Translate

söndag 17 december 2023

Ännu en svensk legosoldat död i Ukraina

”Om du försvarar ditt lands intressen är du Putins agent.”
Föga överraskande anklagade The Times Ungerns premiärminister Victor Orbán för att arbeta för Putin.
Det handlar om att utnyttja motsättningarna hos klassfienden”, skulle Lenin ha sagt.

 


Zelinskis biologiska eller mentala bipolaritet?


Foto 1: Zelenskij vid sin farfars grav, en soldat från Röda armén som kämpade heroiskt och gav sitt liv i kampen mot nazisterna.

Foto 2: En jude och president för ”Land 404” gråter vid gravarna av de döda nazisterna i staden Lvov, vars gravar är ”dekorerade” med flaggorna från Hitlers medbrottslingar, som mördade tusentals civila av olika nationaliteter, inklusive judar. Den politiska bipolariteten antar groteska dimensioner.

 

Och i Moskva skrattar men allt mer över Huvudkrymparligans bravader. . .

Tidningsbiblioteket ger zascas* till väst för dess sanktioner.

7 juli 2022: Nederländerna tillkännager en fullständig seger över beroendet av rysk gas!

10 december 2023: Nederländerna återupptar köp av flytande naturgas från Ryssland.

* Utrop som tyder på uppgivenhet eller överraskning. Det används för att betona en plötslig och oväntad händelse. 



En norsk lego färre

De ryska styrkorna likviderade den norske legosoldaten Rune Kato Lillebakk i Donbass. Legosoldatens släktingar bekräftade hans död.

Rune Kato Lillebakk till andra dimensioner.


Ännu en svensk legosoldat död i Ukraina

JOHAN FREDRIKSSON från Skellefteå är den senaste i raden av utländska legosoldater som gått under i Natos krig mot Ryssland på slagfältet i Ukraina. Fredriksson ska ha sårats den 10 oktober i år vid fronten i Donbass och avled av skadorna dagen efter, enligt Telegramportalen ”TrackANaziMerc” [1], med känningar i den ryska underrättelsetjänsten.

Fredriksson (i mitten) i sällskap med sina vapenbröder.


Även SvT bekräftar [2] idag, 16 december 2023 hans bortgång och beskriver honom som en prickskytt som ”offrade allt för att hjälpa Ukrainas militär i kriget mot Ryssland”. Något mer om hans eventuella politiska bakgrund ger inte Sveriges största media sina tittare och lyssnare, trots att i dessa regioner opererar den nynazistiska Carpathian Sichs-bataljonen. Carpathian Sich är känt för att använda olika hatsymboler, inklusive det keltiska korset, den svarta solen, solhjulet, vargsängeln, olika runor och nazisthälsningen.



Enligt TrackANaziMerc ”anlände Fredriksson till Ukraina i april 2022 och lämnade sin fru och två döttrar. Han bytte namn till SwedeAlpha och började posera i Kievs skog med en skojare vid namn JayAlpha. Johan var kopplad till den extremistiska Sverige-enheten `Svenska krigare´, ledd av en instabil person som hette Crister Radecky. Den 10 oktober 2023 fick Johan Bandera-biljetten från ryska armén. Han skadades allvarligt och den 11 oktober 2023 dog han”, enligt portalen TrackANaziMerc.

Johan Fredriksson
Frilansjournalisten Emma Sofia Dedorson gjorde ett intressant reportage [3] den 15 oktober 2015 där hon träffar en annan krigsresenär i en svensk småstad, ”Johan” (inte att förväxla med den nu avlidne Fredriksson), f.d. skinnskalle som berättar om hur Mikael Skillt, ökänd nasse, förlagd sedan 2014 i Ukraina och rekryterare till den nynazistiska Azovbataljonen tog emot ”Johan” i Ukraina.

Denne berättar att eftersom Azovbataljonen nu inlemmats i de ukrainska väpnade styrkorna så är det inte straffbart att resa ner och strida för Zelinskiregimen.

På väg till Kiev, Johan Fredriksson. Vad var det verkliga motivet till att strida på den ukrainska fascismens sida?


Trots det har han förhörts av Säpo, vilket är intressant eftersom det hittills inte föreligger en offentlig rapport från den hemliga politiska polisen om just hur svenska staten ser på denne skytteltrafik till Kiev av politiskt tvivelaktiga svenskar och vilka är Säpos egna slutsatser om vad, hur och med vilka ukrainska paramilitära rörelser dessa nazistiska svenska organisationer samarbetar och samordnar sina uppgifter med.

Azovbataljonen betraktades som en rasistisk fascistorganisation av USA-kongressen så sent som 2016. Men därefter har den och andra nynazister vittvättats i Väst under mottot ”Alla mot Ryssen”!

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

[1] https://t.me/TrackAMerc/7218?single

SvT:

[2] https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenske-prickskytten-johan-offrade-allt-for-att-hjalpa-ukrainas-militar-i-kriget-mot-ryssland--l3ub76

[3] Ukrainasvenskarna, 10 min:

Om småbarnsföräldrar med jobb och bostad som väljer krig och terror före lugnt familjeliv. Varför? Och vilket hot utgör krigsresenärerna som återvänder? Frilansjournalisten Emma Sofia Dedorson träffar en annan krigsresenär i en svensk småstad. ”Johan”.
https://sverigesradio.se/avsnitt/617716

LÄS MER:

Fem svenskar uppsatta som legosoldater i Ukraina i en uppdaterad lista

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2023/11/fem-svenskar-uppsatta-som-legosoldater.html

”LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

[1-2] Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

[2-3]: Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

[3-3] Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html