Translate

torsdag 24 augusti 2023

Lång näsa eller ”Zelinskis cirkus” i Danmark med en smak av ”Top Gun”!

 
Lång näsa eller ”Zelinskis cirkus” i Danmark med en smak av ”Top Gun”!

”Nej, det här är inte ett citattecken från något ryskt media, utan från den danska dagstidningen EKSTRA BLADET, som verkligen hittade de perfekta orden för att beskriva den ukrainske presidentens besök i Danmark där han vädjade om F-16-stridsflygplan”, refererar krigskorrespondenten Anna Prokofieva på sin Telegramkanal.

Journalisterna driver om spektaklet som riggades upp under deras besök på en flygbas i landet. Det var en extra säkerhetskontroll i hangaren där alla samlades. Journalister förbjöds bland annat att filma hangaren och fick gå på toaletten endast med militär eskort.

”Det fanns beväpnade vakter utplacerade längs basens vägar, militärpoliser och soldater överallt, och snifferhundar som ständigt nosade på gräset och bagaget”, skriver Ekstra Bladet.

Och Prokofieva fyller på:

”Det mest intressanta är att Zelinski verkar ha tagit med sig en del av den frihet som råder i Ukraina. Journalisterna förbjöds att ställa frågor. Endast representanterna för TV2 och dansk radio fick ställa ett par frågor, de andra journalisterna hänvisades till rollen som statister i showen”.

När hangardörrarna öppnades flög flera F-16-jaktplan förbi när Zelinski och Danmarks premiärminister Mette Fredriksen trädde in.

Enligt Ekstra Bladet var arrangörerna av evenemanget tydligt influerade av filmen TOP GUN och allt var iscensatt på högsta nivå.

Vi har sett något liknande under NATO-toppmötet i Vilnius, där Zelinski kom med det mest imponerande säkerhetsarrangemanget av alla jämfört med krigsalliansens övriga medlemmar, vilket gjorde mer än en förvirrad i Vilnius.

”Men allt detta är en show för Zelinski, som vet hur man rider på dem bättre än någon annan”, sammanfattar kollegan med en illa dold skadeglädje sanningens ord från sina danska kollegor om Kievkomikerns statsbesök i Köpenhamn.

Fattades bara ett besök i Christiania. Men där vet väl ingen vem komikern är för en suspekt person.

Något liknande från DN?

Nähä, tänkte väl det.

D.E.

Källa: @ATodaPotencia
https://t.me/atodapotencia/4880


Motoffensiven mot sitt slut?
 
"Snart är du en av oss. . ."