Translate

fredag 4 mars 2022

USA och krisen i Ukraina: `Vilda Västernkrig´ eller ska vi finna en fredlig lösning?

Den republikanske senatorn LINDSEY GRAHAM i talarstolen. Mannen uppmanar till mord på en statschef. I den infällda bilden den honduranska militära statskuppens ledare ROBERTO MICHELETTI med sin såte vän, kuban-amerikanskan och republikansk ordförande fram till 2016 i Representanthusets utrikeskommission; ELIANA ROS LEHTINEN, en öppen uttalad anhängare av USA:s folkmord via `La Contra´ i Nicaragua under 1980-talet. CLINT EASTWOOD gjorde som bekant den legendariska filmen ”För några få dollar mer”. Historien går igen i russofobins tecken där nu till och med det italienska universitetet i Milano-Bicocca beslutade att avbryta en kurs om Fjodor Dostojevskij, eftersom den legendariska författaren var rysk.USA och krisen i Ukraina:

`Vilda Västernkrig´ eller ska vi finna en fredlig lösning?

Igår var det den republikanska kuban-amerikanskan Eliana Ros Lehtinen som erbjöd sig finansiera ett mord på Kubas historiske ledare Fidel Castro Ruz.

I dag uppmanar den republikanske senatorn Lindsey Graham (South Carolina) att mörda den ryske presidenten Vladimir Putin, uppger dagstidningen The Hill idag, citerad av den kubanska nyhetsbyrån Prensa Latina.

Som bekant gjordes över 600 mordförsök på den kubanske revolutionsledaren och Lehtinen kommer att sluta sina dagar längre fram i livet utan att ha fått utdelning på sitt erbjudande om att mörda Fidel.

Som om att allt går att köpa för ”För några få dollar mer”, i vad som verkar vara en slags bisarr vetenskap i landet ”som bara har upplevt 16 år av relativ fred” sedan sin självständighet, som han sa, den förre presidenten Jimmy Carter.

Graham uppmanade igår ”någon” att avsätta den ryske presidenten.

”Finns det en Brute i Ryssland? Finns det en mer framgångsrik överste Stauffenberg i den ryska armén? skrev Graham på sitt Twitter-konto och hänvisade till mordet på den romerske diktatorn Julius Caesar och mordet på Adolf Hitler.

Men till och med för besatta Putinfiender, såväl inom det republikanska som demokratiska partiet lyfter man ett varningens finger. Ja, till och med den ärkereaktionäre republikanske Ted Cruz, också han med kubanska rötter i likhet med Lehtinen (vars far var Batistaofficer och sedermera CIA-agent vid ankomsten till USA efter Revolutionen) fördömde Grahams kommentarer och försäkrade att han (Cruz) stöder andra handlingar som straffåtgärder. Men ”vi bör inte uppmana om attentat på statschefer”.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

https://www.prensa-latina.cu/2022/03/04/senador-de-eeuu-incita-al-magnicidio-en-rusia