Translate

onsdag 7 september 2022

Ukra-kortisar; När får du klart Zelinskis 200,000 vinteruniformer, Ann Linde?
När får du klart Zelinskis 200,000 vinteruniformer, Ann Linde?

Du får nog lägga till minst 100,000 men i smalare format (gitarrsiluett) för nu ska också de ukrainska kvinnornas mobiliseras och får inte lämna landet efter den 1 oktober. Även ryska eller kvinnor från Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk deltar i befriandet av sina territorier men de ser ut (se foto) att förfoga över den legendariska kosackmössan och en komplett vintermundering.

NATO har ännu inte levererat vinteruniformer till alla ukrainska soldater, rapporterar Der Spiegel, som citeras av kollegan Irina.

Det ukrainska försvarsministeriet skrev till NATO om att skyndsamt skicka vinterkläder och tält till 200,000 av dess soldater.

USA, Kanada, Sverige och Finland är de länder som redan har åtagit sig att förse dem med denna utrustning, men hittills har de bara kunnat täcka 50 % av efterfrågan, klagar Volodomiro, iklädd sin gröna t-skjorta.

Det köldsäkra materialet är vanligtvis reserverat för nationellt bruk, så det är en av de svåraste leveranserna för länder att donera, särskilt för Tyskland, som också visade sin vilja att hjälpa till i detta avseende, även om det har problem att klä sina egna soldater, stationerade i Östeuropa i samarbete med Nato.

Av den anledningen föreslog Berlin att man skulle starta en fond och samla in 40 miljoner dollar för att täcka kostnaderna för denna utrustning.

Sååååå snålt, Scholtz! Din egen utrikesminister, Annalena Baerbock, hatad av sina väljare sa ju att hon på ren svenska ”skiter i vad väljarna säger, vi har lovat Ukraina att ställa upp för dem”!

Är det någon som idag förvånas över att tyskarna nu går ur ”man ur huse” och protesterar mot Scholtz, USA:s och EU-kommissionens ukrainapolitik, i ett Tyskland där en miljon pensionärer INNAN den 24 februari tvingades ha ett jobb för pensionen gick inte att överleva på.

Hur det är i resten av Europa vågar jag inte ens tänka på. Tyskland står ju ”Uber Alles”, i alla varianter.

Dick EmanuelssonIAEA:s delegation på plats vid kärnkraftverket Zaporozhie och staden som bombas dagligen av Zelinski. Det tragikomiska är både västs och IAEA:s tystnad mot "Bombaren i Kiev"!


IAEA uppmanar till omedelbart bombstopp och Zelinski svarar med nya attacker mot kärnkraftverket!

Samma dag som IAEA publicerar delresultat av sitt uppdrag vid kärnkraftverket i Zaporozhie, bombade ukrainskt artilleri området kring kärnkraftverket

Måndagen den 29 augusti skickade IAEA ett stöd- och assistansuppdrag till Zaporozhie-anläggningen för att ”skydda säkerheten för den största kärnkraftsanläggningen i Ukraina och Europa”, rapporterar RT:s spanskspråkiga redaktion.

I torsdags slutförde delegationen sin första inspektion av anläggningen och meddelade att man etablerar en permanent närvaro i lokalerna.

Enligt rapporten måste bombningarna av anläggningen och dess omgivning upphöra för att kunna upprätthålla anläggningens fysiska integritet. Dessutom fastställs att alla parters samtycke är nödvändigt för att skapa en skyddszon runt komplexet för att undvika skador.

·         IAEA betonade att det är villigt att inleda samråd om skapandet av en sådan zon.

·         För sin del förklarade den ryske presidentens talesman, Dmitri Peskov på tisdagen att Moskva hoppas att rapporten kommer att avslöja ”sanningen och ett verkligt uttalande om situationen och om de verkliga hoten som kan ses bara på platsen.”

I dag, den 6 september bombade ukrainskt artilleri, stationerat på andra sidan floden Dnepr området kring kärnkraftverket, uppgav den latinamerikanska tevekanalen Telesur.

Och svenska UD, USA och EU-kommissionens utrikespolitiska språkrör Joseph Borell, som vanligtvis har en osedvanlig och odiplomatisk svada säger inget vilket gör de nämnda medansvariga för om en kärnkraftsolycka skulle inträffa.

IAEA har sagt sitt och ryssarna har insisterat i att rekommendationerna följs. Men Zelinskis uppdragsgivare kniper medan 760 miljoner européer förbereder sig för vintern och nya strider mot de egna nationella regeringarna. I dag var det tusentals fransmän som intog gatorna.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras
https://t.me/rtnoticias/36640Frithiof Enbom inför rätta 1952 och Volodomiro Zelinski. Likheter


Enbom och Zelinski

På 1950-talet hade vi mytomanen Frithiof Enbom med påstådda ryska radiosändare. I Kiev sitter en man som. . .

Ryssland inte bara bombar sina egna trupper. Nu påstår Ukraina sig ha stängt en reaktor som står under ryska truppers kontroll som dessutom beskjuts av. . . ”externa ryska trupper”!

De fiktiva historierna från Kiev blir allt värre och ologiska. För Zelinski har inget intresse av att stänga av reaktorer eftersom kärnkraften står för 50 procent av elektriciteten i Ukraina och Zaporozhye står för 20 procent. Zelinski har för varje dag allt mindre trovärdighet i ALLAS ögon.

”Detta är inte journalistik, det här är ren science fiction”!! är kollegan Irinas slutsats.

Min uppfattning är att Zelinski vill FÅ oss att TRO att det är så. Men bakom den förre komedianten i Kiev står USA. Och de bestämmer vad som kan och får göras. Allt övrigt är bara spektakel för att föra in debatten på ett stickspår och orsaka skrämsel i både Zaporozhye som i Europa.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Den spanska dagstidningen El Diario tror på Zelinskis tal om att han har stängt av den sista av sex reaktorer. Är det för att utsätta kärnkraftverket för ett massivt bombardemang?OPEC: 100 000 färre fat!

2 september: G7:s finansministrar uppmanade alla oljeproducerande länder att öka produktionen.

5 september: OPEC+ går med på att MINSKA oljeproduktionen med 100 000 fat per dag!

Deras pristak på rysk olja och gas kommer att stå fem dyrt


Tredubblade kolpriser!

Inte bara gas slår prisrekord på den kapitalistiska marknaden.

Kolpriserna i Europa har nått oöverträffade nivåer. Således kostade kolet nyligen 345 dollar per ton, vilket är tredubbelt mot vad den kostade för bara ett år sedan. Kolterminer levererade till Amsterdam, Rotterdam och Antwerpen steg i höjden efter att koleldade kraftverk återupptogs över hela Europa.

På så sätt försöker vissa europeiska länder spara gas, som annars skulle användas för att generera el. Men som vi ser finns det inget isolerat i en globaliserad värld, och sanktioner mot en av de viktigaste aktörerna drabbar alla, och ännu hårdare mot de som införde sanktionerna.

Kolpriserna INNAN och EFTER den 24 februari 2022.
Stålverken och krisen

ArcelorMittal, den näst största ståltillverkaren i världen, har planer på att stänga fabriker i Europa 🇪🇺, särskilt i Bremen🇩🇪, på grund av stigande gas- och energipriser.

Hur ser det ut för den svenska stålindustrin?

 


 

Den kapitalistiska krisens Storbritannien

Bloomberg: 6 av 10 brittiska fabriker riskerar att stängas på grund av politiken att ”Skjuta sig själv i foten”!

En av bieffekterna av de antiryska sanktionerna som införts av västländer är de höga kostnaderna för energikällor, som höjer kostnaderna för el och logistik till ohållbara nivåer. Och brittiska producenter står inför mycket tuffa beslut, rapporterar media som citerar data från MakeUK-gruppen, som främjar landets tillverkares intressen, skriver Wallstreet-portalen Bloomberg.

Enligt studiens data har elkostnaderna för ungefär hälften av de brittiska produktionsbolagen fördubblats och till och med vuxit mer än så. Och detta är inte gränsen. Enligt expertuppskattningar, av den boreala våren kan kostnaderna komma att växa ytterligare 150%.

”Den nuvarande krisen ställer bolagen inför ett svårt beslut. Stoppa produktionen eller gå i konkurs helt om hjälpen inte kommer mycket snart”, står det i rapporten.

Faktum är att med stigande kostnader planerar mellan 15 och 30 % av de brittiska familjerna att inte använda värme i vinter, eftersom deras reala inkomster sjunker medan utgifterna fortsätter att stiga. För närvarande betalar en brittisk familj cirka 2000 pund per år för el, och i slutet av året kan detta stiga till 3500 pund, med 7000-8000 pund som beräknas vara gränsen till våren.

Sammantaget kan britter i slutet av året möta rekordinflation som de inte har sett sedan andra världskriget, såväl som den mest drastiska sänkningen av levnadsstandarden sedan den tiden. De mest drabbade kommer att vara de fattigaste skikten av befolkningen.

Ett exempel på detta är några åtgärder som för närvarande diskuteras, som förbudet mot att laga middag före 20.00, medan pubarna bara skulle ha öppet till 21.00, skriver 'Daily Mail'. Dessutom skulle människor förbjudas att använda tvättmaskiner, diskmaskiner och ugnar mellan kl. 14.00 och 20.00, tillägger Bloomberg.

Vilka är perspektiven i Sverige? Hur kommer LO och de svenska facken att möta en av de värsta utmaningarna mot de landvinningar den svenska arbetarklassen har tillkämpat sig under det senaste seklet?

Borde inte facken vakna upp ur klassförsoningens törnrosadröm och titta ut över Europa där arbetarklassen och de breda folklagren nu går ut och konfronterar den folkfientliga politiken som först ser till det egna storkapitalets intressen och USA:s och Natos ”krig till den siste ukrainaren” än till det egna folket? Det paradoxala är att högerregeringar som den ungerska och serbiska inser gatan med denna sanktionspolitik som tjänar USA och inte det egna folket.

 


 

Massprotester i Tyskland

Tusentals människor ute på gatorna i protest mot Scholtsregeringens energipolitik.

Den här gången ägde massdemonstrationerna rum i Leipzig och Magdeburg. Demonstranterna kräver att regeringen ser över sin energipolitik, vilket har lett till skyhöga tullar.

Demonstranterna kräver bland annat en uppstart av Nord Stream-2 för att sänka priset på gas och el. Bara på torget Augustusplatz i Leipzig fanns det minst 5,000 personer, enligt polisen. Kravet måste ha sänt elektriska stötar hos hyresgästerna i Vita Huset.

Men i en intervju med BBC fanns det ingen förståelse hos Zelenskys fru, Yelena Zelenskaya, för att 750 miljoner européer är djupt oroliga över den kommande vintern. Hon uppmanade i stället invånarna i Storbritannien att fortsätta stödja Kiev trots de stigande priserna på el, bränsle och gas, och hävdade att ukrainare lider mer än de. Den ukrainska presidentfruns ord kritiserades hårt av britterna, särskilt på grund av vinterns närmande.

Se video: https://youtu.be/BDWvT8WwNeI

Och lika lite förståelse om inte mer registreras nu hos det ryska folket som de senaste dagarna har börjat gå ut på gatorna och till och med blockerat portarna till en tysk vapenfabrik som levererar vapen till Kievregimen.

Och det är uppenbart att detta bara är början på en våg av protester i Europa. Demonstrationer har redan hållits i flera större städer. Den mäktigaste ägde rum i Prag. Mer än 70 000 tjecker gick till Vaclavplatsen för att fördöma till myndigheterna för deras beslut som är oacceptabla inom energisektorn. Demonstranterna uppmanade också presidenten att resa till Ukraina i stället för att satsa pengar på vapenleveranser till Kievregimen.

 

Leipzig 4 september 2022, massdemonstrationer mot krigs- och energipolitiken.

 

Polen vill inte växla ukrainsk valuta

Från och med den 10 september kommer Polen inte längre att acceptera ukrainska hryvnian för utbyte, uppger National Bank of Poland.

”Polens och Ukrainas nationalbanker informerar om att programmet för utbyte av ukrainska hryvnia mot polska zloty, som lanserades för behoven hos ukrainska medborgare i Polen, närmar sig sitt slut. Den sista veckan av verksamheten på PKO Bank Polskis kontor är från 5 till 9 september 2022.”

 

Förtroendet för den ukrainska ekonomin rasar hos Kievs allierade.


Ukrainas dramatiska förluster under ”motoffensiven”

Ukrainas förluster under den i hela världen uppmärksammade militära motoffensiven mot staden Cherson, från 29 augusti till 6 september, enligt det ryska försvarsdepartementet;

 • 3100 militärer
 • 152 tanks
 • 151 infanteristridsfordon
 • 110 stridsbepansrade fordon
 • 56 bepansrade pickuper
 • 17 specialfordon
 • Stridsflyg:
 • 7 SU-25
 • 1 SU-24
 • 3 MIG-29
 • 3 Mi-8 (helikoptrar)

Det blev känt att den 24 augusti eliminerades en legosoldat från Australien, Danahai Jad William, nära Izyum. Han stred på Kievregimens sida i den nynazistiska bataljonen ”Carpathian Sich”.