Translate

söndag 24 juli 2022

Ukra & EU-kortisar: Huvudkrymparligans hedersordförande Boris Johnson i skyttegraven

 

Han stred inte med samma iver inom det konservativa partiets reaktionära neo con och för det brittiska folket. Tacka för att ryssarna anser Storbritannien som ett "Krigsparti", med anor från sin blodiga koloniala historia, hatad av folken som slog sig fria.Huvudkrymparligans hedersordförande Boris Johnson i skyttegraven

Huvudkrymparligans nye President besökte under sin tid som premiärminister ett läger där ukrainska trupper tränas av den brittiska militären.

Varför vågar han sig inte till Donbass dit han kan bjuda in skånskan Ann Linde!

Snacka om en KRIGARDUO!

Källa: RT

VIDEO: Stridisen Johnson i farten 

En miljon 70-åringar Zelinskys nya tillskott till de väpnade styrkorna?

Kiev vill höja maxåldern för medlemmar i det territoriella försvaret av Ukraina till 70 år.

Det är möjligt att detta speglar de senaste månadernas reducering och enorma förluster Zelinsky har haft, snarare än de pompösa uttalanden hans krigsminister, Oleksii Réznikov utfärdade för en tid sedan. Då sa han att Ukraina stod i begrepp att när som helst ställa en miljon (1,000,000) ukrainare under vapen och inleda återerövringen av Khersonregionen vid Svarta Havskusten.

Finns det så många 70+ i landet?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras, 70 år.

P.S. 1.

När ministern senare försökte försvara sig uppgav han att ”engelska är inte mitt modersmål”. En annan mer ålderstigen man, Joe Biden har som regel att hans assistenter i Vita Huset ALLTID måste klarlägga och förklara vad presidenten i verkligheten menade med sitt kanske lite förvirrade uttalande tidigare under dagen.

P.S. 2:

Jag tror att Zelinsky skulle ha gett Biden ”frisedel” om han hade varit ukrainare, kriget är inget för Sömngångaren i Vita Huset. Kanske han i sitt förvirrade tillstånd hade trott att han var Rambo och börjat brassa av ksp:n mot sina egna. Då är det bättre att han sitter på ”bänken”.

Beskedet till de ukrainska 70-åringarna. . .
De ukrainska trupperna förlorar uppskattningsvis 500-1000 soldater per dag i döda och sårade. Men massdeserteringar och kapitulationer överstiger dessa siffror, enligt det ryska försvarsministeriet.

VIDEO: Kapitulation av nästan ett helt kompani ukrainska soldater.Italienskt politiskt drama hotar euron

Vad kan Draghis avgång betyda för det ”bräckliga” euroområdets system? frågar sig redaktionen på RT.

Italiens premiärminister Mario Draghis avgång banar inte bara vägen för en ytterligare förvärring av regeringskrisen i ett politiskt splittrat land, utan hotar också att dra hela Europeiska Unionen in i ekonomiskt kaos, varnar experter.

Draghi, som utsågs till ordförande för den Europeiska centralbanken 2011, när en nästan konkurssituation i Italien hotade att fälla hela euroområdet, krediteras för att ha räddat valutan med sin beslutsamhet att ”göra vad som helst” för att bevara euron.

Men nu kan hans avgång från den italienska regeringen bli ett förebud om en allvarlig europeisk kris.
Tyskland: Vi fixar ”VÅR” gas

EU är i kaos med fyra regeringschefer som kastar in handduken och andra som vägrar underkasta sig ”Skjuta-sig-i-foten-Kommissionens” beslut att ransonera 15 % av gasen och nu tysken som ser till att fixa ”sitt på det torra”!

Scholz offentliggör ett avtal mellan den tyska regeringen och Uniper, landets största importör av rysk gas.

I torsdags tillkännagavs att avtalet innebär att den federala regeringen tar över 30% av Unipers aktier.

Genom att betala miljarder euro kommer regeringen att ha möjlighet att delta direkt i energijättens arbete vilket ger den ett effektivt veto mot de viktigaste besluten i företaget.

Uniper begärde hjälp den 8 juli på grund av ”extrem ekonomisk press”. Företaget kopplade svårigheterna till minskningen av gasvolymer som kontrakterades från Ryssland, för vilka det var tvunget att skaffa ”ersättningskvantiteter på marknaden till avsevärt högre priser.”

Av sanktionerna blir det snart nog inte en tumme. . .

Men han är ju sjuk, han Putin, skriver Aftonbladet.

Och omgiven av dödsfiender i korridoren, tillägger Expressen.

Säkert.

Källa: RTSå dödades den svenske flyglöjtnanten Edward Selander och tre amerikanska och kanadensiska legosoldater i Donbass

 


De fyra döda legosoldaterna:

1. Edward Patrignani from Sweden , 2. Emile-Antoine Roy-Sirois from Canada, 3. Luke Lutsyshyn USA, 4. Brian Young USA.Så dödades den svenske flyglöjtnanten Edward Selander och tre amerikanska och kanadensiska legosoldater i Donbass

2022-07-23 / USA-journalisten Christopher Miller för mediet ”The Politico”, rapporterade om fyra utländska legosoldaters död i Seversk-regionen under veckan. Hans uppgifter förmedlades av Ruslan Miroshnichenko, som var de utländska legosoldaterna befäl.

Soldaterna ska ha hamnat i ett bakhåll av ryska stridsvagnar nordväst om staden Seversk. Gruppen fick i uppdrag att stoppa eventuellt enheter från den ryska armén och Folkrepubliken Donetsk.

De dödade är två USA-medborgare; LUKE ”SKYWALKER” LUCYSZYN (f. 1991) och BRIAN YOUNG (f. 1971), den kanadensiske medborgaren EMILY ANTOINE ROY-SIROIS (f. 1991) samt den svenske legosoldaten EDWARD SELANDER PATRIGNANI (f. 1994).

NU KOMMER ALLT MER KONKRETA uppgifter om den förre flyglöjtnanten Selander, denna gång från de ryska och donetsktrupperna. Det är naturligtvis helt nödvändigt att UD upphör med att förlita sig på de ukrainska myndigheterna. De har varken intresse eller kapacitet om att införskaffa information om denne svenske svensk som gått till sista vilan eller den svenske fången och legosoldaten Mathias Gustavsson, som dessutom hotas av dödsstraff för medlemskap i en nazistisk organisation som Azovbataljonen.

På Ann Lindes och Margareta Andersson ligger ett avgörande ansvar om de anhöriga till Gustavsson ska kunna ta kontakt med svensken. Men också om det finns möjligheter att få hem kroppen för den döde Selander för en anständig begravning.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras


Edward Selander i den region i Donetsk där han dödades (rök vid nedslaget).DAGEN INNAN:

Wallenbergs Pansarskott och en död svensk legosoldat från MUF

TEGUCIGALPA / 2022-07-22 / Wallenbergs Pansarskott 86 erövrat av Folkmilisen i Donetsk i den östra delen av Ukraina där Kiev bedrivit ett folkmord sedan åtta år mot befolkningen. Den beskjuts nu av vapen från det svenska monopolkapitalets lukrativa vapenindustri!

Det var också i Donbass som den svenske legosoldaten EDWARD SELANDER gick till sista vilan för en vecka sedan.

Den förre lokale medlemmen i det Moderata ungdomsförbundet, MUF, löjtnanten från Uppsalas flygflottilj beskrivs som en ängel i artiklar i Aftonbladet och Expressen och övriga media efter att namnet, som varken UD eller Försvarsmakten ville tillkännage har offentliggjorts.

Men när har dessa medier intervjuat offren och dess anhöriga för den terror som de nazistiska bataljonerna så som Azov med flera utsatte dem för och fortsätter utsätter dem för, fascistregement dit många av de svenska legosoldaternas har stridit med?

I vilken bataljon Selander stred i vet vi inte med exakthet. Och det finns förmodligen inget intresse från den svenska pressen att gå på djupet i temat. Det skulle liksom torpedera den inslagna politiska redaktionella linjen från Rosenbad och Bonniersfären och resten av den likriktade presskåren.

Selander gick till sista vilan när han befann sig i utkanten av den ukrainkontrollerade staden Avdika. Det är en av de städer varifrån Donetsk huvudstad, med samma namn, har beskjutits nästan dagligen sedan åtta år. Sammanlagt har 14,000 Donbassbor dödats av dessa raketer.

Nu beskjuts Donetsk med USA:s levererade missiler Himars som inte har militära mål utan dirigeras, som under de åtta gångna åren mot skolor, sjukhus, daghem och civila bostadsområden där människorna begraver sina offer varje dag.

När tänker DN, Expressen eller Aftonbladets chefredaktörer på dem?


Ett av de dagliga bombanfallen från Kiev mot Donetsk; civila, inte militära offer.


VIDEO: Den spanska reportern Liu Sivaya, som befinner sig i Donetsk sedan sex månader rapporterade igår, den 23 juli, 2022 direkt om hur de USA-tillverkade långskjutande raketerna slår ned i bostadsområdena.Däremot vet vi att den andre Azovstals tillfångatagne svensken, MATHIAS GUSTAVSSON, stred sida vid sida med nazisterna i Azovregementet i Mariupol. Han riskerar nu dödsstraff.

Var finns de kritiska pressrösterna och varför gräver man inte mer i temat och kontaktar Donetsk och Moskva?

Varför tiger svenska UD när man pratar med dess presstjänst som begränsar sin information om att ”UD står i kontakt med de ukrainska myndigheterna”, vilket är ett 'Goddag yxskaft-svar' eftersom Gustavsson befinner dig fängslad i det befriade Donetsk.

Eller offren som torterades i en tortyrkammare på Mariupols flygplats från 2014 tills Mariupol befriades från terrorn från Gustavssons Azovbataljon i mitten av maj. Varför inte ta kontakt med offren som pinades av den hemliga politiska polisen som de olika nazistiska bataljonerna hade utsetts av Kiev för att leda i Donbass?

Så långt tänker inte eller den journalistiska 'näsan' hos den svenska pressen och landets redaktionschefer.

Tillbaka till striderna kring Pokrovsky, inte långt från för Selander dödades:

Den ryska Specialstyrkan PMC ”Wagner” bröt igår fredag i igenom försvaret av Ukrainas väpnade styrkor i staden Pokrovsky. Fienden drog sig tillbaka till den norra delen av staden där de förskansade sig på höjderna där de fortsätter att göra motstånd. Ukrainarna har minerat hela området vilket gör att offensiven gör långsamt.

Brådstörtat lämnade de ukrainska trupperna Pokrovsky och efterlämnade mycket vapen, bland dem Wallenberggruppens 'Pansarskott 86' som är dokumenterat på bilden.[Video med engelskt tal]
LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]
Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html