Translate

tisdag 27 september 2022

Ukraina: En annalkande ekologisk katastrof kan bli en realitet

Pasta 'a la Ursula'

 

Pasta 'a la Ursula':

Ursula von der Leyens hot gick inte hem i Italien

Den tyska militaristen och före detta försvarsminister, numera Europeiska kommissionens ordförande sedan 2019 gick inför valet i Italien ut och ville peka ut vägen för italienarna om hur de skulle rösta.

Precis lika kategorisk som hon är i förhållandet till folkomröstningarna i fyra ukrainska regioner i östra Ukraina, som hon redan på förhand skåpade ut som illegitima trots att hon varken var på plats och än mindre skickade över några valobservatörer, lika kategorisk var hon om hur hon ville SITT valresultat i Italien. Och om det inte gick efter hennes dirigentpinne skulle hon minsann. . .

Men se, det gick inte alls hem. Med sina röster besvarade italienarna von der Leyens förakt för deras valfrihet.

Parallell med Ungern

För strax innan center-högerkoalitionen vann det italienska valet förklarade EU-kommissionens ordförande att hon var villig att arbeta med vilken demokratisk regering som helst i blocket, men att hon samtidigt upplyste om att hon hade ”verktyg” ifall saker och ting skulle ”kräva hårda nypor”.

Tydligen anspelade Ursula von der Leyen på hoten att frysa 7,5 miljarder euro till Ungern efter att detta land plötsligt bryter mot rättsstatsprincipen för att ha motsatt sig genomförandet av antiryska sanktioner.

Jo, det italienska folket gjorde sitt val just till förmån för center-högerkoalitionen: nu återstår det att se vilka verktyg de kommer att använda från Bryssel mot Italien som styrs av ett nytt politiskt block.

Och vilken slags regering ville damen med adelsnamnet se?

Storkapitalets och imperialismens s-regeringar

Det kan bara bli spekulationer från min sida, men jag utgår från att vinnaren i Italien har uttryckt skepsis eller motstånd mot en EU-politik som utarmar det italienska folket, samma farhågor som den ungerska regeringen har uttalat.

Själv har jag ingen sympati med center-högerregeringar. Men dessa verkar ju faktiskt hysa mer patriotiska känslor än socialdemokratiska regeringar så som den svenska eller spanska som länsar sina vapenförråd och finansierar en maffiaregim i Kiev som hyllar en fascist och folkmördare som Stepan Bandera.

Samtidigt som det egna folket i Spanien och Sverige med flera folk, och främst dessa fattigpensionärer och arbetande barnfamiljer hamnar allt längre ned på samhällsstegen. Och den politiken har ett högt pris. Fråga radarparet Linde & Andersson.

D.E.

 

Ukraina: En annalkande ekologisk katastrof kan bli en realitetRuttnande fuktigt ukrainskt spannmål kan vara orsaken till en stundande ekologisk katastrof i Ukraina och grannländerna när det gäller vattenresurserna, rapporterar Telegramkanalen ”A Toda Potencia”.

Redan innan den ryska `Militära Specialoperationen´ startade den 24 februari i år, fanns det en mängd fartyg i hamnarna i städerna Odessa och Nikolajev, redo att lämna hamnarna med tusentals ton spannmål i lastrummen. Sammanlagt har ett 40-tal ukrainska och andra fartyg lämnat dessa hamnar, enligt Istanbulavtalet, som beslutades av Ryssland och Kiev under överinseende av FN och Turkiet.

Ukrainas minor

Men det finns det en viktig detalj att notera vad gäller dessa spannmål, som påstods skulle rädda de hungrande i världen men där 33 av de 34 ukrainska fartygen gick till Europa och ett (1) till Afrika. Vem förvånas varför Zelinski inte har något stöd på den kontinenten.

I de nämnda hamnarna finns det fortfarande fartyg och silos fulla med spannmål och dessa kan inte lämna på grund av det enorma antalet gamla livsfarliga sjöminor som placerades ut av Ukraina i början av kriget.

Men temat är att i nuläget är det inte känt i vilket fysiskt skick spannmålet är, denna säd som skulle ha åkt till sin destination för åtta (8) månader sedan.

Spannmålet måste förvaras på ett sätt som gör att det inte möglar och ruttnar. (FOTO: Arkiv)Genererar en livsfarlig gas

”Problemet är att spannmål avger en specifik gas när det förvaras i icke-ventilerade lokaler. I synnerhet handlar det om en kombination av koldioxid och etanolångor. Om spannmålet inte luftas regelbundet, vilket är precis vad spannmålshissar är till för, börjar det mögla, ruttna, slå rot och generera denna gas”.

Det finns fall där grupper av människor avled när de gick in i anläggningar där spannmål förvarades felaktigt. Det fanns också situationer där spannmålsägarna ville spara och istället för att bränna möglat spannmål dumpade de det i sjöar och floder, och som ett resultat dog fisken där, eftersom vattnet var förgiftat.

Dumpas i Svarta Havet?

”Nu är saken den, att enligt lokala medier är det ingen som hanterar detta problem i Ukraina. Och det är mycket troligt att tusentals ton möglat spannmål kommer att dumpas direkt i Svarta havet. En sådan mängd kommer säkert att orsaka en verklig ekologisk katastrof”.


Transnationella USA-bolag inom agrarindustrin har köpt upp 17 miljoner hekltar av den bästa odlingsbara jorden i Ukraina. Kriget ska finaniseras, menar Zelinski. Och dessa kapitalistiska penningamaskiner tänker i första hand på profiten och mindre på miljön.

 

Anhängaren av nazisten Stepan Bandera som dödade tiotusentals judar utses till ”Årets Jude”!

Den israeliska tidningen The Jerusalem Post ger varje år ut en lista över
de 50 mest inflytelserika judarna i världen, de så kallade ”ljusaste stjärnorna”. Denna lista toppas i år av Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

En president, under vars överinseende nynazistiska bataljoner verkade och verkar över hela landet i åratal och terroriserade civilbefolkningen, som under den ukrainska fascismens högtid under ljuset av den tyska fascismens ockupation av landet.

Man ska också komma ihåg att det var just Zelenski som sa att det är normalt att idolisera Stepán Bandera, denne erkände kollaboratör till nazisterna under andra världskriget och som deltog i folkmordet på de ukrainska och polska judarna.

Det är förvånande hur snabbt saker och ting förändras, skriver kollegan Irina på sin Telegramkanal. Ty år 2020 förklarade det israeliska utrikesministeriet att det INTE kunde betrakta offentlig glorifiering av de människor och rörelser som är ansvariga för tusentals judars död som en INTERN angelägenhet.

"Stepan Bandera är en hjälte. . . ." säger Zelinski i följande video:

VIDEO:
Zelinski anser Stepan Bandera som en ukrainsk "frihetshjälte"Den i EU & Sverige censurerade och förbjudna portalen Sputnik synade den nu utsedda ”Årets Jude” och artikeln från Sputnik kan läsas på följande länk:

https://sputniknews.lat/20220328/asi-avanza-el-neonazismo-en-ucrania-con-el-aval-de-su-presidente-judio-1123649483.html

 

Valery Zaluzny med uniformsmössa på omslaget till TIME

”Jag vet inte varför ryssarna säger att Ukraina glorifierar nazismen... (sarkasm)”, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegramkanal.

Medan Zelinski utses till ”Årets Jude” av Jerusalem Post, placeras hans ÖB, Valery Zaluzny, på omslaget till TIME, ägt av Warner-gruppen (med judiska ägare).

Om det också här handlar om en slags utnämning vet jag inte. Men uppenbart anser USA-magasinet att denne Zaluzny är en imponerande person som sedan den nyfascistiska statskuppen 2014 lyckades inkludera flera av de mest tongivande nynazistiska ukrainska paramilitära grupperna så som Azovbataljonen, Kraken med flera som var de som gick hand i hand med Victoria Nuland, Bidens vice utrikesminister vid kuppen 2014.

Hur som helst misstänker vi att Zaluzny också hyser denna sympati i sin ideologiska ryggrad. Ta en titt på hans Uniformsmössa och jämför den med en annan militaristisk historisk föregångare och du kommer att se likheterna. Risigt för Kolonialismens Vagga

”Explosion av prishöjningar i Storbritannien”! Hur skulle rubriken se ut om det hade handlat om Venezuela, det vet vi efter år av ekonomiskt utpressningskrig av sanktioner från grannen i ”Norr”. Men när det gäller Kolonialismens Vagga blir det knappt en rad, åtminstone inte i svenska medier.

Nedläggning av företag, panik under hösten, för att inte tala om den kommande vintern! Storbritannien och Europa har mycket svåra år framför sig. Utan värme, utan el, utan bilen, utan pengar på fickan och kunna äta vad du vill.

Detta är framtiden för de länder som många här betraktar som ”rika”, men som i verkligheten inte har resurserna att upprätthålla sitt eget folks värdighet. De säger det själva, och det skriver den kubanske krönikören Wofnon som personligen kan ge exempel på 61 års ekonomisk blockad mot ön i Karibien som hade fräckheten att störta diktatorn Fulgencio Batista, ”USA:s man i Havanna”.

”Nej, mina herrar, Storbritannien och européerna är inte rika. Rika är vi amerikaner och afrikaner som har allt och kan vara självförsörjande om vi vill vara det. Vi skulle behöva försvara våra resurser till varje pris. Men det är inte ett recept som de statslösa privatiseringsanhängarna och älskarna av ”el Libre Mercado”, den Fria Marknaden förespråkar och tror på. Än så länge.

 


 


VIDEO: Så här sa Biden om sitt löfte om att eliminera Nordstream!

 

Såväl president JOE BIDEN som hans vice utrikesminister VICTORIA NULAND försäkrade den 7 februari i år respektive 27 januari ÖPPET att de skulle stoppa Nordstream om Ryssland gick in i Ukraina. Åtta månader senare uppfyllde de sitt löfte! USA:s transnationella gas- och oljebolag frotterar händerna.Så här sa Biden om sitt löfte om att eliminera Nordstream!

Bakom terroristattentatet mot gasledningen Nordstream 1 och 2 i Östersjön finns det en MYCKET trolig misstänkt!

”Om Ryssland invaderar Ukraina kommer VI avsluta Nord Stream 2”!

(Joe Biden, 7 februari 2022).

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-09-27 / Det uppskattas att miljontals kubikmeter gas har filtrerats genom tre enorma hål som, enligt experter bara ett ubåtskommando kunde ha utfört på 70-80 meters djup. Vem är intresserad och vem tjänar på en sådan terroristaktion?

Rent logiskt, USA:s transnationella oljeföretag och Pentagon.

NORDSTREAM 1+2 skulle leverera billig, ren naturgas till Tyskland. Men USA försökte förhindra detta viktiga projekt till varje pris eftersom USA vill förvandla Tyskland ekonomiskt till ett avindustrialiserat land. Det slog den till Pentagon knutna Think-tank byrån RAND [1] fast redan den 22 januari i år i en sexsidig hemlig rapport. Utvecklingen har gett RAND rätt, stora energikrävande företag lämnar Tyskland till förmån för USA. Samma utveckling sker i Storbritannien samtidigt som euron och pundet sjunker katastrofalt i relation till dollarn.

Vita husets uppgift är att försvaga det ”Europeiska ekonomiska loket”. Och med Tysklands och resten av Europas ekonomiska kollaps på grund av sanktionerna mot Ryssland, skulle en politik att ”skjuta sig själv i foten” vara ett lätt byte för USA att förvandla Europeiska unionen till en underordnad militär och ekonomisk gren för USA:s politik.

 

RAND-rapporten om att förvandla Tyskland till ett tredjevärldenland. RAND dementerade rapporten först en vecka efter att uppgifterna hade läckt ut.


Biden; vi ska eliminera Nordstream

Men handelsförbindelserna och tillgången på billig och ren rysk gas var de främsta hindren. Det var därför, två veckor senare efter att RAND-rapporten hade överlämnats till Pentagon och State Departement, den 7 februari i år, som president Joe Biden offentligt och öppet deklarerade att de, USA, skulle fixa saken på sitt eget sätt.

Men varför sprängdes Nordstream 1 och 2 om Tyskland stoppade projektet i protest mot den ryska militäroperationen i Ukraina?

Eftersom den tyska opinionen och de stora mobiliseringarna av tusentals tyskar över hela landet mot regeringens politik kan vända och tvinga en svag Scholtz-regering att återigen öppna kranarna i Nordstreams gasledning.

 

Var finns mediernas ansvar?

Nästan alla kommentarer i svensk och nordisk press utesluter en ”naturlig orsak”. Som att till exempel att fartyg i Östersjön skulle köra med ankare på 70-80 meters djup.

En polisundersökning börjar alltid med att analysera de eventuella tekniska detaljerna och därefter utreda vem som kan ha motiv för ett brott. Den så kallade ”motivbilden”.

Och vem kan ha motiv till att spränga Nordstream? Vem tjänar på att rysk gas inte exporteras till grannländerna i Europa, oavsett vad man tycker om den ryska inmarschen i Ukraina?

För de flesta är det uppenbart VEM denna aktör är. Men det obegripliga är att de svenska medierna INTE ens har gått tillbaka i sina text- och videoarkiv och sökt på vad Joe Biden och hans vice utrikesminister offentligt har uttalat om Nordstream, TROTS att medierna så klart har kännedom om följande uttalanden från den stat som leder den krigsallians som Sverige och Finland, direkt berörda av terroristattentatet mot Nordstream 1-2, vill ansluta sig till, en krigsallians som leds av en stat som i oräkneliga fall är krigsförbrytare.

Den polske ledamoten av EU-parlamentet skräder inte orden och kanske tolkar vad folk i gemen säger. Medan medierna och ansvariga politiker i Europa inte ens vågar tänka meningen tyst. Om Twittret är sant, vet vi inte men det sammanfattar temat på ett konkret sätt.


Biden & Nuland bakom terroristattentatet

Så här sa Biden den 7 februari:

– Går ryska stridsvagnar över Ukrainas gräns blir det ingenting av Nordstream.

Journalisten frågade USA-presidenten om HUR han skulle stoppa Nordstream:

·         Men hur ska du göra det? Om projektet kontrolleras av Tyskland. . . ?

– Vi kommer att . . . jag försäkrar dig att vi kommer att göra det [stoppa projektet].


VIDEO: Joe Bidens egna ord.
Hans vice utrikesminister och ”Spindeln” i den fascistiska statskuppen den 22 februari 2014 i Kiev, VICTORIA NULAND hade redan den 27 januari i år på en presskonferens försäkrat journalisterna med nästan identiskt liknande ord som Biden fällde tio dagar senare: ”går ryska stridsvagnar över gränsen till Ukraina blir det inget, på det ena eller andra sättet, NordStreamprojekt” [2]!


VIDEO:

VICTORIA NULANDs egna ord på presskonferensen
Åtta månader senare finns det tre enorma hål i gasledningen Nord Stream 1-2 på internationellt vatten i Östersjön.

Tillfälligheter?

Källa: Irina och  Toda Potencia.

[1] https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/09/rand-rapport-tyskland-ar-vart-offer-for.html

[2] https://twitter.com/i/status/1574767709258137606


VIDEO: Från platsen för terroristattentatetVideo: Under byggnationen av Nordstream genomfördes flera provokationer, som i videon ett polskt fartyg som kör rakt in i ett ryskt plattformsfartyg.