Translate

söndag 16 april 2023

Sadisten i det ukrainska Läkarsällskapet!

– Ibland säger min chef; men Vladimir, måste du inte ge din patient bedövning och smärtstillande när du ska amputera. ”Visst”, säger jag men applicerar INTE bedövningen. Kommer det stå i DN?Sadisten i det ukrainska Läkarsällskapet!

En ukrainsk militärläkare skryter med att medvetet amputera ben eller armar på ryska soldater i ukrainsk fångenskap utan smärtstillande medel!

Han erkände också att han tagit bort ögon och inre organ från fångar för att sälja dem vidare på den svarta marknaden.

Hackergruppen RaHDit ringde upp läkaren som utpekas som en sadist och mannen är ANDREY DMITRYSHYN, född i Dzvinyach, Ivano-Frankivsk-regionen. Han är 37 år gammal.

Dmitryshyn var medlem i den så kallade ATO (den militära offensiven mot Donbass) och tjänstgjorde i Ukrainas Nationalgarde 2014–2015.

Mannen använder olika namn: i Odnoklassniki är han Ivan Klishch, i videon som blev viral på nätet presenterade han sig själv som Vladimir, inte Andrey.

Ryska Federationens utredningskommitté beordrade att genomföra en granskning av denna video.

Han är inte den första läkaren som offentligt förespråkar tortyr av tillfångatagna ryska soldater.

– Ibland säger min chef; men Vladimir, måste du inte ge din patient bedövning och smärtstillande när du ska amputera. ”Visst”, säger jag men applicerar INTE bedövningen.

Sårade ryska soldater som anländer utan ett ben ”betraktar jag som ett kadaver”! säger mannen utan att blinka.

KOMMENTAR: Videon har spansk undertext. Ska försöka hitta med engelsk.

Källa: https://t.me/vakulinchuk/5333?single

 VIDEO:
Se och lyssna (spansk undertext) vad denne öppet sadistiske ukrainske läkaren säger och hur han behandlar ryska krigsfångar. 


Nu rämnar den enade svenska anti-ryska sanktionsfronten

Fartyg med rysk gas i Nynäshamn. ”Hyckleri”, tycker miljöpartisten inför den rena oh billiga ryska naturgasen.

Ett fartyg med rysk gas som anlände till Nynäshamn tidigare i år.

Ett fartyg med rysk fossilgas anlände för en vecka sedan till Nynäshamn. Det tredje på knappt två månader – trots att Sveriges riksdag för ett år sedan satte ned foten i frågan.

– Det är ett otroligt hyckleri och jag sörjer för Ukrainas befolkning, säger Märta Stenevi (MP) som citeras av Svenska Dagbladet.

Som fortsätter:

Klockan 05.20 på lördagsmorgonen anlände fartyget Coral Energice till Nynäshamn. Tankern, som går under nederländsk flagg, kom från den Gazprom-ägda gasterminalen i ryska Vysotsk och var fullastad med flytande rysk fossilgas, LNG-gas.

Det är det tredje fartyget med rysk fossilgas som ankommit till Nynäshamn sedan krigets årsdag den 24 februari i år, skriver reportern Alexander Hultman som måste skratta åt eländet.

 


MEN SVERIGE ÄR INTE ENSAMT, även om ”Vi som vet bäst landet” redan i morgon är beredda, om vi får tro Paasikivi & Co att gå i krig mot Moskva för Zelinski & Co i Kiev.

Nä, hela Ursula von der Leyens EU ”fuskar”. Magdalena Anderssons spanske partikollega (”kamrat” låter för sovjetiskt numera) Pedro Sánchez ökade importen av rysk gas och olja med 55 procent mitt under ryska offensiven 2022. Övriga länder är inte varken bättre eller sämre som de mest krigsaktivistiska som Polen och Storbritannien som också tafsar under bordet.

Medan vi trodde att Sverige av alla inte kunde vara så nesligt att vi köpte denna förbannade gas från landet som spöade vår hjältekonung den ”12:e” efter noter vid Poltava, som står på tur efter Bachmut att bli befriad än en gång.

”12:an” räddades då, den 8 juli 1709 av turkarna som nu är förbannade över att en galning springer omkring i Sverige och bränner deras Bibel, dessutom med militärt, polisiärt och juridiskt stöd som får en att tro att det är ett Hollywoodspektakel på gång. Och vårt Natointräde till kriget går åt h-e tack vare galningen!

Kanske det kan vara ett nytt projekt för Tom Cruise i ”Mission: Impossible”!

Vad ska nu alla indignerade riksdagsledamöter ta sig till, de som beslutat att elräkningarna ska ta hissen medan lönerna tar trappan ner mot källaren där LO-ledningen har förskansat sig sedan september förra året då Magdalena och Dadgostar förlorade både regering som procentenheter.

”Illa, jag mår illa”, som han sjöng Östermalmskillen Magnus Uggla och retade upp alla sina feministiska anhöriga aristokrater, generaler och direktörer på Öfre Östermalm.

Det svenska hyckleriet noterar nya rekord, som vapenleveranserna till Zelinski, som min kära gamla vän Lisbeth från tiden i vpk:s Ungdomsförbund KU, tror att summan nu har gått upp till 15 miljarder efter de senaste leveranserna av marinrobotar som de tror ska smälla Krimbron i luften. Kanske det i stället blir ett nytt haveri på Tjörnbron.

För min del sätter jag på Röda kapellets platta som slutar med en kulsprutesalva och med orden:

”Vi ger dom ingen – KREDIT”! [1]

Det vill säga, kredit till regering och Co och Östermalmsgeneraler, bara för att ge de andra levande stolpskotten i Säpo lite jobb.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Källa: https://www.svd.se/.../rysk-gas-i-nynashamn-regeringen...

Signalerna ljuder, Röda Kapellet

[1] https://youtu.be/nzLTB5GG5c4

 


DN:s läsare har inget för att läsa Sveriges största dagstidning som ligger i lä i jämförelse med USA:s dagstidningar. Som Washington Post, som, för att inte förlora läsare naturligtvis inser att läsarna måste delges verkligheten i Ukraina, även om den smärtar, vilket DN inte begriper. Men lögnen har som bekant korta ben, som ordspråket lyder. 


Den ukrainska armén har begravt 131 000 soldater, enligt Pentagon-läckan

Fox News' journalist Lucas Tomlison rapporterar att ett av dokumenten som kom fram till följd av Pentaón-läckan indikerar att ”mellan 124 000 och 131 000 ukrainska soldater har dödats eller skadats sedan invasionens början, fem gånger fler än Kiev har offentligt erkänd”.

Antalet offer bland de ukrainska leden har orsakat uppståndelse under hela Rysslands militära operation i Ukraina: EU-kommissionens president Ursula von der Leyen avslöjade att den ryska väpnade styrkan hade dödat 100 000 soldater ukrainare. EU tog bort videon och laddade upp den igen med den delen borttagen, och sa att den tidigare siffran även inkluderade skador och inte bara dödsfall.

USA:s före detta överste Richard Black ansåg i juni 2022 att ”den ukrainska armén har förlorat kriget”, för under den amerikanska invasionen av Vietnam förlorade amerikanska trupper 6 000 soldater om året, medan ukrainska trupper drabbas av samma mängd förluster per månad och med en befolkning som är fem gånger mindre.

Det är uppenbart att svenskarna nu måste vända sig, förutom massor av Telegramkanaler nu också till USA-medierna för att få information om vad som händer i Ukraina.

Medan Washington Post informerar oss om ovanstående, vinklar Dagens Nyheter en annan ”hörsägen”, som oftast har sitt ursprung i den sämsta underrättelsetjänsten i världen, den brittiska som påstår att ett ryskt elitförband har malts ned.

Naturligtvis dör soldater på bägge sidor. Och efter kriget får vi veta mer exakt.

Men Zelinskis Gudfader Pentagon lär inte vara bakom flötet.

 Huvudkrymparligans outstanding-individer

Att spränga Nord Stream, förvandlar Biden bland de mest imbecila USA-presidenterna under efterkrigstiden, säger Seymour Hersh

Pulitzer-vinnaren: ”Genom att spränga rörledningarna sa Biden till européerna:

'Jag saknar ert stöd. Jag fruktar att om vi når ett dödläge med Ryssland kan ni börja vackla' [...]. Att spränga och ”neutralisera” leverans av gas till en allierad, för att den tyske förbundskanslern [Olaf Scholz] nu ska få problem med att bibehålla sina medborgares välstånd och varma rum, det är inte smart […] [Biden kom in på] listan över de dummaste amerikanska presidenterna efter kriget”.

Som vi har hävdat sedan en längre tid:

Biden, von der Leyen och den spanske socialdemokraten Joseph Borrell är utan konkurrens Huvudkrymparligans outstanding-individer. Inte för inte är de ligans hedersordföranden.

 


 

Följetongen om ukrainskt spannmål provocerar polska bönder till uppror mot sin regering!

Det berömda ukrainska spannmålet, samma som väst påstod var livsnödvändigt för Afrikas hungrande massor, blev i slutändan föda för grisar på spanska gårdar där den svindyra ”Serranoskinkan” produceras. Men det har nu försatt också polska bönder på krigsfot, konstaterar den ryska krigskorrespondenten Anna Prokofieva i en kommentar.

Det visar sig att de polska myndigheterna har köpt så mycket ukrainskt spannmål att de fyllt landets spannmålsmagasin, till nackdel för sina egna bönder. Missnöjet ledde till och med till att jordbruksminister Henryk Kowalczyk avgick.

Men de polska bönderna är inte nöjda och lovar att protesterna kommer att fortsätta till åtminstone den 15 april om regeringen inte bevisar att den har slutat importera spannmål från Ukraina.

Frågan var till och med samtalsämnet mellan Polens premiärminister Mateusz Morawiecki och Ukrainas president Volodimir Zelenski under deras senaste möte i Warszawa.”Vi pratade om ukrainskt spannmål på den polska marknaden och om andra baslivsmedelsprodukter som nu finns på den polska marknaden. Faktum är att vi försöker hitta åtgärder för att lösa detta problem. Detta är en allvarlig uppgift för oss idag”, sa den polska premiärministern.

Polen lider av enorma problem och förluster på grund av den okontrollerade importen av ukrainska produkter. Hela den europeiska marknaden är full av spannmål från Ukraina, och därför har priserna fallit. Det har blivit svårt för polska bönder att sälja sina produkter, de lider stora förluster, förklarar en annan tidigare polsk jordbruksminister, Marek Sawicki.

Den nytillträdde ministern Robert Telus har det tufft. Å ena sidan måste han följa order från vissa politiska krafter, å andra sidan möter den sina egna bönders missnöje. Nu har han lovat sina bönder att han ska köpa deras överskottssäd med offentliga medel.

En annan femma är att dessa pengar inte existerar.

Källa: https://t.me/atodapotencia/3522

 Journalistikens begränsningar i Ukraina

Den franska statskanalen France 24 publicerade ett reportage från de ryska truppernas positioner, där soldaterna talar om specialoperationen, deras vapen osv.

Men det intressanta är att journalisten citerade de ryska militärernas ord, som anser den aviserade ukrainska ”våroffensiven” som en operation av ”fienden”.

Detta upprörde det ukrainska utrikesdepartementet, som inte är vant vid att västreportrar överhuvudtaget gör reportage i Donbass och än mindre har redaktionens uppgift att intervjua ryska soldater och vad de tänker.

Och efter kritiken från Kiev raderades reportaget.

Något för vår medlemstidning Journalisten?

Dick Emanuelsson,

medlem i SJF sedan 1984

Källa: https://t.me/Irinamar_Z/17713

 Video:
När reportern från France24 slant på ett ord. 

”Hur kommer det sig att Che har den farliga ovanan att återfödas?

Oavsett hur mycket de hånar honom,

manipulerar hans ord,

förråder honom,

envías han att gång på gång födas igen.

Han är den som förlösts flest gånger av alla.

Kan det vara så att det beror på att han stod för vad han sa och tillämpade det han uttryckte och sa?

Kan det vara därför han fortsätter vara en så utomordentlig person i en värld

där ord och och händelser sällan sammanstrålar.

Och när de gör det, hälsar de inte på varandra, för de känner inte varandra.

Eduardo Galeano.

 


 

SPIONSÄLLSKAPET:

 

1) USA spionerade på FN:s generalsekreterare!

Varför skriver inte varken DN eller SVT om det?

Än en gång avslöjas USA med att spionera på sina egna allierade!

Läckta Pentagon-dokument avslöjar att den amerikanska regeringen spionerade på FN:s generalsekreterare António Guterres, som den anklagar för att ha en pro-rysk hållning, rapporterar BBC.

Detaljer om den höga tjänstemannens privata korrespondens och synpunkter på konflikten i Ukraina och olika afrikanska ledare avslöjades.

Vem är förvånad över att Afrika enhälligt ”sänder Imperiet till Helvetet”?

 

 

2) Vem spionerar för vem i Sverige och i vems intresse?

Den i Sverige sedan decennier bosatte amerikanske skriftställaren Al Burke skriver ett öppet brev till SvT med anledning av att mediet nu ”frilansar” för Säpo.

Bakgrunden är att det statskontrollerade mediets reportrar på ”Uppdrag granskning” har undersökt den ryska underrättelseverksamheten i Sverige – och kan avslöja att det finns flera misstänkta ryska spioner som arbetar under diplomatisk täckmantel. Här får Säpo kommentera namnen på listan”.

Det unika nu inom svensk journalistik är att SvT nu agerar springpojkar åt den hemliga politiska polisen, gör research och överlämnar resultatet till Säpo med den infantila frågan som de vet att de aldrig kommer att få något svar på;

”Jag undrar om du kan säga någonting om de här namnen”?

Och det kan naturligtvis Daniel Stenling, kontraspionagechef vid Säpo inte göra.

Och det är att bedra SvT:s tittare.

Vad borde mediet ha gjort?

Tagit kontakt med ambassaden och de namn reportrarna har listat. Då hade dessa fått en chans att försvara sig och Uppdrag Granskning hade kunnat säga att de gav ryssarna en chans att ge SIN uppfattning, i stället för 'Goddag Yx-skaft'-frågor till en 'vägg' på Säpo.

Men samtidigt tvingas då SvT att blotta sig, det vill säga presentera det substansiella värdet i sin granskning. Och frågan som vi idag ställer oss är om vad som ”påstås” vara ett spionnätverk håller för en seriös granskning av SvT:s material?

Amerikanen Al Burke ställer en synnerligen relevant fråga om det statskontrollerade och finansierade mediet kommer att göra en liknande ”granskning” av USA-spioneriet i Sverige, som sedan slutet på andra världskriget är helt och hållet institutionaliserat i Sverige. Det är en intressant uppgift som redaktionschefen på SvT borde fundera över.

Som ett bidrag bifogar vi efter Al Burkens öppna brev ett inlägg av den legendariska 85-åriga fredskämpen AGNETA NORBERG som hon skrev redan 2016 som bekräftar detta helt öppna spioneri.

Dick Emanuelsson

 

AL BURKE:

Till SVT:s redaktion:

Subject: Spioneri och spioneri

Date: Fri, 14 Apr 2023 14:07:14 +0200

From: Al Burke <editor@nnn.se>

To: SvTnyheter@SvT.se, charlotta.friborg@SvT.se, michael.kucera@SvT.se, paivi.milanovic@SvT.se, axel.bjorklund@SvT.se

Till SVT:s redaktion:

Jag har med intresse läst er artikel med rubriken ”Avslöjar: Säpo har fått lista på misstänkta spioner i Sverige”. (https://www.SvT.se/.../avslojar-sapo-har-fatt-lista-pa...)

Enligt uppgift handlar det om ”den ryska underrättelseverksamheten i Sverige” som har kartlagts med en gemensam utredning av SVT och public service-kolleger i Norge, Finland och Danmark (DR, YLE o. NRK). Detta är ju en fråga av stor betydelse och stort intresse i Sverige — inte minst tack vare alla alarmerande, ensidiga ”nyheter” om Ryssland som ihärdigt förmedlas av bl.a. SVT.

Av ännu större betydelse är förstås USA:s underrättelseverksamhet i Sverige som antagligen är minst lika omfattande som Rysslands och har avslöjats/bekräftats av väl insatta källor, däribland CIA agenter och andra ”insiders”.

Nyligen har vi blivit påminda om omfattningen av USA:s spionverksamhet runt om i världen, bland annat av SVT: ”Så påstås USA ha spionerat på sina allierade”: (https://www.SvT.se/.../vad-sager-lackorna-om-andra-lander)

Ordet ”påstås” i rubriken är ganska avslöjande, med dess antydan om att det kan vara någon annan instans än självaste Pentagon som är källan till uppgifterna.

Nåväl, med tanke på allt detta och mycket annat får man fråga huruvida SVT och sina nordiska public service-kolleger har satsat på en gemensam utredning om USA:s underrättelseverksamheten i Norden.

När kan vi vänta oss en stor rubrik hos SVT typ ”Avslöjar: Säpo har fått lista på misstänkta USA-spioner i Sverige” ?

Med vänlig hälsning,

Al Burke

editor@nnn.se, www.nnn.se,

--------------------

OPERATION institutionaliserat USA-spionage i Sverige:

AVLYSSNING

AGNETA NORBERG, juni, 2016.

Är det någon här som kommer ihåg Owen Wilkes? Han var fredsforskare från Nya Zealand. Han arbetade på SIPRI, Stockholm Peace Research Institute. Han utvisades från Sverige i början av 80-talet.Varför? Han hade tagits av polisen när han sakta cyklade på Gotland, stannade upp lite då och då och gjorde anteckningar i en liten anteckningsbok. Det brottsliga var att han hade gjort anteckningar var antenner var utplacerade. Dessa antenner var installerade av en firma från USA. De skulle användas för krigsledning av USAs militär. Vem var Owen Wilkes? Han dog 2005 och hans dödsruna kunde man läsa: ”O.W.var en oerhört kunnig teknisk expert om USAs militärbaser och installationer. Han hade specialiserat sig på kommunikations-och underrättelseinformationer.(Signal Intelligence-SIGINT). OW kunde bara genom att betrakta ett fotografi av en logistisk/kommunikations- utrustning avgöra vad de skulle användas till. Han visste bara genom att betrakta en militärbas eller ett fartyg av något slag avgöra ifall de var kärnvapenbestyckade eller inte-eller ifall de var kärnvapenkapabla.

I november 2003 gick ett program i TV4 som hette ”Från Lerkil i söder till Hortlax i norr”. Det handlade om FRA -Sveriges mest hemliga underrättelseorganisation.

FRA Försvarets Radioanstalt, hade till uppgift att avlyssna från flyg, fartyg och hemliga avlyssningssposter runt om i landet. Parabolantenner växte upp på Sveriges sydvästra kust i total hemlighet.1995 var det tre antenner, idag är det tio. Den stora fienden försvann för nära 30 år sedan men FRA fortsätter sitt hemliga arbete att kontrollera alla kablar från Ryssland som är utlagda på Östersjöns botten och sänder innehållet till NSA i USA. Alla fyra skandinaviska länder var djupt inblandade i signalspaningsarbete mot Sovjetunionen, idag Ryssland.Trots att Sverige var neutralt anses det att Sverige låg långt framme när det gällde utbytet av information med USA (NSA) och Storbritannien (GCHQ).

Vi som är lite äldre erinrar oss nedskjutningen av det svenska planet DC 3 t.ex. som rutinmässigt spionerade på Sovjets militärbaser. Sverige gjorde ett stort oväsen av detta i FN. Detta var ju mycket genant för den svenska neutraliteten. Men Sverige var ju egentligen aldrig neutralt utan tillhörde västblocket och samarbetade intensivt med USA och spionerade för deras räkning. I gengäld tog vi emot den mest sofistikerade militära teknologin som fanns då och behandlades som ett Nato-land.

På Lovön avlyssnades och avlyssnas alla telefonsamtal och överförs till Fort Meade, Maryland, i USA. Detta ofantliga centrum ligger mitt emellan NewYork och Washington.

Vid European Social Forum, i London,2004, där jag deltog, var det ett seminarium om ”Militariseringen av Rymden”. Där visade BBC - journalisten, Duncan Campbell, ett videospel över radaranläggningar som USA installerat för avlyssning och kontroll över hela världen. Där fanns installationerna i Pine Gap , som ligger mitt i den australiensiska kontinenten, och de stora radarinstalltionerna i Waihopai, på Nya Zealand, vidare radaranläggningarna i Misawa i Japan, Bad Aibling i Tyskland, och den ofantliga kontroll-och avlyssningsanläggningen, Menwith Hill, i Storbritannien. Han avslutade sin genomgång med att visa ett stort antal radaranläggningar vid Lerkil, söder om Göteborg.

När Duncan Campbell, på min inbjudan, besökte Sverige för flera år sedan uppmanade han oss att ifrågasätta vår regerings beredvillighet att tillåta att NSA har ett så intimt samarbete med NSA. När Edward Snowden blev intervjuad av världspressen om avlyssning nämnde han särskilt Sverige och uttryckte sig så här: ”Sveriges kapacitet när det gäller avlyssning skiljer sig inte från NSA i förmåga och kapacitet. Möjligen när det gäller antalet anställda.”

 

 


EU alltmer insnärjd i sitt censur-syndrom:

The Times intervju med den ryske ambassadören som senare raderas!

Den ryske ambassadören i Storbritannien, Andrei Kelin, gav en intervju till den anrika brittiska dagstidningen och bland frågorna som togs upp var naturligtvis konflikten i Ukraina.

Den ryske diplomaten bedömde möjligheterna till en fredsförhandling, kommenterade Ukrainas interna problem, dess ekonomiska osäkerhet och de repressalier som Zelenskij-regeringen tar mot den kanoniska ortodoxa kyrkan.

Artikeln togs dock bort från The Times hemsida.

Kelin vände sig till tidningens chefredaktör, Tony Gallagher, och anklagade honom för att ha backat inför det lokala inflytelserika anti-ryska lobbyn.” Han kallade raderingen av intervjun som ”djupt avslöjande” och en föreställning som han betraktar som ”knappast kännetecknet för en politiskt oberoende och modig ledarredaktion”.

Likaså beklagade diplomaten att läsarna av The Times ”har berövats en balanserad presentation av synpunkter och följaktligen möjligheten att bilda sig en egen bedömning av krisen i Ukraina”. .

Den ryska ambassaden i London publicerade en kopia av artikeln och rubricerade den ”Ryssland redo för vapenvila men inte för nederlag.”

Vilket för oss till nästa punkt:

Om det inte finns någon pressfrihet i Storbritannien och de inte kunde publicera den ryska versionen av konflikten i Ukraina, varför ville de då intervjua den ryske ambassadören?

Kanske är västerländska medier mindre glada över den västerländska censuren av rysk media, nu när de också drabbas av den från sina egna chefredaktörer.

Källa: @elOJOen

https://t.me/Irinamar_Z/17697