Translate

lördag 9 juli 2022

EU:s ekonomiska galenskap och bipolaritet för att tillfredsställa krigshhökarna i Washington

 
KORTNOTISER:

EU:s ekonomiska galenskap och bipolaritet för att tillfredsställa krigshhökarna i Washington

NEDANSTÅENDE ÄR ETT FRAGMENT av nyheter under den senaste veckan som får en seriös tänkande människa att kippa efter andan. För med den ekonomiska galenskap och ”skjuta sig själv i foten-politik” som Bryssel, på order från Washington har slagit in på, kan inte få en annan utgång än inledningen på en djup ekonomisk recession och bister vinter för Europas invånare.

 

1.

Orsak och verkan. EU-kommissionens bipolaritet

Europeiska unionen har inte upphört med att upprepa att den kommer att göra sig av med rysk gas och ”beroendet av rysk energi”. Och kommer att göra det snart och definitivt. Och EU-kommissionen upprepar det sedan februari. Men enligt EU självt, eller snarare EU-kommissionens ordförande, är den som använder gas som vapen . . . Ryssland.

”Det är uppenbart att Putin fortsätter att använda energi som ett vapen”, förklarade Ursula von der Leyen och tillkännagav en ”europeisk nödplan” i händelse av en total störning.

Von der Leyens kommentarer kommer efter att Nord Stream tillfälligt stängt av sina två rörledningar, en av huvudvägarna som levererar rysk gas till Europa, eftersom det tyska företaget Siemens på grund av sanktioner inte har lämnat tillbaka utrustningen till Gazproms tekniker som användes för att pumpa gasen.

Källa: Telegram @ahilesvaALV!

 

EU-kommissionen skjuter sig i foten.

2.

Priset på naturgas i Europa har stigit med 700 % det senaste året

Denna dramatiska ökning av gaspriserna sedan början av förra året tar den gamla kontinenten ”till randen av recession”, konstaterar Wall-Street-portalen Bloomberg. Enligt detta media har gas blivit den främsta utlösaren för den globala inflationen och kan hota oljans ”privilegierade” position som ett bränsle som definierar geopolitik.

”Världen tänker nu på naturgas på samma sätt som den brukade tänka på olja. Den grundläggande roll som gas spelar i moderna ekonomier och behovet av att säkra och diversifiera dess utbud har blivit uppenbart”, säger Kevin Book, direktör för ClearView Energy Partners, LLC, ett energipolitiskt forskningsföretag.

Enligt Bloomberg skulle kriget i Ukraina vara den främsta faktorn till den alarmerande prisökningen, eftersom det sedan starten av den ryska militära specialoperationen har skett en minskning av energitillförseln till Europa. Till detta kommer de kampanjer som de europeiska länderna själva lanserat för att minska sitt beroende av rysk gas.

Dessutom, när Europa försöker diversifiera sina försörjningar innan nästa vinter börjar, har en ”tävling” uppstått för att säkra reserver av flytande naturgas. Med minskningar av gasflödet från Ryssland importerade Europeiska unionen för första gången mer flytande naturgas från USA än rysk gas.

Det verkar dock som att inte hela Europeiska unionen ror åt samma håll. Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto talade till CNN och förklarade skälen till varför Budapest vägrar att avvisa rysk bränsleimport.

”Om vi ​​slutade ta emot denna skulle det vara fysiskt omöjligt att förse landet med tillräckligt med energi. Det är en matematisk fråga”, sa han. Szijjarto förklarade i sin tur att Ungern inte kunde fortsätta att fungera, om det skulle gå vidare som dess gemenskapspartner och stoppa importen från Ryssland, och det ungerska folket skulle tvingas ”betala priset för ett krig som inte är deras ansvar”.

Käla: @elOJOen

Nu ska det byggas nya fartyg för att transportera dyr, smutsig gas från USA som ska lagras i enorma installationer i bägge kontinenter. Och så talar herrarna och damerna på G7 om att bekämpa klimatförändringen. Två gasledningar, Nordstream 1+2 står klara att pumpas på för billig och mycket renare naturgas än den Joe Biden erbjuder. 


3.

Kiev minerade hamnar och blockerar 70 fartyg från 16 olika länder

Enligt chefen för det ryska National Defense Management Center, Mikhail Mízintsev, förhindrar närvaron av drivande ukrainska minor en säker avgång för dessa fartyg i hamnarna i Cherson, Nikolayev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa och Yuzhny.

Mizintsev försäkrade att Ryssland redan har öppnat två maritima humanitära korridorer som fortfarande fungerar från kl. 8:00–19:00, Moskva-tid. Dessutom påminde han om att de också minröjde hamnen i Mariúpol, som redan är i drift 24 timmar om dygnet.

Källa: @elOJOen

 

4.

Euron i paritet med dollarn

Europeiska unionens valuta föll i fredags till 1 008 dollar, den lägsta nivån på 20 år. Orsaken sägs vara rädsla för en lågkonjunktur, en oro som intensifierades av gemenskapsblockets oro för inflation och energisäkerhet. Dessutom spekuleras det om att Europeiska Centralbanken ska kunna höja räntorna för att motverka den allmänna prisökningen.

Källa: @elOJOen


5.

EU hindrar lån på 1,52 miljarder dollar till Zelinski

Wallstreet-portalen Bloomberg rapporterar om att den Europeiska Kommissionen blockerade en kredit på 1520 miljoner dollar till Ukraina genom att inte lita på solvensen i Kiev. Zelinski begärde detta ekonomiska stöd för att hålla ruljangsen igång medan den ryska militäroperationen i landet fortfarande pågår.

Kommissionen beviljar vanligtvis denna typ av lån med avsättningar på endast 9 % av den totala finansieringen, men i fallet med Ukraina vill den att andelen ska vara 70 % [SIC!]. EU strävar därför efter att säkerställa att förlusterna, i händelse av att Kiev inte ger tillbaka de lånade medlen, är överkomliga.


I mitten av 2020 "tryckte USA:s sedelpressar fram mer pengar på en månad än på två århundraden", konstaterar "Cointelegraph.com", som citerade Dan Morehead från CEO de Pantera Capital. Dollarn är snart en fiktiv valuta.


6.

Zelinski vill diktera politiken för Kanada och Tyskland

Ukraina kräver att Kanada inte lämnar tillbaka Nord Stream 1-turbinen till Tyskland eller det ryska företaget Gazprom, rapporterar Reuters

Kiev anser, att göra det skulle vara att gå emot sanktionspolitiken mot Moskva. ”Om länder inte respekterar de beslut de har fattat angående sanktioner, hur kan vi då prata om solidaritet?” sa en källa på det ukrainska energiministeriet.

Tidigare har Tysklands energiminister Robert Habeck uppmanat Kanada att släppa turbinen eftersom hans land behöver fylla sina gasreserver. Kiev kritiserade denna begäran och hävdade, att ”om kanadensarna fattar beslutet att leverera turbinen, antingen till Gazprom, eller till Tyskland för att leverera den senare [...], skulle det vara ett prejudikat av att två G7-länder kringgår sanktionerna mot Ryssland”.

I dagens värld ska G7-länder kunna agera som moderna pirater, beslagta guldreserver (Venezuela och Ryssland), konfiskera utländska företag och pengar på ländernas konton i utlandet och till råga på allt vill den mest korrumperade regimen i Europa diktera villkoren för hela världen. Men allt har ju sitt slut, som det heter.

Dick E.

 

7.

USA:s militärindustriella komplex drabbas

Den största producenten av aluminium för den amerikanska militären, Century Aluminium, stänger ner sin produktion på grund av höga energipriser. Neddragningar och nedläggningar ses även inom andra tunga industrier i USA.

Century Aluminium har stängt igen sina portar och ställt stålverksarbetarna på gatan.


 

8.

Tredje järnvägsspåret mellan Kazakstan och Kina

Det tillkännagavs av Kazakstans ambassadör i Peking, Shakhrat Nurishev.  Anledningen till skapandet av vägar är den växande efterfrågan på transitering av varor från Kina genom Centralasien till Europa, särskilt i samband med sanktionerna mot Ryssland.

Ett ännu större infrastrukturprojekt planeras från S:t Petersburg, via Kaspiska Havet-Iran till Persiska Viken, vilket minskar kostnader och tiden med 30 procent för att varorna ska komma fram. Utan tvekan kommer Turkiet att bekämpa projektet eftersom landets monopol på transporter via Bosporen kommer att brytas.

 


9.

En fiktiv kanadensisk legosoldat

En kanadensare som påstod sig slåss i Ukraina på Zelinskis sida, såg sig tvingad att radera sitt konto på nätet efter att det avslöjats att han inte krigade i Ukraina, uppgav The Daily Telegraph i en notis:

”Canadian Ukrainian Volunteer” var tweetern som hade 120,000 följare och delade med sig av vad som skulle vara hans förmodade erfarenhet från slagfältet. Enligt hans publikationer deltog han som volontär i riskfyllda uppdrag mot de ryska väpnade styrkorna i Kherson-regionen.

En nätanvändare avslöjade honom dock som en bedragare genom att förklara att en hjälm som förekom på hans bilder var en airsoft-replika av plast och inte en riktig krigshjälm.

Han var inte den enda: det populära kontot ”Ukraine Weapons Tracker”, som är ägnat åt att analysera vapnen i Ukraina, bekräftade dessa anklagelser och motbevisade andra inlägg från tweetern: ”Vi har genomlidit alla tidigare skandaler, men det här är löjligt: ​​det berömda kontot @CanadianUkrain1, som påstår sig slåss på Ukrainas sida, är en lögn.”

För sin del anklagade Aric Toler, från Bellingcat, en webbplats för undersökande journalistik och finansierad av den amerikanska regeringen, twittraren för att tillskriva sig bilder som var tillgängliga på Internet.

Källa: @elOJOen

 

”Canadian Ukrainian Volunteer” var tweetern som bluffade 120,000 följare på sitt konto där han skräderade över sina militära bravader mot de onda ryssarna. Många är lycksökarna och äventyrarna som poppat upp i spåren av masshysterin som politiker och medier har skapat. VERKLIGHETEN är en helt annan.
Ukraina: Två nynazister från Azovbataljonen dömda till döden i Folkrepubliken Donetsk (DPR)

Nikolai, som sköt bundna ryska fångar och sedan dansade på liken och hans kompanjon, Konstantin Nikitenko som besköt civila på Mariupols gator från sin pansarvagn. Dömda i dag till döden av Högsta Domstolen i Folkrepubliken Donetsk.

 


Ukraina: Två nynazister från Azovbataljonen dömda till döden i Folkrepubliken Donetsk (DPR)

TEGUCIGALPA / 2022-07-09 / Folkrepubliken Donetsk utfärdade ytterligare två dödsdomar mot två fascister från den nazistiska Azovbataljonen, domar som offentliggjordes i dag. För en månad sedan dömdes två brittiska och en marockansk legosoldat till döden för sina krigsbrott i Donbass.

Det är Konstantin Nikitenko (till höger på bild) som körde en pansarvagn genom staden Mariupols gator och sköt mot civila. Ett av de viktigaste bevisen på hans skuld var en video publicerad av Azov-medborgaren själv.

Nikolai, till vänster, sköt ihjäl tillfångatagna ryska marinsoldater och dansade glatt på liken och postade sedan en video på sin Telegram-kanal. Innan han gav upp, stängde han kanalen. Men en gång på Internet, för alltid på nätet som minns allt.

Källa: Wofnon

 


Español:

Dos neonazis del Batallón Azov condenados a muerte en la RPD() por sus crímenes.

Konstantin Nikitenko (Derecha): condujo un vehículo blindado de transporte de personal por las calles de Mariupol y disparó contra civiles. Una de las principales pruebas de su culpabilidad fue un vídeo publicado por el propio ciudadano de Azov.

Nikolai (Izquierda): disparó a los marines rusos capturados y bailó alegremente sobre los cadáveres, y luego publicó este video en su canal de Telegram. Antes de rendirse cerró el canal, pero Internet lo recuerda todo.

(https://t.me/wofnon)

Nikolai-Konstantin Nikitenko