Translate

onsdag 30 november 2022

Den mystiska bombraketen som Boeing (och SAAB) vill leverera till Ukraina

 

Pentagon vill skicka GLSDB-raketer till regimen i Kiev, ett gemensamt projekt mellan Boeing och Wallenberggruppens SAAB-koncernen.


Den mystiska bombraketen som Boeing (och SAAB) vill leverera till Ukraina

Wallenberg pratar inte mycket men är mannen som vet hur storkapitalet ska tjäna stora pengar på det pågående kriget i Ukraina. Nu går den vapenproducerande delen av SAAB-koncernen ihop med den delen av Boeing som lyder under Pentagon.

Målet är att producera nya raketer till Zelinski. Och här finns det bokstavligen stålar att hämta hem, tänker bröderna Wallenberg, som grundade sitt imperium genom att supa bönder fulla i Västernorrland och sedan lägga fram kontrakt för övertagande av deras marker.

Som det gamla ordspråket säger: ”De kan ha mycket pengar, men de har ingen anständighet”.

Och, kan vi tillägga; de är beredda att gå över lik för att öka sina krigsprofiter. Pengar luktar, som bekant inte.

Nedanstående text är en beskrivande förklaring av den ryska kvinnliga analytikern ”A Toda Potencia” till raketsystemet som Boeing och SAAB ska producera:

D.E.



”A Toda Potencia”:

Reuters rapporterar att Boeing lagt fram ett förslag till Pentagon att skicka GLSDB-raketer till regimen i Kiev, som från engelska dechiffreras som en markutskjuten bomb med liten diameter. Vid första anblicken verkar detta koncept vara svårt att förstå, men det är faktiskt ganska enkelt.

Detta är ett gemensamt projekt med det svenska företaget SAAB, som använder raketmotorn M26 (används av system som Himars eller M270) till vilken GBU-39/B glidbomben är förankrad. Uppenbarligen skjuts den här projektilen upp av multipla raketsystem som jag just namngav.

Vilka fördelar och nackdelar har det?

FÖRDELAR:

  • En räckvidd på upp till 150 kilometer, vilket vida överstiger allt Ukraina har just nu. (Vilket innebär att Kiev kan fortsätta beskjuta de civila i Donbass, även om den nuvarande frontlinjen förändras till Kievs nackdel, d.v.s. fronten flyttas fram mot Kiev, övers. Anm.).
  • Dessa projektiler kan användas av de raketsystem som Ukraina redan har.
  • Vart och ett av dessa skal kostar cirka 40 000 USD, vilket vid första anblicken verkar mycket, men är faktiskt mycket mindre än de långdistansprojektiler som designats för Himars och M270, som kostar över 100 000 dollar per enhet.
  • Användningen av stealth-teknik och små dimensioner gör det svårare att fånga upp dessa bomber.
  • Väl i luften är GBU-39 kapabel att manövrera, varför den kan användas mot mål som befinner sig bakom naturliga hinder (som berg).

NACKDELAR:

  • Med en stridsbelastning på endast 16 kilo har denna bomb begränsad destruktiv kraft, även om det bör noteras att den har en penetrerande kraft.
  • Eftersom det är en glidbomb tappar den fart när den närmar sig sitt mål, vilket gör det lättare att fånga upp för luftvärnet och i viss mån upphäver dess motsvarande fördelar.

Så vilka slutsatser kan vi dra?

Det är ett farligt vapen som inte bör underskattas, vilket också innebär en kompromiss mellan Atacms-missilerna med en räckvidd på upp till 300 km, som regimen i Kiev så gärna vill ha, och som Washington är villig att ge. Boeing lovar i princip att om man får grönt ljus kommer de att kunna börja leverera dessa projektiler under första halvåret 2023.

Källa: https://t.me/atodapotencia/2364




Video:
Från Pentagons övningsfält i Vidsel:
https://youtu.be/SmUU1SUDeAo



Pentagons GLSDB:s raketsystem har finslipats i Vidsel i Älvsbyns kommun, vid Piteälven

Wallenbergs SAAB-gruppen frotterar händerna och räknar med ökade vinstutdelningar som leverantör till folkmordsmaskinen Pentagon och USA:s krig i Ukraina mot Ryssland.

I Vidsel, som vi kan se i följande video har USA-imperialismens krigshökar testat och skjutit i det påstått fortfarande, 'neutrala' Sverige för att kunna leverera toppmoderna raketer till Zelinski i Kiev.

Nu formaliserar den fosterlandsförrädiska statskuppsjuntan i Rosenbad, UD och Försvarsdepartementet sitt verk genom medlemskapet i NATO.

Får man skriva så utan att hamna under den nya 'spionlagens' lupp?

Och akta er ni som har tänker sätta en ”I like”, radarparet Säpo och CIA finns överallt, också här.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Klicka för större format
 


Det militärindustriella komplexets Klondyke

Vansinnets krigspolitik som göder det militärindustriella komplexet, bland dem
Wallenberggruppen, som naturligtvis är en dvärg i förhållande till de som går över lik i USA för krigsprofiterna.

Visuell infografik om storleken på Nato-ländernas försvarsbudgetar. Siffran som summerar till de totala militärutgifterna för den militära organisationen som leds av USA är fantastisk $1200 000 000 000 dollar.

Allt för att främja ”demokrati” (ergo = invasioner). Tröttsamma dessa MR-profeter i USAID.

 


Skillnad på kvinna och kvinna, eller fascism och humanism. Exemplet fru Zelinski!

Liu Sivaya, spansk-ryska krigskorrespondent i Donbass:

”Västerländsk galenskap har inga gränser. Nu anklagar Olena Zelenska, Ukrainas ”Första Dam” de ryska kvinnorna för att uppmuntra sina män att våldta ukrainska kvinnor. Självklart gör de det. Speciellt med tanke på hur svartsjuka och vår rätt över mannen v ryska kvinnor vanligtvis är. . .”.

Under åtta, snart nio år av fascistisk indoktrinering av det ukrainska folkets hjärnor har denna absurda och vansinniga uttryck en jordmån i landet.

Minns ni den fanatiske kvinnliga åklagaren i Kiev som också framförde anklagelser om påstådda ryska våldtäkter, anklagelser utan minsta bevis blev till och med för regimen och rättsapparaten för MYCKET och kvinnan fick sparken.

FN hade också ett mänskligt feminint stolpskott som framförde denna anklagelse men fick också backa på anklagelsen.

Men då hade dessa Fakenews gått 25,000 varv runt planeten.

Men vad f-n, som han sa Weiron Holmberg i Sällskapsresan det är ju ryssar och om dem och dess nation, som begravde 27 miljoner ryssar som gav sina liv under striden mot fascismen 1941-45, med hundratusentals våldtagna ryska kvinnor kan medier och politiker säga vad de vill om.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Källa: https://news.sky.com/.../wives-of-russian-troops...

 



En aristokrat som sa det hon inte fick säga:

Eller ”lögnen har korta ben”, och ”sanningen kommer alltid i fatt, förr eller senare”!

Medan försvarsmaktens och mediernas halsstarrige svamlande guru överstelöjtnant, JOAKIM PAASIKIVI fantiserar om att Zelinski 2023 kan inleda en stor offensiv för att erövra Krim, har för en gångs skull Ursula von der Leyen begripit att kriget inte är en tebjudning.

”100 000 ukrainska militära officerare har stupat. . .”, sa adelsdamen på sitt Twitterkonto som strax därefter raderades.

Det blir ett h-e, inte bara för den Europeiska Kommissionen utan att framför allt för de krafter inom media och Försvarsmakten som bluffar och ljuger, som han sa den förre CIA-chefen Mike Pompeo det svenska folket rakt in i ansiktet dygnet runt sedan den 24 februari 2022.

Även om der Leyen raderade videon har den redan laddats ner av inte så lite personer. . .😁

 



”EU, USAs 51:a delstat”

Vicepresidenten för det ryska säkerhetsrådet, Dmitri Medvedev, kommenterade raderingen av en video där EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen förklarar att sedan början av den ryska militäroperationen, har mer än 100 000 soldater från Ukraina och mer än 20 000 civila från det landet stupat.

Enligt Medvedevs ord är det ”uppenbart” att steget om att radera videon togs efter kritik från Washington.

– Det ser extremt förödmjukande ut. Det finns inget EU, det som finns är den 51:a delstaten” i USA, sammanfattade Medvedev.

I följande video från CNN:s reporter i Ukraina får vi ta del av de hårda striderna i Artemovsk-Bakhmut. Där påstår Försvarshögskolans guru Joakim Paasikivi i en SVT-intervju att den ryska professionella specialstyrkan Wagner till stor del består av ryska fångar som efter avslutat krig ska benådas. Men dessa har inget intresse av att slåss varför den ukrainska arméns militära framgångar kommer att fortsätta.

Men inte ens general Pyrrhus bevingade ord, ”en sådan seger till och vi är förlorade”! håller för de ukrainska styrkorna lider ohyggliga förluster och verkligheten bekräftar von der Leyens ord.