Translate

måndag 14 november 2022

CNN och Sky News kastas ut från Ukraina av Zelinski!

Är det dessa bilder som Zelinski och den ukrainska generalstaben anser för känsliga för världsopinionen? 

 


CNN och Sky News kastas ut från Ukraina av Zelinski!

Idag toppar JOURNALISTEN, medlemsorgan för Sveriges Journalistförbund, SJF med den braskande nyheten om att CNN och brittiska Sky News har mist sin ackreditering i Ukraina.

Journalisten använder Ukrainska Pravda som källa (se nedanstående automatiska översättning) där ytterligare ett medium, ett italienskt sägs ha mist sin ackreditering.

Ukrainska Pravda citerar den ukrainska Generalstaben och ett dekret som medierna skulle följa.

 

MEDIERNA ANKLAGAS FÖR att ha tagit sig in i staden Cherson, som de ryska trupperna drog sig tillbaka ifrån förra veckan och samtidigt evakuerade 120,000 civila, för att ha inlett sitt journalistiska arbete UTAN och INNAN de ukrainska styrkorna med dito underrättelsetjänst hade anlänt.

Det vill säga, reportrarna inledde sitt arbete innan en agent från den ukrainska säkerhetspolisen, som övervakar reporterns arbete, var på plats.

Utan tvekan hade reportrarna planerat att göra autentisk JOURNALISTIK i fallet Cherson och tala med civilbefolkningen.

Varför?

Minns ni fallen städerna Bucha och Izium?

Där anklagades de ryska trupperna för att ha genomfört massakrer på civilbefolkningen.

I Bucha lämnade de ryska trupperna staden den 30 april och borgmästaren och polismästaren reste runt i staden och glädjestrålande konstaterade att allt var fred och lugn.

Tre dagar senare, en dag EFTER att de ukrainska styrkorna anlände filmades flera hundra döda kroppar på gatorna.

VIDEO:
En ukrainsk medborgare som har stannat kvar efter evakeringen grips, binds och hånas inför människorna offentligt och anklagas för att vara "prorysk kollaboratör" enbart för att han har gjort sin obligatoriska militärtjänst i den sovjetiska armén.UTAN TVEKAN VILLE FÖRMODLIGEN de nu straffade journalisterna tala med civilbefolkningen och dess rädsla för repressalier från de ukrainska säkerhetspoliserna.

De bifogade fotografierna och videofilmerna bekräftar rädslan för den tortyr, terror och avrättningar som befolkningen hyste inför det ukrainska intåget.

Fascisterna har en speciell Telegramkanal [https://t.me/Kherson_kolaborant] där ”proryska kollaboratörer” namnges med foto och personuppgifter. Många av invånarna i Cherson har kanske stannat för att de INTE vill låta sitt hus och ägodelar bli STULNA nu när de ukrainska trupperna har gått in.

Men över 120,000 invånare har officiellt lämnat den vänstra stranden av Dnepr och låtit sig evakueras av de ryska trupperna.

Uppskattningsvis 50,000 personer stannade kvar, naturligtvis många anhängare av Zelinski, som mannen på en bild som kysser legosoldaten från USA.

Dessa journalistiska uppgifter, som är vårt A, B, C gillas inte i Kiev. Därför får nu dessa reportrar och kameramän/kvinnor lämna ”arbetsplatsen Ukraina”.

De har med all sannolikhet vägrat låta sig fortsättningsvis vara ”duttiga idioter” i tjänst i Väst' psykologiska krigföring.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Källa: Journalisten: https://www.journalisten.se/nyheter/cnn-och-sky-news-stoppas-av-ukraina-efter-filmning-i-cherson


Ukrainska Pravda:
Journalister från CNN och Sky News fråntog sin ackreditering för rapportering från Kherson

Av Kateryna Tyshchenko,

Söndagen den 13 november 2022, 23:43

Flera journalister som arbetar för utländska medier har fråntagits sin ackreditering för rapportering från befriade Kherson.

Källa: Detector Media ; Generalstab för de väpnade styrkorna i Ukraina

Detaljer: På söndagen dök ett inlägg upp på den officiella Facebook-sidan för generalstaben för de väpnade styrkorna i Ukraina där det stod att ”ett antal medierepresentanter som har brutit mot reglerna för att arbeta inom fientlighetsområdet har fått sina arbetstillstånd återkallade och deras presskort ogiltiga.”

Citat från generalstaben: ”Nyligen har vissa medierepresentanter, som ignorerar befintliga förbud och varningar, genomfört informationsaktiviteter i staden Kherson utan samtycke från relevanta befälhavare och PR-tjänster för militära enheter och innan stabiliseringsåtgärderna slutförts.

Utöver dem har filmteam från [ukrainska kanaler] Suspilne och Hromadske också rapporterat från Kherson sedan staden befriades. Det var också en sändning från Kherson på Rada-kanalen.

Tidigare meddelade Natalia Humeniuk, taleskvinna för operativa kommandot Pivden (södra), avsikten att dra tillbaka CNN:s och Sky News journalisters ackreditering i ett samtal med Detector Media.

Citat från Humeniuk: ”Förbudet finns för alla – det tillkännagavs på sidan för operationskommandot Pivden (Södra), det tillkännagavs officiellt. Medierna är inte tänkta att arbeta i Cherson ännu på grund av faran. Detta är vad de kommandot bestämde...

Jag har nu information om återkallande av ackreditering från Sky News och CNN-team. Det finns också information om en italiensk media som var där också, men jag väntar på mer information.”

Bakgrund:

Den 9 november meddelade Sergej Surovikin, överbefälhavaren för de ryska ockupationsstyrkorna i Ukraina, att ryska trupper skulle lämna staden Cherson.

Den 11 november rapporterade Ukrainas försvarsunderrättelsetjänst att Cherson fördes tillbaka under Ukrainas kontroll och att Ukrainas väpnade styrkor började ta sig in i staden. Ryska ockupationsstyrkornas reträttvägar stod under den ukrainska arméns eldkontroll.

Den 12 november återupptog legitima oblast- och stadsmilitära förvaltningar, såväl som Ukrainas säkerhetstjänst (SSU) och Ukrainas nationella polis, sitt arbete i den befriade staden Cherson. Ett utegångsförbud har införts i staden Cherson mellan 17:00 och 08:00.

Lokala myndigheter uppmanade invånarna i det nyligen befriade territoriet Kherson Oblast att evakuera.

Länk: https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/11/13/7376199/VIDEO:
Med ett släggslag i huvudet avrättas den ryske krigsfången/desertören!

Ödet för ryska soldater som blir krigsfångar

Videon som visas i nedanstående länk på den kubanske militäranalytikern Wofnons Telegramkanal, bör inte ses av känsliga personer. Men videon, publicerad av ukrainarna för att skrämma och demoralisera är en del av den fascistiska propagandan.

”En desertör från den ryska kommandogruppen Wagnergruppen🇷🇺 avrättas brutalt av de ukrainska nazisterna, den politiska polisens agenter som nu har inlett en häxjakt mot civilbefolkningen i staden Cherson varifrån 120,000 civila evakuerades förra veckan för att undgå samma öde som offret i videon”, skriver Wofnon och fortsätter:

”Den ryska avhopparen flydde från Donbassfronten, började ge information till ukrainarna och började till och med smutskasta den ryska militären om saker och situationer som aldrig existerade (i hopp om att bli benådad). Faktum är att han erbjöd sig att slåss på den ukrainska sidan”, skriver Wofnon och tillägger:

”Jo, jag tror att avhopparna inte kommer att saknas på den ryska sidan. Men det är klart att nazistregimen i Kiev måste försvinna, den matas av väst. Däremot fortsätter FN 🇺🇳att säga att detta ”inte händer” i Ukraina (de undersöker historier om sexleksaker) och att det finns den mest demokratiska demokratin i världen, bla, bla, bla”.

Källa: https://t.me/wofnon/19604Det NYA Mariupol föds efter befrielsen

Om ni minns de sönderbombade husen där den ukrainska armén och det nynazistiska Azovregementet förskansade sig och fördömdes av Amnesty International i en rapport där de anklagades för att ha militariserat det civila i den ukrainska konflikten.

Efter befrielsen av Mariupol, en utbränd stad där det nynazistiska Azovregementet och de ukrainska styrkorna utrymde de tre högsta våningarna från hyresgäster som tvingades ner i källarna medan  lägenheterna användes som stridsvärn mot de ryska och Folkrepubliken Donetsk styrkor.

Mariupol 8 månader senare. Den spansk-ryska krigskorrespondenten Liu Sivaya har besökt Mariupol där hon säger att ”striderna tillhör redan det förflutna: livet återvänder till staden med stormsteg. Hela stadsdelar byggs om, gator är asfalterade, det finns redan kollektivtrafik och till och med internet. Det är förändringar som jag ser, men vad säger folk? Jag har pratat med invånarna i Mariupol. Hur har staden förändrats de senaste månaderna? Och framför allt, vad tror de om att Ryssland definitivt har stannat i Mariupol?

Undertexter på spanska, ryska och engelska.

YouTube:
Krigskorrespondenten LIU SIVAYA besöker Mariupol som återuppbyggs 

https://www.youtube.com/watch?v=R5XebtTMfrg

 

Det fascistiska hatets Ukraina

En ukrainsk nazist som benådats av Ryssland darrade inte på stämman: Alla ryssar måste dö, även barn!

– Ryssar, inklusive små barn, har ingen rätt till liv, och det har inte Ryssland som helhet heller.”

Detta uppgav i direktsändning Olga Lakunova i staden Lvivs NTA-tv-kanal. Lakunova, en ukrainsk nynazist från Ukrainas väpnade styrkor återvände nyligen efter att ha frigivits i en fångutväxling mellan de ryska och ukrainska styrkorna.

– Du kom tillbaka från fångenskapen, du korsade vägar med både Donetsk-milisen och den ryska armén och tyvärr hamnade du i ett ryskt fängelse där du stötte på deras representanter, med systemet fångenskap. Vad tycker du om Ryssland, om ryssarna efter det?” frågade TV-presentatören.

– Jag tycker att alla borde dö, även små barn. De får inte finnas. Att [Ryssland - red.] är en sorts väldigt lång gräns mellan Finland och Kina, svarade nazisten.

”Skarpt men rättvist”, kommenterade programledaren.

Vad säger kollegorna på SVT om en sådan slutsats?

Intervjun:
Den ukrainska nazisten Olga Lakunova 

https://youtu.be/8i2eqN7QAz8

 


En ukrainsk nazifamilj firar Halloween

Ukrainsk nazist från Misantropic-Divisionen och hans dotter. På tröjan, en symbol för en av de fascistiska divisionerna av SS Totenkopf stiliserad som ”jojól”.

För att inte tala om tårtan.

Flickan växer upp under förhållanden där kulten av fascism är normen. Det här landet kan inte längre räddas”, skriver Irina på sin Telegramkanal.

Källa: https://t.me/Irinamar_Z/11141

Med denna ideologiska fostran, som påminner oss om 1930- och 40-talets Hitlertyskland, växer dagens ukrainska barn upp. Vad säger Rädda Barnen, Unesco och framför allt, vad säger den svenska regeringen och svenska UD?


Nazister förstörde monumentet över Zoja Kosmodemjanskajas i Chernigov

Av Laura Lejondotter

Vem var Zoja Kosmodemjanskaja?

Hon var en 17-årig sovjetisk partisan som torterades och avrättades av tyska nazister i byn Petritjevo 1941.

Trots att hon blev mycket svårt torterad och förnedrad, bland annat piskad, avklädd och bränd, vägrade hon att avslöja medlemmarna i sin partisangrupp.

För att avskräcka och skrämma den ryska ortsbefolkningen till lydnad, hängde tyskarna Zoja Kosmodemjanskaja i den lilla byn Petrisjtjevo nära Moskva den 29 november 1941. Innan hon dog, skall hon ha ropat: ”Ni kan inte hänga oss alla! Mina kamrater kommer att hämnas min död! Sovjetunionen kommer att vinna kriget!”

Zojas kropp hängde kvar för allmän beskådan i flera dagar; hennes ena bröst var då avskuret och hennes kropp skändad.

Fler bilder finns här 👉🏻https://t.me/surf_noise_swe1/2113

VIDEO:
När de ukrainska nazisterna river monumentet över denna 17-åriga unga kvinna och partisan som avrättades av den tyska Hitlerfascismens trupper.
FN-representantens Viagra-syndrom

Faken om att Ryssland ger sina soldater Viagra (20-30-åringar!??) presenterad av en FN-representant avslöjad som just en Fakenews!

FN-representanten som hävdade att Ryssland gav Viagra till sina soldater för att begå våldtäkt, medger att hon inte undersökte sådan information.

Pramila Patten börjar nu backa på en anklagelse som hon inte ens hade undersökt eller utrett.Vován och Lexus poserade som en ukrainsk lagstiftare för att prata med Pramila Patten, som arbetar på FN:s avdelning för sexuellt våld i konflikt. FN-representanten hade anklagat Ryssland för att droga sina soldater för att begå våldtäkter mot ukrainska kvinnor och flickor. Patten erkände dock för de ryska skojarna att hon inte bara INTE bekräftade sådan information, utan att hon inte ens hade undersökt frågan.

Än en gång står det skamfilade FN med rumpan bar!

I detta "Kit" ska ryska soldater förfoga över dildo och Viagra
som de påstås "behöva" i så ung ålder för att våldta ukrainska
kvinnor. Fantasin spökar på FN-skrapan över denna "Fake".
Men de brittiska medierna sväljer rubb och stubb! De representerar
tillsammans med baltstaterna och Polen "Krigspartiet".Moldavien:
Nya gigantiska demonstrationer mot den Natovänliga regimen i huvudstaden Chisinau

Demonstranterna kräver förtida val och att landets president Maia Sandu avgår.

Källa: https://t.me/Irinamar_Z/11136?single

Moldavien, som i hundratusentals demonstrerar varje helg mot den proukrainska Natoregimen Maia Sandu.Gigantisk demonstration av sjukvårdsanställda i Madrid som anklagar staden för att låta sjukvården kollapsa

Samtidigt som regeringen Pedro Sanchez utbildar ukrainska militärer och levererar vapen till Kievmaffian för hundratals miljoner kronor!

ALLT TILL KRIGET!

Över hela Europa växer protesterna mot Bryssels krigs- och sanktionspolitik som drabbar de arbetande människorna. När vaknar LO?