Translate

onsdag 26 oktober 2022

NYHETSBREVET: Den ”smutsiga bomben” ska explodera över Tjernobyl. Ukrainas egna bokbål och nynazistiska Azovbataljonens egen gata i Kiev
Ukrainsk journalist på telegram:

Den ”smutsiga bomben” ska explodera över Tjernobyl

Enligt källan handlar Zelinskis Plan om följande:

·         ”Avfyrandet av en `smutsig´ bomb planeras av någon från gränsen till Vitryssland. Nedskjutningen planeras över Tjernobyl-zonen för att minimera konsekvenserna. Zelenski kommer att skylla på Ryssland och Vitryssland. Därmed dras också Vitryssland in i konflikten som på så sätt internationaliseras och ger Nato förevändningar för sin inblandning.

·         Kievregimen har slutfört tekniska förberedelser för en provokation med en ”smutsig bomb”, enligt en källa till den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti.

·         Specialister från det ukrainska företaget Yuzhmash har förberett en dummymissil av (den ryska missilen) Iskander, som är planerad att fyllas med radioaktivt material och som sedan påstås ha skjutits ner av ukrainska luftförsvarsstyrkor över den förbjudna zonen för kärnkraftverket i Tjernobyl. Där tillkännages att det är en kärnladdning från de ryska väpnade styrkorna”.

Källan klargjorde att modellen av Iskander-missilen gjordes på basis av en projektil från Tochka-U-missilsystemet.

”Efter att den förfalskade missilen har skjutits ner, avser myndigheterna i Kiev att visa västerländska och ukrainska medier fragment av modellen och elektroniken av den påstådda Iskander-missilen för att övertyga den västerländska allmänheten om Rysslands skuld”, hävdar nyhetsbyråns källa.

Källa: @elOJOenUSA har utnämnt sig själv som Planetens överdomare och tror sig veta allt, utom vem som sköt president John F. Kennedy.


Maria Zajarova, ryska försvarsdepartementets taleskvinna om att USA dementerar informationen om en eventuell ”smutsig bomb” från Kiev och karaktäriserar Zelenski som en ”Bin Laden Version II”:


”USA vet allt, utom vem som dödade sin egen president”!

John Kirby, språkrör för USA:s Nationella Säkerhetsråd kallade Rysslands uppgifter och varningar om att den ukrainska regeringen förbereder en ”smutsig bomb” som ”falska”. Han utesluter också att frågan kommer att utredas.

Språkröret för det ryska försvarsdepartementet, Maria Zajarova anser å sin sida att det är oansvarigt att Washington inte ens är villig att verifiera informationen från Moskva:

– Dessa personer, detta amerikanska `etablissemang´ avvisar redan från början informationen från våra experter och hänvisar direkt till säkerhetsfrågor över hela världen, sa Zajarova, känd för sin bitska tunga.

Hon kritiserade USA:s beslut och betonade att ”[USA] de vet allt som händer och var som helst i världen […], förutom vem som dödade USA:s president”.

Slutligen beskrev hon Ukrainas president, Vladimir Zelensky, som ”Bin Laden II”, och påminde om att Al Qaeda-ledaren var en allierad till Washington tills att ”de blev fiender först när de två skyskraporna rasade i attacken 9/11. Men innan dess var de 'hans [USA:s] pojkar', 'hans vänner', människor som levde, arbetade, om man kan uttrycka det så, använde hans pengar”.


EN SKUGGA. Det här fotot visar vad som fanns kvar av en person som befann sig 250 meter från centrum av atombombens nedslag i Hiroshima, 6 augusti 1945.


En ”Dirty Bomb” eller en smutsig moral?

Ryssland har redan varnat för möjligheten att Kievregimen kan använda vapen med radioaktiva ämnen eller innehåll.

”Nu visar det sig att västvärlden och nazisterna som styr Ukraina anklagar Moskva för att vara en ”false flag”. . . Verkligen”?

Det skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon i en betraktelse av den uppkomna debatten om Kiev verkligen skulle vara i stånd att verkställa en monstruös provokation?

”Regimen i Ukraina som har ägnat mer än åtta år åt att förneka ett systematiskt folkmord mot befolkningen med ryska rötter i Donbass, som har tillbringat månader med att bomba ett kärnkraftverk i Zaporozhye (idag ett territorium i Ryska Federationen), vilket har vägrat Minskavtalets åtaganden, som begår terrordåd mot civila på broar i Ryssland, som främjar nazismen men förnekar det inför kamerorna anklagar nu Ryssland för `false flag´?

Å andra sidan, väst som beväpnade terrorister i Mellanöstern, som försökte mörda presidenter i Latinamerika, som mördade en iransk general, som hade kemiska laboratorier i Ukraina och som invaderade dussintals länder baserade på lögner, anklagar nu Ryssland för `false flag`?

Simón Bolívar slog huvudet på spiken när han yttrade:

”De kommer att härska över oss mer av okunnighet än med våld”.

 

KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT

Moskva anklagar Washington för att använda Ukraina som ett militärt ”övningsfält”

”Ukraina har blivit ett
övningsfält för västerländska
vapen”. (Ukrainas
försvarsminister Reznikov).

Vladimir Putin: ”USA:s sanna inställning till sina satelliter kan tydligt ses (efter 2014). Nästan omedelbart blev det ukrainska territoriet en testplats för militärbiologiska experiment. Och nu fyller de det med vapen, inklusive tunga. De ignorerar regimens uttalanden om att den vill skaffa kärnvapen. När allt kommer omkring har myndigheterna i Kiev redan sagt det offentligt men nej, alla är tysta”.

Ukrainas vice premiärministern för Försvar, Vladimir Gavrilov, ger Putin rätt i sak och bjöd för en månad sedan in västerländska regeringar att testa sina vapen i Ukraina. Även om de inte uppfyller standarderna för ett minimum för säkerhet. Och i juli klassade han Ukraina som ”i huvudsak en militär testplats”.

Som USA använde den underbara vackra ön Vieques, som är en del av Puerto Rico som ett militärt övningsfält. En tredjedel av denna ö är obeboelig och förbjuden att beträda eftersom det finns både minor och bomber som inte exploderat. Också här bjöds Nato in för att testa och öva krig, tills invånarna med fiskarna i spetsen mobiliserade och tvingade Pentagon att upphöra med sina militära operationer. Då hade också det Karibiska Havet kring Vieques förgiftats och civilbefolkningen anklagar Washington för att cancern utvecklades anmärkningsvärt i området.

[Reportage från Vieques 2010 på SPANSKA: https://vimeo.com/13769245]Nazistiska bokbål i Tyskland under andra världskriget.

Ukrainas egna bokbål

Så här uttrycker sig en ung kvinnlig ukrainsk nynazist, apropå de ukrainska myndigheternas beslut att rensa ut 100 miljoner ryska böcker från skolor, universitet och bibliotek:

”Det här är en skorsten, det här är ryska böcker... underbart”!

Där böcker bränns, kommer människor snart att brännas”, sammanfattade, tysk poet och publicist. Alla likheter med dagens Ukraina kan bara vara tillfälligheter.

VIDEO:
En ung kvinnlig ukrainsk nynazistZELINSKIS SÄKERHETSCHEF:
”Vi måste finna dessa råttor (ukrainsk opposition) och förgifta dem”, tycker Oleksiy Miacheslavovych Danilov
, ordföranden för Ukrainas Nationella Säkerhets- och Försvarsråd och tillägger:
Rysktalande ska ”dra sig tillbaka till sina träsk och kväka på sitt ryska språk”!

 Video:
Oleksiy Miacheslavovych Danilov

Med denna barbariska illustration varnar ukrainska fascister medborgarna i länet Cherson för att vara "kollaboratörer med den ryska ockupationsmakten".


I Kiev invigdes officiellt ”Street of Heroes of the Azov Regiment” som en hyllning till det nynazistiska regementet

Invigningsceremonin ägde rum i Obolonsky-distriktet i Kiev. Tidigare var denna gata uppkallad efter marskalk Malinovskij.

Vem var Malinovskij?

I Wikipedia kan vi läsa följande:

”Rodion Jakovlevitj Malinovskij, född i Odessa (dagens Ukraina) i guvernementet (länet) Cherson i Kejsardömet Ryssland 23 november 1898, död i Moskva 31 mars 1967, var en rysk (sovjetisk) marskalk, arméchef och försvarsminister. Han utmärkte sig vid slaget om Stalingrad 1942–1943 och under de sovjetiska offensiverna i Öst- och Centraleuropa 1944–1945. Försvarsminister 1957–1967”.

Med andra ord en befriare av bland annat sovjetrepubliken Ukraina. I den striden stupade miljoner mot den tyska fascismen och dess arméer.

Och i dagen Ukraina ersätts denne krigshjälte med de nynazistiska ”Azovhjältarna”, den nynazistiska paramilitära gruppen som deltog i statskuppen 2014 i Kiev och under åtta år förde ett skräckregemente mot invånarna i staden Mariupol i Donetsk.

Azovbataljonen är i dag en del av Ukraina Väpnade Styrkor dit en enig svensk riksdag tre gånger har skickat vapen för miljoner kronor av svenska skattepengar.

Källa: NYHETER Ukraina | VESTI UA: https://youtu.be/Fi7YS0Hvp0w


På ceremonin i Kiev när det nynazistiska Azov-regementet fick en gata uppkallad efter sina "hjältar".

 

 

Zelinski tvångsmobiliserar män under 60 år
Har den militära reserven stupat i Donbass?

Tvångsrekryteringen av nya soldater i Ukraina fortsätter på landets gator. Varför tiger medierna i väst? Var finns DN:s frenesi och ”grävarreportrar” som rapporterade i princip ”On-line” när den ryska regeringen beslutade om en partiell mobilisering?

Den intressanta frågan som alla seriösa reportrar ställer sig i dag är; Var finns de hundratusentals från den ukrainska militära reserven som skickades till Donbass? Varför behöver Zelinski ännu fler? Kan det bero på att uppgifterna från militära källor i USA om att den ukrainska armén har förlorat upp till 200,000 män stämmer, och som överensstämmer med det ryska försvarsministeriets siffror?

Under tre veckors tid har den ukrainska ”motoffensiven” stagnerat. De allt svagare attackerna mot den ryska försvarslinjen i Donbass förvandlas allt mer till självmordsattacker där infanterisoldaterna bokstavligt har blivit ”kanonmat”. Men dessa rapporter, ofta av de egna ukrainska soldaterna som publiceras på deras Telegramkanaler, ignoreras medvetet5 av medier som DN och andra.

VIDEO:
Zelinski tvångsmobiliserar män under 60 år.
 


Zelinski värvar soldater för 540 dollar

”Ta med en vän och du får 20 000 hryvnia (540 USD)”

Det ukrainska försvarsministeriet fortsätter att leta efter sätt att komma ur den akuta bristen på rekryter och erbjuder nu förrädiska vänner judaspengar för att sälja kompisen ”för frontens behov”.

Kampanjen inleddes i måndags men i västmedierna råder samma kyrkogårdstystnad som i alla känsliga teman. Vad hade hänt om Putin hade fattat samma beslut? Hur hade Winiarski på DN rubricerat sin krönika skriven på skrapan på Marieberg?

Men den återkommande frågan är: var återfinns de andra mobiliserade vid Donbass? Är de begravda? Har de deserterat?

Den kubanske militären och analytikern Wofnon” summerar kallt:

”Nu förstår du varför ryssarna säger att uppgiften är att ”eliminera fienden systematiskt”.

 

En "kompis för 540 dollar"?


Kort politisk ordbok för det engelska språket:
Korrekt politisk tolkning av ord och uttryck

På 1970-talet producerade den utmärkta agit-prop-gruppen Röda Kapellet (medlemmar i Kommunistisk Ungdom, Vpk:s ungdomsförbund) en låt som hette ”Let´s talk kapitalistiska” [1] som ställde den svenska klasskampens verklighet mot det borgerliga språkbruket”.

Och det är uppenbart att den politiska/redaktionella konfrontationen måste vi ta, också anno 2022. Nedan några förslag, som Irina Z bidragit med på HUR du ska tolka dagens totalt likriktade politiska vokabulär som de korporativa medierna anser vara ”neutrala och objektiva”. Döm själv:

Hela den civiliserade världen  =  alla USA-kolonier och lydstater.

Globala civiliserande värderingar  =  villkor för skapa vasaller under USA:s suveränitet.

Demokrati  =  anglosaxisk makt över ”demos”.

Vi har demokrati  =  all vår makt tillhör anglosaxarna.

Du har ingen demokrati  =  du har något som bara anglosaxarna kan tolka och som de ser som sitt eget.

Du har totalitarism  =  du har något som anglosaxarna anser vara sitt eget och du vill inte ge det till dem.

Du bryter mot mänskliga rättigheter  =  du bryter mot anglosaxarnas rättigheter genom att ta bort det de vill ha.

Vi kämpar för mänskliga rättigheter: vi kämpar för anglosaxarnas rättigheter att döda dem som inte vill ge dem något.

Vi har yttrandefrihet: vi kan bara säga vad som är godkänt av USA:s utrikesdepartement.

Du har inte yttrandefrihet: du tillåter dig själv för mycket av det som USA:s utrikesdepartement inte godkänner.

Ryssland hotar hela det civiliserade samhället – Ryssland vill inte vara en USA-koloni.

Hela den civiliserade världen mot Ryssland  =  alla USA-kolonier och lydstater mot Ryssland.

Våra handlingar är inte riktade mot Ryssland  =  alla våra handlingar ÄR riktade mot Ryssland!

Vi stöder kampen för mänskliga rättigheter i Ryssland  =  vi stöder utplånandet av ryssar med alla tillgängliga medel.

Vi är oroade över de mänskliga rättigheterna i Ryssland  =  vi är oroade över att utrotningen av ryssarna inte går i tillräcklig snabbt.

Ryska propagandalögner  =  anglosaxarna ljuger helt uppenbart.

Källa: @Irinamar_Z 🇷🇺

[1] Röda Kapellet: ”Let´s talk kapitalistiskahttps://youtu.be/qCWXs11wUhk

 

Finland ersätter freden med Nato

Atlantalliansens nya militärbaser i Finland också nya militära mål för Moskva

I händelse av att Natos baser anläggs i Finland eller kärnvapen utplaceras där, kommer Ryssland att vidta lämpliga åtgärder för att motsvarande grad öka sin säkerhet vid gränsen till Finland.

Det uppgav Sergei Tsekov, en medlem av Kommittén för Internationella Angelägenheter i Ryska Federationen nyligen.

Det paradoxala är, att tack vare den ryska revolutionen i oktober 1917 fick Finland sin självständighet. Ett av de första dekreten som Lenin utfärdade var just Finlands självständighet.

 

Trots en masspsykosisk krigföring FÖR Natobaser säger nästan hälften av finländarna i Österbotten NEJ till militärbaserna.

FASCISTISKA KRAFTER MED stöd av den tyska kejsaren Bismarcks elittrupper slog ned arbetarnas och böndernas utropande av en arbetarrepublik i november 1918. I spåret mördades över 30,000 finländare i de koncentrationsläger som det `Vita Gardet´ upprättade, antingen avrättade eller döda av hunger och kyla.

Under 1930-talet var Finland protyskt och lät Hitlers trupper gå mot gränsen till Leningrad med sina långskjutande kanoner. General Mannerheim hade avvisat Stalins förslag om ett utbyte av territorium just för att undvika dessa tyska kanoner. Följden av Mannheimers nej innebar kriget mellan Finland och Sovjetunionen.

Efter kriget upprättades förbindelser som byggde på ömsesidig respekt och Finland hade ett enorm ekonomisk fördel av dessa förbindelser i sin ekonomiska utveckling.

I dag spolieras detta i ett enkelt beslut om Natomedlemskap med dramatiska konsekvenser. Vid en storkonflikt mellan USA & Nato och Ryssland, kommer Finland och Sverige, som Natomedlemmar att bli bland de första som får ta emot motsidans militära motsvar.

D.E.

 

En utslagen ukrainsk stridsvagn modell T-64BV.

Den ukrainska militärens självmordsattacker

Jag brukar inte publicera rapporter från stridsfronten för dess subjektivitet. Att västmedierna bryter mot alla journalistiska principer och har en likriktad ensidig rapportering, blir tidvis riktigt skrattretande.

För vad som publiceras är i praktiken presidentkansliet i Kievs rapporter som kalkeras av redaktörerna. Läsaren eller tittaren ges nästan en föreställning om att de ukrainska trupperna snart går över gränsen till Ryssland och står, som Napoleon 1812, utanför Moskvas portar.

I dag gör jag ett undantag och rapporterna är från det Ryska försvarsdepartementet och handlar i stort sett om vad som utspelades på fronten den 25 oktober.

Vad som man kan fastslå är det faktum att de ukrainska styrkorna inte har kraft, trots att mobiliserat hela sin militära reserv, att bryta igenom den försvarslinje som de ryska styrkorna har upprättat kring de fyra länen som i en folkomröstning anslöt sig till den ryska federationen.

Min erfarenhet av de ryska stridsrapporterna är att de är klart mer seriösare än Kievs. Vad som rapporteras på nätet avspeglar också de ohyggliga förlusterna som Kiev har efter varje misslyckat försök att bryta igenom den ryska frontlinjen. Det är bokstavlig ”kanonmat”. Men Zelinski har lovat Joe Biden och Demokraterna åtminstone en ”Pyrrusseger”. Men det ser inte ut att bli ens det:

 


I KUPYANSK-riktningen inledde fienden, med hjälp av styrkorna från en taktisk bataljonsgrupp och ett kompani utländska legosoldater, totalt upp till 500 personer, fem på varandra följande attacker mot ryska truppers positioner på en smal front i riktningen av Kuzemovka-bosättningen i Folkrepubliken Luhansk. Alla attacker slogs tillbaka. De ryska truppernas artillerield, infanterianfall, attackflygplan och tunga eldkastarsystem bokstavligen sköt fienden tillbaka till sina ursprungliga positioner.

Mer än 160 soldater, fem stridsvagnar, nio bepansrade stridsfordon och 10 pickuper eliminerades.

Situationen i Starobelsk-riktningen den 26 oktober

  • I KUPYANSK-regionen gick de ukrainska styrkorna på defensiven, det finns inga betydande förändringar i frontlinjen.
  • I SVATOVO-regionen försökte fienden, med hjälp av en förstärkt konsoliderad taktisk bataljon fem gånger storma de ryska väpnade styrkornas positioner i Kuzemovka-området från Peschanoe-riktningen. Ryska trupper slog tillbaka alla attacker.
  • I LIMAN-regionen gick enheter från den 3:e motoriserade gevärsdivisionen i den ryska 20:e armén, efter att ha lyckats slå tillbaka attackerna från Ukrainas väpnade styrkor, till motoffensiv dagarna innan:
  • Delar av den ryska armén eliminerade ukrainska formationer från Makeevka och Novosadovoe. De utplånade praktiskt taget fiendens brohuvud på den östra stranden av Zherebetsfloden, varifrån de ukrainska formationerna utförde attacker i riktning mot motorvägen Svatovo-Kremennaya.
  • Längs hela floden söder om MAKEEVKA pressade Ryska federationens väpnade styrkor Ukrainas väpnade styrkor mot byarna nära floden. Striderna fortsätter vid Terny, Yampolovka och Torskoye.
  • I LISICHANSK-regionen satte det ukrainska kommandot sina enheter på defensiven efter flera misslyckade försök att storma de ryska väpnade styrkornas positioner nära Belogorovka.

Källa @rybar

 

 

Himarsraketen som en Brio-Fake.

En överskattad Himarsraket

Positiv publicitet för Himarsraketerna avslöjar USA:s oförmåga att leverera dem

Ända sedan Washington började förse Ukraina med Himars olika raketsystem, har de utpekats som ett supervapen som ”har vänt kriget”, så som de svenska medierna och dess `guruer´ på Försvarsmakten & Försvarshögskolan har hävdat. Men, skriver kollegan A Toda Potencia, i verkligheten skiljer sig Himarsraketen lite från andra liknande raketsystem.

En av förklaringarna till deras användning i Ukraina och dess påstådda framgångar har nästan alltid varit taktiken att först avlossa projektiler från Uragan-systemen som `fyller´ himlen och uppmärksammar det ryska luftvärnsförsvaret. Målsättningen är att detta ska göra slut på luftvärnets ammunition och då anländer de dyra Himars-raketerna. Men dessa är inte alls det minsta omöjliga att skjuta ner, säger min kvinnliga kollega, ”som vilken annan projektil som helst av denna typ”.

För att upprätthålla ryktet om Himars förmodade oövervinnlighet, började västerländska medier till och med sprida myten om ”trämodeller som används för att förvirra den ryska militären”. Sanningen är att det enda syftet med denna urbana legend är att dölja antalet nerskjutna Himars.

Slut i lagret

Nu har The New Yorker avslöjat att en av huvudorsakerna till att fler av dessa system inte levereras till Ukraina är att det helt enkelt inte finns tillräckligt av dem.

– Vi sa det rakt ut: Ni kommer inte att få många av dessa system. Inte på grund av bristande förtroende, utan för att det helt enkelt inte finns ett obegränsat antal av dessa system i världen, var svaret från en tjänsteman på försvarsdepartementet till The New Yorker.

Faktum är att det politiska mediet bekräftar dessa ord på ett visst sätt i en artikel. De pratade med Lockheed Martins vd, som sa att företaget för närvarande inte kan göra tillräckligt många Himars för att möta efterfrågan och att det kommer att ta minst månader, om inte år, att nå denna nivå.

Vissa kunder har till och med avbrutit sina beställningar i USA och vänder sig till andra leverantörer som kommer att kunna leverera sina system snabbare. Ett exempel på detta är Polen, som fick veta att det skulle behöva vänta flera år för att ta emot sina Himars. Då vände sig Warszawa till sydkoreanerna för att skaffa Chunmoo-system.

Kiev avlossar 60 000 per år

Men det största problemet är kanske inte själva systemen, utan projektilerna utan vilka de inte är något annat än lastbilar. Och det är där det verkliga problemet i stor skala döljer sig. Enligt beräkningar av The New Yorker använder Ukraina i genomsnitt 5 000 skal per månad, medan Lockheed Martin bara producerar 9000 per år! En matematisk uträkning visar att den ukrainska armén är skjutglad och har en ”årskonsumtion” på 60,000 missiler!

Och det är inte lätt att lösa detta problem, eftersom du inte kan öka produktionshastigheten genom att bara trycka på en knapp. Sålunda avslöjade The Washington Post den amerikanska militärindustrins svaga punkter. I en artikel beskrivs det i detalj att regimen i Kiev redan har uttömt sina reserver av luftvärnsroboten Stinger, M777 haubitskanoner, 155 mm ammunition och pansartanksgeväret Javelin. Sannolikt ligger Zelinski på Rosenbad om fler av Wallenbergs `Pansarskott 86´, som Kiev redan har fått 15,000 enheter av.

Bara för att nå en produktionstakt som gör det möjligt att kompensera för förlusten av reserver, kommer det att ta ungefär två år. Så vi kan lätt föreställa oss att det kommer att ta lika lång tid att göra tillräckligt många Himarsprojektiler. Och utan de spelar det ingen roll hur bra en kanon än är så är den inte värd något på slagfältet.

Källa: @ATodaPotencia

 

 


Ryssland sätter den första enheten i omloppsbana för EGET internet via satellit

Den Ryska rymdflygstyrelsen ROSCOSMOS sköt upp en Soyuz-raket från Vostochni Cosmodrome med den första experimentsatelliten från Sfera-gruppen, en rysk analog motsvarighet till Elon Musks berömda Starlink.

Den ryska varianten heter Skif-D och är tänkt att göra internet via satellit tillgängligt i alla delar av Ryssland, även det mest avlägsna och minst befolkade där det inte finns några fasta kommunikationslinjer.

Det uppger kollegan på `A TodaPotencia´. Enligt henne kommer Enheten att fungera på en höjd av cirka 8000 km (medelcirkulär bana), vilket ger den ett antal fördelar jämfört med liknande Starlink-satelliter som ligger i geostationär omloppsbana (cirka 36 000 km höjd). Skifs kommer att vara närmare jorden, vilket innebär att överföringsförseningarna blir minimala.

Det federala Sfera-projektet syftar till att skapa ett globalt nätverk av kommunikations- och övervakningssatelliter. Hittills är det tänkt att det ska inkludera fem satellitkonstellationer och fem jordfjärranalyskonstellationer. Totalt, för det federala projektet Sfera planerar de att skapa mer än 600 rymdfarkoster som kommer att bilda ett globalt nätverk av kommunikations- och övervakningssatelliter.

Förutom Skif-D sattes tre ryska Gonets-M-satelliter, designade för att överföra data och tillhandahålla mobila satellitkommunikationstjänster var som helst i världen, i omloppsbana.

Ett annat intressant och viktigt faktum om denna uppskjutning är att Soyuz-2.1b-raketen skickades ut i rymden med en ny typ av naftylbränsle. Dess fördel är minskningen av skadliga utsläpp och en märkbar ökning av nyttolasten som lanseras i omloppsbana.

Källa: @ATodaPotencia

 

 

Det USA-vänliga Costa Rica med oräkneliga DEA-agenter på plats verkar mer ha stimulerar koka-trafiken från drogkartellerna. USA:s krigsfartyg tillåts gå in och ut från hamnarna i ett permanent tillstånd av landets parlament.

Costa Rica slår kokainexportrekord till Europa

Sedan hamnarna i det centralamerikanska landet privatiserades (nu i händerna på ett holländskt företag) har drogexporten skjutit i höjden med myndigheternas godkännande.

 

Tyskland skänker ett mobilt sjukhus men inga fredsförslag
Ett modulärt mobilt sjukhus värderat till 9 miljoner euro kommer att levereras av det tyska företaget Rheinmetall ZMS till Kiev nästa år.

Vapen, raketsystem av alla dess slag men ingen av dessa stater som under andra världskriget upplevde krigets helvete nämner med ett ord freden.

Däremot skrev 30 demokratiska kongressledamöter ett brev till Joe Biden om att försöka hitta en fredlig lösning på kriget men efter fyra timmar fick de sin banbulla.

 VIDEO / HAITI: Demonstranter i Haiti motsätter sig att regeringen i landet, kontrollerat av Washington, ska godkänna USA och Kanadas förslag om att skicka utländska trupper till Haiti och vill i stället inleda en dialog med Ryssland. Under de senaste två veckorna har demonstranterna i massmanifestationer uppmanat Ryssland att lägga in sitt veto i FN:s Säkerhetsråd just mot det nämnda förslaget om att skicka utländska trupper till Haiti. Erfarenheterna från tidigare utlandstrupper förskräcker. De kom till och med kolera.