Translate

tisdag 20 september 2022

Elräkningarna för det hårt arbetande folket, bland dem småföretagare som kanske jobbar dubbla skift för att få verksamheten att gå ihop kastar en efter in handduken inför Bryssels huvudlösa politik att vara en dörrmatta för USA:s utrikespolitik.

 

Hundraåriga företag kan falla i glömska på grund av de stigande elpriserna i Europa

– Vi kommer att klara ytterligare 2 eller 3 månader, men sedan kommer vi att sluta betala räkningarna, för det här är outhärdligt. De kommer att bryta vår ström och vi måste stänga butiken. Det kommer att krossa mitt hjärta”, säger Gianandrea Pipolo, ägaren till den italienska glassbaren Pipolo i Trieste.

– Min farfar öppnade den här butiken 1929. Vi överlevde andra världskriget och allt däremellan. Perspektivet för en nedläggning på grund av energikrisen är mycket smärtsam, tillägger han.

Affärsmannen anser att italienska politiker borde fokusera mer på den akuta situationen i samband med de ökade levnadskostnaderna i Italien.

En skylt i glassbutiken visar en månadsräkning för el med ett tack till regeringen: 4483 euro i augusti 2021 och 15 539 euro i augusti 2022.

Källa: @ATodaPotencia