Translate

söndag 24 juli 2022

Ukra & EU-kortisar: Huvudkrymparligans hedersordförande Boris Johnson i skyttegraven

 

Han stred inte med samma iver inom det konservativa partiets reaktionära neo con och för det brittiska folket. Tacka för att ryssarna anser Storbritannien som ett "Krigsparti", med anor från sin blodiga koloniala historia, hatad av folken som slog sig fria.



Huvudkrymparligans hedersordförande Boris Johnson i skyttegraven

Huvudkrymparligans nye President besökte under sin tid som premiärminister ett läger där ukrainska trupper tränas av den brittiska militären.

Varför vågar han sig inte till Donbass dit han kan bjuda in skånskan Ann Linde!

Snacka om en KRIGARDUO!

Källa: RT

VIDEO: Stridisen Johnson i farten



 

En miljon 70-åringar Zelinskys nya tillskott till de väpnade styrkorna?

Kiev vill höja maxåldern för medlemmar i det territoriella försvaret av Ukraina till 70 år.

Det är möjligt att detta speglar de senaste månadernas reducering och enorma förluster Zelinsky har haft, snarare än de pompösa uttalanden hans krigsminister, Oleksii Réznikov utfärdade för en tid sedan. Då sa han att Ukraina stod i begrepp att när som helst ställa en miljon (1,000,000) ukrainare under vapen och inleda återerövringen av Khersonregionen vid Svarta Havskusten.

Finns det så många 70+ i landet?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras, 70 år.

P.S. 1.

När ministern senare försökte försvara sig uppgav han att ”engelska är inte mitt modersmål”. En annan mer ålderstigen man, Joe Biden har som regel att hans assistenter i Vita Huset ALLTID måste klarlägga och förklara vad presidenten i verkligheten menade med sitt kanske lite förvirrade uttalande tidigare under dagen.

P.S. 2:

Jag tror att Zelinsky skulle ha gett Biden ”frisedel” om han hade varit ukrainare, kriget är inget för Sömngångaren i Vita Huset. Kanske han i sitt förvirrade tillstånd hade trott att han var Rambo och börjat brassa av ksp:n mot sina egna. Då är det bättre att han sitter på ”bänken”.

Beskedet till de ukrainska 70-åringarna. . .




De ukrainska trupperna förlorar uppskattningsvis 500-1000 soldater per dag i döda och sårade. Men massdeserteringar och kapitulationer överstiger dessa siffror, enligt det ryska försvarsministeriet.

VIDEO: Kapitulation av nästan ett helt kompani ukrainska soldater.



Italienskt politiskt drama hotar euron

Vad kan Draghis avgång betyda för det ”bräckliga” euroområdets system? frågar sig redaktionen på RT.

Italiens premiärminister Mario Draghis avgång banar inte bara vägen för en ytterligare förvärring av regeringskrisen i ett politiskt splittrat land, utan hotar också att dra hela Europeiska Unionen in i ekonomiskt kaos, varnar experter.

Draghi, som utsågs till ordförande för den Europeiska centralbanken 2011, när en nästan konkurssituation i Italien hotade att fälla hela euroområdet, krediteras för att ha räddat valutan med sin beslutsamhet att ”göra vad som helst” för att bevara euron.

Men nu kan hans avgång från den italienska regeringen bli ett förebud om en allvarlig europeisk kris.




Tyskland: Vi fixar ”VÅR” gas

EU är i kaos med fyra regeringschefer som kastar in handduken och andra som vägrar underkasta sig ”Skjuta-sig-i-foten-Kommissionens” beslut att ransonera 15 % av gasen och nu tysken som ser till att fixa ”sitt på det torra”!

Scholz offentliggör ett avtal mellan den tyska regeringen och Uniper, landets största importör av rysk gas.

I torsdags tillkännagavs att avtalet innebär att den federala regeringen tar över 30% av Unipers aktier.

Genom att betala miljarder euro kommer regeringen att ha möjlighet att delta direkt i energijättens arbete vilket ger den ett effektivt veto mot de viktigaste besluten i företaget.

Uniper begärde hjälp den 8 juli på grund av ”extrem ekonomisk press”. Företaget kopplade svårigheterna till minskningen av gasvolymer som kontrakterades från Ryssland, för vilka det var tvunget att skaffa ”ersättningskvantiteter på marknaden till avsevärt högre priser.”

Av sanktionerna blir det snart nog inte en tumme. . .

Men han är ju sjuk, han Putin, skriver Aftonbladet.

Och omgiven av dödsfiender i korridoren, tillägger Expressen.

Säkert.

Källa: RT