Translate

fredag 26 augusti 2022

Ukra-kortisar: Civilbefolkningen vid kärnkraftverket kräver av IAEA att Zelinski upphör med beskjutningen!

 

Invånarna i staden Energodar samlar in namnunderskrifter mot Kievs bombningar av kärnkraftverket i Zaporozhye.


Civilbefolkningen vid kärnkraftverket kräver av IAEA att Zelinski upphör med beskjutningen!

Zelinski påstår att ryssarna bombar sig själva och civilbefolkningen vid kärnkraftverket medan den senare kräver att Kiev upphör med artilleribeskjutningen!

I staden Energodar, där kärnkraftverket Zaporozhye är beläget samlar lokala invånare in namnunderskrifter mot Kievregimens bombningar av anläggningen. Deras petition kommer att skickas till IAEA, det Internationella Atomenergiorganet.

Invånarna i Energodar samlar in namnunderskrifter där de i ett öppet brev till IAEA:s chef, Rafael Grossi, kräver att Kiev upphör med bombningarna av kärnkraftverket i Zaporozhye.

Enligt dem har en kritisk situation utvecklats vid det största kärnkraftverket i Europa på grund av att den ukrainska försvarsmakten inte upphör med att beskjuta kärnkraftverket. Invånarna i Energodar ber därför Grossi att verka för att förmå Kiev att stoppa provokationerna och fördöma Kievs agerande för en eskalering i området för anläggningen samt varna världssamfundet att ta sitt universella ansvar i en nödsituation.

Källa: @IrinaMar1004_Z 


Bloomberg reagerar över Europa

”Adjö varma duschar och gatubelysning. Så minskar Europa energianvändningen”, enligt Wallstreet-portalen Bloomberg, resultat av Huvudkrymparligans beslut i EU-kommissionen.

Ukrainskt vete som stillar hungern i. . . EU, inte Afrika!

– De påstod att det ukrainska spannmålet ”skulle rädda världen från hunger”. Men allt var en lögn. Av de 34 fartygen med spannmål som har lämnat Ukrainas hamnar var det bara ett som gick till Afrika. De andra hamnade i Europa. Det var inte vete för de hungriga, det var vete för att betala vapeninköpen!  De ljög helt enkelt, uppgav den ryske FN-ambassadören Vasilij Nebenzia dag!!

 

Var finns proklamationerna om "solidaritet med de fattiga och hungrande i världen"!, som Ursula van Dreyen och EU-kommissionen så stolt basunerade ut?Kiev bombar sin egen elkraftsförsörjning!

Zelinskis bombning idag fredag av kärnkraftverkets område ledde till att Ukraina blir utan el från anläggningen! Det är Zelinskis 'svar' till IAEA:s begäran om en inspektion av kärnkraftsanläggningen!

Regimen i Kiev spelar ett högt spel, inte bara för säkerheten för sitt eget och andra folk utan även för elförsörjningen i landet och EU, som faktiskt är en mottagare av el från Europas största kärnkraftverk.

Idag fredag har Zelinski fortsatt artilleribeskjutningen av kärnkraftverket i Zaporozhye och bombade sönder och slog helt enkelt ut kraftledningar. Därför blev det ukrainska energisystemet bortkopplat från anläggningen.

Så här kommenterar Volodymyr Rogov, en medlem av administrationen i Zaporozhye-regionen, uttalandet från Energoatom.

  Enligt honom slog Ukrainas väpnade styrkor ut 3 av 4 kraftledningar som försörjde Ukraina med el. Som ett resultat av beskjutningen slog Zelensky helt enkelt ut en viktig del av Ukrainas elförsörjning.

– Om kärnkraftverket i Zaporozhye stannar på grund av kontinuerliga ukrainska attacker kommer Ukrainas energibalans att rubbas, vilket i sin tur kommer att påverka elförsörjningen till Europeiska unionen. Från att vara en exportör av elkraft kommer Ukraina att bli importör, varnade Kiril Rogov, medlem av generalrådet för regionens civila militära administration.

Beskjutningen från det ukrainska artilleriet idag kommer efter att Ryssland och det Internationella Atomenergiorganet IAEA och Ryssland kommit överens om att genomföra en inspektion på anläggningen snarast möjligt, uppgav Rafael Grossi, IAEA:s generaldirektör igår torsdag. Grossi vill också ha Kievs välsignelse för inspektionen som tydligen besvarades genom en upptrappning av artilleriattackerna mot kärnkraftverket med det fatala resultatet att anläggningen avbryter elförsörjningen till Ukraina.

Utvecklingen bådar inte gott.

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras
En rejäl Moskva-fylla i tjänst hos Homeland Security!

Har inte de anställda på USA:s ambassad i Moskva en fackförening som kan . . . .

Ska man skratta eller tycka synd om denne amerikanske marinsoldat? undrar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

VIDEO:

 


Så lurade ryssarna Kiev & Pentagon

Wofnon *

Ekonomin är krigets nerv, och det finns några som har glömt det. Varför kan Kina, Ryssland eller något land med en mäktig stat ha bättre fördelar i händelse av krig? Av en mycket enkel anledning och den är möjligheterna att dekretera en krigsekonomi bara blir en fråga om ett dekret. De andra länderna är underställda de verkställande krafterna, den verkliga makten.

Ett exempel. Ryssland har idag en kraftfull militärindustri. Igår uppgav Frankrike att den kommer att införliva 18 enheter 155 mm Caesar-kanoner i Ukraina, men om 19 månader. Det vill säga behöver de en månad att tillverka en (1) kanon. Medan Ryssland, utan att dekretera en krigsekonomi, tillverkar hundratals delar och tusentals enheter ammunition. Se vad som händer med motståndaren, Ukraina, kan inte ens reparera de defekta medlen.

Igår, av de få flygplan som de har kvar som de har kunnat montera bit för bit av de av väst levererade reservdelarna,  är 5 förstörda, två partiellt och 3 så skadade att de inte kan användas.

Detta krig har tacklats mycket dåligt av västvärlden, det analyserades aldrig militärt, aldrig. Ryssland lurade dem.

I går läste jag några underrättelserapporter från jänkarna där de beskrev att väst hade skickat handeldvapen, gevär, pistoler, bärbara raketgevär, för ett GERILLAKRIG, eftersom de antog att Ryssland först skulle ta Kiev och störta Zelenski och hans clowner. Det var därför de inte skickade tunga vapen för ett positionskrig, de trodde inte att det var möjligt.

 När ryssarna drog sig tillbaka från Kiev, Chernigov och Summy den 1 april, insåg jänkarna bluffen. Ryssarna smålog vid åsynen av västvärldens krigsdeklarationer, rapporter, nonsens. Det viktiga var att lura dem, att lämna dem på marken.

Under krigets första vecka krossades den vertikala strukturen för det ukrainska Förenade Generalkommandot. Ryssarna gav sig själva 5 veckor på sig att fixa de ukrainska trupperna, förstöra alla viktiga medel, det finns inte ett enda ukrainskt raffinaderi som fungerar, dess ekonomi är nedslaget till skoskaftet. Järnvägsnätet är söndertrasat, ett imponerande antal tillgångar har förstörts, inklusive infrastrukturen för transporten av tunga vapen. För närvarande har Ukraina, som samlar alla de viktigaste tunga vapnen, inte mer än 50 stycken, även om vi sammanför alla bidragsgivare så som jänkare, britter, fransmän, tyskar, italienare.

Ukrainarna har under 6 månader, inte återtagit en kvadratmeter territorium kontrollerat av ryssarna. Under hela april och maj höll ukrainarna på att bli galna med ett lögnaktigt tal om att de nästan hade besegrat ryssarna.  Tja, Ryssland hade redan gjort vad som var nödvändigt; kontrollera den tredje delen av staden Charkiv som betydde något, den östra sidan, och ta söderflanken i två riktningar, befria Mariupol och framför allt; ta 100% av Kherson och Zaporizhia-regionen.

Enligt min åsikt var det där Ukraina förlorade kriget, även om jag fortsätter att insistera, som jag sa från Dag 1, att huvudriktningen snart blir Charkiv, den andra största staden i Ukraina.

* Kubansk militär med specialkunskaper om Sovjetunionen och den förra Sovjetrepubliken Ukraina


Ryska trupper och vapen i riktning mot Kiev efter den 24 februari, 2022. Men det var en bluff och skenmanöver som Kiev och Pentagon lurades in i.
KLICKA för större bild.

 EU-regionen skulle påverkas av ett stopp för kärnkraftverket i Zaporozhye

Avbrytandet av verksamheten vid kärnkraftverket i Zaporozhie, det största i Europa, skulle påverka elförsörjningen till Europeiska unionen, säger en talesman för de pro-ryska myndigheterna i denna ukrainska provins till Sputnik.

'Om kärnkraftverket i Zaporozhye stannar på grund av kontinuerliga ukrainska attacker kommer Ukrainas energibalans att rubbas, vilket i sin tur kommer att påverka elförsörjningen till Europeiska unionen. Från att vara en exportör av elkraft kommer Ukraina att bli importör', varnade Kiril Rogov, medlem av generalrådet för regionens civila militära administration.

Kärnkraftverket i Zaporozhie, det största i Europa, ligger nära den ukrainska staden Energodar. Den har sex tryckvattenreaktorer av modell VVER-1000 och har en total kapacitet på 6 000 megawatt.

Källa: Sputnik World
Video: En skrytsam ukrainsk underrättelsetjänst erkänner bombning av kärnkraftverket!

 

Det ukrainska artilleriets bombardemang av kärnkraftverket som ofta sker med "Kamikazedrönare", som i den följande videon. På kartan nertill vid floden Dnepr ser vi där det ukrainska artilleriet är placerat och varifrån det beskjuter anläggningen.En skrytsam ukrainsk underrättelsetjänst erkänner bombning av kärnkraftverket!

Den ukrainska underrättelsetjänsten bekräftar de egna attackerna mot kärnkraftverket med en video!

Vilka fler bevis behöver väst för att stoppa attackerna mot kärnkraftverket Zaporizhia Nuclear Power Plant (ZEJ)? Inspelningen av videon gjordes den 22 juli och efter det datumet intensifierades attackerna mot anläggningen. Enbart i onsdags genomfördes 17 olika attacker av olika grad och med olika vapen mot ZEJ.

Det är ”Huvudavdelningen för Ukrainas Underrättelsetjänst”, underställd landets Försvarsministerium som har producerat och publicerat videon följande text:

Med hjälp av en kamikazedrönare gjordes en attack mot en tältstad och fiendens utrustning, i synnerhet mot ett fordon med LUFTVÄRNSKANONER (reds anm.) och BM-21 'Grad'. Enligt tillgängliga uppgifter och som ett resultat av attacken, dödades tre `rashister´ och 12 skadades. Tältstaden förstördes av en brand som det tog lång tid att släcka.
Ära till Ukraina!
Död åt fienden!”


https://youtu.be/F9QmY0RKx8M

Som vi kan se av videon slog drönarbomben ner i ett manskapstält utan militär betydelse med ryska soldater som har ansvaret för kärnkraftverkets säkerhet. En livsfarlig brand bröt ut som enligt förövarna tog lång tid att släcka, mitt under en torr sommarhetta.


Zelinski: ”ryssarna bombar”

EU-kommissionen tiger och tycks tydligen inte vara oroade. Vita Huset gjorde igår ett uttalande, inte mot attackerna utan för att de ryska trupperna ska överlämna kärnkraftverket till en regim som har visat ett totalt förakt och ansvarslöshet för anläggningens och civilbefolkningens säkerhet, inte bara i den näraliggande staden utan övriga Europa.

Zelinski å sin sida fortsätter hävda att ryssarna beskjuter sig själva och personalen. Igår torsdag uppgav han att kärnkraftverket i Zaporozhye stoppades för första gången i historien ”på grund av RYSK bombning”! Men att ”hans” personal på verket fick i gång produktionen av elektricitet.

– Dieselgeneratorerna började arbeta omedelbart för att driva själva stationen, för att stödja den efter stängningen. Om dieselgeneratorerna inte hade slagit på, om automatiken och vår personal på anläggningen hade havererat efter strömavbrottet, skulle vi redan tvingats övervinna konsekvenserna av en strålolycka.

 

Bombade sönder kraftledningar

Man måste vara inte bara totalt cynisk utan kanske också påverkad av olika stimulansmedel för att fälla dylika uttalanden. Enligt Volodymyr Rogov, en medlem av administrationen i Zaporozhye-regionen slog Ukrainas väpnade styrkor ut 3 av 4 kraftledningar som försörjde Ukraina med el. Som ett resultat av beskjutningen slog Zelensky helt enkelt ut en viktig del av Ukrainas egen elförsörjning.

Men nu lägger alltså hans egen underrättelsetjänst, GRU, korten på bordet och en video där de till och med skryter om att ha bombat anläggningen och dödat tre av den ryska personalen som, dess bättre, förfogar över ett toppmodernt luftvärnssystem som vi får hoppas skjuter ner missilerna och raketerna från väst som bombarderar Europas största kärnkraftverk varje dag.

 

IAEA-besök

Videon blir ett viktigt bevismaterial för IAEA, det Internationella Atomenergiorganet som nu har kommit överens med Moskva att göra en inspektion av anläggningen i början av nästa vecka.

Vad vi kan vänta oss av Kiev är tveklöst nya provokativa farliga attacker för att förhindra besöket. När ”Östfronten” nu smulas sönder av de ryska och Folkmilisernas truppstyrkor, blir Kievregimen farlig i sin desperation över att ha förlorat större delen av Donbass, där den hade placerat 250,000 av sina mest övertygade och bäst utrustade trupper, bland dem de olika fascistregementens som till exempel Azovbataljonen.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras