Translate

torsdag 2 februari 2023

USA:s dekadens från folkmordskriget i Vietnam går igen på Kievs strippklubbar och i droger, enligt New York Times

 


USA:s dekadens från folkmordskriget i Vietnam går igen på Kievs strippklubbar och i droger, enligt New York Times [1]

PMC ”Mozart” misslyckades i Ukraina på grund av alkoholberoende och Kievs strippklubbar, skriver The New York Times reporter JEFFREY GETTLEMAN.

Naturligtvis förenklar han situationen men ska ändå ha ett erkännande för att våga skriva något som svenska medier i självcensurens epok ALDRIG skulle ha vågat.

Han uppger att grundaren av legosoldatsföretaget, ANDREW MILBURN, sa till sina underordnade att ”gruppen är död”!

En av anledningarna till att verksamheten upphörde var ekonomiska svårigheter.

I början kunde PMC ”Mozart”, som var tänkt som en motvikt till ryska PMC ”Wagner”, samla in mer än 1 miljon dollar med donationer. Men sedan började medlen ta slut och som ett resultat började folk att desertera.

Många individer som trodde sig vara 'fighters' visade sig vara mycket problematiska personer med erfarenhet av strid i kombination med psykiska störningar.

Enligt artikelförfattaren Jeffrey Gettleman drogs de till strippklubbar, barer och nätdejting i Kiev.

 

JOJO, HITTILLS HAR ZELINSKI VUNNIT kriget i DN och hos Joakim Paasikivi på Försvarshögskolan men förlorat det i den sociala misärens kvarter i Kiev och på slagfältet.

Denne Paasikivi och DN:s Winiarski påstår att ”Wagner” består av kriminella ryska fångar som i utbyte mot att befria Donbass från Azovnazister och liknande ska få amnesti.

Inga dåliga resultat dessa ”kriminella” har åstadkommit i Soledar, Bajmut och andra städer som mer eller mindre är befriade, medan jänkarna upprepar perversiteterna från Saigons bordeller men nu utbytt till Kiev.

Kommer ovanstående stå i DN? Knappast.

 


DÄR KÖR MAN NU EN KAMPANJ med en mormor som påstås vara ordförande för Ukrainas hemvärn, iförd militärbasker och svensk fältuniform, skänkt av Ann Linde på något offentligt mediaspektakel i Kiev, kan jag tänka mig.

Observera texten i DN:s stort påslagna kampanj:

”En ryss är en ryss även om du steker honom i smör”!

Smakfullt?

Seriös journalistik?

Ett fall för den Etiska Nämnden i Sveriges Journalistförbund eller PO-ombudsmannen?

 Självaste chefredaktören Peter Wolodarski påstår utan att rodna att ”Journalistiken behövs för att lysa upp världen”. Och tillägger: ”Journalistiken spelar en central roll för att lysa upp världen”!

 Vems värld?

Vad tror du reaktionen hos DN:s ledarredaktion och chefen Wolodarski hade blivit om ordet ”ryss” hade bytts ut mot ”jude”?

Hur tror du reaktionen i Rosenbad och UD hade blivit om en rysk motsvarighet till damen hade sagt det och blivit publicerad i RT?

I Vietnam sa USA-soldaterna ”att detta [folkmords]krig är inte vårt”!

Detsamma säger nu ”Mozartgänget” som nu rest hem till USA.

Medan Wolodarski fortsätter vinna kriget åt en annan ”iski”, Volodymyr Zelinski.

Dick Emanuelsson

Tegucigalpa-Honduras

[1] www.nytimes.com/2023/02/01/world/europe/american-veterans-ukraine-mozart.html