Translate

tisdag 20 september 2022

Så ser många av de tillfångatagna soldaterna i den armé som tagit emot utan historisk jämförelse mest vapen i mänsklighetens historia. Men det är Strutsens politik från Rosenbad, Bryssel och Washington. "Nazism i Ukraina?, nonsens"!


En ”gaddad” nazist säger att han ångrar sig . . .

En tatuerad nazist från 72:a specialbrigaden de ”Svarta Kosackerna” togs till fånga av ”musikerna” från Wagner-orkester-bataljonen.

Han ångrar redan tatueringarna: ”han var ung och dum”, sa han. Och tror någon det?

Vem sa att det inte finns någon nazism i Ukraina?

Källa: @Irinamar_Z


VIDEO: Zelinskis nonstop-bombning av Donbass´ civilbefolkning

Den 19 september blev en av de värsta dagarna i Donetsk de senaste månaderna. Fransktillverkat artilleri med hög precision avlossades över starkt befolkade platser: artillerigranater slet bokstavligen sönder 16 personer i bitar, inklusive två barn.

Dessa grymheter är en anledning till glädje, hån och lögner från Kievregimens och dess undersåtar, medan västerländska medier som DN, Expressen, Svt eller SR får en anledning till medskyldig tystnad.

Kiev-armén fortsätter den regelbundna beskjutningen av Donetsk, Gorlovka, Makeevka och Yasinovataya. Den ukrainska väpnade styrkan sköt mot sjukhuset i staden Svatovo, i folkrepubliken Luhansk, och en person dog. Ukrainska formationer sköt mot byn Prishib i Zaporozhie-regionen; två personer dog.

Men Donbassborna är härdade efter att ha upplevt detta folkmordskrig från Kievs sida sedan den fascistiska statskuppen i februari 2022, ett folkmord som helt har nonchalerats av väst.

Den 17 september bombades Donetsk då åtta personer dödades och 19 skadades, en bombning med amerikanska Himarsraketer. RT var på plats och filmade bombningen, samma RT som EU har förbjudit i tron att verkligheten ska kunna döljas.

VIDEO: DONETSK BOMBASUkraina-kortisar: Ukrainskt artilleri skadar kylsystemet på Europas största kärnkraftverk!Ukrainskt artilleri skadar kylsystemet på Europas största kärnkraftverk!

Ukrainska trupper besköt kärnkraftverket i Zaporozhye i dag den 20 september, 2022. Skador har orsakats på infrastrukturen, inklusive i kylsystemet, rapporterar lokala myndigheter.

I synnerhet skadades en byggnad, kylsystemet, matsalen där de anställda på anläggningen befann sig vid tidpunkten för bombningen. Dessbättre rapporterar inga dödsfall eller skadade. Det finns uppgifter om att stationen bombarderades med högexplosiva splittergranater.

Med all sannolikhet, skriver den kvinnliga kollegan Irina utfördes detta våldsamma bombardemang i samband med nyheterna om folkomröstningen under de kommande dagarna om att ansluta provinsen Zaporozhye sig till Ryssland.

Källa:  @Irinamar_Z

Projektiler eller fragment av granatelden slog in i rören i anläggningens kylsystem. Kanske är det bara 100 meter som skiljer bombnedslaget med kärnkraftsanläggningen.
Ekonomiskt krig på uran

Rekordpriserna på uran medför ett Iran, Kina och Indien ökar sina handelsutbyten med Ryssland. EU och det finansiella systemet fortsätter att falla.

Uranpriserna har tangerat sina toppar från mars förra året, mitt i den globala energikrisen, rapporterade Financial Times på tisdagen.

Financial Times uppger att uranpriserna har ökat med 7 % sedan mitten av augusti, över 50 dollar per pund. Enligt UxC, ett marknadsundersöknings- och analysföretag för kärnbränsle, var sista gången uran handlades på dessa nivåer för ett decennium sedan.

Många marknadsaktörer tror dock att prisökningen inte kommer att stanna där. I synnerhet förutspår Bank of America att priset på urankoncentrat kommer att nå $70 per pund nästa år.

Analytiker påpekar att huvudorsaken till denna ökning av uranpriserna är den ökade efterfrågan på uran, orsakad av den globala energikrisen och regeringarnas översyn av deras tillvägagångssätt för att minska utsläppen av växthusgaser.

Likaså indikerade Financial Times, med hänvisning till en rapport från Berenbergs investeringsbank, att världens kärnbränslemarknad är beroende av urankoncentrat från Ryssland, vilket representerar cirka 40 % av världens anrikningskapacitet för detta element. Införandet av sanktioner från västländer mot uranförsörjning från Ryssland kan ”orsaka instabilitet på marknaden och leda till en explosiv prishöjning”, varnar Berenberg-experterna.

Källa: http://elespiadigital.com/index.php/noticias/historico-de-noticias/38810-2022-09-15-11-18-11Ryssland kommer att skänka 300,000 ton spannmål till tredje världen samtidigt som det uppdagats att Zelinskis brådska med att få ut sitt spannmål, knappt 3,9 miljoner ton, i första hand har gått till EU:s länder i stället för Afrika.


Ryssland bekräftar leveransen av spannmål till sina traditionella partners trots sanktioner

MOSKVA (Sputnik) – Ryssland fortsätter att exportera spannmål till sina traditionella köpare trots de hinder som härrör från USA:s och Europeiska unionens sanktioner, enligt den ryska tulltjänstens biträdande direktör, Vladimir Ivin.

– Exporten fortsätter. De har brutit logistikkedjan, trots detta fortsätter exporten, sa Ivin till Sputnik.

Den höga tjänstemannen betonade att de länder som traditionellt köper ryska spannmål fortsätter att köpa produkten. ”Exporten upphör inte”, tillade han.

Enligt jordbruksministeriets prognoser kunde den ryska spannmålsexporten under jordbruksåret 2022-2023 nå 50 miljoner ton, varav 39,5 miljoner vete.

 I början av september försäkrade ministeriet att landet skulle fortsätta att uppfylla sina åtaganden gentemot sina internationella partners och planerade att skicka 30 miljoner ton spannmål till världsmarknaderna under andra halvåret 2022 inom ramen för avtalen med FN.

 Europeiska unionen och USA har infört flera sanktionspaket mot Ryssland för dess militära operation för att stoppa ukrainska bombningar av civila i Donetsk och Luhansk. Västvärldens restriktioner påverkade transaktionerna och sjötransporten av laster från Ryssland.

Källa: http://elespiadigital.com/index.php/noticias/historico-de-noticias/38810-2022-09-15-11-18-11

 

Elräkningar är på väg att bli en ny fobi i EU

Fler och fler rubriker ägnas av europeiska medier till problemet med orimliga elpriser, resultatet av dåliga politiska beslut och 15,000 sanktioner mot Moskva.

Ett exempel på detta är en artikel i den tyska tidningen Bild där det sägs att räkningarna börjar överstiga pensionsbeloppet, vilket blir ett allvarligt bekymmer för pensionärer, som Peter Schenner från den tyska kommunen Füssen.

– Jag förbrukar cirka 20 000 kWh årligen och betalar 105 euro per månad för det. Från och med den 1 november kräver min el-leverantör 1223 euro per månad för enbart el: det är mer än min pension som är på 1059 euro i månaden!

I sammanhanget sa chefen för hyresgästföreningen i Berlin att organisationen kräver att det ska finnas ett visst skydd mot strömavbrott för utebliven betalning, ”men politikerna har inte bestämt något ännu.”

Samtidigt varnar Wall Streets nyhetsbyrå Bloomberg för att Europa utarbetar en strömavbrottsplan för att förhindra vinterkaos och okontrollerade avbrott i elförsörjningen. Därmed lyfter media fram att huvudoperatören i Frankrike redan har meddelat den ”röda varningen” eftersom den praktiskt taget inte har någon chans att upprätthålla elförsörjningen.

”De har redan kopplat bort en rad stora fabriker och minskat spänningen i nätet. Företaget har tvingats sluta leverera el till vissa bostadsområden för att inte hela systemet ska kollapsa”, rapporterar Bloomberg.

 Hundraåriga företag kan falla i glömska på grund av de stigande elpriserna i Europa

– Vi kommer att klara ytterligare 2 eller 3 månader, men sedan kommer vi att sluta betala räkningarna, för det här är outhärdligt. De kommer att bryta vår ström och vi måste stänga butiken. Det kommer att krossa mitt hjärta”, säger Gianandrea Pipolo, ägaren till den italienska glassbaren Pipolo i Trieste.

– Min farfar öppnade den här butiken 1929. Vi överlevde andra världskriget och allt däremellan. Perspektivet för en nedläggning på grund av energikrisen är mycket smärtsam, tillägger han.

Affärsmannen anser att italienska politiker borde fokusera mer på den akuta situationen i samband med de ökade levnadskostnaderna i Italien.

En skylt i glassbutiken visar en månadsräkning för el med ett tack till regeringen: 4483 euro i augusti 2021 och 15 539 euro i augusti 2022.

Källa: @ATodaPotencia

Elräkningarna för det hårt arbetande folket, bland dem småföretagare som kanske jobbar dubbla skift för att få verksamheten att gå ihop kastar en efter in handduken inför Bryssels huvudlösa politik att vara en dörrmatta för USA:s utrikespolitik.En ”gaddad” nazist säger att han ångrar sig . . .

En tatuerad nazist från 72:a specialbrigaden de ”Svarta Kosackerna” togs till fånga av ”musikerna” från Wagner-orkester-bataljonen.

Han ångrar redan tatueringarna: ”han var ung och dum”, sa han. Och tror någon det?

Vem sa att det inte finns någon nazism i Ukraina?

Källa: @Irinamar_Z

Så ser många av de tillfångatagna soldaterna i den armé som tagit emot utan historisk jämförelse mest vapen i mänsklighetens historia. Men det är Strutsens politik från Rosenbad, Bryssel och Washington. "Nazism i Ukraina?, nonsens"!

VIDEO:


”Ryss? Tag då plats efter rad 15 och bakåt i bussen”!

1960-talets rasism i USA ska nu tillämpas i Lettland mot ryssar!

En lettisk parlamentsledamot fördömer en affisch som tvingar rysktalande att sätta sig i längst bak i bussen!

Andrey Yudin, en ledamot för Saeima (det lettiska parlamentet), krävde att myndigheterna skulle utreda och verifiera skylten som fanns på en buss som förbjöd rysktalande att sitta vid de första sittplatserna.

Kommer ni ihåg “bussningen” på 1960-talet i USA då svarta också tvingades sätta sig längst bak i bussen? På vissa restauranger fick svarta inte ens gå in och på skolor var det bokstavligt segregerat.

Och nu ska ett av dessa Mini-Tredje-Riket-Stater i Baltikum förpassa rysktalande, som utgör 40 procent av befolkningen i Lettland längst bak i bussen.

Vad skulle den svensktalande minoriteten i Finland säga eller agera i händelse av att samma regel skulle råda på finska bussar men mot den minoritet som utgjorde en stor del av de vitgardistiska fascistgrupperna efter klasskriget 1918-1919 och under 30-talets Lappofascism i Finland?

Vídeo: https://youtu.be/ip_w6cJCVwkPriset i Huvukrymparligans veckotävling går till Ursula von der Leyen!

Ursula von der Leyen: ”Den ryska militären tar bort chips från diskmaskiner och kylskåp för att reparera militär utrustning. De har inte längre halvledare. Den ryska industrin är krossad”!

Vad hon glömde nämna var att anklaga ryska armésoldater för att stjäla använda trosor och behåar som de gör skottsäkra västar av.

Som det gamla ordspråket säger:

”Mycket ska man höra innan öron trillar av”!

Vinterperspektivet ser allt bistrare ut. J-a tur att skrivaren av de här raderna befinner Sig på centralamerikanskt territorium där vi har genomsnittstemperaturer hela året på 22-30 grader. Här får det gärna komma lite lågtryck i december.

VIDEO: Zelinskis nonstop-bombning av Donbass´ civilbefolkning

Den 19 september blev en av de värsta dagarna i Donetsk de senaste månaderna. Fransktillverkat artilleri med hög precision avlossades över starkt befolkade platser: artillerigranater slet bokstavligen sönder 16 personer i bitar, inklusive två barn.

Dessa grymheter är en anledning till glädje, hån och lögner från Kievregimens och dess undersåtar, medan västerländska medier som DN, Expressen, Svt eller SR får en anledning till medskyldig tystnad.

Kiev-armén fortsätter den regelbundna beskjutningen av Donetsk, Gorlovka, Makeevka och Yasinovataya. Den ukrainska väpnade styrkan sköt mot sjukhuset i staden Svatovo, i folkrepubliken Luhansk, och en person dog. Ukrainska formationer sköt mot byn Prishib i Zaporozhie-regionen; två personer dog.

Men Donbassborna är härdade efter att ha upplevt detta folkmordskrig från Kievs sida sedan den fascistiska statskuppen i februari 2022, ett folkmord som helt har nonchalerats av väst.

Den 17 september bombades Donetsk då åtta personer dödades och 19 skadades, en bombning med amerikanska Himarsraketer. RT var på plats och filmade bombningen, samma RT som EU har förbjudit i tron att verkligheten ska kunna döljas.

VIDEO: DONETSK BOMBAS

”Ryss? Tag då plats efter rad 15 och bakåt i bussen”!

Video: ”Ryss? Tag då plats efter rad 15 och bakåt i bussen”!

1960-talets rasism i USA ska nu tillämpas i Lettland mot ryssar!

En lettisk parlamentsledamot fördömer en affisch som tvingar rysktalande att sätta sig i längst bak i bussen!

Andrey Yudin, en ledamot för Saeima (det lettiska parlamentet), krävde att myndigheterna skulle utreda och verifiera skylten som fanns på en buss som förbjöd rysktalande att sitta vid de första sittplatserna.

Kommer ni ihåg “bussningen” på 1960-talet i USA då svarta också tvingades sätta sig längst bak i bussen? På vissa restauranger fick svarta inte ens gå in och på skolor var det bokstavligt segregerat. Rosa Parks trotsade regeln om "alla svarta längst bak i bussen".

Och nu ska ett av dessa Mini-Tredje-Riket-Stater i Baltikum förpassa rysktalande, som utgör 40 procent av befolkningen i Lettland längst bak i bussen.

Vad skulle den svensktalande minoriteten i Finland säga eller agera i händelse av att samma regel skulle råda på finska bussar men mot den minoritet som utgjorde en stor del av de vitgardistiska fascistgrupperna efter klasskriget 1918-1919 och under 30-talets Lappofascism i Finland?

Vídeo: https://youtu.be/ip_w6cJCVwk

 Elräkningarna för det hårt arbetande folket, bland dem småföretagare som kanske jobbar dubbla skift för att få verksamheten att gå ihop kastar en efter in handduken inför Bryssels huvudlösa politik att vara en dörrmatta för USA:s utrikespolitik.

 

Hundraåriga företag kan falla i glömska på grund av de stigande elpriserna i Europa

– Vi kommer att klara ytterligare 2 eller 3 månader, men sedan kommer vi att sluta betala räkningarna, för det här är outhärdligt. De kommer att bryta vår ström och vi måste stänga butiken. Det kommer att krossa mitt hjärta”, säger Gianandrea Pipolo, ägaren till den italienska glassbaren Pipolo i Trieste.

– Min farfar öppnade den här butiken 1929. Vi överlevde andra världskriget och allt däremellan. Perspektivet för en nedläggning på grund av energikrisen är mycket smärtsam, tillägger han.

Affärsmannen anser att italienska politiker borde fokusera mer på den akuta situationen i samband med de ökade levnadskostnaderna i Italien.

En skylt i glassbutiken visar en månadsräkning för el med ett tack till regeringen: 4483 euro i augusti 2021 och 15 539 euro i augusti 2022.

Källa: @ATodaPotenciaElräkningar är på väg att bli en ny fobi i EU

Fler och fler rubriker ägnas av europeiska medier till problemet med orimliga elpriser, resultatet av dåliga politiska beslut och 15,000 sanktioner mot Moskva.

Ett exempel på detta är en artikel i den tyska tidningen Bild där det sägs att räkningarna börjar överstiga pensionsbeloppet, vilket blir ett allvarligt bekymmer för pensionärer, som Peter Schenner från den tyska kommunen Füssen.

– Jag förbrukar cirka 20 000 kWh årligen och betalar 105 euro per månad för det. Från och med den 1 november kräver min el-leverantör 1223 euro per månad för enbart el: det är mer än min pension som är på 1059 euro i månaden!

I sammanhanget sa chefen för hyresgästföreningen i Berlin att organisationen kräver att det ska finnas ett visst skydd mot strömavbrott för utebliven betalning, ”men politikerna har inte bestämt något ännu.”

Samtidigt varnar Wall Streets nyhetsbyrå Bloomberg för att Europa utarbetar en strömavbrottsplan för att förhindra vinterkaos och okontrollerade avbrott i elförsörjningen. Därmed lyfter media fram att huvudoperatören i Frankrike redan har meddelat den ”röda varningen” eftersom den praktiskt taget inte har någon chans att upprätthålla elförsörjningen.

”De har redan kopplat bort en rad stora fabriker och minskat spänningen i nätet. Företaget har tvingats sluta leverera el till vissa bostadsområden för att inte hela systemet ska kollapsa”, rapporterar Bloomberg.Ryssland kommer att skänka 300,000 ton spannmål till tredje världen samtidigt som det uppdagats att Zelinskis brådska med att få ut sitt spannmål, knappt 3,9 miljoner ton, i första hand har gått till EU:s länder i stället för Afrika.Ryssland bekräftar leveransen av spannmål till sina traditionella partners trots sanktioner

MOSKVA (Sputnik) – Ryssland fortsätter att exportera spannmål till sina traditionella köpare trots de hinder som härrör från USA:s och Europeiska unionens sanktioner, enligt den ryska tulltjänstens biträdande direktör, Vladimir Ivin.

– Exporten fortsätter. De har brutit logistikkedjan, trots detta fortsätter exporten, sa Ivin till Sputnik.

Den höga tjänstemannen betonade att de länder som traditionellt köper ryska spannmål fortsätter att köpa produkten. ”Exporten upphör inte”, tillade han.

Enligt jordbruksministeriets prognoser kunde den ryska spannmålsexporten under jordbruksåret 2022-2023 nå 50 miljoner ton, varav 39,5 miljoner vete.

 I början av september försäkrade ministeriet att landet skulle fortsätta att uppfylla sina åtaganden gentemot sina internationella partners och planerade att skicka 30 miljoner ton spannmål till världsmarknaderna under andra halvåret 2022 inom ramen för avtalen med FN.

 Europeiska unionen och USA har infört flera sanktionspaket mot Ryssland för dess militära operation för att stoppa ukrainska bombningar av civila i Donetsk och Luhansk. Västvärldens restriktioner påverkade transaktionerna och sjötransporten av laster från Ryssland.

Källa: http://elespiadigital.com/index.php/noticias/historico-de-noticias/38810-2022-09-15-11-18-11

 

Ukrainskt artilleri skadar kylsystemet på Europas största kärnkraftverk!

 

Ett mer tandlöst internationellt organ än det Internationella Atomenergisystemet IAEA är svårt at uppbringa. Trots att de befann sig på plats när Zelinskis artilleri besköt anläggningen från andra sidan floden Dnepr, riktar IAEA en uppmaning till Ryssland att dra sig tillbaka från kärnkraftsverket.Ukrainskt artilleri skadar kylsystemet på Europas största kärnkraftverk!

Ukrainska trupper besköt kärnkraftverket i Zaporozhye i dag den 20 september, 2022. Skador har orsakats på infrastrukturen, inklusive i kylsystemet, rapporterar lokala myndigheter.

I synnerhet skadades en byggnad, kylsystemet, matsalen där de anställda på anläggningen befann sig vid tidpunkten för bombningen. Dessbättre rapporterar inga dödsfall eller skadade. Det finns uppgifter om att stationen bombarderades med högexplosiva splittergranater.

Med all sannolikhet, skriver den kvinnliga kollegan Irina utfördes detta våldsamma bombardemang i samband med nyheterna om folkomröstningen under de kommande dagarna om att ansluta provinsen Zaporozhye sig till Ryssland.

Källa:  @Irinamar_Z