Translate

tisdag 4 oktober 2022

VIDEO: Kärnkraftverket i Energodar bombat av Kiev, samt ”Bara hjärndöda kan tro på att Nato utreder sig själv om Nordstream”!

 


Kärnkraftverket i Energodar bombat av Kiev!

VIDEO: Ukrainas väpnade styrkor har intensifierat beskjutningen av Energodar, de har beskjutit värmekraftverket.

I Energodar, Zaporozhye-regionen, Från och med den 4 oktober införs ett utegångsförbud tillfälligt från 20.00 till 6.00 av säkerhetsskäl uppger nu de lokala myndigheterna.
Marindykare på USA-ubåtar tränades i ”minröjning”

I juni i år höll USA:s 6:e Flotta övningar för att träna på att använda undervattensdrönare för ”minröjning”. Specialister från alla amerikanska ”undervattenscentra” deltog i manövrarna.


Och 2015 påträffades ett beväpnat minröjningsfordon vid Nordstream!

Lördagen den 7 november 2015 kl. 10.55, för alltså sju år sedan publicerade Sveriges Radios hemsida [1] en artikel som handlade om att ett beväpnat fjärrstyrt minröjningsfordon hade påträffats nära en rysk gasledning några kilometer öster om Östersjön Öland.

”Det obemannade fordonet upptäcktes i fredags av gasbolaget Nord Stream vid en årlig rutinkontroll av rörledningen, säger Jesper Stolpe på Försvarsmakten till Sveriges Radio. Företaget underrättade då Försvarsmakten eftersom fordonet hittades i svensk ekonomisk zon”, registrerade SR och fortsätter:

”Stolpe säger att deras preliminära fynd tyder på att fordonet är beväpnat med en sprängladdning som används för att göra sig av med sjöminor, men han tillägger att det är osannolikt att det kommer att orsaka några skador på rörledningen”.

– Vi anser att det inte är farligt för handelsfartyg eller rörledningen i nuläget, säger Stolpe till Sveriges Radio.

Fem amerikanska krigsfartyg uppehöll sig fem dagar INNAN terroristattentatet mot Nordstream över platsen för attentatet där de bland annat övade minröjning och dykning i omrpdet. Här finns hundratals sensorer som registrerar all marintrafik. Men Natoländernas, och Nato-kandidaterna Sverige och Finland har avslutat undersökningen och är lika frågande nu som de var när attentatet verkställdes om VEM som är den skyldige. Det är lika seriöst som att "jag talar med jag".


”Stolpe säger att fordonet har kapacitet att skada rörledningen, vilket i sin tur kan orsaka en gasläcka, men att kabeln som behövs för att utlösa laddningen och för att kontrollera fordonet har klippts av vilket gör fordonet ganska ofarligt”.

Vad SR eller Försvarsmakten INTE säger eller publicerar är frågan om nationalitetsbeteckningen på minröjningsfordonet. Hade det varit rysk är det få som verkligen tvivlar på att svenska stats- eller privata medier och än mindre den USA-vänliga och totalt underordnade Försvarsmakten skulle hålla inne med det.

Snarare verkar det som att händelsen för sju år sedan är en parallell till sprängningen av Nordstream 1-2, det vill säga, att bakom de bägge händelserna återfinns någon eller några av NATO:s medlemsstater.

[1] https://sverigesradio.se/artikel/6296977Dmitrii Medvedev på Telegram:
Nordstream 2022, Nicaragua 1983

”Idag hade jag ett samtal med Nicaraguas president Daniel Ortega.

Samtalet handlade om politiskt samspel mellan våra länder och samarbete mellan parterna.

Men här är vad jag tänkte på;

För nästan 39 år sedan, den 11 oktober 1983, slog USA till mot en oljedepå i den nicaraguanska hamnen Corinto, där de sprängde fem oljetankar som innehöll mycket av landets oljereserver.

Tre dagar senare, den 14 oktober, sprängdes en undervattensledning i hamnen i Puerto Sandino.

Och mellan januari och mars 1984 minerades tre nicaraguanska hamnar; Corinto, Blufields och Puerto Sandino, av amerikanska marinstyrkor.

Ringer det en klocka”?

Hamnstaden Puerto Corinto 11 oktober 1983 bombade USA:s flygvapen oljedepåerna och försatte 20,000 invånare i direkt fara. USA dömdes 1986 att betala Nicaragua ett krigsskadestånd på 650 miljoner dollar, pengar som de inte har betalat en cent av. I stället lämnade USA den Internationella Domstolen i Haag i protest mot domslutet. Brottet: skyldig till döden för 38,000 civila nicaraguaners liv och en materiell förstörelse, via sina "ombud" i "La Contra" på 38 miljarder dollar. "Mordbrännaren i Vita Huset" går igen i varje regering i Washington.


Alla utom Nato, USA, EU och Försvarsmakten vet vem som sprängde Nordstream

En kinesisk diplomat delade ett meme som kritiserade västerländska bedömningar
av ursprunget till skadorna på Rysslands gasledningar Nord Stream 1 och Nord Stream 2, samtidigt som han antydde USA:s inblandning i vad som hände.

På bilden, upplagd av Cao Yi på hans Twitter-konto, svarar en folkmassa på en rad frågor relaterade till gasledningar:

  • ”Vem hatar ryska gasledningar? USA!
  • Vem försökte förhindra deras konstruktion? USA!
  • Vem sa de skulle förstöras? USA!”
  • Och slutligen:
  • ”Vem tjänar på de sprängs?”? Och återigen riktas blickarna mot USA.

Men på frågan om vilka som är de ansvariga för dess ”sprängningen”, svarar de unisont:

”VI HAR INGEN ANING”!

Källa: RT på spanska
”Bara hjärndöda kan tro på att Nato utreder sig själv”

Hur kommer Ryssland reagera på uppstängning av Nordstream 1-2?

Gudinnan Maria sammanfattade: ”Vi kommer att svara med en utredning. Detta är ett måste, och våra brottsbekämpande organ har redan lanserat det. Detta [NordStream] är vår egendom, resurser och infrastruktur.”

Så det finns ingen rysk vedergällning ännu. Men den kommer, och det blir asymmetriskt. Ryska underrättelsetjänsten vet redan vad som hände. En utredning måste omfatta alla rättsliga grunder, skriver den brasilianske journalisten och geostrategiske experten Pepe Escobar.

Den definitiva arbetshypotesen förblir densamma. För ”detta var en intern NATO-operation bestående av Polen, USA, Danmark, Sverige och uppbackat med Natos luftövervakningsstöd från Sigonella, mot Natomedlemmen Tyskland.

”Bara hjärndöda kan tro på att Nato utreder sig själv”, skriver Escobar.

”Pentagon säger att USA absolut inte var inblandade i gasläckageincidenten i NordStreams pipeline”.

Escobar: Nu, med detta förnekande som källa, kan `faktagranskare´ (de som CIA tillsätter vad de kallar för ”faktagranskare”, övers. anm.) gå till handling och pumpa ut artiklar som förklarar det som ett fastslaget faktum. Sedan sätter de sociala medierna och teknikjättens censuralgoritmer igång och börjar censurera alla som påstår något annat, baserat på `faktagranskare´, samtidigt som de hypar upp nyhetsföretag som publicerar vilda, krigshetsande spekulationer.

Escobr karaktäriserar denna process som ”en effektiv narrativ kontrollprocess som involverar hundratusentals människor som arbetar med obegränsade budgetar; det är den mest effektiva propagandamaskinen som någonsin skapats”.

 Ingen dålig månadspeng från Biden till Zelinski: 17,1 miljarder kronor!

USA är villigt att överföra 1,5 miljarder dollar till Ukraina varje månad under hela konflikten och försöker övertyga EU att göra detsamma, uppger nyhetsbyrån Bloomberg och citerar källor från Biden-administrationen.

Det bör noteras att medan interna förhandlingar äger rum i Europeiska unionen om uppfyllandet av tidigare åtaganden med Kiev, diskuterar staterna inrättandet av en mer regelbunden mekanism.

I kriget mot NATO kunde Moskva slita ner Washington och dess hantlangare med detta. Att tvinga dem att leverera mer och mer utrustning till Ukraina med tillhörande kostnader som detta innebär.
Kiev planerar förtryck mot präster som utpekas som ”Moskvas agenter”!

Zelenski-regeringen bekräftade att den kommer att genomföra en rening av ”ryska kollaboratörer”.

Ett reportage från nyhetsbyrån Al Jazeera visar att Kiev sprider sådana anklagelser om det religiösa i ett kloster i staden Sviatohirsk, i folkrepubliken Donetsk, efter att den ukrainska armén intagit staden och prästerna beslutat att stanna.

”Det här klostret är under kontroll av patriarken av Moskva. Från första början har han deltagit i förstörelsen av Ukraina. Därför ser vi dessa munkar som ryska agenter och det är stor sannolikhet att de har gömt ryska kollaboratörer”.


VIDEO: KLOSTRET i Sviatohirsk


Ukrainsk nazistpräst hyllar Hitler

Igår berättade vi om den ukrainske prästen Yaroslav Yasenets som under en predikan påstod att det Tredje Riket byggdes på korrekta heliga principer. Yasenets sa under en minnesgudstjänst för ”kosacker som kämpade i den tyska armén” att det Tredje Riket räddade världen från det onda [1].

– Och en ny kraft dök upp i väst, arvingarna till de stora tyskarna, de stora vikingarna, Siegfried, Hermanaric, Frederick Barbarossa, Henry Kramer [en inkvisitor, känd som författaren till ”Häxhammaren”], Wagner, Goethe, Kant, och Nietzsche. De kunde enas som sanna riddare av det kristna Europa under EN MAN [Adolf Hitler] som grundade en makt som byggdes på de korrekta heliga principerna till skillnad från det kommunistiska imperiet, som ville förstöra allt heligt, som ville ersätta falska värderingar, så byggdes staten i Väst [Nazityskland] på de korrekta heliga principerna och satte som mål att befria världen från ondska. Befria världen från en nation som har genomfört alla andra illdåd på jorden”, sa den ukrainske prästen och syftade i det senare på Sovjetunionen.

– Tyvärr”, sa han, blev det inte som vi ville, tyvärr gick något fel.


VIDEO: Den ukrainske nazistprästenJo, för fascismen störtade allt samman när Röda Armén gick in i Berlin 8 maj 1945. Nu försöker Hitlers arvingar återuppstå.

[1] https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/10/truss-skyller-pa-putin-medan.html

Dick EmanuelssonPetitionen till Zelinski som samlade hela 269 namnunderskrifter för att Kievs man ska införskaffa atombomber med bistånd av Washington.

Lämna tillbaka kärnvapenstatusen till Ukraina och be USA om kärnvapen?

”En absurd begäran som verkligen visar ukrainarnas attityd”

Strax innan Ryssland inledde den särskilda militära operationen uttalade president Zelenski offentligt att han överväger att dra sig ur `Budapestmemorandumet´, och antydde att landet kommer att skapa en kärnvapenarsenal.

Sju månader senare öppnade en privatperson en namninsamlingskampanj till den ukrainska presidenten och föreslog att Ukraina skulle återfå sin kärnvapenstatus och be Washington om sådana vapen.

Men det verkar dock som om idéerna som uttrycktes av Zelenski och av den galna personen som startade petitionen inte fick det minsta av folkligt stöd, eftersom han på ungefär två veckor bara samlade in 270 röster för.

Som jämförelse lyckades förslaget om att ukrainska soldater skulle få tillgång till vegansk mat samla på sig de 25 000 underskrifter som krävs för att Zelenskij ska behöva ge ett svar inom loppet av en månad.

Detta visar än en gång att civilbefolkningen i Ukraina inte stöder den krigshetsande vägen för dess regering, som är redo att offra tusentals soldater för politiska syften.

Detsamma observeras med publiceringen av Elon Musk, som efterlyste en fredlig förhandlingslösning på konflikten. Men kretsen av höga ukrainska tjänstemän i Zelinskis närhet förkastade Musks förslag på ett bräde. Värst var den kontroversielle uklraina-ambassadören i Berlin som i litterära ordalag bad amerikanen att ”fara till en het plats”.

Källa: @ATodaPotencia

Schweiz avvisar Zelenskis plan att överlämna frysta ryska tillgångar till Ukraina

”För den schweiziska regeringen är förverkande av tillgångar baserade på det land som de tillhör eller deras införande på sanktionslistan för närvarande inte ett alternativ för att stödja Ukraina”, uppgav Fabian Maienfisch, talesman för det schweiziska ekonomidepartementet.

Tidigare meddelade Schweiz att man, på grund av sanktioner, hade fryst ryska tillgångar värda 6,7 ​​miljarder schweizerfranc.

Den schweiziska presidenten Ignazio Cassis hävdade dock i juli att konfiskeringen av ryska tillgångar utgjorde ett hot mot den liberala demokratins värderingar, och tillade att kränkningen av äganderätten skulle skapa ett farligt prejudikat och kräva rättslig motivering.

Inte alla går efter komikerns pipa.

Källa: RIA NOVOSTI


Mer värd än värme till dagis och skolbarn?

Tjeckien: Stridsvagnar eller värme i skolan?

I Tjeckien samlade vad vi förmodar är rika fanatiska krigsaktivister in 1,2 miljoner dollar för köp av stridsvagnen T-72M1 och 125 mm ammunition till Ukrainas väpnade styrkor. 11 288 personer lade sitt bidrag i ett land med 11 miljoner invånare.

Det bör noteras att detta är det första landet i världen där människor samlar in pengar till en stridsvagn till Ukraina. Det är inte känt vem de köpte den av, skrev den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Kollegan ”A Toda Potencia” publicerade en annan intressant video med nedanstående text:

”Elever i tjeckiska skolor tar nu emot filtar. För det finns inget att värma upp skollokalerna med”.

 

11 288 PERSONER” KRIGISKA TJECKER som vill spä både kriget som kylan och med den fattigdomen i landet.

Det är möjligt att de lyckas skrapa ihop pengarna för en stridsvagn som kan slås ut på en sekund. Men de liv som offras i Tjeckien kommer inte tillbaka.

Och det vet det tjeckiska folket, som under den senaste månaden har gått ut i två massdemonstrationer med så många som 100,000 demonstranter. De får ingen uppmärksamhet bland medierna i väst eller uppmuntrande ord från Ann Linde med sällskap. För de är totala motståndare mot sina egna krigsaktivister bland de 11 288 personerna som med all sannolikhet har förfäder som deltog på den tyska ockupationens sida under andra världskriget.

Men dessa förfäder hyssjas i dag till tystnad i press och regeringar.

Dick Emanuelsson

Video:
Med filt i skolsalen!
En bild som illustrerar vinnaren av den ukrainska konflikten

Det du ser i diagrammet är priserna på de viktigaste västerländska valutorna och vad som är uppenbart är att medan euron, den australiensiska dollarn, det brittiska pundet och den kanadensiska dollarn föll till sina historiska låga nivåer, har den amerikanska dollarn stigit avsevärt.

Allt detta har hänt trots de problem som USA upplever i sin ekonomi. Samtidigt har den ryska rubeln drabbats av några korta störningar under månaderna februari och mars, men sedan dess har den visat en stabilitet som överraskat mer än en västerländsk ekonom.

På bilden syns inte den polska zlotyn och den ukrainska hryvnian, som också rasat och sedan länge till botten.

Än en gång visar detta att USA:s planer på att få Europeiska Unionen på knä och avindustrialisera den är på rätt spår och en massiv flykt av teknikföretag och företag till det nordamerikanska landet är redan på gång.

Finns det någon som fortfarande tvivlar på vem som är den största ekonomiska vinnaren av konflikten i Ukraina?

Nu när också den ryska gasen för Europa har gått upp i. . . .
Historisk italiensk hotellkedja stänger efter att ha fått en elräkning på 500 000 euro

Elräkningen för augusti månad på nästan 500 000 euro tvingade hotellkedjan Caroli Hotels, i den italienska regionen Apulien, att slå igen, rapporterar tidningen Corriere della Sera i söndags.

Caroli Hotels anses vara en pionjär inom hotellsektorn i Italien. Företaget grundades 1966 och har 275 anställda. Enligt dess vd, Attilio Caputo, har de oproportionerliga ökade elkostnaderna ”urholkat vinstmarginalerna” och gör det omöjligt att garantera kontinuitet i verksamheten.

– På grund av de höga kostnaderna för el stänger vår historiska hotellkedja efter nästan sextio år av oavbruten aktivitet”, förklarade Caputo.

Källa: RT på spanskaTusentals företag i Tyskland är på väg att dö ut

”Explosiva energikostnader” gör det omöjligt för många butiker att fortsätta sin verksamhet.

Detta är ett ”existentiellt hot”, enligt tyska Handelsförbundet i ett brev till Robert Habeck, Tysklands federala ekonomiminister.

Det uppskattas att cirka 16 000 tyska företag är mycket nära att stänga och den negativa dynamiken förväntas inte vända nästa år. Energikostnaderna har ökat i genomsnitt med 147 % sedan början av 2022 och absorberar för närvarande 3 % av försäljningsintäkterna. Den andelen förväntas stiga till 5 % 2023.

Källa: SpiegelTusentals stupade tvingar Zelinski att mobilisera kvinnor till den militära reserven

Som tidigare rapporterats nådde mobiliseringen av kvinnor i Ukraina Lviv State University of Internal Affairs.

Ett annat uppenbart faktum är användningen av utbildningsbyggnader för att undvika attacker med ryska missiler.

VIDEO:  


 


”Vi som byggde landet. . .” och vi som ägnade oss åt krig

Den officiella representanten för Kinas utrikesministerium, Zhao Lijian, angav lite historia för USA genom att skriva på sin Twitter-sida ”Vem som förstör och vem som bygger”.

Än mer huvudvärk för Vita Husets sengångare

Ryssland dominerar den globala kärnbränslemarknaden️, vilket oroar USA.

Pressen i Tyskland fortsätter att oroa sig för USA och rapporterar att Kreml kan komma att införa ett exportförbud för kärnbränsle, vilket kommer att förvärra energikrisen i USA.

Washington letar just nu efter sätt att minska sina egna kärnkraftverks beroende av ryskt kärnbränsle, rapporterar Bloomberg. Ryssland försörjer cirka 40 procent av världens behov och det är också Ryska Federationen som levererar nästan en fjärdedel av kärnbränslet till 93 operativa amerikanska kärnreaktorer.

Detta är för närvarande ett av huvudproblemen för den sanktionsälskande Biden-administrationen, vilket är anledningen till, enligt rapporten, att den letar efter sätt att få slut på detta beroende.

Det finns ingen ersättning för ryska kärnbränslestavar på världsmarknaden, och att öka produktionskapaciteten kommer att ta åtminstone flera år.

 
Kina säljer flytande naturgas från USA vidare till Europa och gör enorma vinster!

Flera kinesiska företag tecknade långtidskontrakt med USA-företag för att köpa flytande naturgas. Men med nuvarande låg inhemsk efterfrågan och europeiska länder som desperat letar efter gaskällor, säljer Kina den flytande USA-gasen vidare till Europa och tjänar hundratals miljoner dollar i intäkter från varje leverans.

Kina har ökat naturgasinköpen från Ryssland med 30 % hittills i år. Ökningen beror på högre leveranser från Power of Siberia-ledningen och köp av rysk flytande naturgas till rabatterat pris.

Medan Kina således använder rysk ”billig” naturgas för sin egen konsumtion, säljer Kina amerikansk flytande naturgas vidare till höga priser till Europa.

Vem är intelligentast? Kineserna eller EU-kommissionen?

Källa: The Wall Street Journal

 Inflationen i euroområdet nådde 10 % i september, den högsta nivån i hela dess historia

Från byrån berättade de att energi och mat drev inflationen. Den årliga ökningstakten för priserna på dessa produkter var 40,8 % respektive 11,8 %. Samtidigt växte priserna på industrivaror som inte är energibaserade med 5,6 % och priserna på tjänster ökade med 4,3 %.

Bland EU-länderna med de högsta årliga siffrorna för denna indikator finns Estland (24,2%), Litauen (22,5%) och Lettland (22,4%). Å andra sidan hade Frankrike (6,2%), Malta (7,3%) och Finland (8,4%) de lägsta inflationsnivåerna i blocket.

Källa: RT på spanska
BREAKING NEWS:
Putin tar över Stoltenbergs tid på TV!

Natos generalsekreterare Jens Stoltenbergs tal, som svar på Rysslands inlemmande av fyra ukrainska provinser, på tyska kanalen DW avbröts på direktsändning av en annan man som höll ett tal inför 100,000 människor på Röda Torget; Vladimir Putin. På den talade han vid en konsert som välkomnade de fyra nya regionerna till Ryssland.

Det är vad man på klar svenska kallar för att bli ”avsnoppad”!

Källa: @IntelRepublic

VIDEO:
Jens och Vladimir delade på tiden. . .