Translate

tisdag 11 april 2023

Trion USA-NATO-Sveriges gemensamma spioneri mot Ryssland

Trions oräkneliga spionflygningar mot Ryssland och också Vitryssland. Sverige är en flitig aktör i allians med krigsalliansen NATO, medlemskapet verkar bara vara en formalistisk klackspark. KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT.

 


Trion USA-NATO-Sveriges gemensamma spioneri mot Ryssland

Och Sveriges roll, som fortfarande formellt sett är NEUTRALT i den här typen av SPIONAGE i USA:s & NATO:s tjänst?

”Under de senaste två månaderna har spaningsplan från NATO(🇺🇸🇬🇧) och Sverige🇸🇪 gjort otroligt många flygningar längs gränserna till Ryssland, Ukraina och Republiken Vitryssland”, noterar den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Kartorna som han publicerar av de nämnda staternas flygtrafik härrör sig från 20 januari till 20 mars, 2023.

·       För vi höra något uttalande från överstelöjtnant JOAKIM PAASIKIVI eller från Rosenbad & UD vem det är som beordrar svenskt spaningsflyg att spionera sida vid sida med NATO/USA-flyg eller eventuellt underordnat NATO-kommandot?

·       Och vad händer med resultaten från det svenska flygets spionage?

·       Vem analyserar och arkiverar det?

·       Kommer vi snart få se en historisk upprepning av nedskjutningen av det svenska spionplanet Catalina 1953 över sovjetiskt territorium när Sverige spionerade för USA?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

 Varför de filtrerade dokumenten om de hemliga planerna om Ukraina dök upp just nu

Efter en serie publiceringar av de hemliga dokumenten med offensiva planer och en bedömning av stridsförmågan hos de väpnade styrkorna i Ukraina, framkom information om att den ukrainska arméns befäl sägs ha påstått ha granskat de offensiva planerna (den s.k. upphaussade ”våroffensiven”), även om de till en början förnekade äktheten av dessa dokument.

VARFÖR läckte dessa dokument EGENTLIGEN och vem kan ligga bakom läckan?

VEM kan läcka dessa dokument?

I den första delen av analysen antogs det att en grupp pro-ukrainska analytiker kunde ligga bakom läckan av dokument, som upptog uppgifter om sammansättningen av stridsgrupperna i Ukrainas väpnade styrkor från öppna källor och publicerade dessa uppgifter för att avleda uppmärksamheten från förberedelserna av offensiven.

Men när man studerar dokumenten, uttalanden från ledande amerikanska och världsmedia, dyker det upp andra versioner.

Varför läckte dokumenten ut JUST NU?FILTRERINGEN AV DESSA UPPGIFTER sammanföll med den aviserade
våroffensiven, och enligt viss information kan rapporter om den ukrainska arméns stridsförmåga ha påverkat deras revidering. Även om det ukrainska kommandot för närvarande inte överväger att avbryta offensiven, stod de ukrainska enheterna, såväl som USA:s och Natos försörjningsstyrkor inför betydande logistiska problem under förberedelserna. Överföringen av stridsvagnar, bepansrade personalfartyg, bränsle, ammunition till frontlinjen och uppbyggnaden av mänskliga resurser går inte så snabbt som planerat.

På grund av den PLANERADE INFORMATIONSLÄCKAN kan tidpunkten för offensiven, förmodligen, officiellt ändras till slutet av maj - början av juni, och den offensiva planen som upprättas och godkänns av USA, NATO och generalstaben för Ukrainas väpnade styrkor kommer troligen att revideras och förändras.

Om USA läckte dokumenten, VEM kunde ha gjort det?

Det avsiktliga släppet av hemligstämplade data kan ligga bakom både US Department of Defense Intelligence Agency och US Military Intelligence Corps, en enhet som ansvarar för att förse den amerikanska armén med aktuella, globala data. operativa och taktiska och kapabla att samla in, analysera och överföra dessa uppgifter till andra amerikanska underrättelsetjänster.

Varför var det NÖDVÄNDIGT att utföra en så känslig operation?

Fel i beräkningar, felaktigheter i stavningar, avsiktlig vårdslös blandning av USA:s och Natos kodningar av rysk utrustning, överskattning av förluster, förvrängning av informationen om antalet trupper utplacerade på båda sidor, korrigering av data om förluster, såväl som felaktigheter med de angivna typerna av militär utrustning, nödvändig för offensiven av Ukrainas väpnade styrkor, kan eftersträva olika mål.

Det första och mest troliga syftet med informationsluckan är att skapa en illusion och en falsk känsla av bristen på samordning, utrustning och stridsberedskap hos den ukrainska armén.

Det andra troliga syftet är en offentlig demonstration av de väpnade styrkornas beroende av utländska vapen. Information om bristen av ammunition för de sovjetiska Osa-, Strela-, Buk- och S-300-komplexen kan riktas till Kiev och specifikt till generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina, som försenar den nödvändiga (främst för väst) motoffensiven, även om vapnen för den redan har levererats.

Det tredje troliga målet är att påbörja förberedelserna för en INFORMATIONSKAMPANJ för att skydda Kiev innan det OUNDVIKLIGA TILLBAKADRAGANDET av ukrainska trupper från flera områden: Kupyansk, Artyomovsk, Avdeevka och det troliga misslyckandet av Zaporozhye-offensiven.

Källa @milchronicles”UT med NATO och vapen från Tyskland”!

När får vi se Vänsterpartiet fatta ett liknande beslut som den tyska vänstern, att kasta ut alla Natostyrkor från Norrland och kräva ett återkallande av riksdagens beslut om ett Natomedlemskap?Då kan den djupt politiska fadäsen från valkampanjen 2022 korrigeras då partiet inte ens nämnde Nato-frågan och än mindre krävde ett tillbakadragande av Sveriges medlemsansökan.

Vänsterpartiet bör delta med alla sina medlemmar i kampanjen mot Nato. Då kan partiets misslyckade valkalkyl åtminstone korrigeras och återerövra en del av partiets förlorade politiska identitet. För i valet, som V trodde skulle ge en socialdemokratisk valseger och ett departement till Vänsterpartiet förlorade i stället vänsterpartiet 1,3 procent, från 8 till 6,7 procent.

Av Olga StellmachRyssland i massmedia

𝗗𝗲𝗻 𝘁𝘆sk𝗮 𝘃ä𝗻𝘀𝘁𝗲𝗿𝗹𝗮𝗴𝘀𝘁𝗶𝗳𝘁𝗮𝗿𝗲𝗻 𝘀ä𝗴𝗲𝗿 𝗮𝘁𝘁 𝗮𝗺𝗲𝗿𝗶𝗸𝗮𝗻𝘀𝗸𝗮 𝘀𝗼𝗹𝗱𝗮𝘁𝗲𝗿 𝗼𝗰𝗵 𝗸ä𝗿𝗻𝘃𝗮𝗽𝗲𝗻 𝗺å𝘀𝘁𝗲 𝗹ä𝗺𝗻𝗮 𝗵𝗲𝗻𝗻𝗲𝘀 𝗹𝗮𝗻𝗱

Den tyska vänsterlagstiftaren säger att amerikanska soldater och kärnvapen måste lämna hennes land

𝗗𝗲 𝗮𝗺𝗲𝗿𝗶𝗸𝗮𝗻𝘀𝗸𝗮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁ä𝗿𝗯𝗮𝘀𝗲𝗿𝗻𝗮 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗿 𝘀𝗶𝗴 𝘀𝗼𝗺 𝗲𝘅𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗼𝗺𝗿å𝗱𝗲𝗻 𝗱ä𝗿 𝗱𝗲𝗻 [𝘁𝘆𝘀𝗸𝗮] 𝗸𝗼𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝗶𝗼𝗻𝗲𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗴ä𝗹𝗹𝗲𝗿

𝗣å 𝘁𝘆𝘀𝗸 𝗺𝗮𝗿𝗸 𝗴𝗲𝘀 𝗵𝗷ä𝗹𝗽 𝗶 𝗨𝗦𝗔:𝘀 𝗸𝗿𝗶𝗴, 𝗱ö𝗱𝗹𝗶𝗴𝗮 𝗱𝗿ö𝗻𝗮𝗿𝗮𝗻𝗴𝗿𝗲𝗽𝗽 𝗼𝗰𝗵 𝘁𝗼𝗿𝘁𝘆𝗿𝗳𝗹𝘆𝗴, 𝗶 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗱 𝗺𝗲𝗱 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗲𝗹𝗹 𝗹𝗮𝗴.”

𝗨𝗦𝗔 ä𝗿 𝘃ä𝗿𝗱 𝗳ö𝗿 𝗸𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝘀𝗲𝗿 𝗽å 𝗥𝗮𝗺𝘀𝘁𝗲𝗶𝗻 𝗔𝗶𝗿 𝗕𝗮𝘀𝗲 𝗶 𝗧𝘆𝘀𝗸𝗹𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗼𝗺 𝗼𝗺 𝗼𝗰𝗸𝘂𝗽𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀𝘀𝘁𝗮𝗱𝗴𝗮𝗻 𝗳𝗼𝗿𝘁𝗳𝗮𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿 𝗶 𝗸𝗿𝗮𝗳𝘁.”.

Av Ben Norton – 31 mars 2023

På golvet i Tysklands parlament krävde vänsterpartiets parlamentsledamot Sevim Dağdelen för cirka 38 000 amerikanska soldater i hennes land att lämna och ta sina kärnvapen med sig. Hon beklagade att Washington ”faktiskt inte vill ha allierade, bara lojala vasaller”.

En parlamentsledamot från Tysklands vänsterparti har uppmanat de tusentals amerikanska soldaterna och kärnvapen i hennes land att lämna.

”Efter 78 år är det nu dags för amerikanska soldater att åka hem. Alla andra allierade lämnade Tyskland för länge sedan”, sa Die Linkes parlamentsledamot Sevim Dağdelen på golvet i Tysklands parlament, Bundestag.

”USA:s kärnvapen måste försvinna”, tillade hon i ett parlamentariskt evenemang den 31 mars på 75-årsdagen av Marshallplanen.

Dağdelen uppmanade för att ”bryta med det befintliga förhållandet av extrem underdånighet av Tyskland i frågor om USA:s utrikespolitik, en som präglas av krig, brott mot internationell rätt och stöd till statskupp”.

”Den amerikanska administrationen ger intrycket att de faktiskt inte vill ha allierade, bara lojala vasaller”, sa hon. ”Ändå är färre och färre länder runt om i världen beredda att acceptera detta. Och det är goda nyheter”.

Dağdelen noterade att ”det en gång fanns en tid då förbundsdagen hade mer mod”, och påminde om att det tyska parlamentet 2010 röstade överväldigande för att dra tillbaka amerikanska kärnvapen. Men hon beklagade att den resolutionen inte genomfördes.

”Nu låter Tysklands federala regering sig själv pressas direkt in i skottlinjen av USA, med förråd av Leopardstridsstridsvagnar”, fortsatte hon och hänvisade till NATO:s proxykrig mot Ryssland i Ukraina.

”Nu vägrar den federala regeringen att stödja en internationell utredningskommission om terrorattackerna mot Nord Streams pipelines”, tillade Dağdelen. ”Jag säger att terrorattacker bland vänner helt enkelt inte kan tolereras.”

Hon uppmanade Berlin att försvara sin ”demokratiska suveränitet” och frågade: ”Varför vägrar den federala regeringen, även efter 20 år, att fördöma USA:s anfallskrig i Irak som ett brott mot internationell lag?”

Hon talade också till Tysklands utrikesminister: ”Varför lobbar du, Ms [Annalena] Baerbock, inte för frigivningen av Julian Assange, som riskerar 175 års fängelse i USA för att ha gjort amerikanska krigsförbrytelser offentliga? Varför erbjöd du inte asyl till dissidenten Edward Snowden?”

Dağdelen tackade USA för dess stöd i kampen mot den nazistiska regimen, men hon noterade att ”den största bördan i kampen mot den tyska fascismen axlades av Sovjetunionen”, som förlorade mer än 26 miljoner människor i andra världskriget, jämfört med 400 000 nordamerikaner.

I en intervju med Geopolitical Economy Report i februari fördömde Dağdelen konflikten i Ukraina som ett Natos proxykrig mot Ryssland, och beklagade att EU:s medlemsländer har agerat som amerikanska ”vasaller” och offrat sina egna ekonomiska intressen för amerikanska företags räkning.Ukraina, livmodersmarknadens Manpower

Några reflektioner från EFE-artikeln om verksamheten med att hyra magar som 2022 sa att de fortsatte att blomstra i Ukraina TROTS kriget.


Ukraina är hjärtat av den europeiska surrogatindustrin. 40 000 euros per bebis, varav ”surrogat”-mamman knappt får hälften.

UPPDATERING: sådan verksamhet blomstrar fortfarande även 2023. I Ukraina säljer de allt; från västerländska vapen till ukrainska spädbarn.

Hur var det adelsdamen Ursula von der Leyen uttryckte det?

Ah ja, ”EUROPEISKA VÄRDERINGAR”!

Ryssland å sin sida evakuerar sedan barn från krigszoner (av vilka vissa för övrigt redan har återvänt till sina föräldrar) och hem- och familjelösa blir föremål för adoption. Presidenten döms i väst som en krigsförbrytare.

 

 Favoritflaggan för ukrainska militären
”Det finns ingen nazism i Ukraina”, har det sagts. Nä, precis. Det påstås ju det i DN och då måste det ju vara sant.

 


Ryska federationen stängde helt av leveransen av olja, el och ved till Finland

En annan stor påverkan blir turismen, ryssarna representerar en stor del av besökarna.

 


 

Ryssarna skrattar sig fördärvade åt Europeiska Unionen och dess . . . ryska energipolitik!

Av Wofnon, kubansk militäranalytiker

Attacken mot Nord Stream var riktad mot Ryssland och Europa. USA-journalisten Seymour Hersh förklarade pedagogiskt att Tyskland och västeuropeiska länder blev gisslan i en situation där påtryckningar från USA kom i form av sanktioner mot rörledningen.

Men å andra sidan var gaslagringsanläggningarna inte fyllda, vilket tvingade Förbundsrepubliken Tyskland att köpa LNG (till en mycket hög kostnad) från USA och Kina.Vi har redan läst detta, men detaljen av gaskostnaderna, men särskilt denna del ”men å andra sidan var gaslagringsanläggningarna inte fyllda”, måste vi specificera med följande:

Tyskland och de flesta europeiska länder fortsatte att ta emot rysk gas, med den slutförde de ett europeiskt genomsnitt på 89%, vissa mer, andra mindre, av gasreserven, och detta gjordes från april till augusti 2022.

Det stora problemet börjar i år, och inte förra året, eftersom det är på vintern när det tar slut på ”lager” (gasreserver), och det är på vår-sommaren som de måste ha dem redo för nästa höst-vinter.

Men det finns bara ett stort problem: det finns ingen rysk gas längre i gasledningarna från Ryssland. De skulle kunna använda Nord Stream 1, för den har två grenar, och en påverkades, medan Nord Stream 2, med två grenar, där slogs bägge ut, men de går att reparera.

Förstår man varför nyheten i helgen, att Tyskland förlängde ”försäkrings”-kontrakten, som är mycket dyra, på de två Nord Streams? Svaret är att Tyskland vet att det inte kommer att få tag på gas någonstans.

Landets ekonomiska utveckling baserades på rysk gas, som var billig och den bästa. Tyskland gjorde sina produkter mer konkurrenskraftiga vad gäller kvalitet och pris, idag är det inte möjligt. De är mycket höga priser för energin.

Hela Europa är beroende, USA är beroende, det så kallade internationella samfundet, som är Nato plus några 5 vasallstater; Japan, Nya Zeeland, Australien, Israel och Chile, alla, absolut alla, är beroende av energi.

Vad kan Tyskland göra? Vad det gjorde var att det åkte till Qatar, Saudiarabien, Kina och USA. Det gick dåligt på alla platser. Och i USA sa ”korven” Scholz till Biden; ”du är den skyldige till krisen”!
Det var därför Scholz och Macron åkte till Kina. Tysken åkte på egen hand. För det är han som i slutändan betalar notan för Nord Stream 2, eftersom det är han som är hälftenägare av gasledningen.

Det är Tyskland som kommer att få slut på bensin. Frankrike hade inga betänkligheter att betala i yuan för rysk gas till Kina, för första gången i historien. Visserligen är det TotalEnergies, ett privat företag, men inte riktigt, de var tvungna att få tillstånd av regeringen.

I slutändan kommer alla att agera enligt sina nationella intressen, och talet mot Ryssland som inte bryr sig ett dugg.

Alla har gjort detsamma, Spanien, plussade importen med 84,5 % av rysk gas under de första 3 månaderna av 2023. Och alla säger, ja, om grannen bestämt på egen hand, har jag också rätt att göra det. Men alla kommer att leta efter det ryska priset med de assisterande kineserna, oavsett om det gäller olja eller gas, ingen är i stånd att betala 4 gånger gaspriset till jänkarna.

Det är ett missbruk, och dessutom ekonomiskt ohållbart. Europeiska regeringar är intresserade av gas, för industri och gas för befolkningen, annars har de två sektorer som de måste behaga, emot sig.

Och ryssarna? Lugna och slugt beräknar de nästa slag.

 


40 % av NATO:s elektroniska infrastruktur har paralyserats av ryska hackare i KillNet, enligt MashSom ett resultat av en kraftfull DDos-attack paralyserades resurserna för Combat Development Command, Natos Supply, Support and Procurement Agency och cyberutbildningscentra.

NCI-byrån hackades också och all personlig information om de anställda stals.

Bilden (med datakoder) illustreras framsidan av NCI Agency, som tillhandahåller, implementerar och underhåller kommunikationssystem för Natos befälhavare och beslutsfattare.

Kreditkrisen började i USA efter undersökningen av 71 banker vid Federal Reserve Bank of Dallas, en undersökning som genomfördes efter att Silicon Valley Bank kraschat. Den visar en kraftig förändring i lånevolymerna från 21 till 29 mars.

Samtidigt står ”den amerikanska marknaden för kommersiella fastigheter inför något ännu värre än under den stora finanskrisen”, enligt det finansiella holdingbolaget Morgan Stanley.

 

 


Tchad utvisar den tyska ambassadören!

Afrika finner sig inte längre i nykoloniala diktat.

Tchads regering utvisade den tyske ambassadören, Jan-Christian Gordon Kricke, och anklagade honom för att ”blanda sig i landets inrikespolitik” och göra ”nedsättande och tendentiösa kommentarer som kan störa den sociala sammanhållningen”. Den kritiserade honom också för att ha intagit ”en oartig attityd” ” och en ”brist på respekt i diplomatisk praxis”.

Det är inte första gången som ett afrikanskt land har haft problem med en tysk ambassadör: Namibias president, Hage Geingob, stoppade den tyske diplomaten Herbert Beck som klagade på att det fanns fler kineser än tyskar i hans land.

Tchad ansluter sig därmed till en stigande trend i Afrika att inta en distans bort från väst:

Ghanas president, Nana Akufo-Addo, sa att ”USA är besatt av Kinas aktiviteter i Afrika.”

Kenyas president, William Ruto, rekommenderade att hans befolkning skulle göra sig av med dollarn.

Rwandas president, Paul Kagame, påminde BBC:s självpåtagna ”oberoende” attityd och påminde dem om att det var europeiska regeringar som ändrade Afrikas gränser efter behag, skapade territoriella konflikter som inte fanns och som spred hat bland afrikanska folk som ledde till de nuvarande krigen.

Ugandas president Yoweri Museveni menade att europeiska politiker var ”olidliga” och att ”de tror att de vet allt. Men de har så fel, och de visar sin okunnighet var de än går.”

Burkina Fasos regering upphävde ett militärt biståndsavtal med Frankrike som hade varit i kraft i 62 år och beordrade landet att dra tillbaka sina trupper.

Mali förklarade chefen för FN:s mänskliga rättigheter persona ”non grata”, medan Frankrike och Storbritannien avbröt sina militära antiterroroperationer utan att slutföra dem.

Presidenten för Demokratiska Republiken Kongo, Felix Tshisekedi, riktade dessa ord till sin franske motsvarighet, Emmanuel Macron, medan de delade talarstolen:

”Se på oss som annorlunda, men respektera oss, betrakta oss som sanna partners och inte alltid med ett paternalistiskt utseende, med tanken att alltid veta vad VI behöver”.

I Gabon meddelade Macron att ”Frank-Afrikas era är över” och beklagade att hans land fortfarande ses som att det blandar sig i afrikanska nationers inre angelägenheter.

Mer information ➡️@elOJOen

https://t.me/Irinamar_Z/17551

 


 

Krigshetsaren som vill invadera Kuba, Venezuela och Nicaragua hotar nu lämna Europa och Ukraina

”Vi kommer att fokusera på Taiwan och låta Europa ta hand om Ukraina”

Den republikanske senatorn Marco Rubio hotar att lämna Europa ensamt i kriget i Ukraina. Löftet gjorde han efter att Frankrikes president Emmanuel Macron uttalat sig mot att dra in EU i konflikten mellan USA och Kina om Taiwan.

Den franske presidenten sa, efter sitt besök i Kina, att européerna måste ”vakna upp” och tänka på sina egna intressen.

 


DEN SÄLLSYNT VIDRIGE USA-senatorn är en kubansk ättling bosatt som de flesta av hans f.d. kubanska klientel i Miami och är en av de mest ivrigaste i att strypa Kuba via blockader och ekonomiskt krig.

Naturligtvis är han en stark anhängare till kriget i Ukraina men har surnat till efter att han ser att Europa nu tittar mot Peking i stället för Washington och använder Ukraina-kortet som hot.

Uppenbart anser han att försvaret av den kinesiska provinsen Taiwan är viktigare än Ukraina och han säger att USA bör överväga att dra tillbaka sitt stöd till ”Europas krig” och koncentrera sig på försvaret av Taiwan.

Men det är att blanda ihop korten bokstavligt.

Kriget i Ukraina är framförallt allt USA:s & NATO:s krig mot Ryssland och det finansieras till stor del av Europa som har underordnat sig fullständigt USA:s utrikes- och sanktionspolitik mot Ryssland.

USA:s krig i denna region samt under de senaste 30 åren i Mellanöstern har slagit sönder stater och folk och orsakat en enorm flyktingvåg, inte till USA utan till Europa.

USA är snåla, för i alla sina militära konflikter i världen kräver de europeiskt stöd, som i Afghanistan där till och svenska socialdemokratiska regeringar skickade trupp och vapen.

Men låt USA ta hand om sin ö och hota med världskrig för en provins som tillhör den stat som USA erkände 1972.

Vem begriper logiken?

D.E.