Translate

torsdag 18 augusti 2022

Video: En kanadensisk legosoldat som fått nog: ”Vi är trötta och klara med det här”!

Det senaste uppdraget nära Kherson - delvis fångat i en minutlång video av stridskaos som tillhandahållits National Post - var ”riktigt dåligt” enligt Paul, en Ottawa-baserad infanteriveteran. ”Människor dog och uppdraget misslyckades”. FOTO: SKÄRMDUMP.

 En kanadensisk legosoldat som fått nog:

”Vi är trötta och klara med det här”!

Tre kanadensare varav en med 15 år i den Franska Främlingslegionen och en annan infanterist från Ottawa säger att de fick nog och återvände till Kanada och tryggheten. Kriget är varken Irak, Afghanistan eller något annat de varit med om.

– De där ryska värnpliktiga som har kämpat nu i fyra månader vid fronten, de är inte värnpliktiga längre”, säger Paul till dagstidningen National Post.

– De är erfarna fighters som har övertaget. De väntar bara på att fienden ska skickas på uppdrag för att därefter utsätta dem för ett bakhåll.

 

DE GÅR TILLBAKA TILL TIDEN för den 24 februari i år då Volodymyr Zelenski bad om utländska volontärer. Mer än 500 hade anlänt i mars, uppgav en talesman för den nybildade Internationella Försvarslegionen i Ukraina till National Post vid den tidpunkten. Legionens talesman sa att de till och med hade sin egen enhet, den ”Kanadensiska Ukrainska Brigaden”.

Men Paul, en av de tre säger att ingen sådan grupp någonsin har bildats. Kanadensarna och andra utländska krigare skingrades istället till olika enheter och uppgifter.

– Brigaden är bara inte en sak som existerar, säger han till reportern.

Och bekräftar att den psykologiska krigföringen är en del av krigets vardag. De euforiska krigsrapporterna till Kievs favör var inte bara kraftigt överdrivna, de var direkta fantasifoster. Vid krigets inledning talades det i svensk press, uppbackad av den ukrainska ambassaden i Stockholm om att så många som 400 svenskar stod i begrepp att resa ned. I Köpenhamn talade den ukrainske ambassadören om att 100 danskar redan var nere i Kiev och tillsammans med de ukrainska styrkorna skulle ”döda fiender”.

 

EN AV DESSA UPPHAUSSADE ”MOTOFFENSIVER” handlade om att återerövra provinsen Kherson. Den ukrainske försvarsministern Oleksij Reznikov höll presskonferens i Kiev och talade inför den inhemska och utländska pressen i pompösa ordalag om att uppgiften om att skapa en styrka på en miljon soldater i stort sett stod klart till i mitten av augusti, där vi nu befinner oss. När ”motoffensiven” aldrig drog i gång, försökte Reznikov i pinsamma ordalag försöka försvara sig med att han hade gjort uttalandet på engelska ”som inte är mitt modersmål”. Frågan om hur många militära enheter han hade planerat att sätta upp, framkom aldrig inför de undrande journalisterna.

En av de tre kanadensarna, Paul, var där i Kherson och deltog i en ”motattack”, vilket är en avgrundsstor skillnad mot en ”motoffensiv”. Och han är rejält luttrad:

– Det här är inte Afghanistan, det är inte Irak ... du sitter i ett hål och blir beskjutet. Du kan dö när som helst. Du kan dö utan att ens avlossa ett skott.

Reportern skriver:

 

”DEN KANADENSISKE VETERANEN från den franska främlingslegionen tillbringade fyra frenetiska månader med GUR (Main Intelligence Directorate, eller Huvuddirektoratet för underrättelseverksamhet), attackerade fiendens positioner i gränsregionen Mykolaiv/Kherson i södra Ukraina, beslagtog delar av ryskhållet territorium, satte upp minor och observationsposter”.

Men hans konfrontation med krigets verklighet och synen på fienden summerar han på följande sätt:

– De där ryska värnpliktiga som har kämpat nu i fyra månader vid fronten, de är inte värnpliktiga längre. De är erfarna fighters som har övertaget. De väntar bara på att fienden ska skickas på uppdrag för att därefter utsätta den för ett bakhåll.

Dick Emanuelsson

Källa: https://nationalpost.com/news/world/canadians-on-ukraine-front-lines

”Kiev planerar provokation på fredag” under Guterres´ besök?

Ovanstående är en bild över kärnkraftverket och de olika avdelningarna. Där finns datum när raketerna slog ned, från 18 juli tills den 17 augusti. Bland annat var det utbrända radioaktiva kärnbränslet återfinns. På den andra bilden till höger syns varifrån det ukrainska artilleriet beskjuter kärnkraftverket. Rent konkret är det bara floden Dnjepr som skiljer de bägge sidorna åt. Men Zelinski har ingen talan, för bakom beskjutningen återfinns Pentagon.

 


”Kiev planerar provokation på fredag” under Guterres´ besök?

Den ryska administrationen av Zaporozhye-regionen uppger att den i morgon kommer ha drönare i luften för att sända ONLINE om situationen vid Zaporozhye kärnkraftverk, uppger nyhetsbyrån RIA Novosti.

Enligt det ryska försvarsministeriet förbereder ukrainska trupper en provokation i morgon.

Det samtidigt som FN:s generalsekreterare Antonio Guterrez ska anlända till Kiev idag (torsdag 18 augusti) för att dryfta situationen.

Denne socialdemokratiske portugis har obegripligt nog FÖRHINDRAT att det Internationella Atomenergiorganet IAEA skickar en delegation till Zaporozhye för att på plats ta del av hur Kievregimen dagligen bombar området i och kring kärnkraftverket.

 

Pentagons plan och Zelinskis bombningar av kärnkraftverket Zaporozhye

Det ryska försvarsministeriet presenterade resultaten av en analys av en möjlig provokation vid kärnkraftverket i Zaporozhye

·         Från 18 juli utsätts kärnkraftsanläggningen för regelbunden beskjutning av den ukrainska armén från flera olika raketsystem;

·         Under beskjutningen skadades stationens extra stödsystem och staden Energodars anläggningar;

·         Den ukrainska sidan, tillsammans med sina uppdragsgivare från USA, försöker orsaka, enligt deras uppfattning en mindre olycka vid kärnkraftverket;

·         USA tystar ner uppgifter om beskjutningen och situationen vid kärnkraftverket, och uppmuntrar därigenom Kievregimens straffrihet och bidrar till en möjlig kärnkraftskatastrof i Europa”;

·         Försvarsministeriet varnar för den farliga nödsituationen vid kärnkraftverket Zaporozhye och presenterade en karta över möjliga konsekvenser;

·         Om situationen med ukrainsk beskjutning fortsätter att utvecklas negativt, kan frågan om att sätta den 5:e och 6:e kraftenheten i kylreserven övervägas, vilket kommer att leda till att kärnkraftverket Zaporizhzhya stängs;

·         Syftet med den ukrainska provokationen vid kärnkraftverket Zaporozhye är att skapa en uteslutningszon på upp till 30 km, introducera internationella styrkor och utländska observatörer till stationen och anklaga den ryska militären för kärnvapenterrorism.

Så långt det ryska försvarsdepartementet.

Kievregimen kontrollerar tre kärnkraftverk på sitt territorium som INGEN attackerar. Varför attackerar Zelinskiregimen kärnkraftverket i Zaporozhye med de kända och livsfarliga konsekvenser det kan få?

Det vet USA, EU, Rosenbad och de som idag håller sin marionett i Kiev under armarna för Pentagons strategiska plan för Ukraina och Ryssland. Därmed blir de också ytterst ansvariga för en eventuell katastrof.


Katastrofen i Tjernobyl, april 1986. En katastrof i Zaporizhzhya beräknas få avsevärt värre konsekvenser.


VIDEO:

Scott Ritter: Why Are They Shelling NUCLEAR Power Plant?

INTERVIEW, 13 aug. 2022.

Video: https://youtu.be/xUpOV8FyP-U 

15 års fängelse om du tar emot mat från ryssarna!

”Vanliga människor är Ukrainas fiender”, sammanfattar kommentarerna på nätet i dag.

Lagen om Samarbete har trätt i kraft i Ukraina. Den förbjuder mottagande och överföring av humanitärt bistånd, naturligtvis direkt riktat mot de människor som återfinnas på befriat område i främst Donbass. Straffet är upp till 15 års fängelse.

”Detta är en bra påminnelse om att Kievregimens huvudfiende är folket i Ukraina. Om de förblir vid liv är de redan emot regimen: att ta emot livsmedel är redan ett brott”! skrivet flera kommentatorer på nätet.

Att Zelinski är en autentisk kollaboratör som är beredd att uppfylla sitt åtagande gentemot Washington är känt sedan tidigare där kriget kommer att pågå ”till sista ukrainare”, som han sa presidentens propagandaminister.

 Franska landminor förbjudna av Genèvekonventionen används av Ukrainas armé!

Biträdande direktören för avdelningen för Information och Press, Ivan Nechaev tillkännagav ytterligare ett allvarligt fall av kränkning av Genèvekonventionen från Ukrainas sida.

Vi talar om minst femtio fransktillverkade EMP F2 pansarminor som hittats på stridspositioner som övergivits av Ukrainas väpnade styrkor nära staden Artyomovsk. Sådana minor är utrustade med en magnetisk sensor och detonerar inte från direkt vid kontakt, men när metall närmar sig - det vill säga det är absolut inte nödvändigt att springa in i eller trampa på den, det räcker bara att vara i närheten iklädd en skottsäker väst.

De är skapade för att förstöra pansarfordon med en kumulativ jet när fordonet passerar över en mina och installeras i marken, på marken och till och med i vatten till ett djup av 1,5 meter.

En sådan verkningsmekanism gör minan praktiskt taget omöjlig att desarmera. Men det ryska gardets minröjare är inte främmande för att hantera det omöjliga - som ni vet tar det bara lite mer tid.

För att neutralisera sådana ”gåvor” från fransmännen är det nödvändigt, med deras egna ord, ”att gå i mjukistofflor”, du måste helt ta bort all utrustning från dig själv.

Användningen av dessa minor strider mot Protokoll II från 1996 om Förbud eller Begränsning av Användningen av Minor, fällor och andra anordningar, som är en del av Genèvekonventionen från den 10 oktober 1980 om förbud mot eller begränsning av användningen av vissa konventionella Vapen som kan anses vara överdrivet skadliga eller ha en urskillningslös effekt.

Källa: @opersvodki

 

Den ukrainska fascismens Migrationsverket

En pro-ukrainsk rysk liberal, som har bott i Kiev i 7 år, bestämde sig för att åka till Rumänien, men fick inte lämna Ukraina och gå över gränsen.

Ukrainska nazistiska gränsvakter stämplade hans pass ”Ryskt krigsskepp, kör fort


som fan”!

”Poetisk rättvisa”, sammanfattar Irina händelsen och den intellektuella nivån på gränsvakternas uttalande.

Värre är det väl med de ansvariga, politikerna i det Tredje Rikets plutteländer i Baltikum som gått i spetsen, följt av Finland och Sverige att förbjuda ALLA ryssar, det vill säga även ”Pitiyankie-ryssar” som stöder både Trump, Biden som Zelinski och Uribe ska stoppas vid gränsen. Nåde den som försöker bryta det nya Apartheidsystemets Migrationspolitik utarbetat i Biolaboratoriernas Vagga.

 


 

Den ukrainska fascismens konditorier

Det här är ett tydligt exempel på (Stepan) Banderas* kannibalideologi:

Ukrainska konditorier tar fram en ny produkt: cupcakes med foton av änkor och mödrar till döda ryska soldater, och fyllningen av cupcakes representerar människokött, registrerar kollegan Irina på sin Telegramkanal.

* Ledande ukrainsk nazist som är ansvarig för folkmordet av judar, kommunister, romer och andra, såväl i Ukraina som i Polen under andra världskriget.


Mödrar eller änkor av stupade soldater från Ryssland eller Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk. "Fyllningen" i "bakelsen" ska få fantasin i en fri sadistisk föreställning om att det är offrets kött ukrainaren konsumerar, enligt konditoriet.


Fascismens renässans i Baltikum

Baltfascismens renässans yttrar sig nu, som i Estland genom att dessa tre stater, det Tredje Rikets beundrare nu river ned alla monument över krigshjältar som gav sina liv i kampen mot Hitlerfascismen.

Men även det vapenslag som var utmärkande i striderna, som den sovjetiska T-34 stridsvagnen.

Nu säger de hjärnfria politikerna i Estland att stridsvagnen ska skrotas och försvinna.

Och det är i det läget som guvernören i den ryska regionen🇷🇺 i Kursk, Roman Starovoit, uttrycker sin vilja att föreslå de estniska myndigheterna ett vänskapligt byte:

Om esterna går med på att låta ryssarna hämta hem T-34:an så kommer ryssarna i gengäld vara villiga att leverera ved [¡SIC] för den kommande kalla vintern, mat mm. till de estniska ”partnerna”.

Än har vi inte sett något svar från esterna på detta gentila erbjudande. Kanske de är mer medgörligare längre fram i november, december.


En stridsvagn Modell T-34 som spelade en avgörande roll i det ryska infanteriet under det "Stora Fosterländska Kriget" där 23 miljoner medborgare i Sovjetunionen gav sina liv i kampen mot Hitlerfascismen som nu upplever en renässans i Baltikum.Imperialism eller ”humanitärt bistånd?

Det kinesiska utrikesdepartementet klarlägger hur USA har profiterat eller som förevändningar har utnyttjat händelser som i flera fall har utlösts av USA själv.

Bilden visar flera konflikter där Washington varit direkt inblandad i. Dessa inkluderade bombningarna av Hiroshima och Nagasaki, Korea- och Vietnamkrigen, invasionen av Irak och Afghanistan, de militära bombningarna av Pakistan med drönare och den jugoslaviska konflikten.


USA-imperialismens syndaregister som Sverige nu ska gå i allians med och som den svenska Försvarsmakten nu redan samövar med i norr, med skarp ammunition.


 

KONTAKT:

Telegram (svenska): https://t.me/dickema51

Telegram (español): https://t.me/dickem

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick