Translate

lördag 29 juli 2023

Det svensktillverkade infanteristridsfordonet CV-90 i ryska händer och skickat till Moskva?

 

Det svensktillverkade CV90 nu i händerna på ryska trupper.Det svensktillverkade infanteristridsfordonet CV-90 i ryska händer och skickat till Moskva?

Ingen bra dag för Sverige i Ukraina, ännu en CV-90 förlorad. Enligt publikationerna i Telegram ska det vara den 3:e utslagna CV90. Varje fordon kostar uppskattningsvis 40 miljoner kronor. Samma dag som det offentliggörs att regeringen ska skicka sex miljarder kronor (6,000,000,000) i "bistånd" till den mest korrumperade regimen i Europa.

Denna gång faller CV90 i händerna på ryska trupper som tveklöst kommer skicka hem den och dissekera pansarfordonet och därefter blir det en automatisk nedgång för aktierna hos Bofors, Hägglunds, ”Dödens Vapenproducenter” som bryr sig mindre om någon eller några av de sju i den ukrainska besättningen dödades när stridsfordonet slogs ut.

Det var rysk militär som erövrade det svenska infanteristridsfordonet CV-90 i riktning mot Kremennaya-Svatovo, rapporterar nu, inte Dagens Nyheter eller SvT utan affärsmagasinet Forbes, där vi tar följande [1]:

”Den ukrainska arméns unika `svenska brigad´ – den 21:a mekaniserade brigaden – sattes in i nordöstra Ukraina i våras med bara ett 50-tal svensktillverkade CV90, samt 10 Strv 122-stridsvagnar, åtta Archer-haubitsar och minst en Bgbv 90 pansarbärgningsfordon, alla svensktillverkade”.


VIDEO:

Stridspansarfordet CV90 slås ut av en rysk i fanterist som iskallt står kvar och siktar med sitt pansargevär mot CV90 som avlossar skott från sin 40 mm kanon mot den ryske soldaten som avgår med segern.Enligt det amerikanska affärsmagasinet, grundat bara en månad innan ryska revolutionen 1917, tilldelades den 21:a brigaden regionen Kreminna, ”även om sektorn inte var en plats för den kommande motoffensiven. Ryska styrkor runt Kreminna, inklusive delar av 90:e gardes stridsvagnsdivision, var redo att anfalla med sina hundratals stridsvagnar”.

Och i söndags slogs det första svenskbyggda stridspansarforden CV90 ut av ryska trupper som segerrikt lät sig fotograferas vid det övertagna fordonet.

”Det har varit en hård kamp. Så sent som i fredags `gjorde ryssarna framsteg i vissa områden´ väster om Kreminna, enligt Institute for the Study of War i Washington, DC. Och det borde inte komma som någon överraskning att Ukrainas svenska brigad tappar fordon”, konstaterade Forbes.

Vad kommer hända nu?

Utan tvekan kommer detta avancerade vapen att skickas till Ryssland och nedmonteras, pjäs för pjäs och undersökas om det finns några detaljer som kan vara till användning för den ryska vapenindustrin. Och den förlusten är kanske ännu större än själva fordonet.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.forbes.com/sites/ninabambysheva/2023/07/24/this-startup-wants-to-deanonymize-blockchain-privacy-advocates-are-furious/?sh=3cc0b1af5e30

 

Vad kostar CV90?

Det finns ett flertal olika varianter av CV90. Och här kommer ett antal utdrag från Wikipedia från både den engelska, som innehåller mer i fråga om kostnader än den svenska Wikipedia som ger oss en fingervisning om kostnaderna per styck. Ett genomsnitt ligger på 42-45 miljoner kronor (4,2-4,5 miljoner euros).

”Den 23 december 2016 beställde FMV 40 Granatkastarpansarbandvagn 90 baserat på konceptet med Tornrumsmonterad granatkastare från HB Utveckling AB (ett samriskföretag mellan BAE Systems Bofors AB och BAE Systems Hägglunds)[44]. De tidigare förrådsställda chassina som levererades till AMOS-projektet används till de nya granatkastarpansarbandvagnarna.[45] Ordervärdet skrevs till cirka 575 miljoner kronor och vagnarna skulle börja levereras första kvartalet 2019”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Stridsfordon_90

I klartext blir det drygt 14 miljoner kronor per styck.

Production

Production of the CV90 began in 1993, and as of 2014 over 1,200 vehicles had been ordered.[18] In November 2000, Finland ordered 57 CV9030 vehicles.[19] Total cost was €250 million (2008 value), or €4.42 million per vehicle.[20] In June 2004, Finland made another purchase, bringing the overall quantity ordered to 102.[21] This time, the cost was €2.92 million (2008 value) per vehicle.[21] In December 2005, Denmark ordered 45 CV9035 vehicles for a cost of €188 million or €4.18 million per vehicle.[22]

The Netherlands ordered 184 combat plus 8 instruction CV9035 vehicles for a cost of €749 million, or €3.9 million per vehicle.[citation needed] Norway initially bought 104 CV90s in the 1990s, buying new vehicles and upgrading the old ones in the 2010s. The Norwegian Army fields 164 CV90s, of which 74 are combat vehicles, 28 combat-engineering vehicles, 24 multi-purpose vehicles, 21 reconnaissance vehicles, 15 command vehicles, and two instruction vehicles. The upgrade of the Norwegian CV90s was estimated to cost around 10 billion kr.[18]

BAE Systems AB är ett svenskt aktiebolag inom försvarsindustrin och ett dotterbolag till BAE Systems Land and Armaments, vars yttersta ägare är BAE Systems. BAE Systems AB, som bildades 2006, har i princip ingen egen verksamhet utan verkar genom dotterbolagen BAE Systems Hägglunds AB och BAE Systems Bofors.

https://sv.wikipedia.org/wiki/BAE_Systems_AB

BAE System Hägglunds AB är ett verkstadsföretag i stadsdelen Gullänget i Örnsköldsvik. Företaget har sitt ursprung i Hägglund & Söners division för militära fordon, men såldes 1997 till det brittiska bolaget Alvis som i sin tur har köpts upp av BAE Systems.

BAE Systems Bofors AB är ett företag som verkar inom områdena intelligent ammunitionindirekt eldstridsfordon, marina och luftvärnssystem. Företaget styrs, leds och samordnas av det svenska aktiebolaget BAE Systems AB och ingår i den USA-baserade försvarskoncernen BAE Systems Inc., som i sin tur ägs av det brittiska BAE Systems.

Företaget har sitt ursprung i AB Bofors i Karlskoga, som hade tillverkat kanoner sedan slutet av 1800-talet. Efter en serie sammanslagningar såldes den del av företaget som ägnade sig åt kanoner och artilleriammunition (Celsius Bofors Weapon Systems) av Saab-gruppen till det amerikanska företaget United Defense. Den köpta verksamheten bytte namn till Bofors Defence AB. 2005 köpte den brittiska försvarskoncernen BAE Systems Ltd. upp United Defense och därmed även Bofors Defence AB. United Defense bytte namn till BAE Systems Inc. och Bofors Defence AB bytte namn till BAE Systems Bofors AB.

 


Ännu en svensk CV90 utslagen. Pensionärernas pengar till skroten i Ukraina!

 

En femtedel av de tunga och andra vapen som väst har levererat till Kiev har slagits ut den senaste månaden. Längre ned i nyhetsbrevet visas en video om hur en svensk CV90 slås ut iskallt av en rysk infanterist. Ukraina säger nu att de har ändrat den militära taktiken. Men det här är "Natos krig till den siste ukrainaren".


Lördag 29 juli, 2023

  • Ungern: ”USA:s djupa inblandning i Ukrainakonflikten borgar inte för fred”
  • Video: ”USA förklarade krig mot Ryssland för 30 år sedan”
  • Ukraina ändrar taktik i sin motoffensiv efter att en femtedel av Natos levererade vapen slagits ut på en månad!
  • Ännu en svensk CV90 utslagen. Pensionärernas pengar till skroten i Ukraina!

  

Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto. Landets regering må vara en högerregering som avskys av den svenska lightvänstern men som är en av få regeringar inom EU som ihärdigt vill få till stånd en fredlig politisk förhandlingslösning.


Ungern: ”USA:s djupa inblandning i Ukrainakonflikten borgar inte för fred”

Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto anklagade Vita huset för att förhindra freden i Ukraina.

– Den mycket öppna hänvisningen till kärnvapenkapacitet, de ömsesidiga offensiverna på båda sidor, ukrainska soldater som tränas i europeiska länder, är ett mycket djupt deltagande av amerikanerna [ ...] Dessa steg är tveklöst INTE inriktade på fred.

Tänk om seriösa insikt hade existerat på Rosenbad, Arvfurstens Palats och svenska mediers redaktioner. . .

Den 13 juni tillkännagav USA:s utrikesminister Antony Blinken det 40:e militära hjälppaketet på US$325 miljoner till Ukraina, totalt 40 miljarder US$ levererat till Zelensky-regeringen.

Källa: @elOJOen

https://t.me/elOJOen/5726

 


Video:

Eritreas president Isaias AfwerkiVideo: ”USA förklarade krig mot Ryssland för 30 år sedan”

Eritreas president Isaias Afwerki hävdade att USA har skapat och fortsätter att upprätthålla den nuvarande väpnade konflikten mellan Ukraina och Ryssland för att försvaga det eurasiska landet.

Källa: @elOJOen: https://t.me/elOJOen/5725

 

 

Ukraina ändrar taktik i sin motoffensiv efter att en femtedel av Natos levererade vapen slagits ut på en månad!

Ukraina har förlorat nästan en femtedel av den utrustning som Nato tillhandahållit för motoffensiven, skriver Financial Times med hänvisning till ukrainska och västerländska tjänstemän.

Inför enorma förluster beslutade de ukrainska befälhavarna att ändra sin taktik: istället för att försöka bryta igenom den stora öppna terrängen i Zaporozhye använder de nu aktivt artilleriet för att försöka skapa luckor i den 100 mil långa ryska försvarslinjen.

Denna nya taktik gjorde det möjligt för de ukrainska styrkorna att minska förlusterna, men det finns ett problem: de kan inte uppnå några större framsteg på grund av den enorma ryska överlägsenheten i artilleri och drönare.

Definitivt, som ordspråket säger, är artilleriet fortfarande krigsguden, även om det har fått en ny skepnad i form av drönare [1].


Video:

Ett helt stridsvagnskompani slås ut!VIDEO: Ett helt ukrainskt stridsfordonsföretag går upp i lågor efter ryska attacker [2].

Spektakulära bilder när ryska spaningsgrupper, utrustade med drönare, i tid upptäckte ett helt kompani ukrainska infanterifordon och vidarebefordrade informationen till artilleriet.

Ett tiotal fordon blev lätta mål för det ryska artilleriet och missilsystemet.

Och nu dekoreras landskapet på fälten nära Zaporozhye med Natos och Sveriges dyrbara vapen som levererats till Kiev i ”Natos krig till den siste ukrainaren”.

Videon visar detonationen av ett av fordonen när det passerar över en mina och efter det träffas av en pansarvärnsmissil. Ett annat pansarfordon går bokstavligen i bitar efter explosionen av dess ammunition och dess bränsletank. Bilderna visar också skroven av flera fordon brända till förkolnat tillstånd, med några är fortfarande intakta.

Kommentar: @ATodaPotencia
[1] https://t.me/atodapotencia/4600

[2] https://t.me/atodapotencia/4601

 

 

Video:
Den tredje CV90 utslagen. Vad kostar det landets skattebetalare?

Ännu en svensk CV90 utslagen. Pensionärernas pengar till skroten i Ukraina!

En ojämlik strid med ett oväntat slut, skriver den ryska krigskorrespondenten Anna Prokofieva.

”Den här videon visar varför den ryska militären vida överträffar de ukrainska- och legosoldaterna i tjänst hos Kiev”.

”Besättningen på ett svenskt CV90 infanteristridsfordon gick rakt fram och sköt med sin 40 mm kanon mot en rysk soldats position i en skogbevuxen remsa av Svatov, Lugansk-regionen. Soldaten, som kanske borde fly, reste sig från sin skyttegrav och avfyrade en pansarbrytande granat mot det svensk/ukrainska pansarfordonet och slog ut det med en fullträff”.

Vad kostade fullträffen de svenska skattebetalarna?

Det här var den tredje CV90:n förvandlad till skrot.

Hur många återstår och hur många meter har 'motoffensiven' avancerat?

”En sådan seger till och vi är förlorade”, som han sa, general Phyrrus.

Källa: @ATodaPotencia: https://t.me/atodapotencia/4614