Translate

söndag 20 augusti 2023

“GAME OVER” för motoffensiven? och fyra års fängelse om du citerar RT fler än 527 tecken. . .


 



“GAME OVER” för motoffensiven?

Du som offentligt citerar och publicerar mer än 527 tecken från RT och Sputnik kan, enligt Rådets Förordning (EU) 2022/350 av den 1 mars 2022, automatiskt en svensk lag, ”dömas för brott mot EU:s sanktionsförordning som är fyra års fängelse”!
[Journalisten, SJF:s medlemstidning, 15 augusti, 2023 [1].

 

”MEDIERNA TALAR ALLT MER och hävdar att ”den ukrainska motoffensiven har misslyckats”. När mainstreammedia, ledande tidningar och tidskrifter i USA säger det, ska du tolka det som att de förmedlar åsikten från `etablissemanget´. Och de indikerar tydligt; ”GAME OVER”. Kievregimen har redan gått över till utpressningsfasen och det är tydligt att komplexa situationer börjar dyka upp på slagfältet som igår, när en grupp polska legosoldater sköt mot ukrainska soldater som inte ville korsa floden Dnjepr. När som helst exploderar det, från båda parter”, sammanfattar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

Han tillägger att förlusterna är fruktansvärda i ”Natos krig till den siste ukrainaren” (som Boris Johnson uttryckte krigets konsekvenser) och att varken Kiev eller Nato publicerar antalet stupade.

Och nu ska de döda kremeras i mobila krematorier.

Wofnon skriver:

”Det visar sig att ledningen för de väpnade styrkorna i Ukraina beordrade enheterna att kremera kropparna. Och de tillhandahöll mobila krematorier, eftersom bårhusen är överfulla på grund av stora förluster och logistiska problem som regelbundet uppstod i Kherson-regionen. Om ett sådant beslut togs på den kanske lugnaste delen av fronten, kan man föreställa sig hur saker och ting är i Zaporozhye eller Artyomovsk (Bakhmut)” [2].

 

SAMTIDIGT, I EUROPEISKA LÄNDER, har media med sina militära ”analytiker”, som Joakim Paasikivi med flera, underställda Pentagons och State Department Manual dolt verkligheten, både den politiska bakgrunden till kriget sedan 2014 mot folket i Donbass, till frågan om militär taktik och strategi om kriget, sett ur den ryska militära strategin.

Denna tycks nu övergå från att ha skapat ett systematiskt och metodiskt väl uppbyggt försvarsystem i Donbass till att övergå i en militär offensiv över hela fronten, utan att stressa.

Till skillnad mot propagandisterna i Kiev, som basunerat ut först ”våroffensiven” sex månader innan och därefter segerrikt har publicerat rapporter under 18 månader av kriget som nästan ger observatören uppfattningen om att Kievs styrkor redan står utanför Moskva. Å andra sida har den ryska militären, som likt seriösa generaler i allmänhet i världen bara låtit munvädret vara Kievs vapen. I stället har de planerat, steg för steg sin långsiktiga militära strategiska plan.




PENTAGONS GENERALER VET MYCKET VÄL att Ukraina, förr eller senare bara skulle kunna vinna kriget på TV-skärmarna i vardagsrummet och i medier som Dagens Nyheters ensidiga klart ideologiska och redaktionella tillrättalagda spalter.

Men det är anmärkningsvärt att medierna nu, särskilt i USA, inte vill spela med och vara propagandistiska verktyg som manipulerar sina läsare eller tittare, även om också de inrättar sig under Pentagons mediala riktlinjer.

I Europa, med Censurens Järnridå nere, kan vi dömas till fyra års fängelse, bara för att ha publicerat och citerat RT och Sputnik med fler än 527 tecken. För i EU är det förbjudet, för att adelsdamen Ursula von der Leyen och Europakommissionen räds andra uppfattningar än Rådets och krigsaktivisternas.

Det är demokrati och yttrandefrihet idag på den gamla kontinenten.

 

JAG VET INTE HUR MÅNGA ÅR jag har ackumulerat hos Säpo och den svenska rättsapparaten. Men jag vet att jag kan komma få mat och logi för resten av det som återstår av mitt liv.

Klick på den nedanstående länken från debattinlägget i vår medlemstidning JOURNALISTEN den 15 augusti, 2023 om det absurda och diktatoriska EU/svenska beslutet om att strafflägga de som publicerar mer än 527 tecken från RT och Sputnik.

Dick Emanuelsson,
Medlem i Svenska Journalistförbundet, SJF sedan 1984.

[1] ”Fler medier borde publicera rysspropaganda”, av STAFFAN DAHLLÖF, frilansjournalist och undervisare i EU-rapportering på Danmarks Media och Journalisthøjskole DMJX
https://www.journalisten.se/debatt/fler-medier-borde-publicera-rysspropaganda

[2] Mobila krematorier för stupade ukrainska soldater
https://t.me/wofnon/35503