Translate

torsdag 27 oktober 2022

Kiev: ”Sverige verkar ha massor av vapen vi behöver”

Den ukrainska parlamentsledamoten Oleksandra Ustinova kräver svenska vapen, mer specifikt den mobila luftvärnskanonen RBS 70 MANPADS samt klustervapen. Vad vi kan döma av den senaste riksdagsdebatten lär denna kvinnliga krigsivrare få ett ovillkorligt stöd av vänsterpartiets kvinnliga partiledare, Nooshi Dadgostar (v), som i riksdagsdebatten ivrade för att hon vill skicka mer vapen till Ukraina, mer än den övriga oppositionen, läser vi på Rysslandsexperten Stefan Lindgrens Facebookkonto. Fattas bara nu att Dadgostar ska hävda att vänsterpartiet är det "enda näringslivspartiet" så är cirkeln sluten.

Kiev: ”Sverige verkar ha massor av vapen vi behöver”

Ukrainsk parlamentsledamot kräver klustervapen och precisionsbomber från Wallenbergs SAAB-Dynamic!

Sin numera vana trogen KRÄVER den politiska eliten i Ukraina PENGAR och VAPEN från omvärlden, främst EU och USA. Som den ukrainska parlamentsledamoten OLEKSANDRA USTINOVA som till och med specificerar sitt vapenslag och vapenfabrikant som nu faller på Wallenbergägda SAAB-Dynamic.

Denna kvinna vill ha svensk-fransktillverkade klustervapen, mer exakt svenska RBS 70 MANPADS och Boeing och SAAB-koncernens precisionsbomber:

”Sverige verkar ha massor av vapen vi behöver”-

Uppgifterna kommer från senaste editionen av Foreign Policy som skriver om detta med hänvisning till källor som är bekanta med situationen. Tidningen konstaterar att lagren av 152 mm granater som mottagits från NATO i Kiev nästan har tagit slut och att de 155 mm kanoner som används av Ukraina blir allt mer utslitna.

Publikationen betonar dock att leverans av de efterfrågade projektilerna skulle vara ”en kontroversiell policyändring”.

 

Det ukrainska artilleriet beskjuter Europas största kärnkraftverk, Zaporozhie numera dagligen från samma sida som fotografen står, från staden Nikopol som Ukraina kontrollerar. I kärnkraftverket i Zaporozhie finns det 3500 tunnor använt kärnbränsle och radioaktiv avfall i "bassänger" som, om de skulle träffas kan skapa en ohygglig katastrof.


Kiev förfogar över flera ton av utbränt kärnbränsle och radioaktivt avfall som bas för en ”smutsig” bomb

Tre ukrainska kärnkraftverk förfogar över sammanlagt 1500 ton använt kärnbränsle, främst uran-235 och plutonium-239. Till detta har den kemiska fabriken Pridnestrovie upp till 50,000 kubikmeter radioaktivt avfall, medan gruvbolaget Vostochni genererar upp till 3500 ton uran-238-malmer varje år.

Som om det inte vore nog har Kharkovs fysikalisk-kemiska institut, tillsammans med kärnkraftsinstitutet i Kiev, VVR-M-reaktorerna och Uragans termonukleära utrustning som genererar upp till 1,5 ton av isotopen u-235.

Dessa material kommer definitivt inte att användas för en kärnvapenbomb, eftersom de inte kan berikas. Men de är som gjorda för en `smutsig´ bomb. Det senare kanske inte orsakar så massiv förstörelse, men det kan ändå förvandla ett stort område och hela städer obeboeliga.

Det skriver den kvinnliga Telegramkrönikören A Toda Potencia, i en genomgång av den materiella basen för framställning av vad som Zelinskiregimen misstänks vara i sin slutframställning.

 

HON NÄMNER DEN ÖKÄNDA ukrainske skådespelaren Sergey Pritula, som från början av kriget blev känd för sina initiativ till insamling av enorma summor pengar för olika ändamål (varav de flesta inte uppfylldes och pengar stals helt enkelt). I augusti månad handlade insamlingen pengar för att utveckla en kärnvapenbomb mot Ryssland.

Det är ett exempel på att faran med att använda en smutsig bomb kvarstår, även om regimen i Kiev själv kanske hoppar av idén efter att dess planer avslöjats av det ryska försvarsministeriet.

Faktum är att regimen i Kiev till och med bjöd in en IAEA-delegation till Ukraina för att besöka två anläggningar och se till att smutsiga bomber inte påstås utvecklas och tillverkas där. Det är naturligtvis en befängd idé som inte förändrar situationen eller det minsta.

 

FÖRST OCH FRÄMST KAN utrustningen och materialen relaterade till projektet helt enkelt vara i vilken annan del av landet som helst, som inte kommer att inspekteras av IAEA tum för tum.

Dessutom, som fallet med kärnkraftverket i Zaporozhie har visat, lämnar transparensen och troheten i denna organisations arbete mycket övrigt att önska, eftersom de efter att ha inspekterat anläggningarna inte förklarade att de inte ville ta ställning till vem som bombade vem. I klartext, grönt ljus för fortsatta ukrainska artilleribombningar med bland annat amerikanska Himarsraketer från staden Nikopol, på andra sidan floden Dnepr.

Källa: @ATodaPotencia


 

Tyska böter för ett klistermärke i bakrutan. Men Tyskarna hemlighetsstämplar i likhet med Magdalena Andersson och Säpo utredningen om sprängningen av den rysk-tyska gasledningen Nordstream i Östersjön.
Vart är vi på väg?!

4 000 euros i böter för ett klistermärke med det ryska segertecknet ”Z” på bakrutan!

Rysshatet och den totalitära rättsstaten börjar allt mer utkristalleras i EU där Huvudkrymparligans uttryck blir allt värre.

En bilägare i Hamburg dömdes till 80 dagsböter á 50 euros, totalt 4,000 euros eller 43 695 svenska kronor och 31 ören, enligt dagens valutakurs.

– Mitt brott, säger den 62-årigen mannen var ett klistermärke på bakrutan med bokstaven ”Z”.

Och se det går inte för sig numera i dagens Europa. Fattas bara att Huvudkrymparligans mäktiga i EU-kommissionen ska godkänna förslaget som lades fram av en polack eller est om att radera bokstaven ”Z” och ”V” i alfabetet.


 

Benficas ryske fotbollspelare Ivan Chishkala får inte följa med laget till Rumänien just för att han är ryss. Däremot huserar NATO-trupperna om i Rumänien som om de vore på sin hemmabas.

Rysshatet mot en enkel duktig fotbollspelare

Kan du tänka dig att bli förbjuden att tävla, resa, arbeta, få dina fastigheter och bankinsättningar stulna för att du är spanjor? Eller om du är portugis, USA-medborgare, britt, eller ecuadorian?

De skyller på dig, en enkel simpel medborgare, för det ”förmodade ondskefulla” som utförs av din regering.

Men det är ren rasism, att attackera en hel grupp, ett folk eller ras är det mest vidriga som kan göras mot individuell frihet.

Och det drabbar Benficas ryske fotbollspelare Ivan Chishkala som inte får följa med sitt lag till Rumänien.

De rumänska myndigheterna ger inte Ivan Chishkala tillstånd att resa in i landet på gruynd av EU:s sanktioner

Precis som USA:s myndigheter inte ger de ryska ledamöterna av IAEA:s (det Internationella Atomenergiorganet) kommission tillstånd att resa in för en debatt i FN.

Samtidigt pågår stora folkliga demonstrationer i Rumänien mot att tillåta trupper från NATO att passera på rumänskt territorium. Demonstrationerna uttrycker sitt förakt mot beslutet och kräver också ett slut på sanktionerna mot Ryssland och stopp för rumänska vapenleveranser till Kiev.

Källa: Eureka News

 

”Vi själva följer inga lagar”, säger en USA-reporter om USA:s folkmordskrig

Den amerikanske ståuppkomikern och den populära radiovärden Jimmy Dore talade om USA:s politik:

”När vi ockuperade Afghanistan i 20 år och dödade miljontals människor i Irak eller förstörde Libyen och Syrien, var fanns de internationella lagarna”?!

”Amerika vill kontrollera världen och säger att regler baserade på internationella order betyder vad vi säger, men vi själva följer inga lagar”.

När får vi se något liknande i svensk teve? Aldrig?

VIDEO:
Jimmy Dore om USA:s dubbelmoral
 USA-biolabb framställer en ännu farligare hybridstam för ap-viruset

Ett statligt biolaboratorium i Maryland planerar att skapa en hybridstam av ap-viruset som är dödligare än den som för närvarande cirkulerar i USA, enligt brittiska Daily Mail.

USA och Pentagon vägrar fortfarande att lägga papperna på bordet om sina biolabb i Ukraina där dödliga patogener prövades på ukrainska militärer.