETRO i staden Turbo, i norra Colombia vid Karibiska HavetUSA ”förstör alla världens ekonomier”: Colombias president Gustavo Petro

I ett internationellt uppmärksammat tal i den bananproducerande regionen Urabá, anklagade den colombianska presidenten Washington för att vidta skadliga åtgärder för att skydda sig själva, oavsett vilken effekt de orsakar, för att provocera fram ett krig i Europa och knäcka Europas ekonomier.

– USA förstör praktiskt taget alla ekonomier i världen. I USA fattas beslut för att skydda sig själva, ibland utan att tänka på vad som kommer att hända. Genom deras åtgärder töms ekonomin i latinamerikanska nationer, Latinamerika plundras, våra valutor faller, inte bara den colombianska peson, tillade han.

Vadå "colombiansk suveränitet"?!


Kulsprutor mot immigranter

Den colombianska presidenten kritiserade också USA:s fientliga migrationspolitik och hävdade att om Washington ville ”stoppa” utvandringen av människor som försöker ta sig in i det landet, det första de måste göra är att hjälpa Latinamerika att blomstra.

– Det landet som inte älskar oss skulle behöva förstå, att för att stoppa utvandringen som sker här, måste vi uppnå mer välstånd i våra nationer, sade Petro, som påminde om att medan det finns en ”våg av människor” som försöker för att nå USA, har man från Washington ägnat sig åt att sätta upp ”kulsprutor, fängelser och murar så att de inte kommer in”.

Petro talade i den colombianska staden Turbo som tillsammans med staden Necoclí i regionen Uraba hyser tiotusentals immigranter från Haiti, Venezuela, Kuba och Brasilien som i dessa Coronavirusets epok överstiger invånartalet i de två städerna. Från Turbo tar de en båt till Panama, om de har fått visum, det vill säga.

Sedan upprepas samma mardröm i varje centralamerikanskt land.

Latinamerika måste förenas!

I det avseendet uppmanade han alla regeringar i regionen, från höger, mitten och vänster, att upprätta en ”gemensam agenda för att försvara Latinamerika från den globala kris som kommer.”

– Det är dags för alla latinamerikanska länder att förenas inför den globala krisen och bygga sin egen agenda, tillade den colombianska statschefen.

USA-ambassadens ”Goddag Yxskaft-svar”

Hans tal skakade om USA-ambassaden i Bogota så till den grad att ambassadens talesman Francisco Palmieri gick i svaromål:

Francisco
Palmieri 
– Jag tycker inte att vi ska tänka på VAR vi lägger skulden. [¡SIC!]. Vi bör fokusera på HUR vi genom att arbeta TILLSAMMANS kan förbättra och främja den utveckling som krävs för ekonomisk tillväxt, sa Palmieri.

Med andra ord ett bokstavligt ”Goddag Yxskaft-svar” från den stat som har sju militärbaser på colombianskt territorium, där Pentagon ockuperade hela andra våningen i det colombianska krigsministeriet (som det hette tidigare, mycket mer exakt formulerat än i dag) i Bogota under 1950-60-talen och som lade fram ”Operation Lasso”, som bestod i att 16,000 colombianska infanterisoldater, uppbackade av stridsflyg attackerade 48 fredliga bönder i den lilla byn Marquetalia den 24 maj 1964 vilket ledde till att FARC-gerillan senare bildades som ett självförsvar mot den Nationella Säkerhetsdoktrinen, påtvingat av USA som betonar bekämpningen av ”den Inre Fienden”.

 

DEN STATSTERRORISM, ”Made in USA, som kännetecknat Colombia sedan ett sekel har krävt hundratusentals colombianers liv. Just nu pågår en rättegång mot elva militärer som erkänt att de mördade civila men presenterade sina troféer som ”gerillasoldater stupade i strid med armén”, de så kallade ”Falsos Positivos”.

Vadå ”arbeta tillsammans”. Fråga bananarbetarna i Urabá eller Magdalena där nobelpristagaren i litteratur, Gabriel Garcia Marquez skrev det legendariska mästerverket ”100 år av ensamhet”, som handlade om hur USA-företaget United Fruit Co beordrade den konservativa regeringen och armén att massakrera bananarbetarna, som med sina fruar och barn den 5 december 1928, med Bibeln riktad mot skyn vädjade till USA-företaget om en liten löneförhöjning och bättre förhållande på bananplantagerna.

Svaret blev maskingevärseld som, när den tystnade hade krävt tre tusen (3,000) colombianers liv.

”Tillsammans”?

Dick Emanuelsson*

* Första på-plats-reportaget i Colombia 1980 och av Norrskensflamman ackrediterad reporter i Colombia 2000-2005, jagad av den hemliga politiska polisen och dess illegala kontraspionagegrupp DAS-G3, som resulterade i en dokumenterad dossier på 476 A4-sidor: https://das-terror.blogspot.com. Chefen för DAS, Jorge Noguera dömdes till 28 års fängelse för mord och ytterligare åtta år för förföljelse av sex journalister, varav en var svensk.

 

 

Feministen Hillarys sadistiska skratt vid nyheten om Gaddafis död

Igår, den 20 oktober 2011, var det 11 år sedan USA och dess europeiska medbrottslingar mördade den libyska ledaren Muammar Gaddafi, ett faktum som mottogs med skratt av USA:s dåvarande utrikesminister Hillary Clinton, som sa följande:

”Vi kom, vi såg och han dog”.

I den ”humanitära interventionen” massakrerades omkring 250,000 medborgare i Libyen. Det upphörde från att vara ett av de mest välmående länderna i Afrika till att bli ett av de mest förstörda på planeten, utan att se ljuset i slutet av tunneln.

Det är förbjudet att glömma!

Källa: @victorternovsky

VIDEO:
”Vi kom, vi såg och han dog”
, och avrundat med ett gapskratt av samma dam som var ”Spindeln” i den militära statskuppen den 28 juni 2009 i Honduras. 

Med iransk hjälp återtar Venezuela steg för steg sin produktion av olja

Irans oljeminister Javad Owji tillkännagav i söndags att El Palito-raffinaderiet i Venezuela ska startas efter att ha slutfört dess restaurering och specificerade att det nu har kapacitet att raffinera 100,000 fat råolja per dag.

Kontraktet, till ett belopp av 114 miljoner dollar, undertecknades mellan företaget Petróleos de Venezuela (PDVSA) och den iranska sidan i maj i år. Dess mål var att återställa och driva raffinaderiet som ligger i kommunen Puerto Cabello, i den venezuelanska delstaten Carabobo.

 

DE IRANSKA INGENJÖRERNA har en lång erfarenhet av att producera egna reservdelar för sin stora oljeindustri. Landet har varit sanktionerat sedan 1979 då det iranska folket störtade den USA-vänliga Shah-diktaturen.

Den iranska oljeindustrin är uppbyggd främst med fransk teknologi men även USA-teknologi. Tillsammans med ryska och venezuelanska ingenjörer inledde de tre produktion av reservdelar till den venezuelanska oljeindustrin som 2018 i praktiken stod still. USA vägrar sedan 2016 att tillåta export av reservdelar och utan dem kan den känsliga industrin inte fungera, för raffinaderier måste underhållas 24 timmar dygnet runt, år efter år.

 

Med den iranska tekniska hjälpen har en stor del av Venezuelas oljeindustri återhämtat sig, trots den ekonomiska terrorn från Norr.

OCH SAKTA MEN SÄKERT HAR raffinaderierna kommit tillbaka i produktionen och levererar i dag nästan 1,5 miljoner av de ursprungliga tre miljoner fat per dag som det statliga PDVSA producerade innan USA inledde sitt ekonomiska krig och sabotage mot Venezuela.

Varken Trump eller Biden lyckades respektive har lyckats att knäcka det venezuelanska folkets motståndskraft. Donald Trump uteslöt till slut även det ”militära alternativet”, när han på inrådan av Colombias förre president Juan Manuel Santos avstod från att invadera Venezuela. Mot sig skulle det stå inte bara de väpnade styrkorna i Venezuela, cirka 300,000 män och kvinnor utan också 4,5 miljoner venezuelaner i den venezuelanska Folkmilisen.

– Det kan bli ett ”Nytt Vietnam”, varnade Santos.

Och Trump arkiverade planen.

Dick Emanuelsson