Translate

onsdag 29 mars 2023

TEMA UTARMAT URAN: "Väst säger att de bryr sig om barn i Ukraina, men vill förgifta dem med utarmat uran!"

 

Vem borde egentligen arresteras av den Internationella Brottmålsdomstolen?
Två ukrainska barnsoldater med AK-VAPEN plus pistolen.
Kommer det visas i DN?

VIDEO: BARNEN

 

TEMA UTARMAT URAN:

Moskva: Väst säger att de bryr sig om barn i Ukraina, men vill förgifta dem med utarmat uran!

Språkröret för det ryska utrikesdepartementet, Maria Zajárova, fördömde i måndags att de brittiska myndigheterna egentligen inte är oroade över barns säkerhet, varken i Ukraina eller i Storbritannien.

– Jag undrar hur de västerländska liberala diktaturernas 'kollektiva chefer' lyckas ha två inkongruenta ideologier samtidigt: den påstådda oron för ukrainska barn och den galna önskan om att förorena regionens mark med utarmat uran, skrev Zajárova på sitt Telegram-konto.

”Projektiler fyllda med uran, plastkulor mot barn, könsbyte av minderåriga med hormonbehandling: det här är den nya världsordningens 'regler'. Jag är emot det!”, summerade den färgstarka diplomaten.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/45067

 

Ett irakiskt barn, offer för utarmat URAN efter USA:s bombningar.


VAPEN TILL ZELINSKI:

Om Natos och EU:s militära leveranser till Ukraina

(från utrikesministeriets talesperson Maria Zakharova, Moskva, 23 mars 2023), publicerat av Laura Lejondotter).

Maria Zakharova: Vi hör dagligen rapporter från västerländska medier om de ökande leveranserna av vapen, ammunition och militär utrustning som skickas till Kievregimen av USA, EU och deras satelliter.

Storbritanniens tillkännagivande om leveranserna av ammunition med utarmat uran till Kievregimen förändrar situationen, utan att några frågor ställs. Nu kommer varken grannländerna eller staterna i regionen att kunna kontrollera effekterna av de använda vapnen och granaterna. Det går det helt enkelt inte att göra.

Vi har gjort efterforskningar och sammanfattat offentligt tillgängliga uppgifter om volymen och omfattningen av Nato- och EU-ländernas leveranser av vapen och militär utrustning till Ukraina.

Sedan februari 2022 har enbart USA levererat vapen och militär utrustning till den nynazistiska regimen i Kiev till ett värde av 33 miljarder dollar, Storbritannien 5,2 miljarder dollar, Tyskland 2,8 miljarder dollar och Polen 2,3 miljarder dollar. Leveranserna omfattar bland annat stridsvagnar och pansarfordon, artillerisystem, raketsystem med flera avfyrningsramper och obemannade luftfarkoster. Enligt officiella uttalanden har Natoländerna avsatt minst 65 miljarder dollar och EU-länderna över 12 miljarder dollar för detta ändamål.

Sedan februari 2022 har den ukrainska militären använt omkring 110 000 ammunitionspjäser mot Folkrepubliken Donetsk, DPR och Folkrepubliken Luhansk, LPR, inklusive taktiska missiler, attackdrönare, olika MLRS-missiler och artillerigranater av stor kaliber. Mer än 4 600 civila (varav nästan 200 barn) dödades i DPR, LPR och de befriade regionerna Kherson och Zaporozhye under denna period, och flera tusen personer skadades (varav mer än 300 barn).

Denna statistik visar tydligt omfattningen av cynism och lagöverträdelser från västliga regimers sida, deras förakt inte bara för människoliv utan också för den teoretiska utveckling som de kallar ”frågor om mänskliga rättigheter” och som de själva har skapat.

https://t.me/rusembswe/1192

Läs i sin helhet https://mid.ru/.../press.../spokesman/briefings/1859387/...

 


 

Zelinskis dagliga bombningar av civila i Donbass:

26 mars 2023:

Det ukrainska artilleriet avlossar HIMARS-raketer som registrerar en död i Folkrepubliken Lugansk, rapporterar RT.

Står det något i DN?

En 19-årig pojke dog i lördags till följd av nedslaget av två missiler mot den ryska staden Svátovo, i Folkrepubliken Lugansk.

Det rapporteras att en ung kvinna, född 2002 också skadades efter attacken. Ett bostadshus förstördes, sex andra skadades.

Så långt RT.

Villor i Luhansk, sönderbombade av USA:s "precionsraketer" HIMAR.

VIDEO: När Himarsraketen träffade sitt civila mål i villaområdet och dödade en 19-åring. . . .


Joe Biden med uppbackning av militära experter på den Svenska Försvarsmakten så som Joakim Paasikivi hävdar att dessa HIMARS-raketer är perfekta ”precisionsbomber” som skulle vända den ukrainska krigslyckan.

Om de är ”precisionsbomber”, varför avlossas de då mot civila nästan dagligen i Donbass?

Det är också känt att det ukrainska artilleriet är samordnat med USA:s spiondrönare, likt den som störtade i närheten av Krim, för en vecka sedan. Jänkarna förmedlar koordinaterna och det ukrainska artilleriet avlossar raketerna levererade av Joe Biden.

Mot de civila, praktiskt taget dagligen.

Vad betyder det?

Jo, att såväl Zelinski som Biden är ytterst skyldiga till krigsbrott mot mänskligheten för avsikten är INTE att slå mot militära posteringar och mål utan medvetet skapa terror bland de civila.

Visst, det nämns aldrig i de i dag självpåtagna censurerade medierna, än mindre kritiserar Paasikivi dessa brott, då skulle han få foten av den krigsaktivistiska krets som tagit kontroll över Sveriges politiska ledning.

Vad kostar en Himarsraket?

På Wikipedia får vi svaret;

168 000 dollar per styck!

Igår avlossade Kiev två raketer vilket blir nästan 3,5 miljoner kronor, för att döda en 18-åring och fragmentera ett civilt hem?

Vansinnet har inga gränser.


168 000 dollar mot sitt mål. . .


Hade Kiev, Merkel, Hollande och alla de övriga inklusive Carl Bildt som var inblandade (som vanligt) i konspirationen om Minsk-avtalen, men hade dessa avtal tillämpats hade dessa 3,5 miljoner kronor och alla de andra miljarderna dollar som nu dränker Kiev kunnat investeras i sociala och ekonomiska reformer.

Men Biden, Stoltenberg och Zelinski ska driva kriget vidare, till den sista ukrainaren.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

WIKIPEDIA:

  •      Enhetskostnad 3,5 miljoner USD per en bärraket+bärare (räkenskapsåret 2014); 4 miljoner USD (2021) per en bärraket+bärare 168 000 USD per en M31 GMLRS (FY 2023.

Källa: - RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/44944?single

 


NAZISMEN & FASCISMEN I EUROPA:

Smeden Iósif Kaminski som överlevde massakern, här med sin döde son Adam i armarna.


Massakern i vitryska Khatin verkställd av ukrainska och tyska nazister

Den 22 mars var det årsdagen av massakern i Khatin 1943. Hela befolkningen i den vitryska byn Khatin, inklusive 75 barn, massakrerades av den 118:e nazistiska Schutzmannschaft-bataljonen (som bildades i juli 1942 i Kiev och bestod huvudsakligen av ukrainska nationalistiska kollaboratörer, avhoppare och brottslingar) och specialbataljon Dirlewanger från Waffen-SS.

Den 22 mars 1943 attackerades en tysk konvoj av sovjetiska partisaner. Bland de döda fanns Hans Woellke, bataljonens befälhavare. Woellke var olympisk mästare i Berlin 1936 och kände Adolf Hitler personligen.

Trupper från 118:e bataljonen av Schutzmannschaft och SS-Sturmbrigade Dirlewanger gick in i byn, tvingade ut alla invånare från sina hus och låste in dem i ett skjul som de täckte med halm och satte eld på.

De instängda lyckades bryta ner ytterdörrarna, men när de försökte fly blev de beskjutna av nazisternas maskingevär.

149 människor dödades, brändes, sköts eller kvävdes i branden. Byn plundrades och brändes ner till grunden. Endast åtta invånare i byn överlevde, varav sex bevittnade massakern.

Av stadens vuxna var det bara smeden Iósif Kaminski som överlevde. Bränd och sårad återfick han inte medvetandet förrän sent på natten, när fascisterna lämnade byn.

Sedan fick han utstå ytterligare ett hårt slag: bland liken fann han sin son Adam. Pojken hade fått svåra skador och brännskador och dog i sin fars armar.

Iósif Kaminski med sin son i famnen fungerade som prototyper för monumentet av minneskomplexet som restes på platsen (se foto).

Tusentals sovjetiska städer brändes och förstördes under den nazistiska ockupationen, och ofta dödades alla deras invånare.

De flesta av bödlarna från den ukrainska Schutzmannschafts 118:e bataljon slapp sitt straff, inklusive befälhavarna Erich Koerner och Konstantin Smovsky.

Befälhavaren för bataljonens 1:a kompani, VOLODYMYR KATRIUK, en mycket aktiv deltagare i många brott och grymheter, flydde till Kanada och undgick straff.

Under 2012, 2013 och 2014 rankades Katriuk på tredje plats på listan över de mest eftersökta krigsförbrytarna. Han dog på ett kanadensiskt sjukhus den 22 maj 2015.

DEN UKRAINSKE BÖDELN VASIURA

En annan bödel, stabschef för 118:e Schutzmannschaft-bataljonen, ukrainaren Hrihori Vasiura (bilden), som personligen brände, sköt och torterade hundratals människor, inklusive dussintals barn, lyckades till en början fly undan rättegången för sina brott: han greps, men efter en kort tid släpptes han från fängelset tack vare en amnesti.

Efter kriget låtsades han i många år vara en normal person. Samvetet gjorde inte ont.

Han arbetade på ett jordbrukskollektiv, fick till och med priser för sitt arbete. Han låtsades vara en sovjetisk veteran inför skolbarnen.

Men 1985 gjorde han ett ödesdigert misstag. Som ”krigsveteran” ansökte han om det fosterländska krigets orden med anledning av 40-årsdagen av segern över nazismen. Arkivsökningar ledde till att en del av hans dokument omprövades och Vasiura arresterades av KGB.

Han ställdes inför rätta i Minsk 1986 och befanns skyldig för alla sina brott. Han dömdes till döden av militärdomstolen i det vitryska militärdistriktet.

Källa: https://t.me/bitacorasoviet/404

 

USA-IMPERIALISMEN:

Chefen för USAs militära Sydkommando närmast desperat:

”Vi måste motverka populariteten för RT och Sputnik i Latinamerika”!

Chefen för US Southern Command, general LAURA RICHARDSON hävdar att dessa medier har miljontals följare (33 miljoner i Latinamerika) och ”utmanar USA:s trovärdighet”.

Vad denna utmaning består i förtäljer den fyrstjärniga kvinnan inte, enligt RT som pliktskyldigt och utan egna subjektiva kommentarer undviker att polemisera mot Richardson trots dennas öppna attack mot dessa två medier.

"Varför har RT och Sputnik så stor framgång på nätet"? frågar sig den spanska reaktionära dagstidningen El Pais sig. Svaret är enkelt: de gör vad El Pais, DN och mainstreammedierna i väst inte gör; seriös, skicklig, snygg och modern journalistik.


RT: Den höga officeren betonade att båda kanalerna har en miljonpublik och att Moskva också har mediesamarbetsavtal med 11 länder i regionen. Sådana medieaktiviteter från Ryssland ”undergräver demokratier” och ”utmanar Förenta staternas trovärdighet”.

”Vi måste använda alla tillgängliga spakar för att stärka våra allianser med regionens 28 likasinnade [till vem?] demokratier, som förstår kraften i att arbeta tillsammans för att motverka dessa delade hot”, sa Richardson illusoriskt.

RT menar att efter inledningen av den ryska militära specialoperationen i Ukraina har situationen för ryska medier i väst blivit mer och mer kritisk.

Sändningarna från RT och nyhetsbyrån Sputnik förbjöds inom Europeiska Unionen från och med den 2 mars 2022. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kallade RT och Sputnik för en ”Kremlins mediamaskin” som presenterar ”skadlig desinformation”. Leyens ”trädgårdmästare” Joseph Borell överträffar sig själv utan konkurrens när han på fullt allvar påstår, att ”förbjuda medier (RT och Sputnik) innebär att försvara yttrandefriheten”!

Den femenina USA-generalen, LAURA RICHARDSON som anser sig ha förmyndarskap över Latinamerikas naturresurser.


Så långt RT och Huvudkrymparligans krönte Kung J.B.

Richardson och Vita Huset har svårt att kontrollera sitt ursinne över att dess påstådda ”bakgård” inte längre är lika följsamma som för 20 år sedan. Mexikos president tiger inte längre inför öppna förolämpningar från både Blinken som olika senatorer och ledamöter av kongressen som tror sig leva kvar i kalla krigets McCarthyism.

Nästan varje dag konfronterar han de cyniska nykoloniala förolämpningarna från USA politiska maktelit som tror att den kan diktera latinamerikanerna så som den sätter dagordningen för sin i dag bokstavliga bakgård; Europa.

Denna feminina general retade gallfeber på hela Latinamerika för en dryg månad sedan när hon påstod att Latinamerika förfogar över de största tillgångarna av Litium i världen som är en strategisk råvara och som USA bör ha tillgång till och inte ska exporteras till Kina och Ryssland.

Ännu en representant för det nykoloniala Imperiet som sitter på en stor militär makt men trots det kan hon inte styra över folks hjärnor.

Hur hon ska stoppa RT och Sputnik vet vi inte, att hota med militära medel går inte längre i Latinamerika och Karibien. Vreden hos Richardson lär också ha stigit rejält efter att Honduras brutit med ön Taiwan och etablerat förbindelser med Folkrepubliken Kina, trots generalens TRE BESÖK i Honduras det senaste året.

Och här i Honduras kan vi bara bekräfta general Richardsons utsagor om att RT är jävligt populär, få kabeltevebolag saknar RT på tablån. Likaså är Telesur nästan den nationella kanalen. Alla kabeltevebolag har Telesur på tablån trots att redaktionen finns i Caracas.

Och varför ser honduranerna och latinamerikanerna på dessa två kanaler? Helt enkelt för att de tillämpar journalistikens ABC, förfogar över autentiska och oerhört duktiga reportrar som finns i de flesta länder på kontinenten. Bredvid RT verkar CNN:s reportrar som rent av mossiga.

”Politiskt styrda”?

Självklart. Den som hävdar att journalister står ovanför den politiska linjen bestämd av ägarna, oavsett om det är i väst eller öst pratar strunt och är en hycklare. Titta bara på den enkelspåriga svenska journalistiken. Var finns kontrasterna, debatterna, de journalistiska djärva tagen i medierna för att skapa läsvärda medier som inte rädda för att ta upp kontroversiella teman?

Tror någon att Dagens Nyheter skulle anställa en reporter med tio år från Proletären, trots att till och med Proletären börjar bli slätstruken, om jag får lov att kritisera kollegorna i frågan om kriget i Ukraina?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/44896


VÄRLDEN:Evo Morales, f.d. president i Bolivia varnar generalen:

”Vi vill påminna chefen för USSOUTCOM, LAURA RICHARDSON att Latinamerika varken är dess bakgård eller herrgård med rätt att exploatera dess naturresurser.

Inför de nya hoten om yankie-interventioner understryker vi, de Fria Folken i det Stora Fosterlandet (Amerika) att vi försvarar suveränititeten”!

 Vad räds Zelinski?

Die Welt-korrespondent Tatiana Om: Kievregimen kontrollerar utländska journalister.

Tatiana Om kritiserar Zelinskiregimens kontroll av utlandsreportrarna.


Om sa att de ukrainska myndigheterna försöker påverka HUR utländska journalister bevakar förloppet av den militära konflikten.

·       Tillåter inte utländska reportrar att komma in på de hetaste platserna. Till exempel förbjöds nyligen tyska journalister att komma in i Bakhmut.

·       Det finns andra territorier där utländska journalister endast är tillåtna tillsammans med ukrainska tjänstemän.

·       Därför försöker Zelensky-regimen säkerställa att europeiska medier inte uttrycker fakta som är obekväma för Kiev.

Tidningen Journalisten, organ för Svenska Journalistförbundet, SJF bekräftade i förra veckan dessa uppgifter och att Kiev har förbjudit utländska reportrar besöka ett 70-tal platser som i flera fall inte hade någon som helst militär betydelse.

Källa: https://t.me/Dolar_kaput/8086HANDEL och SANKTIONER:

Snyting mot ExxonMobil i Tchad och. . . dess nykoloniala politiska språkrör

Tchads olje- och energiministerium gjorde officiellt att den afrikanska nationens regering nationaliserade alla tillgångar som ägs av dotterbolaget till det amerikanska företaget ExxonMobil, ESSO Exploration and Production Chad Inc.

Afrika fortsätter vägra vara en bakgård för USA och EU och dess transnationella utplundrare av kontinentens naturtillgångar.Kenyas president, William Ruto


Afrika varnar sina medborgare för att snarast göra sig av med sina dollar!

Kenyas president, William Ruto, ger rådet till sina medborgare som fortfarande har amerikanska dollar att sälja dem snarast:

”För människor som arbetar med siffror. Jag ska ge er några kostnadsfria råd: de av er som fortfarande har dollar kan säkert ta förluster. För om ett par veckor kommer den här marknaden att förändras.”

Stackars spanjoren och socialdemokraten Joseph Borrell, han som hävdar att Europa är som en ”underbar trädgård men som invaderas av en vildvuxen djungel utanför”, får nu svar på tal för sina nykoloniala uttalanden som EU-kommissionens ”utrikespolitiska talesman.

Nu har ”djungeln” gjort uppror och vägrar gå i de forna kolonialstaternas ledband. Fråga Macron, som den senaste månaden har åkt på en rad politiska snytingar från flera afrikanska statschefer.

Frågan vän av ordning ställer sig är hur detta, EU:s högsta organ kan ha en person som Borrell på den viktiga posten. Men allt förklaras när man vet vem som är hans överordnade i form av det perfekta politiska stolpskottet med det tjusiga aristokratiska efternamnet; Ursula von der Leyen.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Källa: @Dolar_kaput
Kina sluter det första gränsöverskridande LNG-kontraktet i sin egen valuta, yuan

Det statliga oljebolaget China National Offshore Oil Corporation och det franska företaget TotalEnergies slutförde på tisdagen den första kommersiella driften av flytande naturgas (LNG) med yuanen som betalningsvaluta, rapporterade Shanghai Oil and Natural Gas Exchange på vars plattform den transaktionen genomfördes.

Cirka 65 000 ton flytande naturgas från Förenade Arabemiraten var inblandade i affärsuppgörelsen.

Hur mycket affären gick på verkar tydligen vara hemligt. Förmodligen för att inte väcka alltför heta krigsaktivistiska känslor i Europa och i USA, det senare ser nu att allt fler stater överger dollarn som handelsvaluta.

I förra veckan vallfärdade ett 40-tal afrikanska statschefer och höga afrikanska ledare till Moskva. Vadå lust att införa ensidiga sanktioner mot Ryssland?

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/45107Sionister gör sig icke besvär i Indonesien!

FIFA har ställt in dragningen av Indonesiens U-20 fotbolls-VM av politiska skäl, enligt ett uttalande från det indonesiska fotbollsförbundet.

Evenemanget, som skulle hållas i fredags i staden Denpasar på Bali, har ställts in efter att Wayan Koster, guvernör i den indonesiska provinsen, avvisat närvaron av det israeliska landslaget.

Koster bad ungdoms- och idrottsministern Zainudin Amali att förbjuda det hebreiska laget att delta i idrottstävlingen ”av respekt” för det asiatiska landets diplomatiska ställning i frågan om Palestina.

Det du, Tobias Billström, heter politisk identitet och en utrikespolitik med bollar/livmödrar som du och din regering saknar.

Tänk att USA och Europa blir omkörda så lätt nu för tiden av deras forna kolonier. Adelsdamerna och de stofila aristokraterna på Öfre Östermalm har det inte lätt nu för tiden.

Till råga på allt är deras dollarkonton i fara efter att stormakter som Indonesien OCKSÅ kommer överge dollarn som handelsvaluta och har fräckheten att begära medlemskap i BRICS, och stå sida vid sida med ryssar, kineser, svarta sydafrikaner och currydoftande indier och sambadansande brasilianare.

Och DET orsakar en hjärtsvikt hos den svenska borgarklassens mest prominenta personligheter.

”Det var bättre förr”, sa en översteinnan på Grev Turegatan med fragda i mungipan. . .

”Jag gillar inte den. . . vad är det Putin kallar. . . multipolära världen. Usch, det låter rent av bolsjevism från 1928”!!!

D.E.

Källa:- RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/45038

Indonesien, världens fjärde folkrikaste stat vill inte se representanter för den sionistiska folkmördarstaten Israel spela boll i Indonesien.


FN:s ”duttige idiot” om närvaro av USA-militär i Syrien: ”vi vet inte”. . .

Fråga till FN: Är den amerikanska arméns närvaro i Syrien olaglig?

Närvaron av USAs militära styrkor i Syrien blev föremål för kontroverser under den dagliga presskonferensen i FN den 24 mars. Journalister frågade den biträdande talesmannen för organisationens generalsekreterare, Farhan Haq, om denna närvaro är laglig eller inte, men talesmannen kunde inte svara.

Och svenska UD, vad säger utrikesministern? Är bombplan Made in USA inbjudna till Syrien eller agerar de som dödliga väktare när världens påstått rikaste nation plundrar Syrien på sin olja med förevändningen av att de försvarar förrädarna hos det kurdiska FDS (Fuerzas Democráticas Sirias)?

D.E.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/45029

VIDEO:Befrielsens dag i södra Afrika

Den 23 mars 1988 besegrades inte bara den sydafrikanska rasistregimens kolonialarmé, utan även apartheidstaten. Angola och Namibia blev fria självständiga stater.

Segrarna var främst den kubanska armén som anlänt på begäran av befrielserörelsen MPLA som, efter att de två andra rörelserna, FNLA och Unita hade brutit freden och inlett de väpnade aggressionerna mot den största rörelsen som utgjordes av MPLA som begärde stöd från Kuba.

Den sydafrikanska armén och Zaires (nu Demokratiska Republiken Kongo) fascistregim stod bakom de två andra rörelserna och hade invaderat Angola.

Huvudstaden Luanda var praktiskt taget omringad när de kubanska trupperna hade flugits från Havanba i sovjetiska trupptransportplan och i praktiken slog sig ut från flygplatsen för att bryta upp omringningen av Luanda.

Det blev inledningen på befrielsen av Angola, fritt från portugisisk kolonialism som i Lissabon hade fallit när unga officerare störtade den gamla Cayetanodiktaturen den 25 april 1974, fritt från de två andra rörelserna som i sin tur var allierade med Sydafrika och FNLA, denna senare rörelse anklagades för kannibalism.

I bakgrunden fanns främst två stater, USA och Israel som stödde Sydafrika och Zaire.

Men den 23 mars 1988 satte kubanska och MPLA-trupper definitivt spiken i den sydafrikanska armen och apartheidstaten i slaget vid Cuito Cuanavale, i södra Angola.

Det innebar att även grannstaten Namibia befriades när MPLA:s och Kubas allierade, befrielserörelsen SWAPO kunde utropa Namibia fritt från de sydafrikanska ockupationsstyrkorna.

Uppskattningsvis 3000 kubanska soldater stupade i befrielsen av Angola och Namibia men mänskligheten och Sydafrikas folk tackade dem även för befrielsen från apartheidssystemet i Sydafrika.

Det var ingen tillfällighet att den första stat som den sydafrikanska frihets- och nationalhjälten Nelson Mandela besökte efter att han frigivits ur fängelset där han suttit i 26 år som ledare för befrielserörelsen ANC, kom att bli just Kuba.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

 


 

Krigets konst, exemplet Syrien

Detta är två kartor över de syriska framryckningarna🇸🇾 i staden Alepo 2018 och i Aleppos periferi 2020 mot Natos legosoldater. I båda fallen var taktiken påtaglig: omringa, skära av och innesluta helt eller delvis (det ryska stämpeln 🇷🇺) fienden.

Det skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal och hävdar att ryssarna tillämpar samma taktik på flera frontavsnitt i Donbass, till exempel Bachmut.

Båda åren var NATO-styrkorna överlägsna den syriska armén. De hade all möjlig logistik, stridsvagnar, polacker, rumäner, ukrainare och tjecker, förutom många jihadister från hela världen (inklusive tjetjenerna som CIA utbildade).

 Det aktiva kriget varade i åratal, varför? ”Resurshantering”.

Om syrierna lärde sig något av ryssarna så var det att vara kall och beräknande. I krig vinner inte den med flest ”bollar”, pengar, vapen eller propaganda. Det är de mest listiga som vinner. Annars skulle koreanerna och vietnameserna inte har vunnit mot amerikanerna🇺🇸.

Källa: https://t.me/wofnon/26407

 

Högern och USAID-agenternas nya front mot vänsterregeringen i Honduras: debatten om könen

Medan USA numera har helt fria tyglar i frågan om könsbyte med hjälp av hormontabletter, tiger deras lokala lakejer i Latinamerika taktiskt sett i den frågan.

I stället attackerar de president Xiomara Castro och hennes regering med Fakenews varje dag i det starkt troende Honduras där de nu attackerar Castro med det falska påståendet att den nya utbildningsreformen ska innehålla en ”genusideologi”, vilket skulle öppna för en slags variant där könen man och kvinna ska upphöra att existera.

Gilberto ”Grillo” Ríos, från regeringspartiet Libres Politiska Kommission och ledare för det marxistiske partiet (inom Libre) 'Los Necios', tillbakavisar Faken och understryker att det är typiskt ”högerslang” med avsikt att misskreditera den feministiska kampen.

Utbildningsdepartementet å sin sida säger att reformen ska förstärka ett hos våra flickor och pojkar kritiskt tänkande och en integrerad utveckling mot en bättre framtid.

Och det räcker för att högern och alla dess varianter av kyrkor går i taket. Knappt har de hämtat sig från att regeringen på 8 mars i ett dekret gav grönt ljus för ”dagen-efter-pillret” förrän de nu hävdar att den mänskliga rasen är på upphällningen.

Denna politiska höger förnekar sig aldrig. Men det är intressant att sitta på första parkett och åse dessa pinsamna högerextrema element som gör ALLT vad USA-ambassaden ålägger dem. Och uppgiften är att slå sönder den politiska och ekonomiska stabiliteten.

Tror du att de har gjort någon kommentar över videon som nu förekommer på Telegramkanalerna där en jämförelse mellan den ryska och amerikanska militära ledningen görs, som ett inslag i den i Europa allvarliga ”könsdebatten”.

En j-a tur att man hade sin barn- och ungdomsuppväxt på 1950-70-talet. Det var nog bara Cornelius Wreeswijk som missade när han bjöd hem vad han trodde var ”två brallisar”.

Sedan får vuxna medborgare göra vad de vill med sina kroppar.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

 Video:
Militär ledning Ryssland-USA