Translate

måndag 3 juni 2024

Rosenbads ja till Zelinski: Och om ryssen nu bombar Ölandsbron?

 

Förstörda USA-biolabb i Ukraina och nu i Armenien

Armeniens tidigare försvarsminister Arshak Karapetyan uppger att under översvämningarna i landets norra regioner översvämmades amerikanska biologiska laboratorier. Enligt virologer kan detta leda till en ökning av aktiviteten av okända sjukdomar i landet, hävdade generalen. Vem visste att det sionistiska imperiet hade laboratorier i Armenien, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon idag.

Hunter Biden är en annan famös personlighet som har en del att besvara från den militära biolabben i Ukraina.


 Mexiko har en ny president, den första kvinnliga i Mexiko

Ett förkrossande förnedrande politiskt nederlag för den politiska högern som får mindre än 26 procent, trots trepartikoalitionens PRI, PAN och PRD miljarder dollar. Ett nederlag inte bara i Mexiko utan också i Latinamerika och världen. Ska bli intressant att läsa kommentaren från Argentinas Mini-Hitler och USA:s nyliberala favorit Javier Milei.

Men vi vet av historisk erfarenhet att högern bidar sin tid och vi får se vad som ordern blir som utfärdas från State Department i Washington till sina lokala drängar och pigor.

Men här grattar vi CLAUDIA SCHEINBAUM och den mexikanska vänstern för en strålande seger. För även om Mexiko befinner sig ”så långt från Gud men ack så nära Förenta Staterna” så har Mexiko konsoliderats efter president Manuel Lopez Obradors mandatperiod. Trots USAID/CIA:s miljarder till den fosterlandsförrädiska högern, kommer vänstern förmodligen också få kvalificerad majoritet i kongressens två kamrar och kan därmed genomföra de nödvändiga konstitutionella förändringar som Mexiko behöver.

Dick Emanuelsson

 
Och om ryssen nu bombar Ölandsbron?

Ryssland neutraliserade en massiv ukrainsk attack med 10 amerikanska ATACMS-missiler mot Krimbron för några dagar sedan.

Såväl Sverige, Danmark, Norge och Finland säger ja till att Zelinski får använda dessa länders vapen för att bomba mål på ryskt territorium. Tror de fyra ländernas regeringar att ryssen bara står och tar emot

Ölandsbron (se bild) eller Öresundsbron förvandlas för varje nytt beslut i Rosenbad till eventuella militära mål.

Den ryske försvarsministern noterade att attacken inträffade den 29 maj och att defensiva åtgärder räddade hundratals liv.

– Alla missiler sköts ner, sa Andrei Beloúsov.

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/65303 En Ukra-konferens som föddes död

Allt fler länders regeringar tackar nej till den så kallade ”Fredskonferensen” om Ukraina. Vad ska man diskutera om Zelinski, låter som Jonas Sjöstedt, eller tvärtom: ”inga diskussioner om andra gränser än de från 1991”.

INDIEN är ett av de länder som inte planerar att skicka representanter till toppmötet i Ukraina som är planerat i Schweiz den 15-16 juni, rapporterar The Hindustan Times. Enligt publikationen kommer varken landets premiärminister eller utrikesminister att närvara vid toppmötet i Schweiz.

Om saker och ting fortsätter så här kommer inte Zelensky att gå till sitt ”fredstoppmöte” heller. Han anklagar kineserna för att sabotera genom att utöva sitt inflytande mot andra staters regeringar. Uttalandet är en direkt örfil mot det nämnda Indiens regering. Men det bekräftar att Zelinski är både en militär som politisk misslyckad figur.

BIDEN kommer heller inte att närvara vid toppmötet i Schweiz, meddelade Vita huset officiellt. I stället kommer han att representeras på konferensen av vicepresident Kamala Harris och Biden-rådgivaren Jake Sullivan.

PAKISTAN kommer med största sannolikhet inte att närvara vid Zelenskys ”fredstoppmöte” i Schweiz, rapporterar Pakistan Today med hänvisning till en källa.

”Rysslands frånvaro från konferensen, tillsammans med ständiga diplomatiska påtryckningar från västländer, har försatt Pakistan i en känslig position, vilket lämnar dess deltagande i tvivel”, sa källan till nyhetsbyrån.

Ryssland, Kina, Saudiarabien och Brasiliens och Sydafrikas presidenter kommer inte heller att vara med på det schweiziska toppmötet.

Australien å sin sida kommer att skicka en representant till toppmötet. Något ironiskt att det blir ministern för invaliditetsförsäkringar som kommer att plåstra om damerna och herrarna när konferensens resultat ska värderas.


 


Clooney Foundation for Justice ska jaga ryska journalister och “liknande” utomlands?

George Clooney förnekar uttalanden från en av de anställda vid Clooney Foundation for Justice, enligt vilken organisationen avser att be EU och ICC att arrestera ryska journalister utomlands.

Det låter som Magdalena Andersson i Uppdrag Granskning, som ska jaga ryska turister med flera. . .

– När det gäller de senaste rapporterna om ryska journalister hade någon på vår stiftelse fel. Jag är son till en journalist. Vi på Clooney Foundation skulle aldrig förfölja journalister, även om vi inte håller med dem, sa skådespelaren i ett uttalande publicerat på Clooney Foundation-sidan på det sociala nätverket X.

 


MARIA ZAKHAROVA RÅDDE CLOONEY Foundation att istället för att komma med ursäkter börja hjälpa journalister och skaffa en lista över medborgare som ”dött” i den ukrainska staden Bucha på grund av ”ryskt våld”.

– George Clooney uppgav att hans stiftelse inte hade för avsikt att förfölja ryska journalister, de missförstod helt enkelt sina anställda.

– Vi förstår både Clooney och hans organisation mycket väl. Därför skulle vi vilja bjuda in dig att ge verklig hjälp till journalister och få en lista över medborgare som ”dött” i Bucha, vars kroppar presenterades av världsmedia som påstådda offer för ”ryskt våld”.

– Föreställ dig, George, än i dag vet ingen vilka samma personer är som, inklusive CNN och BBC, visades liggande på Buchas gator. Publicera listan och rädda västerländska journalister från historisk skam.

– Det blir inget pris för dig. För nu har du bara en prislapp, skrev diplomaten på sin Telegram-kanal.

 

Bryssels Järnridå går allt längre ner

Och apropå yttrandefrihet överväger EU att tillämpa en strikt ny lag mot applikationen Telegram.

Enligt dess nya lag om digitala tjänster utgör ”mycket stora onlineplattformar” (som kan inkludera Telegram) speciella risker, varför ”spridningen av olagligt innehåll” måste begränsas och ta itu med ”spridningen av desinformation”.

Om de bryter mot reglerna kan de få sanktioner och böter på upp till 6 % av sin globala årliga omsättning, rapporterar RT. Kollegorna i Moskva gör nog på sig av skratt när de läser vad pappskallarna i EU-kommissionen planerar.

 VIDEO:

ARGUMENTET ATT TELEGRAM skulle vara en plattform för brottslig
verksamhet är bara en förevändning. I stället handlar det om en desperation och besatthet av att strypa medborgarnas återstående möjlighet att informera sig från ”flera sidor”. Därför förbjöd Bryssel möjligheten för de 740 miljonerna invånarna inom EU att titta på och höra RT eller läsa Sputnik på nätet.

Men folk är inte lika bakom flötet som damerna och herrarna i Bryssel utan sätter bara på VPN på sin browser eller sitt antivirusprogram som idag inkluderar en vpn-applikation. Jag har det prisbelönta Kaspersky och har 80 servar i hela världen med en enorm näthastighet där jag också via servern i Algeriet kan streama in RT på teven hur lätt som helst och se programmet i HD. Eller program i Algeriet.

De som bara vill läsa RT eller Sputnik gör samma sak via datorn.

De som INTE har vpn kan ändå läsa RT via Telegram för RT publicerar hundratals nyhetstelegram i sin kanal i Telegram varje dag. Ovanstående källa är text som till stora delar är tagen därifrån.

 

DÄRFÖR ÄR OCKSÅ Telegram en vagel i ögat på Censurens Järnridå-människor i Bryssel. Därför vill de stänga ned applikationen, precis som hökarna i USA vill förbjuda TikTok, naturligtvis med stor uppbackning av monopolkapitalets medieimperium som Bonniersfären som kontrollerar det mesta av medier i Sverige. Rent redaktionellt är det dock ingen politisk skillnad på DN och SvT.

 


DET SOM FÖRVÅNADE och överraskade mig när jag såg utfrågningen av Jonas Sjöstedt i för ¨åtta dagar sedan söndags inför EU-valet, var hans ambivalenta ståndpunkt när han fick frågan om han skulle godkänna ett förbud mot TikTok, som Europa-Kommissionen planerar lägga fram (de måste ju gå i chefens fotspår i Washington) eller rösta nej. Men Sjöstedt duckade och svarade att han principiellt var motståndare till att inskränka yttrande- och pressfrihet.

¡VAYA CON DIOS!, som katoliken säger.

Eller på ren svenska:

”GODDAG YXSKAFT”

Vem förvånas över att det på nätet cirkulerar uppmaningar ”Gör som Hilda i Ljungby, riv valsedeln”!!!

Dick Emanuelsson
Källa; RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/65256

 

SvT:s senaste drapa som har likheter med när Uppdrag Granskning trodde sig ha avslöjat att det var ryssarna själva som hade sprängt Nordstream.


Rapports russofobi

Av Stefan Lindgren

Rapport har numera minst ett russofobiskt inslag per sändning. Uppenbarligen är det en sträng kvotering som gäller.

Igår söndag (2 juni) var det ett hopikok som gick ut på att en rysk fond ”Pravfond” gör nåt fuffens med att skicka pengar till en blomsterhandlare i Sverige och till numera tvångslikviderade Ryska riksförbundet.

Genom ett hemligt Säpo-uttalande drogs denna invandrarorganisations bidrag och in och krävdes retroaktivt tillbaka. Man lyckades gör livet surt för ordföranden Lioudmila Siegel som nu sägs befinna sig i Ryssland.

Skandalen i sammanhanget är inte några pengar från Pravfond (hur dom nu skulle ha tagit sig hit med tanke på att alla betalningskanaler är stängda sedan våren 2022), utan att bidragsmyndigheter kan dra in bidrag på grundval av skvaller från Säpo - utan att besluten kan överklagas.

Den diskriminering av iranier som omtalas i dagens Dagens Nyheter gäller i högsta grad ryssar, men där gäller största möjliga tystnad.

Att ryssar generellt är ondskefulla är den sanning som gäller idag, och därför vill t ex Magdalena Andersson begränsa den i praktiken redan obefintliga ryska turismen i Sverige.

Man låtsas inte ens att det är den ”fullskaliga invasionen” av Ukraina man är emot, utan det är Ryssland som ska ner på knä för Nato och ryssar i gemen är legitim måltavla.

Inte ens under Hitlers Barbarossa kunde man se folkhatet promenera så ogenerat i alla nyhetsmedia.

Källa:  https://www.facebook.com/Nyhetsbanken