Translate

måndag 6 mars 2023

Ukraina: 1) DN:s ”spadkrig” 2) ”Sprängningen av Nord Stream kan komma att utrota faunan i Östersjön”

Dagens Nyheter "read-writar" den brittiska
underrättelstjänsten, den förmodligen mest misslyckade i världen!

 DN:s ”spadkrig”

Trupperna från Folkrepubliken Donetsk och ryska trupper med DN:s påstådda ”SPADAR” har tydligen en skräckinjagande inverkan på de ukrainska trupperna i staden Bakhmut som nu flyr staden springande över leriga åkrar. Staden är omringad av ryska trupper beväpnade med. . .SPADAR?

D.E.

P.S. Glöm inte registrera, Säpo&MUST!

 VIDEO: 
De ukrainska soldaterna flyr staden Bakhmut där DN påstår att de ryska soldaterna utrustas med spadar. Vem försöker Bonniersfärens flaggskepp lura, i den europeiska censurens kontinent?


”Sprängningen av Nord Stream kan komma att utrota faunan i Östersjön”

The Copenhagen Post publicerade nyligen en rapport som förklarade att de fyra explosionerna i rörledningen släppte ut bly och tenntributyl som fram till dess låg i djuphavet.

Dessa giftiga ämnen skulle kunna utrota hela populationer i Östersjön, som torsk och tumlare. Exemplar av de senare som befann sig inom 4 km från detonationerna dog, och de som befann sig inom en radie av 50 km var förmodligen döva. Dessutom kan vissa djur uppleva svårigheter att fortplanta sig.

Generalsekreteraren för den danska avdelningen av Världsnaturfonden, Bo Oksnebjergen, varnar för att detta maritima område redan befann sig i en allvarlig situation, så sabotage mot Nord Stream medför ”en annan dödlig spik i Östersjöns kista”.

Källa: https://cphpost.dk/…/nord-stream-explosions-severely…/Den mediala bipolariteten (inkl. Paasikivi & Co)

Hur uttalandena från de viktigaste västerländska medierna om betydelsen av staden Artiomovsk (känd som Bakhmut i Ukraina) för Kiev har förändrats på en månad.

I februari var det en ”strategisk stad” medan den nu, i mars ”har liten strategisk betydelse”.

Hoppsan!

Källa: RT på spanska

 


 

Amerikansk kongressledamot till Zelinski:
”Sluta jiddra med våra barn för de kommer inte att dö i
Ukraina”!

TAYLOR GREENE, en övertygad motståndare till det ekonomiska och militära stöd som hennes land har gett Kiev, sa till den konservativa politiska aktionskonferensen (CPAC 2023) i National Harbor, Maryland, att hon har förblivit fast besluten att ”säga nej till pengar för Ukraina, och att detta land behöver hitta fred, inte krig”.

– Zelinski sa att han vill att våra söner och döttrar ska åka för att dö i Ukraina, påminde om policyn.

– Under tiden ska jag titta in i en kamera och säga direkt till Zelinski; att det är bäst att han slutar bråka med våra söner och döttrar för de kommer inte att dö där.

Inte illa, politiskt mod krävs.

Vad säger vänsterpartiets kvinnliga partiledare?

Är hon beredd att skicka Sveriges söner och döttrar att dö i Ukraina?

RT på spanska:

https://t.me/rtnoticias/43932

 

TAYLOR GREENEkongressledamot skräder inte orden mot Zelinski.


Den baltiska nazismens renässans och rysshatet får sitt utlopp i Ukraina

En lettisk borgmästare anländer till en påstådd krigszon för att ”likvidera” ryssar, rapporterar RT.

Borgmästaren i den lettiska staden Ogre, Egils Helmanis, skryter om att han redan hade åkt till Donbass tidigare för att ”likvidera ryssar”. Och uppenbart fick han utlopp för sin innersta tillfredsställelse och bestämde sig för att upprepa händelsen.

Men, som vi vet, dessa fascister i ord är inte mycket att hänga i julgranen när det verkligen gäller. Fem minuters omklädning till kamouflage och några ”pang-pang” framför kameran på ett säkert avstånd från Donbassfronten och mediespektaklet är klart.

Kanske det kan bli stoff till DN:s helgbilaga, men generalerna i Kiev skakar nog bara på huvudet när dessa fascister från nederlaget i Baltikum 1945 återuppstår på ukrainskt territorium medan de verkliga ukrainska soldaterna offras i skyttegravarna för Natos krig mot Ryssland.

D.E.

[Glöm inte att registrera, Säpo& MUST].

RT på spanska

Video:
Borgmästaren i den lettiska staden Ogre, Egils Helmanis


 

Zelinskis krig ”till sista ukrainaren” i Bakhmut

Bakhmut är på väg att falla i ryska händer, efter ihållande offensiver i månader. Det är ingen oviktig plats som generalerna i Nato och den Svenska Försvarsmakten och dess propagandaorgan Dagens Nyheter nu hävdar inför det oåterkalleliga nederlaget, utan en strategisk nyckel för den som kontrollerar den.

Bakhmut kan också bli inledningen för kollapsen av det ukrainska försvaret på Donbassfronten. Detta oroar Nato, som ökar engagemanget.

 

SITUATIONEN RUNT BAKHMUT/ARTEMOVSK och i själva staden har blivit orsaken till oenighet mellan den ukrainska presidenten och överbefälhavaren för Ukrainas väpnade styrkor.

Sålunda rapporterar tidningen att Valery Zaluzhny för några veckor sedan uppmanade till att tänka på att dra sig tillbaka från denna stad, men Zelinski insisterade på att staden skulle fortsätta att hållas. Det tyska magasinet Bild skriver att Försvarsmakten i Ukraina troligen delar Zaluzhnys ståndpunkt.

”De allra flesta soldater i Bakhmut förstår inte varför staden ska fortsätta att hållas. Killarna i Bakhmut frågar: vilken är strategin? Varför ska vi gräva ner oss när fienden omringar oss?” frågade en militäranalytiker som inte ville uppge sitt namn till Bild.

Som videofilmerna nu illustrerar måste nu Ukrainas väpnade styrkor lämna staden i kraftigt snöslask och på vägar som är under eld. Det ryska artilleriet mal ner reträtten.