Translate

torsdag 11 augusti 2022

När DN-journalistiken förvandlar bödeln till offer och använder Zelinskiregimen eller den brittiska underrättelsetjänsten som källa

Först den 9 augusti upptäcker Dagens Nheter att svenska vapen beslagtagits av de ryska trupperna. Men det är numera en sliten historia. Ovanstående bild är från den 7 april då Wallenbergs `Pansarskott 86´ visades upp i Ukraina av ryska trupper. Sedan dess har säkert hundratals av detta SVENSKA vapen tagits över.När DN-journalistiken förvandlar bödeln till offer och använder Zelinskiregimen eller den brittiska underrättelsetjänsten som källa

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-08-11 / Ta en titt på DN:s förstasida i tisdags, den 9 augusti. Den innehåller vad på journalistspråk kallas ”påannonser” med respektive rubriker. De ska koncentrerat spegla innehållet i artikeln & reportaget inne i tidningen. Men i DN:s fall den är ett manipulativt politiskt skamverk.

Journalisten, och framför allt den ”oberoende liberala” Bonniersfärens flaggskepp understryker i alla sina artiklar att den speglar alla sidor. Har den inga källor att hänvisa till, så skriver den heller inget.

Påstår DN.

Sanningen är dock en helt annan.Wallenbergs antitankvapen i rysk ägo sedan 7 april

”Ryssland har tagit ett svensk vapen”, basunerar tidningen ut den 9 augusti, som om detta tema skulle vara en ”nyhet” för världen, eller åtminstone i Sverige.

Jag har kunnat notera att ryssarna sedan den 7 april [1], efter att den svenska riksdagen fattade beslut och Wallenberg levererade de 5,000 första antitankvapnet ”Pansarskott 86” har tagit hand om åtskilliga av detta vapen, nästan varje vecka. Tillsammans med USA:s Javelin är ”86:an” flitigt förekommande nyhet i Telegramkanalerna, som fler svenskar borde prenumerera på. De olika ”krönikörerna” skriver på engelska, spanska med flera språk, ryska och ukrainska, så klart.


”AMNESTY BER OM URSÄKT”! Gör den?

Det påstår DN:s Emma Hoen Bustos och är ute och cyklar och ljuger med blicken rakt in i läsarens ögon.

För Amnestys franske generalsekreterare kan ju inte både be om ursäkt och samtidigt inte ”ångra någonting”. Vad är det för ekvation?

Dessutom har inte Agnès Callamard, Amnestys generalsekreterare ångrat en enda stavelse av organisationens uttalande om Zelinskiregimens krigsbrott i stridsområdenas civila strukturer i Ukraina. Organisationens generalsekreterare betonade att Amnesty International ”till fullo stöder” slutsatserna i rapporten.

Den amerikanske människorättsaktivisten Ajamu Baraka kommenterade i sin tur att organisationen med sin rapport avslöjade Volodymyr Zelinskis och västerländska mediers lögner om krigsförbrytelserna från den ukrainska försvarsmakten.

Nu insinuerar Zelinski att Amnesty International har ”fallit under förtrollningen av Kremls propaganda” genom att peka på tydliga bevis för att ukrainska styrkor använder civila som mänskliga sköldar som den västerländska pressen aldrig skulle rapportera om” (2), sade han.
I FÖLJANDE LÄNK [3] finns hela Amnestys rapport på svenska. Den slutar med att konstatera att ”Amnesty International kontaktade det UKRAINSKA FÖRSVARSMINISTERIET med resultaten av UTREDNINGEN den 29 juli 2022. Vid tidpunkten för publiceringen (den 5 augusti) hade de ännu inte svarat”.

Detta citat kan vara bra att ha i minnet för både DN:s Emma Hoen Bustos som SR:s två journalister på ”Studio Ett” [4] som den 5 augusti var så dåligt pålästa att de inte ens haft ork eller intresse av att läsa den sista meningen i Amnesty Internationals, i svenska medier, framför allt i DN, häftigt kritiserade fyra månader långa utredning [4] på plats i Ukraina.

Än värre är det kanske att svenska Amnestys ordförande, Anna Johansson, i likhet med de två radiojournalisterna INTE HELLER vid tidpunkten för intervjun hade sett denna oerhört grundläggande mening; Kiev SVARADE INTE eller kommenterade INTE Amnestys utredning om Ukrainas påstådda krigsbrott!

Att den ständigt ”trötte” Joakim Paasikivi, som titulerar sig överstelöjtnant och lärare i militärstrategi vid Försvarshögskolan, var lika ovetande är vi dock inte förvånade över. Hans uttalanden sedan 24 februari har varit lika dåliga, förvirrade som direkt felaktiga, vilket korrigerats med den gångna tidens egna händelser. Frågan varför detta ”militära stolpskott” anlitas av de svenska medierna som ”militärexpert” när hans enda uttalanden handlar om att ”jag tror. . . enligt uppgift. . . det misstänks. . .  det påstås. . .”, osv. God dag Yxskaft-svar hela tiden.
De övriga rubrikerna på DN:s ”etta” är:

·        ”Ryssland SKA ha använt hypersoniska vapen”.

Har DN upptäckt detta först den 9 augusti 2022?

·        Ukraina: Ryssland planerar att mörda minister.

Hur vet DN det? Bara spekulation. I dag kom en uppgift från Kievs propagandaminister om att ”Ryssland planerar att mörda Zelinsky”, lika underbyggt som DN-drapan.

Under våren gick ju annars följetongen om att ”lönnmördare i Kreml ska mörda Putin”, eller ”Putin har bara månader kvar i livet, cancern tar snart död på den förre KGB-chefen”! Men Boris Johnson, som kavlade upp skjortärmarna för att imponera på den kvinnliga veteranen Ursula fick silkessnöret strax därefter av de sina egna.

 

SEDAN KOMMER VI TILL DET verkliga DN-scoopet där Bonniers flaggskepp sänder ”Live” från enmansshowen med tragikomikern i Kiev:

·        ”Zelinsky vill straffa Ryssland för minor vid kärnkraftverk”!

Intressant vinkling på Zelinskis nästan dagliga bombningar av kärnkraftverket i Zaporozhie, det största i Europa som i dag, den 11 augusti utsattes för två beskjutningar samtidigt som FN:s Säkerhetsråd, debatterade Kievregimens bombardemang på inrådan av Ryssland. Värre brott inför världsopinionen får man faktiskt leta efter. Men DN spelar med i det politiska spelet, den kan ju knappast nu, efter fem månaders likriktad ”journalistik” vända på ansvarsbördan.

Men dessa bombningar förvandlas i första hand av DN till att Ryssland ”minerar vid kärnkraftverket”. Vem bestämmer på DN:s redaktioner? Zelinski eller redaktionskollektivet med redaktionschefen och chefredaktören i spetsen?


Det är med dessa missiler av typ MLRS ”Uragan” av 155 mm kaliber som Zelinskiregimen har genomfört fyra bombningar av Europas största kärnkraftverk. Varför skulle Moskva bomba detta kärnkraftverk som står under rysk militär kontroll? Kievs artilleri står på andra sidan floden Dnjepr och beskjuter kärnkraftverket. Men väst och mediuerna blundar.
Vem bombar Donetsk och Luhansk med ”FJÄRILSMINOR”, Kiev eller Moskva?

Det är frågan man kan ställa sig, om man bara läser propagandautspel från den brittiska militära underrättelsetjänsten eller militära tankesmedjor i USA, knutna till Pentagon.

För DN, som påstår sig i varje slut på varje artikel vara ”oberoende” och bara lita på flera källor förlitar sig i ovanstående påannonsering av temat på den ”brittiska Försvarsmakten”, som ju faktiskt dessutom är en stridande part som utbildar den ukrainska försvarsmakten, såväl i sitt eget Storbritannien som i Polen.

 

MEN HAR DET ALDRIG fallit DN:s utrikesredaktör att skicka en reporter till Donbass, att ta kontakt med civilbefolkningen för att få deras vittnesmål om hur dessa små grönfärgade minor, förbjudna sedan 1997 i Ottawakonferensen, regnar ner varannan dag sedan 2-3 veckor tillbaka när Kiev avlossar sina granater mot Donetsk.

På gatorna i Donetsk ser vi nu ångvältar köra runt på gatorna och gångbanorna för att få minorna att explodera. På gatorna är de lätta att upptäcka, men i parkernas gröna gräs är de nästan omöjliga att se. Och barn älskar att besöka parkerna.

Nu är det förbjudet och föräldrarna är livrädda att deras barn ska gå ut i grönområdena för att bli ett nytt offer, vid sidan av de 140 barn som dödats av Ukrainas krig mot Donbass sedan 2014, för Zelinskis huvudlösa och oansvariga ”terroristkrigföring”! I parkerna går nu minröjare från både Ryssland som Donetsk trupper och röjer minor dygnet runt.


Den antipersonella minan PFM-1 Lepestok.
Klicka för större format. Svår att upptäcka i grönområden.

DN, 9 augusti, 2022: med den brittiska militära underrättelsetjänsten som "källa", en källa som är direkt inblandad i kriget på Kievs sida. Trovärdigt?

 
Minröjning med ett däck i Donetsk!

. . . och professionella minröjare i Donetsk
som DN och Zelinski påstår att det är ryska trupper som bombar det egna kontrollerade området med. Och som bombar kärnkraftverk under egen kontroll. Och ammoniaklager. . . under egen kontroll.Men i DN:s och den brittiska underrättelsetjänstens pinsamma publikationer respektive rapporter blir det Ryssland som ”misstänks” för att använda dessa mot civilbefolkningen djävulska vapen.

Ovanstående är bara ett utdrag av en (1) dag av manipulativa påstått redaktionella verk från Sveriges största och mest inflytelserika dagstidning. Det är naturligtvis ett skamverk med politisk bakgrund som kommer att studeras längre fram av kommande journalister på universitetens journalistfakulteter.

Men det är iögonfallande hur faktiskt det finns solår i avstånd mellan mer seriöst arbetande journalister i USA och övriga delar av världen som genom sina reportage tränger igenom dumhetens och censurens järnridå, som DN och svenska medier tillämpar och nitar fast de för kriget ansvariga politikerna.


Noter:

[1] 7 april, 2022: Den ryska militären förfogar nu över SAAB & Wallenbergs PANSARSKOTT!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/den-ryska-militaren-forfogar-nu-over.html

(2) Amnesty International backar inte inför Zelinskis förolämpningar
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/ukrainas-krigsbrott-1-amnesty.html

[3] Amnesty: ”Ukrainsk stridstaktik äventyrar civilas säkerhet”
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/amnesty-ukrainsk-stridstaktik-aventyrar.html

[4] Ukraine: Ukrainian fighting tactics endanger civilians
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/

 

Telegram (svenska): https://t.me/dickema51

Telegram (español): https://t.me/dickem

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick

 Accionskådespelaren Steven Seagal (se video) förkastar Kievs ”cyniska lögner” och Fakenews


STEVEN SEAGAL i den utbombade fängelsebyggnaden i Yelénovka, där Kiev bombade sin nazistiska Azov-Bataljon och tystade, enligt Seagal åtminstone ett vittne som berättade om order från Zelinski om tortyr. Det här är verkligheten, inte Hollywood.Zelinskis bombning av den egna nazi-militären
Accionskådespelaren Steven Seagal (se video) förkastar Kievs ”cyniska lögner” och Fakenews

HOLLYWOODS STEVEN SEAGAL BEFINNER sig i Donbass för att göra en film om händelseutvecklingen. Igår besökte han och var inne i den utbombade fängelsebyggnaden i Yelénovka, där Kiev bombade sin egen militär från den nazistiska Azov-Bataljonen.

– Det som är intressant är att en av nazisterna som dödades hade just börjat att tala ut om att Zelinski var ansvarig för att ha utdelat order om tortyr och andra grymheter som bryter, inte bara mot Genevekonventionen om kriget, utan också konventionerna om den Internationella Humanitära Rätten, säger Seagal och tillägger:

– Om Zelinski är inblandad i dessa krigsbrott, leder det mig osökt till att undra om det är bakgrunden till att denne man dödades tillsammans med de övriga.

Seagal understryker också att det måste ha varit en raket eller missil som via taket dödade medlemmarna i Azovbataljonen, inte en bomb, för en bomb skulle ha haft en helt annan verkan på interiören.


Den t.f. presidenten i Folkrepubliken Donetsk, Denis Pushilin tillsammans med Hollywoods egen Steven Seagal som just nu gör en film om kriget mot Donbass.


SKÅDESPELAREN SA SIG OCKSÅ VARA säker på att attacken hade utförts med Himars-systemet (Made in USA) och att Ukrainas påståenden om den påstådda bombningen från de ryska styrkorna och Folkrepubliken Donetsk är en cynisk lögn. Ryssarna kontrollerade ju fängelset där också åtta av de egna vakterna dödades av USA-raketerna med exakt precision.

Zelinski påstår också att hans fiender, det vill säga Ryssland och Folkrepubliken Donetsk bombar kärnkraftverket de själva kontrollerar, att giftig ammoniak i Donetsks bombas och förbjudna antipersonella fjärilsminor bombas mot den egna befolkningen i Donbass, uppgifter som reproduceras utan det minsta ifrågasättande av Dagens Nyheter och andra inflytelserika medier i Sverige.

I Donetsks kallas nu Zelinski för ”Galningen i Kiev”.

Men Vita Huset, som kan hejda galningen, ligger lågt. Vad spelar det för roll, det är ju Europa som får betala USA:s krig på annan kontinent, som vanligt.


Video: Steven Seagal talar kort om sitt intryck i den utbombade fängelsebyggnaden i Yelénovka