Translate

fredag 7 juli 2023

DN:s manipulativa krigsaktivistiska journalistik leder till krig, inte fred

 

USA:s bidrag till freden, de internationellt förbjudna klustervapnen.USA levererar klustervapen till Zelinski

Först var det brittisk ammunition med utarmat URAN, nu skickar jänkarna klustervapen!

USA kommer att överföra M864 155 mm artilleriammunition med en klusterstridsspets till Ukraina. Dessa projektiler skapades 1987 och är extremt farliga för civila. Enligt The Washington Post publicerade Pentagon för 20 år sedan en rapport om dessa projektiler.

Experter från det amerikanska försvarsdepartementet har uppskattat att andelen av ammunition som INTE exploderar i M864 är 6%: minst 4 i varje granat kommer att förbli en enorm risk för de civila i ett område på cirka 22 500 kvadratmeter.

 


VIDEO, KIEVS BOMBNINGAR av Donetsk, den 5 juli, 2023:

Enligt rapporter från Donbass beskjuter redan idag Ukrainas väpnade styrkor Donbass med amerikanska GMLRS-missiler, med den internationellt förbjudna klusterstridsspetsen. Missilen fångades upp av luftvärnet.

 

DN:s manipulativa krigsaktivistiska journalistik leder till krig, inte fred

Ta en titt på rubriken och ingressen i gårdagens (6 juli, 2023) ledare i Sveriges största och mest inflytelserika dagstidning. Monopolkapitalet Bonniers flaggskepp slår kategoriskt fast två centrala politiska frågor i denna sammanfattning av det resterande innehållet i ledaren:

1.

I sublima ordalag pekas Putin ut som kapabel att spränga Europas största kärnkraftverk.

Max Hjelm utgår kategoriskt från det men att något händer under resans väg som gjorde att den ryske presidenten inte verkställde sprängningen.

Inte ord i DN-ledaren om att IAEA-chefen Rafael Grossi dementerade Zelinskis anklagelser i FRANCE24 den 2 juli och att det var Grossi, inte Zelenski som har fyra anställda funktionärer på anläggningen sedan Zelinski inledde det 50-tal artilleribeskjutningar som genomförts sedan juli förra året, en beskjutning per vecka.

Grossi och IAEA står i kontakt on-line med dessa fyra dygnet runt och varje misstänksamhet på anläggningen rapporteras omedelbart till FN-organet.

 

I NATO-organet DN skriver den anställde MAX HJELM, som naturligtvis anställdes på politiska meriter på den tidning som redan på 1950-talet förfäktade ett svenskt medlemskap i NATO och en svensk atombomb under den dåtida liberale ideologen och chefredaktören Herbert Tingstens ledning, att det är ”allvar”.

Naturligtvis är det allvar, det behöver man inte vara liberal arvtagare i vad som Karl Gerhard karaktäriserade som ”Ohlins Diversehandel”, det vill säga medialt språkrör för dåtida Folkpartiet och dess ledare som oavsett att det lovar allt har en PROAMERIKANSK AGENDA som Hjelm i sublima ordalag försöker påverka sina läsare med.

2.

För att förstärka ovanstående skriver Hjelm i det andra stycket att ”ju längre kriget pågår desto värre saker kan komma att väntas från Vladimir Putins Ryssland. Väst måste skruva upp takten på sitt stöd”.

I klartext handlar det om att Nato måste ta in Ukraina som medlem i NATO på sitt möte i Vilnius om några dagar.

Samme Hjelm vet att Moskva aldrig kommer att acceptera det, det var ju därför som den ryska regeringen, under åtta år nästan bönföll väst om att ge garantier för ett neutralt Ukraina, inledde vad det kallar för den ”Militära Specialoperationen”.

Hjelm vet det men iskallt förfäktar han från DN:s ledarsida för ett eskalerat krig i centrala Europa, vilket blir konsekvensen när han kräver att ”Väst måste skruva upp takten på sitt stöd”.

 SAMMANFATTNINGSVIS SKA LÄSAREN ges intrycket av 1) Zelenski hade rätt, Putin planerade att spränga kärnkraftverket och i konsekvens med det 2) måste Ukraina bli medlem i Nato för att försvaras mot Putin som planerar ”värre saker”.

DN agerar som ett billigt verktyg som NATO:s mediala spjutspets i den psykologiska krigföringen. Det är Sveriges idag kanske mest framstående krigsaktivistiska medium som kan driva, om det får framgång, in Sveriges folk i ett krig med det mest destruktiva konsekvenser som ett kärnvapenkrig innebär, för ALLA. Och ledarskribenter som Max Hjelm bär ett lika stort, om inte större ansvar än USA:s filial i Rosenbad.

Dick Emanuelsson

Tegucigalpa-Honduras