Translate

måndag 19 december 2022

Ukrainas ÖB: att ”döda ryssar är nästan som en religion”. Och judar eller amerikaner?

 
En brutal rasistisk slaktare eller en militär officer med respekt för sin fiende?


Ukrainas ÖB: att ”döda ryssar är nästan som en religion”. Och judar eller amerikaner?

I en kommentar över synnerligen anmärkningsvärda uttalanden med Ukrainas ÖB Valerij Zaluzjnyj [1] i brittiska The Economist, undrar rysslandsexperten Stefan Lindgren vad som hade hänt med The Economist framtid om samma alster hade publicerat någon som hade haft som ”religion att döda” judar eller USA-medborgare.

Stefan Lindgren i Nyhetsbanken [2]:

Det är en intervju som på sätt och vis avslöjar kärnan i nazistregimens politik,
som den understöds av USA och EU.

I en reflektion över ”lärdomarna” sedan 2014 säger denne slaktare:

”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att ryssar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”

Ponera att detta citat istället hade lytt:

”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att judar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”

Eller:

”Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att amerikaner och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör.”


Då hade sannolikt The Economist inom kort upphört med sin utgivning. Att döda ryssar ”nästan som en religion” är helt comme-il-faut i Europas salonger, precis som judeföraktet en gång var det.

Till saken hör att Ukrainas översteslaktare inte bara dödar ryssar, han skickar in vanliga ukrainska grabbar i krigets köttkvarn och ser uppenbarligen inga gränser för vad detta krig för Nato och för den egna ”religionen” får kosta.

Stefan Lindgren

[1] https://www.economist.com/zaluzhny-transcript

[2] https://www.nyhetsbanken.se/2022/12/ukrainas-ob-3-december.html

General VALERIJ ZALUZJNYJ med den ideologiske Gudfadern i ryggen; STEPAN BANDERA, nazikollaboratören med den tyska ockupationsmakten som var ansvarig för hundratusentals mördade judar, ukrainare, polacker och ryssar. Det som inte Bandera hann och lyckades med, verkar nu generalen ha som föresats att göra.