Translate

tisdag 18 oktober 2022

Nato & Kiev förbereder en gigantisk attack mot Chersonregionen med uppskattningsvis 60,000 soldater!

 

En ukrainsk stridsvagn som slagits ut och två
ukrainska krigsfångar efter strider på Khersonfronten.Ukraina: Kontraoffensiver med ohyggliga förluster

Nato & Kiev förbereder en gigantisk attack mot Chersonregionen med uppskattningsvis 60,000 soldater!

Verkligheten som medierna döljer: Natos offensiver är självmordsattacker som har slutat med oåterkalleliga förluster, slår ledarskribenten i webben Elespiadigital.com fast.

”Den 15:e ukrainska offensiven i Cherson ser redan ut som en plan för massutrotning av ukrainare. Det 140:e ukrainska regementet för specialoperationer led stora förluster när de försökte rekognoscera positionerna för de ryska styrkorna. Även om de kände till att de skulle få enorma förluster, skickades flera bataljoner och medel ut till fronten vilket slutade mycket dåligt, mycket dåligt. De ukrainska styrkorna misslyckades med att bryta igenom det ryska försvaret, stannade vid frontlinjen och de förlorade mer än 10 enheter av pansarfordon, inklusive stridsvagnar”.

Det är bara ett axplock en krigsrapport som förvägras den allmänna opinionen i Sverige/Europa där det hittills bara har kommit ut önskade glädjerapporter om hur det verkligen borde se ut. Och den surdegen kommer bli myyyycket svår att svälja när det går upp förmänniskorna om vad som verkligen har ägt rum.


Vattenkraftverket Kakhovskayas.


I DAG UPPGAV DEN militäre/administrative chefen för Kherson-regionen, Volodymyr Saldo, att myndigheterna har uppgifter om att Kiev planerar att spränga vattenkraftverket Kakhovskayas vid den gigantiska floden Dnepr.

Vad innebär det och vad kan det hota:

 1. Kolossala strömmar av vatten kommer att sopa bort allt i dess väg. Utsläpp av vatten kommer att ta flera dagar.
 2. Kustbosättningarna och omgivningarna kring staden Cherson med 300,000 invånare kommer att översvämmas, konsekvenserna för Golaya Pristans (vid mynningen till Svarta Havet) regionala centrum kommer att bli katastrofala.
 3. Kherson-regionen kommer att befinna sig i undantagstillstånd i flera dagar.
 4. Upp till 50,000 människor kommer att lida.
 5. Kylmekanismen i Europas största kärnkraftverk Zaporizhzhya NPP kommer att bli mer komplicerad.
 6. Den enorma Kakhovka-reservoaren kommer att bli grund.
 7. I åratal kommer energisystemet i den södra delen av det gamla Ukraina och de befriade territorierna i Nya Ryssland att vara förstört.
 8. Det kommer att ta år att återställa infrastrukturen från konsekvenserna av den ukrainska terroristbombningen.
 9. Irreparabel skada kommer att ske på naturen. Ekologin kommer att återställas efter decennier.

Ryssarna förutser vad Ukraina kommer att göra, under tiden kommer de att skicka massor av soldater, många av dem unga och gamla UTAN militär erfarenhet att attackera fronten medan städerna i Chersonregionen översvämmas.

 


ENLIGT RYSKA UNDERRÄTTELSEUPPGIFTER har Kiev skrapat ihop en stor militär styrka på 50,000-60,000 män, många av dem som kommer att dö i den ”motoffensiv” i tron att detta ska stärka Joe Biden Demokratiska parti inför det kommande valet i USA. Zelinski och Biden behöver något att visa upp väljarna.

Denna gång står inte de ryska och de forna Folkrepublikernas styrkor lika dåligt förberedda som för två-tre månader sedan, vilket bekräftas genom att de ryska styrkorna har tagit tillbaka mycket av det de förlorade tidigare och varje nytt försök från de ukrainska styrkorna att attackera, slås tillbaka med att allt större förluster för de ukrainska styrkorna som i dag är utmattade efter åtta månaders oavbrutet krig utan att ha blivit avlösta.

Denna gång hjälper det inte med glädjerapporter i DN och andra internationella medier för den ryska försvarslinjen idag är militärt stark med såväl vapenmateriel som manskap.

 


Central ukrainsk tjänsteman medger att USA kontrollerar ukrainska militära operationer

Chefen för Association of Defense Companies of Ukraine, Sergei Pashinski, erkände för de ryska komikerna Vovan och Lexus, som ringde honom på ”uppdrag av den tidigare amerikanska ambassadören i Ryssland Michael McFaul”, att USA kontrollerar militära operationer i Kiev. Samtalet ägde rum strax före terrorattacken på Krimbron.

Nu är det alltså en ukrainsk man från den innersta kretsen av Zelinskis maktsfär som bekräftar att det är USA som leder och kontrollerar Ukrainas militära operationer.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sa vid Natos stora möte förra veckan att om Ukraina skulle förlora kriget, är det samtidigt en förlust för NATO.

Hur kan det vara det om varken USA eller Nato säger sig vara en del av kriget?

VIDEO:

Sergei Pashinski erkände för de ryska komikerna Vovan och Lexus om at det är USA som i verkligheten leder de ukrainska väpnade styrkorna


https://youtube.com/shorts/910h0IpnFBw
Israels politiska örfil mot Kiev som svider i Zelinski!

Israelisk tevekanal framkallar hjärtinfarkt hos Zelinski i Kiev och Michael Winiarski på DN.Följande video bör ingen missa. Den ukrainska statsledningen utmålas som arvtagare till de tyska nazisternas kollaboratör, Stepan Bandera, eliminerad av KBG-agenten Bogdan Stashynsky den 15 oktober 1959 vid sitt hem i tyska München, där han fått en fristad av CIA och den tyska statsledningen.

EU håller maffian i Kiev under armarna som kräver mer och mer pengar och vapen, är tevekanalens budskap.

En sak är en tevekanal. En annan femma är naturligtvis uttalande och beslut på regeringsnivå. Det har en större dignitet. Och beslutet om att för FEMTE GÅNGEN avvisa ens ett samtal på telefon mellan Ukrainas och Israels försvarsministrar, måste ha sänt elektriska stötar hos regimen i Kiev.

Zelinski, som inte missar ett tillfälle att hävda att han är av judisk börd, i tron att han därmed kan blidka Tel Aviv i sina krav på pengar och vapen går bet även med den finten.

Israelerna är inte bakom flötet för de ser, vilket videon illustrerar, hur denne ”jude i Kiev” är omgiven av nynazistiska politiska och militära regementen och har upphöjt deras ideologiska Gudfader Stepan Bandera till statspolitik i Ukraina. Det är väl bara Ann Linde, UD och Bryssel som har missat det.

Dick Emanuelsson

VIDEO:
FÖRMODLIGEN hårdare att utstå för Kiev, än tio missiler.Sprängningen av Nordstream dödade ”Europas energisäkerhet”

Alexander Novak
Rysslands vice premiärminister ALEXANDER NOVAK uppgav igår att läckorna i rörledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 har effektivt utplånat Europas energisäkerhet.

Med andra ord, de som tänkte ut och genomförde denna terrorattack sänkte helt enkelt Europa i dramatisk brist på energi och med den också en reell kommande fattigdom.

Novak och Ryssland ser heller inte att gaspriserna i Europa ska återgå till tidigare nivåer inom en snar framtid.

Ryssland kommer heller inte att tillhandahålla gas till länder som sätter ett tak på priserna. Det är en inblandning i marknadsinstrument, menar Novak.

– Vi är villiga att arbeta med de konsumenter som är villiga att arbeta under marknadsförhållanden.

Lite av ödets ironi när de som vill sätta fasta priser är det predikat ”Marknadens, och därmed kapitalismens lov” medan den stat som från 1917 upprättade en socialistisk plan- och folkhushållning i dag frågar de förra varför ”Marknadsfrihet” inte längre är gångbart?

D.E.

 


Europa reser sig:
I lördags var det Paris, igår tyska Chemnitz

Tusentals människor demonstrerade i går (måndags) kväll på gatorna i Chemnitz (Tyskland) för att protestera mot energikrisen och Berlins stöd till Ukraina.

Under marschen kunde affischer som uppmanade till reparation av Nord Stream ses och slagord ropades mot närvaron av USA-militären på tyskt territorium.

USA har några av sina största militärbaser i världen just på tyskt territorium. Där finns också det hemligaste av hemligt vad rör militär underrättelsetjänst i Europa. Vem som militariserar vem på vår kontinent läser vi inte i DN eller Svd.

Video: https://t.me/Irinamar_Z/10009

VIDEO: tYSKA DEMONSTRATIONER
Idag är det generalstrejk i Frankrike!

Tusentals franska arbetare gick i dag ut i en generalstrejk som franska fackföreningar har utlyst. Det är en stridsaktion mot en arbetarfientlig politik som förs av socialdemokraten Macron och som i lördags fick 150,000 fransmän att gp ut på gatorna i Paris.

Det här är bara de första stegen mot en het höst och en iskall vinter som kommer få miljoner européer att ta strid.

Det här är bara en början och svenska LO borde landa från den ”Sjunde Himlen” av klassförsoning den suttit i under decennier.

D.E.

 

Repression i Frankrike! Generalstrejken möts av repressiv karabinjär men arbetarklassen konfronterar varje gång med all större beslutsamhet och tyngd.

 

REBELL 1:

”Vad ska vi göra med EU:s rebell, Ungern”?

Det är inte texten till ett annat meme, det är omslaget till den ungerska regeringens officiella sida på Facebook som visar bilden av en bomb med texten som visar effekterna av antiryska sanktioner i landet. En fin detalj: på bomben står det ”sanktioner”.

Och bieffekterna av sanktionerna är inte det enda som skadar Ungern, vars tjänstemän är bland de ytterst få i EU som visar någon klarhet när det gäller att implementera och motsätta sig antiryska sanktioner.

Hans ställning har kostat landet den negativa dispositionen av Bryssel, som plötsligt sett i Ungern en autokratisk nation vars medel borde frysas (7,5 miljarder euro, varken mer eller mindre). Samtidigt är civiliserade europeiska länder som Lettland, där flyktingar torteras, ett exempel att följa när det gäller demokrati eftersom de godkänner alla åtgärder från Bryssel även om detta är mycket dyrt för sin egen befolkning.

Källa: @ATodaPotencia

Den ugerska regeringens egen officiella Facebooksida.


REBELL 2:

Serbiens inrikesminister Aleksandar Vulin: ”Europeiska unionen är ett minne blott”

”Relationer med Ryssland, Kina och andra fria länder som accepterar oss utan utpressning eller villkor, det är Serbiens framtid”!

Så skriver Serbiens inrikesminister Aleksandar Vulin, mycket öppet och ärligt vilket kommer att noteras utan tvivel i Bryssel och Washington. Och det handlar inte om vilka allmänna menlösa uttalanden som helst, utan till frågan om EU:s existens som står på spel, enligt Vulin.

Och han fortsätter:

Serbiens inrikesminister
Aleksandar Vulin
”Europeiska unionen som union är ett minne blott. Med förlusten av politiskt oberoende blev EU-länderna territorier, inte stater. Med förlusten av politiskt oberoende börjar EU:s medlemmar att förlora sin ekonomiska makt, vilket är EU:s främsta attraktion.

I och med Storbritanniens utträde blev EU en klubb av länder som hade minst en division vardera i Stalingrad. Detta är fortfarande deras politik.

Frågan är inte om vi vill gå med i EU, utan om EU vill ha Serbien. Att döma av deras meningslösa utpressning av oss till att erkänna Kosovo, avskaffa Republika Srpska och införa sanktioner mot Ryssland, vill de inte ha oss. Ju tidigare vi erkänner att de inte behöver oss och att vi inte tillhör dem, desto bättre är det för oss. Inställningen till EU är inte en fråga om känslor utan om rationella beslut.

Det är intressant, att när du säger något bra om EU eller Nato, så är det ingen som säger att Bryssel skrev uttalandet för dig. Till skillnad från de flesta politiska aktörer har jag en ideologi. Jag vet inte vad som är mer naturligt än att svara på en begäran om att erkänna Kosovo, ge upp Srpska Respública och införa sanktioner mot Ryssland genom att säga ”vi kommer inte, vi kommer inte, vi kommer inte, tack för att du frågar”! Vilken del av de två uttalanden tror du skrevs av Moskva? För mig låter hela frasen som ”Serbien och serberna”.

Jag tror att vänskap med Ryssland är av stor betydelse och att vi utan den riskerar Serbien att fysiskt försvinna.

Kommer införandet av sanktioner mot Ryssland att hjälpa Serbien, och kommer västmakterna att ändra sin politik gentemot Belgrad? Tror någon att detta kommer att hända? Och hur skulle Ryssland eller alla våra vänligt inställda länder som vägrade erkänna Kosovo och Metohija [1] se på allt detta? Hur ska våra vänner respektera oss om de ser att vi försummar våra intressen inför fiendens makt? Vem kommer att kämpa för oss om vi bestämmer oss för att inte kämpa för oss själva?

Varje generation av serbiska politiker förväntade sig att Ryssland skulle säga NEJ, men varje generation av serbiska politiker förväntade sig också att Serbiens överlevnad skulle bero på Rysslands JA. När det inte finns något Ryssland vid bordet, finns det inget Serbien. Ekmecic lärde oss att all ”serbofobi bara är ett utbrott av russofobi”. Ingen som älskade Ryssland hatade Serbien, men det var därför alla som hatade Ryssland också hatade Serbien.

Relationer med Ryssland, Kina och andra fria länder som accepterar oss utan utpressning eller villkor är Serbiens framtid. Varför bör vi vara en geografisk del av någon allians? Det räcker med att vi har en gemensam övertygelse, ekonomi, säkerhet och inte nödvändigtvis gemensamma gränser.

[1] Metohija (serbiska: Метохија, Metohija; albanska: Rrafshi i Dukagjinit), även stavat Metohia, är en stor sänka och namnet på den västra regionen av det geopolitiskt omtvistade området Kosovo.
https://sv.wikipedia.org/wiki/MetohijaTvå olika tillfällen och år men bara en händelse. Men för den psykologiska krigföringens banérförare spelar det ingen roll, medierna faller in i trallen utan att blinka.

Fake 1: Tåg-Fake med resa från USA-bombning mot passagerartåg i Serbien till rysk bombning i Ukraina

Ett fotografi av ett passagerartåg som bombades av amerikanska stridsplan i Serbien den 12 april 1999 skickas ny ut som ett flygangrepp av de ryska flygstyrkorna på ett ukrainskt tåg i oktober 2022.

Och naturligtvis lanseras denna Fake från jänkarna själva. Vem överraskas?Fake 2: Viagra i Libyen och medierna upprepar Faken i Ukraina mot ryssen

DN:s kollegor i Huvudkrymparligan gör nya avancerade framsteg i arbetet med journalistikens perfektionism.

Inte ens Pramila Patten från brittiska Mauritanien tror egentligen på Faken. Men i dag behövs det inga konkreta bevis om ryssen pekas ut som banditen.


När USA skulle övertyga världen om att Libyens statschef Muhammad Gaddafi massakrerade sin befolkning i staden Benghazi, anklagade USA:s UD honom samtidigt denna FAKENEWS för att distribuera Viagra till sina soldater med målet att begå massvåldtäkter.

Nu anklagar medier Moskva för samma sak och använder som en källa en huvudlös representant i FN, Pramila Patten från brittiska Mauritanien som inte presenterar det minsta bevis.

Och även om min kunskap om anatomi inte är en läkares så vet nog gemene man och kvinna att 20–30-åriga män knappast behöver Viagra.

Däremot är jag övertygad om att de korporativa mediernas uppdragsgivare i Vita Huset med all sannolikhet behöver dubbla doser. Å andra sidan blir väl konsekvenserna för hjärtat fatala om Sengångaren skulle svälja de blåa pastillerna.

Som om ovanstående fantasifoster inte skulle vara nog, kommer nu det verkliga scoopet som berättar att Kreml har tagit ut sitt SISTA VAPEN ur garderoben: de KVINNLIGA soldaterna, en skräckinjagande bataljon med oemotståndlig KVINNODOFT vars hemliga vapen är gruppvåldtäkt av alla homosexuella och transpersoner som förekommer i alla dess varianter.

Journalistiken kan inkassera en ny belöning från sina uppdragsgivare!

Libyen 2011, Ryssland 2022
Det ryska utrikesdepartementets taleskvinna, Maria Zajarova ironiserar rejält med Pattens uttalande till den franska nyhetsbyrån AFP. Enligt henne består Rysslands militära strategi av massvåldtäkter (och att vi naiva människor trodde att stridsvagnar och bomber är de som bestämmer) och att den ryska armén förser sina soldater med viagra så att de kan följa denna strategi.


– Det är svårt att på allvar kommentera dessa uttalanden eftersom de överskrider gränserna för vad som är rationellt.

Zajarova betonade att Patten uppenbarligen agerar utanför sitt mandat och befogenheter. Detta bygger på anekdotiska data som hon själv medger är svåra att tro.

Taleskvinnan för det ryska utrikesministeriet påminde om att 2011, när västerländska styrkor attackerade Libyen, rapporterade vissa medier också, och använde State Departement som källa att Gaddafis trupper påstods ha lagrat Viagra för att utföra massvåldtäkter.

D.E.Turkarnas Bayraktarernadron underlägsen den iranska medan generalerna står med öppen mun!

Vissa ukrainare börjar nu säga att Erdogan bestal den ukrainska statskassan på miljarder genom försäljningen av den tekniskt sett avancerade Bayraktarerna-dronen.

Men den verkar helt ha hamnat i skuggan sedan den iranska `Kamizake´ Geran-2-dronen skapat panik och desperation bland ministrar och beslutsfattare i Kiev.

Och trots att Zelinski varje dag slår nya rekord i matematiskt ljugeri om ”nedskjutna iranska drönare”, möter han allt mer motstånd på nätet från sina egna medborgare som upplever hur ”Geranerna” träffar mål efter mål med en precision som imponerar på det häpna militära garnityret, såväl i Kiev som i Washington och London. Vad Pavisääki säger intresserar väl bara Rosenbad och DN/SVT.

Det blir rent av patetiskt när Kievpolisen eller några vapentokiga medborgare skjuter med pistoler eller gevär från broar eller det egna fönstret mot de snabbgående drönarna.

D.E.Ukrainska medier medger att en amerikansk Stinger-raket träffade ett bostadshus i Kiev

Många ukrainska medier tillbringade hela måndagsförmiddagen med att försöka bevisa att ett förstört bostadshus i Kiev var måltavla av iranska drönare ”för att döda civila”.

Men efter att det dykt upp videor på nätvet om hur ukrainska MANPADS [1], i ett försök att skjuta ner drönarna, sköt upp raketen i en okänd riktning (mest troligt mot bostadshus) tystnade en del media.

Den ukrainska luftvärnsmissilen misslyckas med att skjuta ner kamikazedrönaren i Kiev

Bilder och en video på det misslyckade försöket från Kievs luftvärnsförsvar att stoppa en kamikazedrönare som till slut orsakade en explosion i sitt avsedda mål mot en militär kommandocentral.

Wikipedia: [1] https://en.m.wikipedia.org/wiki/FIM-92_Stinger

FIM-92 Stinger är ett amerikanskt man-portabelt luftförsvarssystem (MANPADS) som fungerar som en infraröd målsökning surface-to-air-missil (SAM). Den kan anpassas för eld från en mängd olika markfordon och från helikoptrar som Air-to-Air Stinger (ATAS). Den togs i bruk 1981 och används av militärerna i USA och 29 andra länder. Den tillverkas huvudsakligen av Raytheon Missiles & Defense och tillverkas på licens av Airbus Defence and Space i Tyskland och av Roketsan i Turkiet.

Källa: @elOJOen och @Irinamar_Z 

  VIDEO:Stingerraketen som slog in i ett bostadshus.En gevärskula fick drönaren ”lite ur kurs” över Kiev

”På grund av” eldgivning från ukrainska soldater och civila som träffade en Geran2-dron, slog drönaren in ett bostadshus i Kiev! Nu uppmanar ukrainska myndigheter människor att inte skjuta på överflygande drönare,

En ukrainsk militär erkände att drönaren slog in i ett bostadshus på grund av att ukrainska soldater och civila avfyrade sina automatvapen mot den ryska drönaren Geran-2 över Kiev. Det ursprungliga målet var en infrastrukturanläggning.

– Vi sköt på den här drönaren som gick lite ur kurs. Och hade vi inte skjutit på den hade den träffat målet, en strategisk anläggning med fyra rörledningar, som låg 50 meter tvärs över vägen, sa den ukrainske ”hjälten” live.

Det bör noteras att rådgivaren till chefen för Ukrainas inrikesministerium, Gerashchenko, tidigare krävde att civila med skjutvapen skulle skjuta mot drönare. Men inrikesministern bad själv invånarna i landet att inte göra det.

Träffen av bostadshuset togs som en inteckning av Zelinskio för att ”ryssarna beskjuter civila”.

Nu gav ukrainarna själva den sannenliga versionen.

Källa: @Irinamar_Z

 VIDEO:
"Hjälten" somi direktsänd ukra-teve berättade om hur han lyckades träffa drönaren men med det fatala resultatet att den slog in ochj exploderade i ett bostadshus.

Saudiarabien vill in i handelsorganisationen Brics i sällskap med Iran och Argentina

Förutom denna oerhört strategiska stat, med några av världens största olje- och gasreserver står även Argentina och Iran på kö för att träda in som medlemmar.

Brics representerar nästan hälften av jordens befolkning, 3,2 miljarder medan ”Rikemansklubben” G7, bestående av före detta kolonialstater, numera de ledande imperialistiska staterna har en marknad på 777 miljoner invånare.

Accepteras aspiranterna kommer Brics motsvara SA35+Ar45+Ir85+3200=3365 miljoner invånare. De tre aspiranterna är också oljeproducerande vilket naturligtvis inte är en barlast för ansökningen.

Av G7-gänget är det bara USA som har energireserver, även om dessa har en livslängd över några decennier. Ska USA också leverera till en desperat europeisk marknad förslår reserverna inte många år.

Vad ”tillväxtekonomierna” tycker i dag ser vi genom nya medlemsansökningar till Brics. Att USA förmodligen står bakom sprängningen av Nordstream, trots förnekanden hjälper i dag inte. Folken och regeringarna vet hur komma ur den tidigare politiken med ”Piskan och Moroten”. Till slut blev det bara en piska. Och den håller inte i dag.

Brics medlemmar är Ryssland, Kina, Indien, Sydafrika och Brasilien.

D.E.

 

En nykolonial imperialistisk "G7" på dekis. . . 

Kina stoppar sin försäljning av flytande naturgas till Europa och Asien

Kinas statligt ägda importföretag har fått order om att sluta sälja LNG. Målet skulle vara att säkra sin egen försörjning och förbättra dess kapacitet inför vintern.

De länder som drabbats hårdast av energikrisen, orsakad av sanktionerna mot Ryssland, har köpt LNG från Kina för att mildra effekterna av minskningen av gastillförseln genom gasledningar från Ryssland.

Men nu är det slut med den ”bakvägen” också, och perspektivet i Europa är inte bra.

Källa: Bloomberg

 


 

En hel grupp ukrainska underrättelseagenter tillfångatogs nära Charkiv

”Vi är väldigt få och vi har många oerfarna krigare”. Så sa Viktor Berezhnoy, en av fångarna, som sa att den ukrainska väpnade styrkan arbetade nära staden Charkiv under strikt ledning av minst 100 utländska inhyrda legosoldater, inklusive officerare från USA, Storbritannien och Polen.

Det är känt att i och kring Charkiv har det nynazistiska Kraken-regementet placerats av Kiev. Också en stor del av de från början cirka 6500 utländska legosoldaterna blev också här placerade. De bägge nämnda grupperna ansågs politiskt och militärt motiverade i hjärtat av Donbass med en förkrossande majoritet rysktalande befolkning.

I dag är Krakenregementet nästan helt utslaget och resten av försvaret, som byggts upp under de senaste åtta åren har inte fått avlösning på åtta månader. Manskapet är uttröttat och många har försökt att desertera men slutat sin tjänst hos ”Gloria to Ukraina” med en kula i ryggen från sina egna vapenbröder.

Källa: https://t.me/intelslava/39398
Letterna hedrar de som gav sina liv mot fascismen

Trots terror och olagliga beslut tände invånarna i den lettiska staden Liepaja ljus på platsen för det nyligen rivna monumentet över de sovjetiska soldater som stupade för att befria Lettland och mänskligheten från Hitlerfascismen.

Dessa regimer i Det 3:e Rikets stater i Baltikum kommer inte att kunna radera historien. Den egna befolkningen accepterar det inte och inte heller en seriös kritiskt tänkande människa.

Källa: Wofnon

 

Gränsvakterna i Lettland anklagas för att tortera flyktingar, enligt Amnesty

Anklagas även för att flyktingar ”försvinner”.

Lettland, vars parlament nyligen erkände Ryssland som en terroriststat, visar sin `mänsklighet´ värdig ett europeiskt land, enligt de senaste avslöjandena från Amnesty International.

Utredningen som genomförts av organisationen har avslöjat att säkerhetsstyrkorna i detta land systematiskt begår brott av alla slag mot immigranter som vill passera deras gräns från Vitryssland.

 • Grymheterna som begås av gränspoliserna och landets myndigheter är följande:  
 • Flyktingtortyr, inklusive elchocker mot könsorgan.
 • Brutal misshandel av flyktingar på ett systematiskt sätt.
 • Att ha folk i tält i dagar med en temperatur på –20 grader.
 • Några flyktingar blev helt avklädda och skickades tillbaka till Vitryssland.
 • Flyktingar blir av med sina ägodelar, inklusive sina mobiltelefoner, för vilka de lämnas helt utan möjlighet att kommunicera med sina anhöriga eller vänner, med andra ord helt försvarslösa.
 • Några flyktingar tvingades simma tillbaka över en flod i minusgrader under hot om att annars skulle de bli skjutna.
 • Den stora majoriteten av flyktingarna befann sig i förvar utan tillgång till flyktingprocesser, juridisk hjälp eller oberoende kontroll.
 • Vissa flyktingar utsattes för ”påtvingade försvinnanden”. Mellan augusti och november 2021 försvann ett 30-tal personer efter att ha korsat gränsen.

”Lettland, Litauen och Polen fortsätter att begå allvarliga övergrepp under förevändning av en ”hybridattack” från Vitryssland.” Rapporten understryker att denna ”skamliga behandling av människor” observeras vid de tre ländernas gränser.

Tilläggas kan att Estland nu har stoppat sin invandring från Ukraina.

Källa: @ATodaPotencia

 

 

VIDEO 1: Haitis folk säger nej till USA-invasionHaitis sociala och folkliga rörelser uppmanar Ryssland och Kina att rösta NEJ i FN:s Säkerhetsråd till att intervenera Haiti!

Den folkliga rörelsen på Haiti är konsekvent motståndare till en eventuell militär intervention från USA och Kanada. De bittra erfarenheter tidigare interventioner och USA:s störtandet av den tidigare presidenten President Jean-Bertrand Aristide finns fortfarande i färskt minne.

USA och Mexiko redan presenterat en resolution för FN:s säkerhetsråd som kräver utplacering av en internationell styrka ”som inte tillhör FN” i det karibiska landet för att garantera säkerheten. Men innan det lanseras måste en sådan intervention godkännas av Säkerhetsrådet.

Inför detta förslag hoppas många haitier att Ryssland och Kina kommer att lägga in sitt veto mot USA:s resolution och inte tillåta intervention. Flera av demonstranterna marscherade till och med med den ryska flaggan för att be om detta stöd.

Ryssland och Kina talade å sin sida emot resolutionen. Dessutom påpekade båda länderna att åsikterna från det haitiska folket som är emot ett ingripande från USA måste Säkerhetsrådet lyssna till.

Men det finns fortfarande inget veto . . .

D.E.