Translate

tisdag 26 juli 2022

Ukra-kortisar: Fascister eller ukrainska ”modiga försvarare”?

 

De som var nazister 2014 i USA, beskrivs i dag av den korporativa presskören som ”modiga försvarare” av Azovstal, samma underjord där fascisterna konserverade sina döda kamrater i kylrum för att kunna begrava dem efter "befrielsen". Men de kapitulerade i mitten av maj och fler än 2,000 av dessa sitter bakom lås och bom.Fascister eller ukrainska ”modiga försvarare”?

Associated Press (AP) glorifierar fallna nazister från Azovbataljonen på väg till den sista vilan och beskriver dem som ukrainska ”modiga försvarare” av Azovstal (stålverket o staden Mariupol).

Innan den USA-stödda statskuppen i februari 2014 beskrevs Azovbataljonen i USA som just en nazistisk paramilitär grupp.

Nu illustreras hur den psykologiska krigföringen nått högre nivåer och bidragit till en masspsykos där människor inte längre är mottagliga för seriösa argument eller eget kritiskt tänkande.

Så inledde Hitler sin politiska bana och vilseledde inte bara en stor del av det tyska folket, utan stora delar av mänskligheten. Efter nederlaget i Stalingrad 1943 vände det successivt.

Det kommer utan tvekan också ske 2022-2023. Men vi kommer se fler hyllningar av nazister som under åtta år pinade civila i Mariupols tortyrkammare.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

 

 

Huvudkrymparligan får 'skit' av Le Monde

Västerlandet har slut på sanktioner!

Europeiska politiker har inte längre ekonomiska åtgärder att införa mot Ryssland eftersom i stort sett alla sanktioner redan hade trätt i kraft (innan 24 februari), understryker den franska dagstidningen Le Monde, med hänvisning till en EU-diplomatisk källa.

Den nyligen införda sjunde omgången av sanktioner innehåller inte ens allvarliga åtgärder, bara några punkter som är nödvändiga för att förena de officiella ståndpunkterna i de länder som deltar i det antiryska ”korståget”. Europa begriper att vintern är i antågande och gör allt för att inte få slut på bensin och gas.

Nåväl, de dåliga relationerna med Ryssland bidrar inte till att lagren fylls med den gas som länderna på den gamla kontinenten behöver så mycket. Det är dags att förhandla, det borde de ha förstått innan det blev så fult som det är nu, sammanfattar ”Röda Rader” på sin Telegramkanal.


EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen försöker stoppa flödet av rysk gas


 

USA skäms inte ens för sin imperialism

Den kinesiske diplomaten Zhang Meifang bestämde sig för att avslöja amerikanska politikers lögner och hyckleri och publicerade några av deras mest avslöjande fraser på sitt Twitter-konto, skriver ”Röda Rader” på sin Telegramkanal.

”Vi ljuger, vi fuskar, vi stjäl...” sa förre utrikesministern och tidigare CIA-chefen Mike Pompeo.

”Som någon som har planerat kupper... kräver detta mycket arbete”, förklarade den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton.

”Yum, yum, yum”, uttalade tidigare CIA-chefen James Woolsey när han svarade på frågan om USA:s inblandning i andra nationers val.

Det råder inte det minsta tvivel om att alla förnuftiga människor inte är tysta och alltid kommer ihåg hur det sanna ansiktet på Washingtons nykoloniala och rent imperialistiska politik ser ut. För varje år som går blir situationen värre.

 


 

Demoralisering och tvångsrekryteringar

Även i USA inser man att moralen hos de ukrainska trupperna minskar på grund av rekryteringen av de som inte vill delta i kriget.

New York Times skriver att ukrainare blir allt mer missnöjda med det ”hemliga och godtyckliga” värvningen, särskilt på gatorna.

”Känslan av enhet spricker i sömmarna”, skriver tidningen, på grund av tröttheten hos soldater i de ukrainska styrkorna, i synnerhet bland otränade rekryter.

Nyligen utfärdade Kiev ett dekret om att alla män upp till 70 år är skyldiga att inställa sig.


Så tränar tvångsrekryterade i Ukraina, med trägevär och skolryggsäck; 18-70 år.


Ukraina fredligt vid sidan av Brasilien

En intressant jämförelse av dödligheten av CIVILA och MILITÄRA/säkerhetsstyrkorna i Ukraina🇺🇦 och Brasilien🇧🇷 i februari-juni 2022.

Brasilien är inte i krig och har mer våldsam dödlighet.

Video: brasilianska poliser skjuter i en favela, fattigt bostadsområde i Rio de Janeiro. 


VIDEO: Poliser gör en räd in i en favela i Rio de Janeiro
där fler civila har dödats än i Ukraina.

 


Sveriges vapen mot de civila i Donbass!

Den ukrainska militären erkänner nu själva att de bombar städer och att de inte bryr sig om det finns militära mål där eller om det bara är bostadskvarter.

Soldaten i videon från Ukrainas väpnade styrkor gjorde en livesändning på sitt Instagramkonto när en av hans följare frågade honom:

– Kan de sluta bomba Donetsk?

– Nej, vi måste utradera det från jordens yta!

Har någon fortfarande några tvivel om vem som angriper civila på den särskilda militära operationens territorium?

Det här är sättet för den ukrainska militären att föra konflikten mot civila, en metod som redan är välkänd bland de civila i Donbass: gömma sig i bostadshus som töms på sina hyresgäster, förvandla lägenheten till prickskyttens och öppna eld.

Killarna i videon gör det till och med för skojs skull. De skjuter med en granatkastare som ingen vet mot vadå och var, skrattar och gömmer sig, sammanfattar Telegramkanalen ”A Toda Potencia”.

Och översättaren kan tillägga att mannen i videon skjuter med ett liknande antitankvapen som Wallenberggruppens 'Pansarskott 86'.

10 000 vapen har den svenska riksdagen redan levererat till Kiev och på riksdagens bord finns förslaget på det största 'vapenpaketet' hittills. Denna gång snor riksdagen ytterligare en miljard kronor (1,000,000,000) från de fattigaste i landet, pensionärerna, de som har under ett arbetsliv har skapat rikedomarna i Sverige. Men nu ska bland annat ytterligare 5,000 Pansarskott 86 skickas till Zelinski och maffian som säljer en stor del av vapnen vidare på den svarta marknaden.

Männen i videon verkar dessutom vara drogpåverkade.

Det faller ett tungt ansvar på Linde och Andersson.

VIDEO: Drogade (?) ukrainska  soldater leker med antitankvapen.

I den andra videon säger militären rent ut att de beskjuter de civila och att Donbass bör jämnas med marken. Det är den klassiska nazistiska synen på hur dess fiende ska behandlas. Är Linde och Andersson medvetna om med vem de har att göra?