Translate

fredag 13 september 2024

Det GAMLA koloniala imperiet och det NYA hotar tillsammans världen med TOTALT KRIG

 



Det GAMLA koloniala imperiet och det NYA hotar tillsammans världen med TOTALT KRIG

Av Dick Emanuelsson

”Iran har INTE levererat ballistiska missiler till Ryssland. Punkt-Slut”! säger Irans utrikesminister bestämt som svar på den nya politiska förevändningen för en eskalering av kriget, nu mot mål djupt in i Ryssland.

När det begav sig förra gången var det samma Pentagon som påstod att Irak förfogade över ”massförstörelsevapen”. Till Irak hade USA med glädje levererat massförstörelsevapen i Iraks krig mot. . .just det, Iran.

Vad blev följden? Över en miljon döda irakier, varav hälften var barn och oljetillgångar som övertogs av USA-bolag beskyddade av USA:s militär som av Iraks parlament har anmodats att lämna Irak för gott, vilket det vägrar.

 

NU FORTSÄTTER STORBRITANNIEN och USA sitt (psykologiska) krig mot Moskva via ombudet Zelinski. Allt talar för att de två nygamla koloniala och imperialistiska staterna fortsätter kriget ”tills den siste ukrainaren” och kommer leverera långdistansmissiler till Zelinski, konstaterar med nästan okontrollerad glädje Kiev-, Tel Aviv- och Nato-organet Dagens Nyheter där Winiarski och Wolodarski är euforiska men för säkerhets skull vänder på skuldbördan och utmålar Moskva som den som hotar världen.

Om Blinken och Storbritanniens nya ”socialdemokratiska” regering, trogen Pentagonfilial, fattar beslutet att sätta in långdistansmissiler mot Moskvas, Sankt Petersburgs eller Volgograds förorter har man just gått över den tröskel som den ryska regeringen har varnat för kan utlösa kärnvapensvar, då landets suveränitet är i fara.

De begriper inte heller något av historien om det ryska folkets reaktion på en liknande händelse, men det kommer vi ALLA bli varse om när det händer.

 


BLINKENS LOGIK:

1) USA kan skicka vapen till Ukraina, men Iran kan inte skicka vapen till Ryssland.

2) Israel kan begå folkmord med amerikanska bomber utan sanktioner, men Iran kommer att ”sanktioneras för att ha hjälpt Ryssland” att vinna USA:s kriminella proxykrig i Ukraina.

 

IRAN PÅSTÅR ATT SANKTIONER är en del av problemet, inte lösningen. Irans utrikesminister, Abbas Araqchí, bekräftade i onsdags att sanktioner är en del av problemet och inte lösningen, efter att flera västländer infört nya sanktioner mot den persiska staten för leverans av missiler till Ryssland, enligt Efe.

”Sanktioner är inte lösningen, utan en del av problemet”, sa Araqchí i ett meddelande på det sociala nätverket med dålig intelligens och felaktig logik.

”Sanktionsmissbrukare borde fråga sig: Hur är det möjligt att Iran kan tillverka och påstås sälja sofistikerade vapen? Iran har INTE levererat ballistiska missiler till Ryssland. Punkt”, hävdar han ännu en gång.