Translate

fredag 7 oktober 2022

Zelenski uppmanar Nato att inleda ett ”förebyggande anfall mot Ryssland”!

 

Är det till den mannen och hans uppdragsgivare som Sveriges skattebetalare, fattigpensionärer och hårt arbetande människor ska finansiera kriget för, en man som vill starta ett tredje världskrig?fredag 7 oktober 2022

Zelenski uppmanar Nato att inleda ett ”förebyggande anfall mot Ryssland!

Några subjektiva reflektioner över ett uttalande av en politisk budbärare för Pentagon


Av Dick Emanuelsson, Tegucigalpa


Ett storanfall från NATO mot Ryssland och Zelinski tror att Moskva kommer vända andra kinden till och ta emot de långskjutande amerikanska raketerna utan att besvara. Hur är det möjligt att den mannen tar emot vapen och skattepengar från det så kallade `Väst´ i en aldrig tidigare skådad omfattning, samtidigt som miljoner i Europa sjunker ner i misär och en censurens diktatur?


Kopiera rubriken ovan i Google och sök. Det gjorde jag och vad jag fick upp var en (1) publikation från YLE den 1 juni 2006.

 


Jag prövade också att googla med "Zelinski"
utan "j" och fick då fyra napp, varav bara 
"SwebbTV" var ett media. Det andra var en FB.

Så ser det alltså ut i svenska medier, med ett undantag, "SwebbTV": Inte en rad om vad denne man, som antingen är sinnessjuk, inte begriper vad ett Natoanfall mot Ryssland skulle innebära eller att han bara är en budbärare för Vita Huset och Pentagon. Jag tvivlar inte en sekund på att det är det senare. I annat fall hade han avpolletterats för länge sedan av hans uppdragsgivare i Washington, karaktäriserad som en sinnessjuk galning.

 

Och vad var det som Zelinski sa under en konferens på Australiens Lowy Institute?

 

Följande, och analysera ord för ord, mening för mening vad konsekvenserna skulle bli om mannens uppmaning hade bifallits i Vita Huset?

 

”Vad ska Nato göra?
Eliminera möjligheten att Ryssland använder kärnvapen. Men det viktiga är att jag vädjar igen till det internationella samfundet, som (jag gjorde) före den 24 februari: Förebyggande attacker, så att de [ryssarna] vet vad som kommer att hända med dem om de använder dem. Och inte tvärtom”!

 

Naturligtvis blev reaktionen från Moskva häftig. Zelenskis uttalanden inte är något annat än en ”uppmaning att starta ett världskrig med oförutsebara och monstruösa konsekvenser”.

VIDEO: Zelinskis uttalandeDet ryska utrikesdepartementet gav via sin taleskvinna Maria Zajarova ut ett pressmeddelande som sa att ”Zelenski har blivit ett monster med vars händer de skulle kunna förstöra planeten”.

 

Biden: Putin vill starta ett. . .[¡SIC!]

 

Dagen efter fick Zelinski indirekt stöd av den inte alltid i sinnet stabile Joe Biden, som i veckan har bekräftat att han ställer upp för en ny presidentperiod. Vita Husets hyresgäst gav ett intryck (medvetet?) av att han hade fått frågan helt och hållet om bakfoten. För Biden attackerade Putin som han trodde är den som uppmanade till ett storanfall, men inte av Nato utan av Putin som han misstänker kommer att utlösa det tredje världskriget:

 

– Vi har inte ställts inför utsikterna till Domedagen sedan [tiden för USA:s förre president John F.] Kennedy och den kubanska missilkrisen”, oktober 1962.

 

Biden konstaterade dock helt riktigt att användningen av taktiska kärnvapen snabbt kan gå utom kontroll och orsaka global förstörelse, registrerade RT igår torsdag (6 oktober).

 

Men vad insinuerar Biden på?

 

Inte med ett ord kommenterade han Zelinskis anmärkningsvärda uttalande och begäran om ett storanfall från Nato mot Moskva.

 

Varför?

 

Naturligtvis för att målet med Zelinskis huvudlösa uttalande i själva verket var en sondering av hur världsopinionen skulle reagera. Nu ser vi med facit på hand reaktionen åtminstone från de svenska mainstream-medierna: Pinsam medansvarig tystnad.

 

Var finns det sociala ansvar som ni medieägare och journalister fick lära er på journalistfakulteterna? Där fick ni förhoppningsvis lära er journalistikens ABC som understryker principen om att Medierna ska vara `sociala kommunikatörer´ och ge en objektiv och allsidig bild av händelser.

 

I frågan om Zelinskis uttalande vägrar ni ens publicera det, än mindre ta avstånd från det medan medierna i Latinamerika och Karibien har haft det på förstasidorna eller påannonseringen i radio och teve under två dagar! Det hudflängs i debattprogram i tevekanalerna. Naturligtvis begriper också ni om galenskapen i uttalandet. Därför publicerar ni det inte för då kommer hela den bild ni har skapat av Zelinski sedan ett år tillbaka att omkullkastas totalt.

 

VIDEO: RT:s inslag


 

”Uppmaning till världskrig”

 

Därför uppmanade den ryske presidentens talesman Dmitri Peskov det internationella samfundet att uppmärksamma den ukrainske presidentens uttalande.

 

– USA, Storbritannien och EU-länderna bör ägna särskild uppmärksamhet åt Zelenskys uttalande om förebyggande attacker mot Ryssland. USA och Storbritannien styr de facto Kievs aktiviteter och bör därför hållas ansvariga för Zelenskys uttalanden, tillade han.

 

På samma sätt betonade Peskov att Zelinskis uttalanden inte är något annat än en ”uppmaning att starta ett världskrig med oförutsebara och monstruösa konsekvenser”.

 

Maria Zajarova från det ryska UD fyllde på:

 

– Väst hetsar fram ett kärnvapenkrig. Alla invånare på planeten borde inse att Zelenskij, en beväpnad marionett med en instabil karaktär, har blivit ett monster vars händer kan förgöra planeten.


"Den 6:e och 9:e augusti 1945: Nästan 193,000 döda!
Vilken terroristgrupp gjorde det"?


 

Rysslands militärdoktrin om kärnvapen

 

RT beskriver den sedan många år fastslagna ryska militärdoktrinen som att ”landet förbehåller sig rätten att tillgripa sin kärnvapenarsenal som svar på aggression mot sitt territorium, eller mot sina allierade, som involverar användning av kärnvapen eller andra massförstörelsevapen. På samma sätt förutser dokumentet en liknande reaktion på en attack med konventionella vapen om statens existens var i fara. Det slutliga beslutet ligger hos landets president”.

 

I detta sammanhang indikerade Rysslands president Vladimir Putin i ett tal den 21 september att Moskva kommer att använda ”alla tillgängliga medel” för att försvara sig.

 

– Det här är inte en bluff, hävdade han.

 

– De som försöker utpressa oss med kärnvapen borde veta att kompassrosen kan vända i deras riktning, betonade Putin.

 

Det står alltså helt klart att Moskva kommer att svara med kärnvapen BARA om de själva blir angripna med kärnvapen eller andra massförintelsevapen. Allt annat som florerar från fantasifulla lärare på Försvarsmakten som verkar ha fått eget kontor på tevekanalernas redaktioner är bara delar av ett systematiskt och väl planerat krig i psykologisk krigföring. Och det är de nämnda överstelöjtnanter experter på.

 

De nämner ej heller att det enda land som (två gånger) har tillgripit kärnvapen är USA.

 

Det står också allt mer klart att i spetsen för den ukrainska militäroffensiven återfinns Natos militära instruktörer som nu av ryssarna anklagas för att på flera frontavsnitt leda de ukrainska trupperna. Dessa lider av ohyggliga förluster. Men det är ju som Boris Johnson uttryckte den frågan: ”Det är ett krig till den siste ukrainaren.

Nordstream: ”NATO utreder NATO”! Står Sverige och Danmark i tjänst hos terroristerna som sprängde Nordstream?

Rysslands vice premiärminister Aleksandr Novak deltog på Opec+-mötet, där han påpekade han att Ryska federationen är ”beredd att leverera gas genom den andra linjen i Nord Stream 2. Detta är möjligt om nödvändigt”.

 


”NATO utreder NATO”!

Står Sverige och Danmark i tjänst hos terroristerna som sprängde Nordstream?

 

Den frågan måste vi ställa oss efter att de två länderna, en Natomedlem, den andre aspirant på Nato-medlemskap vägrade och vägrar konstruktörerna av Nordstream 1-2 tillträde till platsen för det statsterroristiska attentatet med en löjlig förevändning om att fylla ”i blanketten för tillträde och vi svarar OM 20 arbetsdagar” (vilket betyder i stort sett 25-30 dagar. Det blev svaret till ryska Gazprom.

 

Man behöver inte ha gått ut Polisskolan för att ha kännedom om att de första minuterna efter ankomsten till platsen för ett brott, är de avgörande för att samla tekniskt bevismaterial. Med den går det eventuellt att fastslå en hypotes om VAD som har hänt och VEM som kan vara förövaren till brottet.

 

Men de nämnda länderna har nu redan avslutat sin egen ”brottsplatsundersökning” och konstaterat att visst, det har ägt rum ett ”sabotage” men ”vi kan inte fastslå VEM”, det vill säga vilken STAT det är som utfört terroristattentatet.

 

Med andra ord, eller som den brasilianske geopolitiske experten och journalisten Pepe Escobar konstaterar i nedanstående genomgång av de senaste händelserna i fallet Nordstream, att ”NATO UTREDER NATO”!

 

Sveriges agerande ökar misstankarna om att de politiskt och militärt ansvariga nu också hamnar på listan över inblandade aktörer, direkt eller indirekt i sprängningen av Nordstream 1-2.

 

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras
Nord Stream 2 erbjuder Tyskland en dejt med ett mål. . .

Torsdag 6 oktober 2022 

Av Pepe Escobar*

 

Turerna i Nord Stream 2 (NS2)-sagan har skapat ännu en fantastisk turvändning.

 

Det började med att Gazprom avslöjade att linje B-strängen på NS2 är intakt. Men det undkom ``Pipeline Terror´´ och det innebär att Nordstream 2 ”potentiellt” kan användas för att fortsätta pumpa gas till Tyskland.

 

Det bekräftar än en gång att NS2 är ett tekniskt underverk. Faktiskt hela systemet: rören är så starka att de inte gick sönder, utan bara punkterade. 

 

Rysslands vice premiärminister Aleksandr Novak följde upp, med en observation: återställande av hela systemet, inklusive NS, är möjligt, och ”kräver tid och lämpliga ekonomiska medel”. Men först, i Rysslands prioriteringsordning, måste förövarna definitivt identifieras.

 

Källor i Moskva bekräftade Gazproms bedömning av NS2. Till och med Bloomberg var tvungen att rapportera det.

 

Senare i Wien, när han (Novak ) deltog på Opec+-mötet, påpekade han att Ryska federationen är ”beredd att leverera gas genom den andra linjen i Nord Stream 2. Detta är möjligt om nödvändigt”.

 

Så vi vet att det är möjligt. ”Nödvändigt” kommer att bero på ett politiskt beslut från Tyskland.

 

Novak noterade också skarpt att varken Ryssland eller Nord Stream-operatörerna får undersöka `Pipeline Terror´ (terroristaktionen, övers. anm.). Ryssland insisterar på att en utredning utan dess deltagande blir en värdelös utredning. 

 

Oavsett hur `Pipeline Terror´ opererade, var inkompetens en del av projektet. Inga sprängladdningar placerades eller detonerades på linje B på NS2.

 

Det betyder, som Novak sa, att det är praktiskt taget öppet för att inleda affärerna. Linje B klarar av att pumpa 27,5 miljarder kubikmeter gas per år, vilket råkar vara hälften av NS totala kapacitet.

 

NS:s kapacitet hade reducerats till 20 %, på grund av den oändliga turbinsagan, innan den helt stängdes av. Avgörande är att linje B på NS2 fortfarande skulle pumpa 2,75 gånger kapaciteten av den nyligen invigda Baltic Pipe från Norge till Polen via Danmark. Vilket i princip servar Polen, till skillnad från att NS2 servar flera EU-kunder.

 

Nato utreder Nato


I en rationell värld skulle Berlin skrota den ansamling av sanktioner mot Ryssland och omedelbart beordra starten av den evigt försenade NS2, garanterat att åtminstone dämpa den pågående processen av energilösande, avindustrialiserande och djupa socioekonomiska beslut som inneburit en kris som införts av den sedvanligt misstänkta mot Tyskland. 

 

Men det kollektiva västerlandet förblir förslavat av geopolitiska psykopater styrda av irrationalitet. Så det är inte troligt att det händer.

 

Till att börja med känns ”utredningen” av hur `Pipeline Terror´ hände som om Kafka hade skrivits om av NATO.

 

 

 

OPERATÖRERNA för NS och NS2 – Nord Stream AG och Nord Stream 2 AG, med säte i Schweiz – kan inte nå eller komma fram till brottsplatsen på grund av absurda restriktioner som införts av danskarna och svenskarna. Operatörerna behöver inte mindre än 20 arbetsdagar för att få ”tillstånden” för att utföra sina egna inspektioner.

 

Köpenhamnspolisen hanterar brottsplatsen nära den danska exklusiva ekonomiska zonen (EEZ), parallellt med den svenska kustbevakningen runt den svenska ekonomiska zonen.

 

Om det här ser ut som en av de skandinaviska noir-serierna som är populära på Netflix, så är det för att det är det. Med en avgörande twist: det är Nato som utreder sig självt – Sverige är på väg att gå in i Nato – utan ryssar tillåtna. Alla arbetshypoteser om `Pipeline Terror´ pekar på en smutsig strid inom NATO mot NATO-medlemmen Tyskland.

 

Så alla störande bevis som pekar på Natos aktörer kan bekvämt ”försvinna” eller manipuleras under dessa långa 20 dagar som krävs för att ”tillstånden” ska kunna utfärdas. 

 

Samtidigt kommer konsekvenserna av det energikrig som USA påtvingat Europa mot Ryssland att fortsätta växa och kosta EU upp till hela 1,6 biljoner euro, enligt en rapport från Yakov & Partners, den tidigare divisionen av McKinsey i Ryssland.

 

Med tanke på ett NS2-berövat EU plus oavbrutet stigande energipriser på spotmarknaden, kan EU:s BNP minska med så mycket som 11,5 % (1,7 biljoner euro), med cirka 16 miljoner människor som hamnar i arbetslöshet.

 

EU:s gaslagring på nuvarande höga nivåer (90 %) betyder inte att det finns tillräckligt med gas för vintern. Total gaslagring uppgår till cirka 90 dagars efterfrågan. EU kan lätt få slut på gas i mars eller till och med tidigare i den nuvarande takten med bara en rännil gas som strömmar.

 

Detta innebär att EU måste minska gasförbrukningen med minst 20 % totalt. Och glöm aldrig att importerad norsk eller amerikansk gas är löjligt dyrare än rysk gas med fast kontrakt.


Morgenthau-planens återkomst

 

Demensen i sanktionerna upphör dock aldrig. G7 kommer i tre efterföljande etapper att rikta in sig på rysk råolja, diesel och nafta, enligt det amerikanska finansdepartementet. De insisterar fortfarande på ett oljepristak – som varken Ryssland eller flera Global South-kunder kommer att följa. 

 

Den stora bilden förblir densamma. `Pipeline Terror´ var ett desperat försök att hindra Tyskland från att ingå sanktioner för Nord Streams med Ryssland.

 

En hemlig förhandlingskanal var i kraft. Det är upplysande att tänka på att alla tidigare åtgärder från Berlin och Moskva, som försenade och begränsade gasflödet, utfördes för att hindra imperiet från att följa upp sitt hot om att ”avsluta NS2”.

 

Sedan gjorde imperiet sitt drag.

 

 

 

UR MOSKVAS SYNVINKEL FÖRÄNDRAR det ingenting i det stora schackbrädet. Kreml har manipulerat Washingtons absoluta desperation genom att vägra erkänna det största utrikespolitiska debaclet sedan Vietnam; ryssarna fortsätter under tiden att sträva efter målen för den särskilda militära operationen (SMO), som är på väg att metastasera till en Counter-Terrorist Operation (CTO).

 

Som det ser ut är Moskva inte påverkat av de sammankopplade energi-, bränsle- och resurskriserna i kombination med enorma, världsomspännande störningar i leveranskedjan.

 

Ryssarna är i grunden förvirrade åskådare som överväger avmattningen av industriproduktionen i euroområdet i kombination med kapitalutflöden, inflationsökningen och de sociala protesterna som håller på att explodera (i Europa och andra delar av världen, övers. anm.).

 

Det finns ett farligt fönster för irrationella imperialistiska handlingar från och med nu till mötet i G20 nästa månad på Bali. Efteråt kommer vi att ha ett helt annat bollspel, inte bara på de ukrainska slagfälten utan mest i ett nedsänkt EU i nöd.

 

 

 

MORGENTHAU-PLANEN efter andra världskriget kom fram för att bokstavligen svälta ihjäl Tyskland genom förstörelsen av kolgruvorna i Ruhr-området. Det är slående likt den Strausska planen av amerikanska neocon-psykologer att skära av Tyskland från rysk naturgas genom att bomba NS och NS2.

 

Den första Morgenthau-planen skulle ha lett till avindustrialiseringen av Tyskland. Enligt paragraf 3 borde hela Ruhrområdet ”inte bara berövas alla (...) existerande industrier utan så försvagas och kontrolleras att det under överskådlig framtid inte kan bli ett industriområde”.

 

Slutet på Tyskland som industristat skulle ha skapat en massiv, permanent arbetslöshet som drabbar 30 miljoner människor, enligt Henry Stimson, USA:s krigsminister. Morgenthaus svar var att överskottsbefolkningen kunde dumpas på Nordafrika.

 

 

 

DEN AMERIKANSKA UNDERRÄTTELSETJÄNSTEN var mycket medveten om närmandet mellan Berlin och Moskva. Sprängningen av NS och NS2 var signaturgambiten i Morgenthau-planen remixad av Straussian/neocon-kombon.

 

Ändå är det inte över förrän den Wagnerska damen sjunger ut. Inget behov av Gotterdammerung: Tyskland kan trots allt bestämma om sitt eget framtida öde. Det har det i sina händer. Slå bara på strömbrytaren på NS2. 

 

Pepe Escobar är journalist, författare och oberoende geopolitisk analytiker med fokus på Eurasien.

 

Källa (engelska): https://www.presstv.ir/Detail/2022/10/06/690503/Russia-Europe-Germany-gas-United-States-Nord-Stream

[1https://sv.wikipedia.org/wiki/Morgenthauplanen

* Wikipedia: Morgenthauplanen, uppkallad efter den amerikanske finansministern Henry Morgenthau, Jr., var en plan för att i grunden pacificera det besegrade Tyskland efter andra världskriget.