Translate

söndag 2 oktober 2022

Stora demonstrationer mot den tyska regeringens och EU:s energipolitik, antiryska sanktioner och vapen till Zelinski

 

I den gamla varvsarbetarstaden Stralsund accepterar inte människorna den nuvarande politiken i Berlin&Bryssel. Än mindre den kommande i vinter. "Skjuta-sig-i-foten-politiken" handlar om att underordna sig USA:s utrikes- och krigspolitik vilket kommer få ödesdigra konsekvenser i framför allt Tyskland, där den billiga och miljörena gasen från Nordstream 1-2 har höjt tyskarnas levnadsstandard och betraktades som Europas "Ekonomiska lokomotiv". Sprängningen av NS hade som målsättning att låta detta Lokomotiv spåra ur för all framtid. Allt enligt Pentagons Think-tank-agentur RAND:s rekommendationer.



Mot den tyska regeringens och EU:s energipolitik, antiryska sanktioner och vapen till Zelinski


ZWICKAU: Invånare i den tyska staden Zwickau kom i dag (söndag den 2 oktober 2022) ut för att protestera mot antiryska sanktioner.

Demonstranterna motsätter sig de tyska myndigheternas energipolitik och kräver en förändring av ministerkabinettet.

 

STRALSUND: 4 000 demonstranter med samma krav!

Tusentals invånare i den tyska staden Stralsund protesterade förra lördagen den 24 september tillsammans med dess borgmästare mot de stigande energipriserna.

Den tyska upplagan NDR (Norddeutscher Rundfunk, radio-TV-kanal) rapporterade om en massdemonstration i norra Tyskland, en region i det tidigare DDR. Till en början infann sig bara cirka 300 personer till demonstrationen, men så småningom övergick antalet till 4 000 demonstranter på stadens gator.

Demonstranterna motsatte sig ytterligare gastariffer och krävde bland annat en förlängning av kärnkraftverkens livslängd och upphörande av vapenleveranser till Ukraina.

Borgmästaren i Stralsund, som för det sunda förnuftets skull uttalade sig emot de ”demokratiska idealen att spara” blir nu föremål för ”utredning av inrikesdepartementet”.

Inte bara Censurens Järnridå har gått ned. Nu kringskärs också de fria- och mänskliga rättigheterna, i kort sagt; demokratin.

När kommer svenska LO blåsa till strid och försvar av sina medlemmar?



Burkina Faso kastar ut Frankrike

Ryska flaggor vid en demonstration till stöd för ledaren för militärkuppen och Burkina Fasos nye president, kapten Ibrahim Traore (på bilden i mitten).

Landet kommer ur franskt inflytande och är redo att vända sig mot Moskva. Ytterligare huvudbry för EU-kommissionens nykoloniala damer och herrar, för att inte tala om, Vita Huset.