Translate

fredag 28 oktober 2022

En colombian på Donbass´ sida till sista vilan

Colombianen ALEXIS CASTILLO, som sedan 2015 stred för folket i Donbass (Donetsk-Luhansk) mot kuppregimen i Kiev gick till den sista vilan den 22 april, 2022. Ett fall och öde som de korporativa medierna aldrig skriver om.

 En colombian på Donbass´ sida till sista vilan

ALEXIS CASTILLO, colombian som redan 2015, då Donetsk och Luhansks befolkning vägrade erkänna statskuppen i Kiev året innan anslöt sig till Folkrepubliken Nya Rysslands väpnade styrkor. Den 22 april 2022 dödades han i strider mot Natos lokala representanter i Ukraina.

Hittills har vi rapporterat om flera colombianer som dödats i striderna med de ryska- och Donbass´ styrkor. Men skillnaden mellan dem och Castillo är att de, legosoldaterna, majoriteten från den colombianska armén, anslöt sig av ekonomiska skäl, för att försörja sina familjer i Colombia medan Castillo, precis som de 700 unga svenskarna som for till Spanien 1936-39 för att med geväret i hand försvara den spanska republiken och vänsterregeringen Frente Popular, gjorde det av solidaritet och revolutionär övertygelse om att kampen för den spanska Republiken var deras bästa insats och bidrag för att stoppa det annalkande andra världskriget, lett av den tyska fascismen förkroppsligad i Adolf Hitler och det tyska nazistpartiet, avgörande för general Francos statskupp i Spanien i form av flygstöd.

Alex Castillo befann sig i exil i Spanien 2015 men valde att bekämpa den colombianska statsterrorismen och den mördande oligarkin genom att försvaga dess allierade i fascistregimen i Kiev.

I slutet av den bifogade videointervjun säger han att han ”definitivt kommer att bli kvar i Donbass, åtminstone till kriget är slut”! För Alexis tog det slut den 22 april i år.

Medan hans landsvänner bland legosoldaterna kommer att försvinna ur människors minnen efter deras bortgång, trots en tillfällig uppmärksamhet som Alex inte får i de korporativa medierna, kommer denne colombian, som slog sig ned, gifte sig och fick barn med en donbasskvinna att ihågkommas, såväl i Donbass, Spanien som Colombia.

För han tillhör de, som den venezuelanska poeten Ali Primera beskrev, ”som aldrig kan dö”!

De som dör för livet,

kan inte kallas döda.

Och från detta ögonblick,

är det förbjudet att gråta”.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

 

I slutet av den bifogade videointervjun säger han att han ”definitivt kommer att bli kvar i Donbass, åtminstone till kriget är slut”.


VIDEO, där ALEX CASTILLO berättar fragmentariskt om sina år i Donbass:


https://youtu.be/4mxAZP__FzQ

 

KRIGET MOT DONBASS 2014-2015 OCH FÖRSVARET

Nedanstående är fragment från försvaret av DONBASS 2014-2015 mot de fascistiska milisgrupper som skickades till östra Ukraina som stöd till den ukrainska armén som försökte slå ned ”Försvaret av Donbass mot fascismen”, som invånarna karaktäriserade sin kamp och sitt försvar av folket.

Nedanstående tre artiklar skrev jag just vid den tidpunkten och är ett urval av hur svenska fascister och en brittisk fascist&terrorist anslöt sig till Kievregimens krig mot Donbass. Det finns fler artiklar från det året men dessa tre har en internationell karaktär.

Den tredje handlar om unga spanjorer som tog värvning i försvaret av Donbass i vad som kallades Folkrepubliken Nya Rysslands väpnade styrkor.

onsdag 15 oktober 2014

Ännu en spanjor ansluter sig till den internationella milisen för att slåss mot den ukrainska armén

Alfonso Cano, 26, anslöt sig på tisdagen till Folkrepubliken Nya Rysslands väpnade styrkor för att slåss mot vad han anser vara ”den annalkande fascismen från Kiev”, enligt nyhetsbyrån LifeNews som citerades av Novorossia News.

Cano ser paralleller till vad han menar vara en repetition av händelser som lede fram till Francoregimen i Spanien.

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2014/10/annu-en-spanjor-ansluter-sig-till-den.html

Rafael och Angel (2:a och 4:a), stred tillsammans med Alexis i den Internationella Brigaden i Donbass. Vid återkomsten till Spanien ville den spanska rättsstaten fängsla de spanjorer som i likhet med de 700 svenskarna 1936-39 satte sina liv på spel mot kuppmakarna. Dagens legosoldater i tjänst hos Zelinski beskrivs och hyllas som hjältar i medier och av Kievregimen.


torsdag 13 november 2014

De proryska milistrupperna i Luhansk eliminerar den internationella brittiska terroristen Samantha Lewthwaite, “Vita Änkan”

Lewthwaite kallades för “Vita Änkan” efter att hennes make, Jermaine Lewthwaite, hade genomfört ett självmordsattentat den 7 juli 2005 i Londons tunnelbana. Tjugosex människor dödades av bomben.

Enligt den ryska nyhetsbyrån, som har sin reporter på plats i Ukraina, ingick Lewthwaite i den ukrainska bataljonen “Aidar”, en av de mest blodiga och hänsynslösa grupperna på den ukrainska sidan. Både den politiska ukrainska oppositionen som internationella människorättsorganisationer har krävt bataljonens upplösning.

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2014/11/de-proryska-milistrupperna-i-luhansk.html

 

torsdag 19 februari 2015

Svenska fascister deltog i striderna i Debaltseve (Donbass)

Svenska medier har medvetet tonat ner betydelsen av att svenskar med fascistiska sympatier och anknytning till svenska nazistpartier deltar aktivt i striderna på Kievs sida mot den ryskspråkiga befolkningen i östra Ukraina. Men internationella medier har gett en mycket mer seriös och korrekt bild av temat Ukraina.

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2015/02/svenska-fascister-deltog-i-striderna-i.html