Translate

lördag 28 maj 2022

När får vi se Ann Linde och Marcus Wallenberg i Kiev?

 

Hon ser lite rädd ut, Sanna Marin, iförd skottsäker väst under sitt besök i Kiev.



När får vi se Ann Linde och Marcus Wallenberg i Kiev?

Av Dick Emanuelsson

220527 / TEGUCIGALPA-HONDURAS / Finlands premiärminister Sanna Marin är på officiellt besök i Ukraina. Hon vill personligen lära att ”känna sig själv i krigsförhållanden”, bara för att behaga andra (Washington), tillägger den kubanske militäre kommentatorn Wofnon, syrligt.

Det ryktas om att ”Damen från Arvfurstens Palats” i Stockholm också är i antågande mot Kiev. I sällskap med Wallenbergklanens direktörer i SAAB-koncernen.

På dagordningen står ytterligare leveranser av Pansarskott 86, som Ann Linde dock säger sig vilja ha försäkringar av Zelinsky att de inte får komma i händerna på kriminella gangsters i Biskopsgården (min gamla stadsdel på 1950-60-talet), ett löfte som Zelinsky gapskrattar åt bakom ryggen på skånskan.

Wallenbergarna å sin sida är lika heta men inte lika högljudda som en löpande katthona, medvetna om att ryssarna har eliminerat större delen av Kievs luftförsvar och stridsflyg.

”VI HAR LÖSNINGEN”, lovar MARCUS WALLENBERG Zelinsky.

 

Två såta allierade; en "socialdemokrat" av den nya "ideologin" och en monopolkapitalist av den "gamla stammen", Ann Linde och Marcus Wallenberg. Han ser glad ut, vilket han har alla skäl att känna sig med tanke på sin nya marknad i Ukraina medan hon ser spänd ut och fudnerar på om hon tvingas utlämna kurdiska flyktingar till Turkiet för att komma in bland Blinken och de "hårda pojkarna".


MARCUS OMVALDES i april 2021 till styrelseordförande på bolagsstämman för SAAB-koncernen som dessutom, mitt under pandemin beslutade om en ökad aktieutdelning på 4,70 kr/aktie, det vill säga INNAN den ryska militära ”Specialoperationen”.

”Jas39-Gripen är lösningen på dina problem, Volodímir, den är oövervinnlig mot ryssarnas SU-35”.

Och nuvarande näringsminister KARL-PETTER THORWALDSSON, nickar jakande.

Den förre SSU-ordföranden, ABF-direktören och sedermera ordförande i ”klasskampsorganisationen” LO (stod Thorwaldsson någonsin på en arbetsplats för att få ner kulmagen i fysiskt arbete?) försäkrar Ukrainas organiserade arbetarrörelse att det ”svenska stålet biter”, som de allierade bittert bekräftade när Hitlers pansardivisioner bombade engelska och ryska trupper med svenskt stål som exporterades under andra världskriget till den tyska rustningsindustrin. Som kronan på verket garanterade Wallenberg, via sin ögonsten SKF tyskarna förstklassiga kullager till de tyska stridsvagnarna och dito.


I DAG ÅKER KOMBINERADE svenska (s) minister & monopolkapitalistiska delegationer till Bogota, Colombia, Statsterrorismens och krigets vagga för att också där kränga detta stridsplan. Generalerna ska byta ut större delen av sina stridsplan, märkligt med tanke på att den colombianska staten slöt ett fredsavtal med den 54-åriga FARC-gerillan.

Den 19 januari 2017 träffade John Stjernfalk, brigadgeneral och rådgivare vid svenska försvarsdepartementet, den colombianska vice försvarsministern Aníbal Fernández de Soto i Bogotá för att diskutera vapenaffärer, bland annat JAS-39 Gripen.

Den 14 mars 2017 var det dags igen, efter bara två månaders uppehåll. 'Colombia och Sverige skriver under ett samarbetsavtal inom områden som säkerhet, försvar och mänskliga rättigheter'. Undertecknarna var den svenske dåvarande industriministern Mikael Damberg och den colombianske försvarsministern, Luis Carlos Villegas, tidigare president för Colombias Industriförbund, ANDI.


Utrikeshandelsminister Anna Hallenberg lugnar svenska statsfinansierade s.k. ”NGOs” med att Sverige pytsar ut 42 miljoner kronor för att lära dessa psykopatiska robotar inom polisväsendet att inte våldta kvinnor som de griper i demonstrationer eller mörda oppositionen i då kallade ”False Flag”, och peka ut dem som ”gerillasoldater stupade i strid”.

Sida har ett tufft jobb. Sanningskommissionen rapporterade att enbart under ex presidenten Alvaro Uribes år mördades 6402 civila colombianer. Vad bryr sig Marcus och Hallenberg om den siffran?

Offret och mördaren. Men det var Alvaro Uribe som beordrade denne militär att mörda mannen på bilden och är anklagad för att vara den värste seriemördaren i Colombias historia, officiellt 6402 offer, som presenterades som "gerillasoldater stupade i strid med armén"!


Tacka f-n för att Lenin karaktäriserade en stor del av de europeiska socialdemokratiska partierna för förrädare mot den Andra Internationalens beslut om att inte bevilja krigskrediter för att förhindra ett kommande världskrig (1914) genom ett utlösande av en generalstrejk.

Bland dem Thorwaldssons föregångare, Hjalmar Branting som i motsats till ungdomsförbundet, som blev uteslutet efter sitt deltagande på den antimilitaristiska Zimmervaldskonferensen 1915, gav efter.

Nu går dagens s-ledare objektivt sett i spetsen för ett 3:e världskrig genom att förstärka Krigsalliansen NATO via sitt ansökta medlemskap.





Förhör med de fängslade soldaterna från Azovstal bekräftar att de är till 110 % fascister!


 


Förhör med de fängslade soldaterna från Azovstal bekräftar att de är till 110 % fascister!

”Flera av de tillfrågade erkände att de begått rasistiskt motiverade brott: våldtäkt, tortyr, brutala sadistiska mord”.

Efter de första förhören av de kapitulerande nazisterna och deras medbrottslingar från Ukrainas väpnade styrkor i Azovstal framträder följande bild.

1. Nästan alla erkänner att de bekänner sig till en nazistisk ideologi baserad på russofobi och glorifiering av nazistiska brottslingar. Alla brott mot ryssarnas liv och den rysktalande befolkningen i det forna Ukraina motiverades medvetet på grundval av ukrainarnas ”rasliga överlägsenhet” över ”Rusnya” (ett starkt nedlåtande uttryck för ryssar). Medlemmar av Azovbataljonen fick direkta instruktioner att fysiskt misshandla civilbefolkningen i ”Donetsk- och Luhansk-regionerna”, samt alla de ”som misstänktes sympatisera med Ryssland”.

2. Cheferna för underavdelningarna vittnar om att i februari-mars 2022, på Zelinskis instruktioner, gjordes aktiva förberedelser för en attack mot Donetsk och Lugansk och därefter mot Krim. Planer utvecklades för att invadera territoriet i Belgorod- och Kursk-regionerna (i Ryssland).

3. Nästan alla hävdar att russofobi inte bara uppmuntrades av Zelenski och innan dessa av Porosjenko (president i Ukraina i juni efter statskuppen 2014 fram tills 20 maj 2019) och den ukrainska regeringen, utan också aktivt planterade och trängde sig in i samhällslivet. Russofobi har varit den officiella politiken i Kiev sedan 2014.

4. Alla tävlade med varandra om Nato-kuratorernas massiva deltagande i förberedelserna av (militära) operationer mot Donbassrepublikerna och Ryssland. Amerikanska och europeiska representanter skötte och tränade Azov och andra nazistiska medlemmar, aktivt stödde russofobi och underblåste den ukrainska nazismen.

5. Cheferna för underavdelningarna rapporterar att taktiken att använda civila som en mänsklig sköld infördes just av västerländska instruktörer på grundval av fientligheterna i likhet med islamistiska terroristorganisationer i Syrien. Förluster bland civilbefolkningen skulle helt och hållet tillskrivas ryssarna. Vissa medger att ordern att självständigt öka antalet civila offer (dvs. döda sina egna) kom från Kiev.

6. Informationsföretaget i Ukraina drevs också av utländska kuratorer som försåg nazisterna med metodik, teknik och materialstöd. Huvudmålet var den slutliga demoniseringen och kriminaliseringen av Ryssland, dess folk, dess president, så att soldaterna och likasinnade inte skulle tvivla på behovet av att fullständigt utrota ”rysk ondska”.

7. Uppgifterna om biologiska vapen från de förhörda personerna är motsägelsefulla. Än så länge finns det inga tillförlitliga bevis för dess existens. Vissa säger att de har hört talas om honom.

8. Flera av de tillfrågade erkände att de begått rasistiskt motiverade brott: våldtäkt, tortyr, brutala sadistiska mord. Bilden kan ändras.

Översättning: D.E.


Läs mer teman som Sverige och EU & USA anser att du INTE ska läsa:

lördag 28 maj 2022

Ryssarna fyller på sina arsenaler med svenska, franska och USA-vapen liksom den ukrainska maffian i EU

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ryssarna-fyller-pa-sina-arsenaler-med.html

 

lördag 28 maj 2022

Efter intervjun i Washington Post fördes den ukrainske officeren till ett ukrainskt interneringsläger för desertörer!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/efter-intervjun-i-washington-post.html

 

tisdag 24 maj 2022

Rysslands kamp mot nynazismen i Ukraina och ett svar från de ryska kommunisterna till Greklands kommunistiska partis polemiska uttalande
https://ryssdickema.blogspot.com/2022/05/rysslands-kamp-mot-nynazismen-i-ukraina.html

 

lördag 21 maj 2022

Behövs en “avnazifiering” av Ukraina?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/behovs-en-avnazifiering-av-ukraina.html

 

söndag 8 maj 2022

Ukraina: När handeln med mänskliga organ nyliberaliseras mitt under kriget i Ukraina

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ukraina-nar-handeln-med-manskliga-organ.html

 

onsdag 4 maj 2022

Ledde västerländska underrättelseagenter, bland dem en svensk nazister i Azovstal?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ledde-vasterlandska-underrattelseagente.html

 

torsdag 28 april 2022

Varför Ukraina 2022 och inte Spanien 1936?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/varfor-ukraina-2022-och-inte-spanien.html

 

söndag 17 april 2022

Tre svenska legosoldater uppges befinna sig innestängda i stålverket i Mariupol
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/tre-svenska-legosoldater-uppges-befinna.html

 

torsdag 14 april 2022

Ukraina: USA-spion dödad i Donbass!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-usa-spion-dodad-i-donbass.html

 

torsdag 14 april 2022

Ukraina: USA-spion dödad i Donbass!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-usa-spion-dodad-i-donbass.html

onsdag 13 april 2022

Ukrainsk soldat: ”ett knull eller en kula”? Hon sa nej och jag sköt”!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com

torsdag 7 april 2022

Den ryska militären förfogar nu över SAAB & Wallenbergs PANSARSKOTT!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/den-ryska-militaren-forfogar-nu-over.html 

onsdag 6 april 2022

Ukraina: De 300 liken i staden Bucha, en bluff?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-de-300-liken-i-staden-bucha-en.html

 

söndag 3 april 2022

Fakenews Ukraina: Bluffen med den ”bombade” BB-avdelningen i Mariupol

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/fakenews-ukraina-bluffen-med-den.html

 

måndag 21 mars 2022

USA:s biologiska laboratorier och experiment i Ukraina

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/usas-biologiska-laboratorier-och.html

 

måndag 21 mars 2022

Nynazister blir politiskt och juridiskt rumsrena om de åker och krigar på Kievs sida i kriget mot Ryssland!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/nynazister-blir-politiskt-och-juridiskt.html  

torsdag 10 mars 2022

Om hur en USA-agent ser på USA:s PUTIN-PSYKOS: ”De sa en sak, men sedan gjorde de en annan”

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/om-hur-en-usa-agent-ser-pa-usas-putin.html

 

tisdag 8 mars 2022

Ukrainas och USA:s biologiska vapenlaboratorier och vad som döljer sig bakom dessa ”massförstörelsevapen”!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/ukrainas-och-usas-biologiska.html

 

onsdag 2 mars 2022

Ukraina och när hetsen bakom ”Finlands sak är vår” sprängde Norrskensflamman och mördade fem personer

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/ukraina-och-nar-hetsen-bakom-finlands.html

 


Ryssarna fyller på sina arsenaler med svenska, franska och USA-vapen liksom den ukrainska maffian i EU

 

Det översta vapnet är Wallenbergs "Pansarskott 86", lägg märke till initialen "RSV". De övriga är franska pansarskott.


Ryssarna fyller på sina arsenaler med svenska, franska och USA-vapen liksom den ukrainska maffian i EU

 

Väst tömmer sina vapenlager och skickar dom till Kiev där Zelinsky, likt ett otåligt barn på julafton grinar för att det är för lite leveranser och inte tillräckligt tunga vapen.

Komikern i Kiev har till och med den odiplomatiska fräckheten att öppet skälla ut den tyska regeringen för att inte skicka tillräckligt.

Men tyskarna, som inte kan kallas för ”bakom flötet”, vet att ”saken” är förlorad, att Kievs ockupationstrupper i Donbass deserterar, gör offentliga upprop på nätet MOT både Zelinsky som sina egna befälhavare som överger sina soldater på östfronten och inte överlämnar den gigantiska kvantitet som de två imperialistiska blocken, USA och EU har levererat till Kiev.

Bedömare av Ukraina, inte sedan den 24 februari 2022 utan sedan 1991 understryker att bakom regimen i det ukrainska samhället opererar den organiserade brottsligheten, en maffia som har tentakler i praktiskt taget hela Västeuropa.

Och den inbegriper inte bara nätverk av prostitution och narkotikahandel utan även en växande marknad av vapen och beställningsmord.





JÄNKEN BRYR SIG som vanligt inte ett smack om denna livsfarliga utveckling så länge den pågår hos sin filial, EU och inte på sitt eget territorium som dock är översvämmat av det nämnda. Men det handlar ju dock om att det är USA-Capos som tar hand om profiten och då är brotten legitima.

Vad som dock retar Makten i USA är att vinsten från vapnen de skickar till Zelinsky inte hamnar i deras fickor, åtminstone en del utan i den ukrainska maffians som förstärker sin eldkraft i de europeiska länderna.

Allt medan de ryska och Folkrepublikerna Lugansk och Donetsk´ trupper beslagtar allt mer västvapen.

Ett dilemma, det där, för de politiskt ansvariga medan det militärindustriella komplexet gnuggar händerna.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras


FOTON:

Vapenbeslag 1:
Svenska AT-4 granatkastare, Wallenbergs `Pansarskott 86´, en fransk motsvarighet till RPG 22 och USA:s taktiska första hjälpen kit är nya troféer den ryska specialstyrkan  ”O”.

Vapenbeslag 2:

Ryska specialstyrkor erövrade Starlink och andra troféer i Liman.








Läs mer teman som Sverige och EU & USA anser att du INTE ska läsa:

lördag 28 maj 2022

Efter intervjun i Washington Post fördes den ukrainske officeren till ett ukrainskt interneringsläger för desertörer!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/efter-intervjun-i-washington-post.html

 

tisdag 24 maj 2022

Rysslands kamp mot nynazismen i Ukraina och ett svar från de ryska kommunisterna till Greklands kommunistiska partis polemiska uttalande
https://ryssdickema.blogspot.com/2022/05/rysslands-kamp-mot-nynazismen-i-ukraina.html

 

lördag 21 maj 2022

Behövs en “avnazifiering” av Ukraina?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/behovs-en-avnazifiering-av-ukraina.html

 

söndag 8 maj 2022

Ukraina: När handeln med mänskliga organ nyliberaliseras mitt under kriget i Ukraina

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ukraina-nar-handeln-med-manskliga-organ.html

 

onsdag 4 maj 2022

Ledde västerländska underrättelseagenter, bland dem en svensk nazister i Azovstal?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ledde-vasterlandska-underrattelseagente.html

 

torsdag 28 april 2022

Varför Ukraina 2022 och inte Spanien 1936?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/varfor-ukraina-2022-och-inte-spanien.html

 

söndag 17 april 2022

Tre svenska legosoldater uppges befinna sig innestängda i stålverket i Mariupol
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/tre-svenska-legosoldater-uppges-befinna.html

 

torsdag 14 april 2022

Ukraina: USA-spion dödad i Donbass!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-usa-spion-dodad-i-donbass.html

 

torsdag 14 april 2022

Ukraina: USA-spion dödad i Donbass!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-usa-spion-dodad-i-donbass.html

onsdag 13 april 2022

Ukrainsk soldat: ”ett knull eller en kula”? Hon sa nej och jag sköt”!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com

torsdag 7 april 2022

Den ryska militären förfogar nu över SAAB & Wallenbergs PANSARSKOTT!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/den-ryska-militaren-forfogar-nu-over.html 

onsdag 6 april 2022

Ukraina: De 300 liken i staden Bucha, en bluff?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-de-300-liken-i-staden-bucha-en.html

 

söndag 3 april 2022

Fakenews Ukraina: Bluffen med den ”bombade” BB-avdelningen i Mariupol

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/fakenews-ukraina-bluffen-med-den.html

 

måndag 21 mars 2022

USA:s biologiska laboratorier och experiment i Ukraina

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/usas-biologiska-laboratorier-och.html

 

måndag 21 mars 2022

Nynazister blir politiskt och juridiskt rumsrena om de åker och krigar på Kievs sida i kriget mot Ryssland!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/nynazister-blir-politiskt-och-juridiskt.html  

torsdag 10 mars 2022

Om hur en USA-agent ser på USA:s PUTIN-PSYKOS: ”De sa en sak, men sedan gjorde de en annan”

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/om-hur-en-usa-agent-ser-pa-usas-putin.html

 

tisdag 8 mars 2022

Ukrainas och USA:s biologiska vapenlaboratorier och vad som döljer sig bakom dessa ”massförstörelsevapen”!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/ukrainas-och-usas-biologiska.html

 

onsdag 2 mars 2022

Ukraina och när hetsen bakom ”Finlands sak är vår” sprängde Norrskensflamman och mördade fem personer

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/ukraina-och-nar-hetsen-bakom-finlands.html

 

 


Efter intervjun i Washington Post fördes den ukrainske officeren till ett ukrainskt interneringsläger för desertörer!


 


Efter intervjun i Washington Post fördes den ukrainske officeren till ett ukrainskt interneringsläger för desertörer!

 

THE WASHINGTON POST publicerade en artikel den 25 maj, uppdaterad den 26:e efter att deras bokstavliga ”intervjuoffer” hade gripits av sina egna för att ha beskrivit situationen för tiotusentals ukrainska soldater på östfronten, närmare bestämt om den ukrainska enheten i Druzhkovka, Kramatorsk-distriktet.

Som kompanichef sa Serhiy Lapko till journalisten på WP att situationen vid fronten för den ukrainska armén är extremt svår.

”När en ukrainsk stridsvagn skjuter från vår sida skänker de [fienden] vår position.  Och de börjar bombardera oss med allt: artilleri, etc.  Och du ber bara till Gud för att överleva, säger Lapko.

Den ukrainske officeren uppgav också att förberedelserna av den militära personalen innan de skickades till fronten begränsades till en halvtimme:

– Vi avfyrade 30 kulor, och sedan sa de till oss:

”Ni kommer inte att få fler, kulorna är väldigt dyra.

Av gruppen på 120 personer återstår endast 54, resten dödades, sårades eller deserterade.

Officeren klagar över att orsaken till de höga förlusterna är bristen på snabb evakuering av de sårade.  Fordonen som tilldelats bataljonen togs bort av de högre befälen.




WP beskriver i spalterna om hur soldaterna från Ukrainas väpnade styrkor känner sig övergivna av sina överordnade och kämpar för att överleva.

I slutet av artikeln noterar journalisterna också att Lapko entledigades på sin post och arresterades för att ha ställt på intervjun (se länken, engelsk text).

”Detta är allt som finns kvar av vår enhet (det finns två dussin hungriga män), det finns inget stöd, det finns ingen rotation, vi är täckta, ära åt Ukraina.”

Dokumenten som läckt ut till nätverket bekräftar i princip att fiendens förluster är mycket stora, skriver den före detta kubanske militären ”Wofnon”, på den spanska portalen Elspiadigital.com.

Enligt namnlistorna dödades till exempel minst 200 personer eller saknades i den 57:e armébrigaden av Ukrainas väpnade styrkor.  Det verkar som att det inte är mycket, men uppenbarligen är det ofullständig data. Det betyder att minst 800 till skadades, eller minst tusen stridförande lämnade brigaden. Det betyder att förlusterna är nära minst hälften av enheten.  Samtidigt ligger brigaden i den ”heta” delen, men inte i den skarpaste i av Bakhmut-motorvägen, tillägger Wofnon.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras


Källa: Washington Post:

https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/26/ukraine-frontline-russia-military-severodonetsk/


Läs mer teman som Sverige och EU & USA anser att du INTE ska läsa:

tisdag 24 maj 2022

Rysslands kamp mot nynazismen i Ukraina och ett svar från de ryska kommunisterna till Greklands kommunistiska partis polemiska uttalande
https://ryssdickema.blogspot.com/2022/05/rysslands-kamp-mot-nynazismen-i-ukraina.html

 

lördag 21 maj 2022

Behövs en “avnazifiering” av Ukraina?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/behovs-en-avnazifiering-av-ukraina.html

 

söndag 8 maj 2022

Ukraina: När handeln med mänskliga organ nyliberaliseras mitt under kriget i Ukraina

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ukraina-nar-handeln-med-manskliga-organ.html

 

onsdag 4 maj 2022

Ledde västerländska underrättelseagenter, bland dem en svensk nazister i Azovstal?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/05/ledde-vasterlandska-underrattelseagente.html

 

torsdag 28 april 2022

Varför Ukraina 2022 och inte Spanien 1936?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/varfor-ukraina-2022-och-inte-spanien.html

 

söndag 17 april 2022

Tre svenska legosoldater uppges befinna sig innestängda i stålverket i Mariupol
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/tre-svenska-legosoldater-uppges-befinna.html

 

torsdag 14 april 2022

Ukraina: USA-spion dödad i Donbass!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-usa-spion-dodad-i-donbass.html

 

torsdag 14 april 2022

Ukraina: USA-spion dödad i Donbass!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-usa-spion-dodad-i-donbass.html

 

onsdag 13 april 2022

Ukrainsk soldat: ”ett knull eller en kula”? Hon sa nej och jag sköt”!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com

torsdag 7 april 2022

Den ryska militären förfogar nu över SAAB & Wallenbergs PANSARSKOTT!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/den-ryska-militaren-forfogar-nu-over.html

 

onsdag 6 april 2022

Ukraina: De 300 liken i staden Bucha, en bluff?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/ukraina-de-300-liken-i-staden-bucha-en.html

 

söndag 3 april 2022

Fakenews Ukraina: Bluffen med den ”bombade” BB-avdelningen i Mariupol

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/04/fakenews-ukraina-bluffen-med-den.html

 

måndag 21 mars 2022

USA:s biologiska laboratorier och experiment i Ukraina

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/usas-biologiska-laboratorier-och.html


 

måndag 21 mars 2022

Nynazister blir politiskt och juridiskt rumsrena om de åker och krigar på Kievs sida i kriget mot Ryssland!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/nynazister-blir-politiskt-och-juridiskt.html


 

torsdag 10 mars 2022

Om hur en USA-agent ser på USA:s PUTIN-PSYKOS: ”De sa en sak, men sedan gjorde de en annan”

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/om-hur-en-usa-agent-ser-pa-usas-putin.html

 

tisdag 8 mars 2022

Ukrainas och USA:s biologiska vapenlaboratorier och vad som döljer sig bakom dessa ”massförstörelsevapen”!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/ukrainas-och-usas-biologiska.html

 

onsdag 2 mars 2022

Ukraina och när hetsen bakom ”Finlands sak är vår” sprängde Norrskensflamman och mördade fem personer

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/03/ukraina-och-nar-hetsen-bakom-finlands.html

 


. . . .

Español

¡Después de la entrevista en el Washington Post, el oficial ucraniano fue llevado a un campo de detención ucraniano para desertores!

[Español después de la versión sueca]

The Washington Post publicó un artículo el 25 de mayo, actualizado el 26 después de que sus propias ”víctimas de la entrevista” fueran arrestadas por describir la situación de decenas de miles de soldados ucranianos en el frente oriental, específicamente sobre la unidad ucraniana en Druzhkovka, Kramatorsk.

Como comandante de la compañía, Serhiy Lapko le dijo al periodista de WP que la situación en el frente del ejército ucraniano es extremadamente difícil.

“Cuando un tanque ucraniano dispara desde nuestro lado, le dan [al enemigo] nuestra posición. Y comienzan a bombardearnos con todo: artillería, etc. Y solo rezas a Dios para sobrevivir”, dijo Lapko.

El oficial ucraniano también afirmó que los preparativos del personal militar antes de ser enviados al frente se limitaron a media hora:

-- Disparamos 30 balas, y luego nos dijeron:

“No vas a sacar más, las balas son muy caras.

   Del grupo de 120 personas, solo quedan 54, el resto fueron muertos, heridos o desertaron.

El oficial se queja de que la razón de las altas pérdidas es la falta de una rápida evacuación de los heridos.  Los vehículos asignados al batallón fueron retirados por los oficiales superiores.

WP describe en las columnas cómo los soldados de las fuerzas armadas de Ucrania se sienten abandonados por sus superiores y luchan por sobrevivir.

Al final del artículo, los periodistas también señalan que Lapko fue destituido de su cargo y arrestado por posar para la entrevista (ver enlace, texto en inglés).

”Esto es todo lo que queda de nuestra unidad (hay dos docenas de hombres hambrientos), no hay apoyo, no hay rotación, estamos cubiertos, gloria a Ucrania”.

Los documentos que se filtraron a la red confirman en principio que las pérdidas del enemigo son muy cuantiosas, escribe el exmilitar cubano “Wofnon”, en el portal español Elspiadigitalcom.

Según las listas de nombres, por ejemplo, al menos 200 personas murieron o desaparecieron en la 57ª Brigada de las fuerzas armadas de Ucrania.  Parece no mucho, pero obviamente son datos incompletos, y eso significa que al menos 800 más resultaron heridos, es decir, al menos mil combatientes abandonaron la brigada, lo que significa que las pérdidas son cercanas a al menos la mitad de la unidad.  Al mismo tiempo, la brigada está en la parte caliente, pero no en la más aguda, en la parte de la carretera de Bakhmut, agrega Wofnon.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras