Translate

söndag 2 oktober 2022

Stora demonstrationer mot den tyska regeringens och EU:s energipolitik, antiryska sanktioner och vapen till Zelinski

 

I den gamla varvsarbetarstaden Stralsund accepterar inte människorna den nuvarande politiken i Berlin&Bryssel. Än mindre den kommande i vinter. "Skjuta-sig-i-foten-politiken" handlar om att underordna sig USA:s utrikes- och krigspolitik vilket kommer få ödesdigra konsekvenser i framför allt Tyskland, där den billiga och miljörena gasen från Nordstream 1-2 har höjt tyskarnas levnadsstandard och betraktades som Europas "Ekonomiska lokomotiv". Sprängningen av NS hade som målsättning att låta detta Lokomotiv spåra ur för all framtid. Allt enligt Pentagons Think-tank-agentur RAND:s rekommendationer.Mot den tyska regeringens och EU:s energipolitik, antiryska sanktioner och vapen till Zelinski


ZWICKAU: Invånare i den tyska staden Zwickau kom i dag (söndag den 2 oktober 2022) ut för att protestera mot antiryska sanktioner.

Demonstranterna motsätter sig de tyska myndigheternas energipolitik och kräver en förändring av ministerkabinettet.

 

STRALSUND: 4 000 demonstranter med samma krav!

Tusentals invånare i den tyska staden Stralsund protesterade förra lördagen den 24 september tillsammans med dess borgmästare mot de stigande energipriserna.

Den tyska upplagan NDR (Norddeutscher Rundfunk, radio-TV-kanal) rapporterade om en massdemonstration i norra Tyskland, en region i det tidigare DDR. Till en början infann sig bara cirka 300 personer till demonstrationen, men så småningom övergick antalet till 4 000 demonstranter på stadens gator.

Demonstranterna motsatte sig ytterligare gastariffer och krävde bland annat en förlängning av kärnkraftverkens livslängd och upphörande av vapenleveranser till Ukraina.

Borgmästaren i Stralsund, som för det sunda förnuftets skull uttalade sig emot de ”demokratiska idealen att spara” blir nu föremål för ”utredning av inrikesdepartementet”.

Inte bara Censurens Järnridå har gått ned. Nu kringskärs också de fria- och mänskliga rättigheterna, i kort sagt; demokratin.

När kommer svenska LO blåsa till strid och försvar av sina medlemmar?Burkina Faso kastar ut Frankrike

Ryska flaggor vid en demonstration till stöd för ledaren för militärkuppen och Burkina Fasos nye president, kapten Ibrahim Traore (på bilden i mitten).

Landet kommer ur franskt inflytande och är redo att vända sig mot Moskva. Ytterligare huvudbry för EU-kommissionens nykoloniala damer och herrar, för att inte tala om, Vita Huset.
Ukraina NATO-medlem `Express´? samt flera andra nyheter.

 

”Paket” efter ”Paket” av vapen och militär logistik från USA till Ukraina som EU:s skattebetalare till stor del betalar. USA för krig i Mellanöstern och nu i Europa. Europas skattebetalare får betala de mänskliga tragedierna när miljoner flyktingar (och en maffia som beblandar sig) anländer till våra länder. Medan USA gör storkovan på hemmaplan där de deporterar tillbaka tre miljoner (Obamas saldo) immigranter från Centralamerika, Mexiko och Karibien.1 oktober 2022:

Den amerikanska kongressen har nått preliminär överenskommelse om cirka 12 miljarder dollar i extra stöd till Ukraina - Reuters.

Ukraina NATO-medlem `Express´?

Zelenskijregimen undertecknar en ansökan om att Ukraina vill bli medlemmar i NATO `Express´. Men Stoltenberg säger att processen tar sin tid.

Men både Zelinski säger och verkligheten bekräftar att Ukraina i praktiken redan är medlemmar.

Ty USA och västvärlden skickar honom vapen, legosoldater, pengar, ALLT!

Därför är Kiev redan en del av NATO, men bara som kanonmat”, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Och han tillägger:

Kom ihåg vad Boris Johnson sa:
”Vi stöder Ukraina till den siste ukrainaren”.

Zelinski:

– De facto har vi redan bevisat interoperabilitet med alliansens standarder. De är ett rättesnöre för Ukraina och verkliga på slagfältet och i alla aspekter av vår interaktion.

– Vi litar på varandra, vi hjälper varandra och vi skyddar varandra. Detta är vad Alliansen är. De facto.

James Bakers löfte till Gorbatjov

Zelinski och Kiev bekräftar nu att de punkterar allt som stod i Minskavtalet som Kiev aldrig uppfyllde och tillämpade. Zelinskis medlemsansökan till NATO kommer också, framför allt efter den nya inringningen av den ryska statsbildningen i form av Sveriges och Finlands medlemsansökningar till krigsalliansen att ytterligare försämra en fredlig lösning på krisen i Ukraina.

Gabriel Tokatlian, vice rektor vid Torcuato Di Tella University (UTDT) i Argentina och specialist på internationella frågor, menar att konflikten kan spåras tillbaka till två axlar som fanns i början och i avslutningen av 1990-talet [1]:

”I februari 1990 finns det ett konkret löfte från USA:s utrikesminister, James Baker, till [Mikhail] Gorbatjov, att det aldrig skulle bli en expansion av NATO österut”.

USA förnekar i dag detta men Gorbatjov och andra personligheter i USA bekräftar löftet.

”Allt förändras 1999, när en massiv expansion av Nato börjar. Tio länder går in i alliansen, som sammanfaller med Putins första presidentperiod, som ser detta som att NATO nu befinner sig vid Rysslands gränser, något som blir ett säkerhetsproblem för Ryssland”, kommenterade Tokatlian i dialog med det argentinska radioprogrammet ”De Acá”.

På grund av "Censurens Järnridå" i Europa, har inte vittnesmålen från civilbefolkningen i Donbass, som har lidit av åtta års bombningar och terror från den ukrainska armén och de nynazistiska grupperingarna. kunnat tränga fram. Vid flygplatsen i staden Mariupol installerade Kievs hemliga politiska polis tortyrkammare där civila torterades. "Hörde du eller läste du inte om det i DN, Svt eller Aftonbadet"?


December 2021-Putin: "Ge besked"!

Putin uppmanade USA och Nato i december 2021 att ge klart besked om de hade för avsikt att tillåta att Ukraina blev medlemmar i NATO. Biden svarade inte ens på denna skriftliga offentliga petition från Putin.

Det politiskt makabra uppstod den 22 februari när Moskva, i brist på ett dementerande svar av NATO:s vidare expansion österut via Ukraina anklagade Moskva för att bryta och likvidera Minskavtalet, som Kiev aldrig hade uppfyllt utan, tvärtemot vad Minskavtalet säger om eld-upphör och ett bortdragande av alla tunga vapen från frontlinjen konsekvent saboterade avtalet som undertecknades i februari 2015, ett år efter att nyfascistiska paramilitära grupper hade störtat den folkvalda och legitima regeringen i Kiev, en händelse som Donetsk och Luhansk i Donbass VÄGRADE att erkänna.

Som Tokatlian konstaterar, trots ett löfte från USA 1991 om att INTE expandera österut med nya NATO-medlemmar, hade vid slutet av 1990-talet tio (10) östeuropeiska stater anslutit sig till NATO.

Att då den stat som förfogade över den näst största armén i Europa och som på sitt territorium förfogade över en avancerad vapenindustri från sovjettiden och som i sin statsapparat och på alla samhällsnivåer hade influerats och penetrerats av de nyfascistiska och neonazistiska paramilitära grupperingarna som intagit nyckelpositioner, blev helt enkelt för mycket för Moskva som två dagar senare, den 24 februari 2022 igångsatte den ”Speciella Militäroperationen” med den främsta avsikten att befria Donbass, INTE ockupera Ukraina som stat.

Fram tills den 30 september, då de fyra regionerna i Donbass formellt, efter respektive folkomröstningar anslöts till den ryska federationen fanns det en liten marginal och chans om att nå en annan lösning än krigets.

Men denna fredliga lösning har aldrig existerat. I stället har planen varit och är att Ukraina ska bli ”ett nytt Afghanistan för Ryssland”. Målet är att försvaga och slå sönder den ryska statsbildningen i 4-6 smårepubliker som USA senare med lätthet ska kunna ta kontroll över. Det är det strategiska målet som den till Pentagon närstående Think-tank-kedjan RAND skisserade från 1990-talet inledning och som steg för steg tillämpas och verkställs.

Dick Emanuelsson


Nedanstående är alla de vapen som enbart USA hittills har skickat till Ukraina till ett värde av 15,1 miljarder dollar:

DEFENSIVA VAPEN:

 • 8 NASAMS mark-till-luft missilsystem
 • +1 400 Stinger luftvärnssystem
 • +8 500 Javelin antitanksystem (pansarskott)
 • +32 000 andra pansarvärnssystem
 • 2 Harpun anti-skeppssystem
 • HARM höghastighets antiradarsystem
 • anti-drönarsystem

 

OFFENSIVA VAPEN

 • 16 HIMARS med ammunition
 • 1 500 optiskt spårade TOW-missiluppskjutare

 

LASERSTYRDA RAKETSYSTEM

 • 2 000 precisionsstyrda artilleriammunition
 • 126 155 mm haubitsar med 806 000 skott
 • 20 Haubitsar 105 mm Haubitsar och 180 000 skott
 • 20 stycken 120 mm murbruk med 85 000 skott
 • +10 000 granatkastare och handeldvapen
 • +60 miljoner ammunition för handeldvapen
 • Claymore Mines (antipersonella landminor)

 

OBEMANNADE FORDON

 • +700 Switchblade Kamikaze Drönare
 • 15 Scan Eagle Drönare
 • Cougar Drönare
 • Obemannad försvarsfarkost

 

BEMANNADE FORDON

 • 126 fordon för att lasta 155 mm haubitser
 • 22 taktiska fordon för att återställa utrustning
 • 4 ledningspostfordon
 • Hundratals HMMWV multifunktionsfordon med hög mobilitet
 • 4 lastbilar och 8 släpvagnar för tung utrustning
 • 200 M113 pansarvagnar
 • 100 bepansrade för medicinsk behandling
 • 40 antiminfordon
 • 18 kust- och flodpatrullbåtar
 • 20 Mi-17 helikoptrar

 

RADAR

 • +50 kontra-artilleri-radar
 • 4 radar mot mortel
 • 10 luftövervakningsradar

 

ANDRA VAPENSLAG

 • +75 000 skottsäkra västar och hjälmar
 • Minröjningssystem och utrustning
 • C4 sprängämnen och rivningsutrustning
 • Taktiskt säkra kommunikationssystem
 • Första hjälpen-kit, uniformer, plåster och andra tjänster
 • Källa: USA:s försvarsdepartement, 28 september 2022’

[1] https://chequeado.com/el-explicador/ataque-de-rusia-a-ucrania-que-es-la-otan-que-son-los-acuerdos-de-minsk-y-otros-datos/


”Vilket intresse har Storbritannien i Ukraina”?

”Jag kommer aldrig att backa från en fight. Men när vi närmar oss kärnvapenkrig,
varför skapar vi en konflikt i Ukraina istället för att försöka skapa fred?”, är den avgörande frågan för mänsklighetens framtid som den brittiske journalisten Peter Hitchens skrev i en artikel.

I den menar Hitchens att Storbritannien gör ett stort misstag genom att stödja Kiev genom att underblåsa konflikten med Ryssland och deras verkliga intressen är helt olika.

”Vilket intresse har Storbritannien i Ukraina? Varför lagrar vi vapen och utrustning i det här landet, trots att vår statsbudget är ansträngd till det yttersta och vår egna väpnade styrkor har haft ont om pengar, personal och utrustning i många år? Vi har väldigt få kommersiella, politiska eller kulturella band med Ukraina. Vi har ingen territoriell konflikt med Ryssland. Men nu har det fört oss närmare ett kärnvapenkrig än någonsin. Jag skulle bara vilja göra en uppmaning till oss, som folk och nation, med en uppmaning att börja diskutera detta på ett vuxet sätt, och att inte betrakta den nuvarande politiken som den enda korrekta eller patriotiska”.

Kan man tänka sig. En journalistkollega som säger vad kanske många säger. Även om det är svårt att tro att svenska medier som DN, SVT eller Aftonbladet förfogar över den intellektuella och journalistiska nivå som Hitchens representerar.Nicaragua tillåter inte utpressning från någon:
Bryter förbindelserna med Nederländerna!

"VÄCK MED IMPERIALISMEN FRÅN LATINAMERIKA"!
Budskapet går inte att missta sig på.


Noll utpressning. Noll störningar. Noll inblandning i Nicaraguas inre angelägenheter. Av dessa skäl beslutade sandinistregeringen på fredagskvällen att bryta de diplomatiska förbindelserna med regimen i Nederländerna.

Diplomatisk not:

”Utrikesdepartementet för Regeringen för Försoning och Nationell Enhet i Nicaragua, informerar regeringen i det landet om vårt beslut att omedelbart avbryta diplomatiska förbindelser av Konungariket Nederländernas upprepade interventionistiska och nykoloniala ståndpunkter som har kränkt och fortsätter att kränka nicaraguanska familjer med hot om stopp för projekt av det allmännas och gemensammas bästa, som sjukhus för ursprungsbefolkningar och afroättlingar.

Vi förkastar och fördömer brotten i det koloniala och nykoloniala Europa mot attackerade länder som vårt.

Den permanenta offensiven av den icke-diplomatiska representationen som bryter mot Wienkonventionen av den nykoloniala och pro-imperialistiska regeringen tvingar oss att vidta denna åtgärd som vi försvarar med den ära, värdighet och suveräna anda som kännetecknar oss.

Vi känner väl till imperierna och kolonisatörerna och ingenting och ingen kan få oss att glömma deras brott mot mänskligheten.

Managua, 30 september,

Denis Moncada Colindres
Utrikesminister
Regeringen för Försoning och Nationell Enhet
Republiken Nicaragua


 

Honduras´ utrikesminister Enrique Reina drar USA:s ambassadör Laura Dogu i örat och varnar henne för att fortsätta tro att det är denna kvinna, och inte den folkvalda kvinnan Xiomara Castro de Zelaya som är den centralamerikanska nationens president. I Nicaragua, där Dogu var ambassadör var hon spindeln i det väpnade försöket i april-juli 2018 att störta sandinistregeringen. I Nicaragua är denna kvinna bokstavligt hatad.
Honduras utrikesminister varnar USA:s ambassadör för oegentlig inblandning i landets inre angelägenheter

”Genom att varje dag blanda dig i interna politiska frågor och suveräna beslut, äventyrar ditt offentliga uppträdande våra bilaterala förbindelser”, sa Honduras´ utrikesminister, Enrique Reina, i ett Twitter där han skarpt tillrättavisade USA:s ambassadör, Laura Dogu.

När får vi läsa något liknande i ett pressmeddelande från UD? Nationell värdighet och principer står över alla slags diplomatiska mutor från en utländsk stormakt.

Droppen som fick bägaren att rinna över för den stat som Imperiets makthavare i två sekel föraktfullt har betraktat som en ”bananrepublik” och ”Bakgård” var de möten ambassadören höll med grupper av nyckelpersoner från diktaturen. Den leddes av den nu fängslade förre presidenten som hölls under armarna av USA-ambassaden i Tegucigalpa, Juan Orlando Hernandez. Även möten har hållit med chefer för de nu illegala så kallade ”utvecklingszonerna” som landets parlament, kongressen enhälligt sade upp kontrakten för.'

Twittret från Honduras´ utrikesminister Enrique Reina där han varnar för att om inte Laura Dogu korrigerar sitt odiplomatiska agerande i Honduras, kan hon allvarligt skada de bilaterala förbindelserna mellan de bägge länderna.Fortbildningens ”Spindel för kontrarevolution”!

USA-ambassadören Laura Dogu är inget politiskt blåbär. Hon var ambassadör innan, under och efter försöket att med väpnat våld störta vänsterregeringen Daniel Ortega i grannlandet Nicaragua april-juli 2018.

USA-ambassaden  i Managua förvandlades, enligt sandinisterna till en ideologisk sambandscentral där utexaminerade kontrarevolutionärer, totalt 5000 unga nicaraguaner skolades av CIA:s fadershus, USAID mellan 2013-2018 och hade en budget på över 100 miljoner dollar anlände och fotograferades tillsammans med Dogu som lovade en och annan av dessa ungdomar en resa och stipendium till ”Frihetens Bålverk”  USA.

Den nye USA-ambassadören får inte komma in!

Doña Laura är bokstavligt hatad i Nicaragua och landets regering har också öppet uttalat till Joe Biden att den nye ambassadör, som Vita Huset och Kongressen har godkänt INTE kommer att tas emot eller släppas in i Nicaragua. Motivet är de direkt fientliga antinicaraguanska uttalanden den påkomne ambassadören gjorde inför kongressförhöret.

”Vi är ingen USA-koloni där vem som helst i USA kan uttala sig föraktfullt om Sandinos vagga”, sa regeringen och markerade att den tiden är förbi när höga USA-dignitärer kunde säga vad som helst om de länder de skulle tjänstgöra i och betraktades som ”landets starke man/kvinna”.

 

Sandinisterna i Nicaragua har besegrat USA-imperialismen och dess lokala lakejer mer än en gång. I går, fredag den 30 september bröt landet de diplomatiska förbindelerna med Nederländerna för dess inblandning i Nicaraguas inre angelägenheter!


Tänk om Kubas ambassadör . . .?

Och Laura Dogu gjorde samma kardinalfel när hon anlände till Tegucigalpa som hon gjorde i Nicaragua. Varje dag framträder hon i Honduras´ alla tevekanaler där hon ger rekommendationer, lägger förslag och har kategoriska uppfattningar om hur landet och dess rättsväsende ska skötas. Föreställ dig vad som hade hänt om den kubanske eller venezuelanske ambassadören i landet hade gjort samma uttalanden, men mot den politiska korrumperade USA-högern och Imperiet  i Norr?! Se det går inte!

Fru Dogu bör nog passa sig så att inte president Xiomara Castro de Zelaya ber Taiwans ambassadör med fru att resa tillbaka till den kinesiska ön och i stället öppnar diplomatiska förbindelser med Folkrepubliken Kina, precis som Nicaragua gjorde i november 2021.

Medlemsbasen i regeringspartiet, som fick 1,6 miljoner röster i valet i november 2021 anklagar regeringen och president Xiomara för att ha en hemlig pakt med USA och som innebär att Honduras INTE ska öppna förbindelser med Folkrepubliken Kina utan i stället fortsätta relationerna med Taiwan, rakt emot medlemsbasen i Libre som vill öppna diplomatiska förbindelser med Folkrepubliken.

Men frågan är om inte denna pakt, om den existerar är på väg att slås sönder av den politiskt högfärdiga fru Dogu. För Imperiets hegemoni i Latinamerika är rejält naggad i kanten.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras
Joe Bidens främsta allierade palestiniernas bödel Israel

Biden varnar Putin för att han aldrig kommer att erkänna annekteringen av ukrainska territorier. Men ger frikort till den israeliska annekteringen av nästan allt palestinskt territorium utan säga ett knyst.

Idag skakas grunderna för det hegemoniska systemet av sionistisk-imperialism, ägnat till att plundra nationer, blåsa upp sin valuta utan täckning och sanktionera/sabotera alla som utgör ett hot mot deras ”hegemoni”. Det är inte för inte som Washington har den största militärbudgeten i världen, eftersom de som inte ställde upp tidigare fick ”FRIHET” genom kulor (idag är det svårare och det är därför de använder de kanonmat=jihadister/ukrainare/terrorister), skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon.

De har alltid fruktat Ryssland, både under sovjettiden som nu. Faktum är att sionist-imperialismen fruktar varje nation som är stor och har avsevärda ekonomiska/naturresurser, för även om de älskar kapitalism och ”fri marknad”, erkänner de inte konkurrens eller svårkontrollerade folkslag . Det sistnämnda har fått särskild relevans för Kina, fortsätter Wofnon.

”Ryssland och Kina har genomfört en drastisk förändring av det internationella finansiella systemet. Skapat nya block, erbjudit respektfulla alternativ och till och med stött de nationer som vill begränsa sitt beroende av väst (det senare är ingen hemlighet). För detta behövs resurser/rikedom, ryssarna, amerikanerna och afrikanerna har allt detta. . . det finns under deras fötter, det har alltid varit så, till skillnad från Washingtons stödpunkt i Europa, som när de står inför kriser indikerar de deras begränsningar”.

”Det är från ovanstående, varifrån vi kan dra slutsatsen att historisk europeisk kolonialism alltid fanns för att de (europiska f.d. kolonialmakter) inte har rikedom, de är beroende av förr och idag på exploatering och underkastelse av andra nationer genom privatisering och statskupper (vi såg det tillämpas i Libyen).

Övergången kommer att bli lång och inte alls lugn. . .

Källanteckning: Fidelista för alltid

 

Det för svenskarna populära turistlandet Spanien. "Det händer inte här, men det händer just nu"! FREEPALESTINE!