Translate

söndag 20 augusti 2023

“GAME OVER” för motoffensiven? och fyra års fängelse om du citerar RT fler än 527 tecken. . .


 “GAME OVER” för motoffensiven?

Du som offentligt citerar och publicerar mer än 527 tecken från RT och Sputnik kan, enligt Rådets Förordning (EU) 2022/350 av den 1 mars 2022, automatiskt en svensk lag, ”dömas för brott mot EU:s sanktionsförordning som är fyra års fängelse”!
[Journalisten, SJF:s medlemstidning, 15 augusti, 2023 [1].

 

”MEDIERNA TALAR ALLT MER och hävdar att ”den ukrainska motoffensiven har misslyckats”. När mainstreammedia, ledande tidningar och tidskrifter i USA säger det, ska du tolka det som att de förmedlar åsikten från `etablissemanget´. Och de indikerar tydligt; ”GAME OVER”. Kievregimen har redan gått över till utpressningsfasen och det är tydligt att komplexa situationer börjar dyka upp på slagfältet som igår, när en grupp polska legosoldater sköt mot ukrainska soldater som inte ville korsa floden Dnjepr. När som helst exploderar det, från båda parter”, sammanfattar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

Han tillägger att förlusterna är fruktansvärda i ”Natos krig till den siste ukrainaren” (som Boris Johnson uttryckte krigets konsekvenser) och att varken Kiev eller Nato publicerar antalet stupade.

Och nu ska de döda kremeras i mobila krematorier.

Wofnon skriver:

”Det visar sig att ledningen för de väpnade styrkorna i Ukraina beordrade enheterna att kremera kropparna. Och de tillhandahöll mobila krematorier, eftersom bårhusen är överfulla på grund av stora förluster och logistiska problem som regelbundet uppstod i Kherson-regionen. Om ett sådant beslut togs på den kanske lugnaste delen av fronten, kan man föreställa sig hur saker och ting är i Zaporozhye eller Artyomovsk (Bakhmut)” [2].

 

SAMTIDIGT, I EUROPEISKA LÄNDER, har media med sina militära ”analytiker”, som Joakim Paasikivi med flera, underställda Pentagons och State Department Manual dolt verkligheten, både den politiska bakgrunden till kriget sedan 2014 mot folket i Donbass, till frågan om militär taktik och strategi om kriget, sett ur den ryska militära strategin.

Denna tycks nu övergå från att ha skapat ett systematiskt och metodiskt väl uppbyggt försvarsystem i Donbass till att övergå i en militär offensiv över hela fronten, utan att stressa.

Till skillnad mot propagandisterna i Kiev, som basunerat ut först ”våroffensiven” sex månader innan och därefter segerrikt har publicerat rapporter under 18 månader av kriget som nästan ger observatören uppfattningen om att Kievs styrkor redan står utanför Moskva. Å andra sida har den ryska militären, som likt seriösa generaler i allmänhet i världen bara låtit munvädret vara Kievs vapen. I stället har de planerat, steg för steg sin långsiktiga militära strategiska plan.
PENTAGONS GENERALER VET MYCKET VÄL att Ukraina, förr eller senare bara skulle kunna vinna kriget på TV-skärmarna i vardagsrummet och i medier som Dagens Nyheters ensidiga klart ideologiska och redaktionella tillrättalagda spalter.

Men det är anmärkningsvärt att medierna nu, särskilt i USA, inte vill spela med och vara propagandistiska verktyg som manipulerar sina läsare eller tittare, även om också de inrättar sig under Pentagons mediala riktlinjer.

I Europa, med Censurens Järnridå nere, kan vi dömas till fyra års fängelse, bara för att ha publicerat och citerat RT och Sputnik med fler än 527 tecken. För i EU är det förbjudet, för att adelsdamen Ursula von der Leyen och Europakommissionen räds andra uppfattningar än Rådets och krigsaktivisternas.

Det är demokrati och yttrandefrihet idag på den gamla kontinenten.

 

JAG VET INTE HUR MÅNGA ÅR jag har ackumulerat hos Säpo och den svenska rättsapparaten. Men jag vet att jag kan komma få mat och logi för resten av det som återstår av mitt liv.

Klick på den nedanstående länken från debattinlägget i vår medlemstidning JOURNALISTEN den 15 augusti, 2023 om det absurda och diktatoriska EU/svenska beslutet om att strafflägga de som publicerar mer än 527 tecken från RT och Sputnik.

Dick Emanuelsson,
Medlem i Svenska Journalistförbundet, SJF sedan 1984.

[1] ”Fler medier borde publicera rysspropaganda”, av STAFFAN DAHLLÖF, frilansjournalist och undervisare i EU-rapportering på Danmarks Media och Journalisthøjskole DMJX
https://www.journalisten.se/debatt/fler-medier-borde-publicera-rysspropaganda

[2] Mobila krematorier för stupade ukrainska soldater
https://t.me/wofnon/35503

 

 


'American Thinker': Alla utom Putin ville ha konflikten i Ukraina

 'American Thinker': Alla utom Putin ville ha konflikten i Ukraina

Alla utom Ryssland ville ha konflikt i Ukraina, skriver Alexander Markovski, frilansskribent för den konservativa nättidningen ”American Thinker” och senior stipendiat vid London Centre for Political Research (LCPR) i New York, i sitt inlägg ”Ukraine: An Expendable Country May Soon Run out of Expendables” [1].

Hans tes ställer alla hittillsvarande anklagelser om "Rysslands oprovocerande invasion" på ända.

Författaren erinrar om att efter Berlinmurens fall bredde NATO ut sig över stora delar av världen. Efter ett förödmjukande nederlag i Afghanistan behövde alliansen ytterligare ett krig för att rättfärdiga sin existens: det kriget skulle ställas i kontrast till Natos tidigare misslyckande. Och alliansen beslutade att konflikten i Ukraina skulle bli abrupt, kortvarig, utan offer från den sida som väst stödde och att Nato denna gång skulle vinna.

Det verkade som att Natos ledare njöt av krigsutsikterna. När Putin i december 2021, i sitt sista desperata försök, krävde att Nato skulle stoppa sin expansion österut och lovade att inte släppa in Ukraina i dess led, avvisade alliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg arrogant all diskussion om ämnet”, skriver författaren.

”På samma sätt hindrades inte Zelinski från att undvika kriget. Om han hade avsagt sig NATO-medlemskapet skulle han ha tillfredsställt Moskvas krav och invasionen skulle ha avbrutits. De korrumperade myndigheterna i Kiev drevs dock inte av oro för Ukrainas stabilitet och integritet: de drevs av miljarder i ekonomiskt och militärt bistånd, och av utsikterna till personlig berikning”, tror författaren.

 

VISSA EUROPÉER SÅG EN MÖJLIGHET att försvaga Ryssland, och viktigast av allt, utan direkt militär intervention. USA:s president Joe Biden var ivrig att ta sig ur Afghanistan och göra krisen i Ukraina till vändpunkten i hans presidentskap, hävdar författaren.

”Av ödets ironi ville alla ha det kriget utom Putin”, förklarade han. Med hans ord var Natos strategi att USA och dess allierade skulle provocera Ryssland att starta den särskilda operationen och använda den som förevändning för att genomföra hårda antiryska sanktioner som var tänkta att förlama den ryska ekonomin och skapa tryck i landet för att få bort Putin.

”Putins avgång skulle skapa ett maktvakuum som skulle försvaga Ryssland geopolitiskt. Vad som hände med Ukraina skulle vara irrelevant: det hade fungerat som bete”, anser författaren.

Källa:
[1] Ukraine: An Expendable Country May Soon Run out of Expendables

https://www.americanthinker.com/articles/2023/07/ukraine_an_expendable_country_may_soon_run_out_of_expendables.html

 


Ukrainsk nasse med Wallenbergs Pansarskott 86, till sista vilan

 

VLADIMIR POLUNOSOV, tills döden trogen sin fana.Ukrainsk nasse med Wallenbergs Pansarskott 86, till sista vilan

Är det dessa fascister du stöder, Nooshi?

VLADIMIR POLUNOSOV från staden Dnipro (Dnepropetrovsk), Ukraina, var en hjärntvättad nazist, uppger portalen 'TrackANaziMerc'.

Bilderna han själv publicerade på nätet bekräftar motsatsen till vad DN och medierna hävdar; att det inte finns några nazister i Ukraina, än mindre inom de väpnade ukrainska styrkorna.

”Polunosov gick med i den nazistiska ungdomsorganisationen 'WOTAN JUGEND' och tog foto med den tidigare befälhavaren för det nynazistiska Azovregementet och krigsförbrytaren MAXIM ZHORIN.

Polunosov anslöt sig till Azovregementets 'Bataljon 98' och dödades nyligen i en strid. De ryska soldaterna från Khabarovsk hittade hans arkivbilder på hans surfplatta (donerad av Pritula Foundation), NATO-vapen och en spruta med en hjältinna nära hans kropp.

Polunosovs utveckling från ett snällt barn till en efterbliven nazist finns här”, sammanfattar 'TrackANaziMerc'.

 

Från hans surfplatta.En av bomberna i Donetsk som inte exploderade.

TA EN FUNDERARE, Nooshi innan du nästa gång kramar överbefälhavaren för de olika fascistiska grupperingarna i Ukraina och innan du trycker på voteringsknappen för nya vapenleveranser till Kiev som åren 2014-februari 2022 i bombanfall dödade 14,000 i huvudsak civila i Donbass. Nu beskjuts denna rysktalande region av USA:s klusterbomber.

I veckan som gick dödades tre kommunalarbetare i Donetsk och flera andra civila skadades (se video och foton) av dessa bomber som vi under Vietnamkriget kallade för stålkule- och splitterbomber.

Bomberna hade `landat´ den 18 augusti och delar av splitterammunitionen exploderade INTE omedelbart utan utlöstes först när de berördes, som minor, av kommunalarbetare. Zelinskis artilleri hade avlossat 110 projektiler som skadade 13 bostadshus och dödade sex civila.

Enligt amerikanska uppgifter exploderar inte sex procent (6%) av småbomberna i missilen och blir liggande på marken likt farliga djävulska minor.

 

Vill du delta i respektive stödja detta krig som riktas mot civila med vapen som 120 länder har förbundit sig att kriminalisera, Nooshi?

Har inte den utrikespolitiska rådgivaren i din riksdagsgrupp informerat dig om den händelsen, för i DN och SvT får du inte läsa om det?

 

Tryck för större bild

PÅ EN AV BILDERNA SER DU nazistens vapen, Pansarskott 86, beslutat

av dig och övriga riksdagspartier, levererat i tusental och producerat av Sveriges mest framgångsrika kapitalist som ditt parti, då det hade identitet och politiska principer svor att bekämpa för att flytta fram den svenska arbetarklassens positioner och försvara uppnådda ekonomiska och sociala reformer, frukt av över 130 års organiserad politisk och facklig kamp, från arbetarrörelsens begynnelse tills idag.Har du arkiverat den uppgiften, Nooshi? Känner du dig hemma i sällskap med Wallenbergs politiska organiserade språkrör på Harpsund.


Polunosov gick med i den nazistiska ungdomsorganisationen 'WOTAN JUGEND' och tog foto med den tidigare befälhavaren för det nynazistiska Azovregementet och krigsförbrytaren MAXIM ZHORIN.

I MEDIERNA PÅSTÅS DET NU att Wallenberg, som den främste vapenfabrikant han är i Sverige har stora förhoppningar på att leverera Gripen till Kiev, ett plan som enligt din försvarsminister kostar en halv miljard kronor.

Vad ska du säga till landets halva miljon av fattigpensionärer, vars pensioner inte höjs, trots att matpriserna sedan 2022 har höjts med 30 procent?

Och hur ska du försvara den inslagna krigsaktivistiska politiken inför dina PARTIMEDLEMMAR, en politik som enbart gynnar det militärindustriella komplexet (i Sverige främst Wallenberg/SAAB/Bofors-gruppen) och NATO?

Allt medan de ukrainska soldaterna, i allt högre ålder skickas till östfronten för att malas ner i 'köttkvarnen' på slagfältet.

Var finns det parti som var förtruppen i arbetet för den beundransvärda STOCKHOLMSAPELLEN mot kärnvapen och Natoanslutning och för freden, mitt under det kalla kriget?

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Källa: https://t.me/TrackAMerc/6445?single

Inget mer stridande för denne nasse, numera rentvättad i västmedierna och karaktäriserad som "frihetshjälte".