Translate

lördag 14 oktober 2023

Legosoldaten Johan Fredriksson från Skellefteå till sista vilan i Donbass

 

Telegramkanalen som citerar "Svenska Krigare"Legosoldaten Johan Fredriksson från Skellefteå till sista vilan i Donbass

Det uppger Telegramkanalen ”TrackANaziMerc” som i sin tur citerar Instagramkontot ”Svenska krigare”.

Enligt ”TrackANaziMerc” kom Fredriksson till Ukraina i april 2022 efter att ha lämnat sin fru och två döttrar. Han bytte namn till Swede-Alpha och tog selfies runt om i Kievs skogar med titeln ”Jay-Alpha”.

Enligt samma Telegramkanal var Fredriksson ”kopplad till den extremistiska Sverige-enheten Svenska krigare ledd av en instabil person som heter Crister Radecky”.

Enligt uppgifter från samma källa var Fredriksson placerad vid östra Donetsks frontlinjer och den 10 oktober, 2023 skadades han svårt och den 11 oktober 2023 avled han.

Slutlig rysk offensiv?

De senaste rapporterna från Donbassfronten tyder på att de ryska trupperna samlar sig för en motoffensiv. De ukrainska styrkorna har gett efter på ett antal strategiska avsnitt. Och när försvarslinjerna börjar att fragmenteras, talar militära experter om att då kan hela den 48 mil långa ukrainska försvarslinjen, från söder i Svarta och Azovska Havet till Vitryssland i norr, att falla sönder.

Då hjälper varken F16-plan, Jas-39 Gripen eller svenska SV90-pansarstridsfordon. Rapporter talar om tusentals ukrainska soldater som har deserterat för att överleva vad som betraktas som den kanske sista offensiven i det ukrainska dramat.

Natos, inte Ukrainas krig

Det tragiska är att Nato & USA har använt det ukrainska folket, och tusentals utländska legosoldater som kanonmat för sin större strategiska plan att slå sönder den Ryska Federationen och dela upp den i 12-14 smårepubliker, likt det forna Jugoslavien. Men den enda konsekvensen har blivit ekonomisk recession och tusentals dödade. Den ryska ekonomin, som enligt EU:s Joseph Borell skulle krossas, har inte bara överlevt utan förstärkts och ökat BNP:n enligt den senaste rapporten från IMF. Den svenska kronan faller dramatiskt och levnadsomkostnaderna ökar.

Minsk-avtalen som arkiverades

Nu är det sent påkommet att säga att ”vad synd att vi inte uppfyllde Minsk-avtalen 2014-2015”. Eller accepterade Putins uppmaning till Nato i december 2021 att öppet slå fast att Ukraina skulle bli en neutral stat i framtiden, ingen vasall och militärt verktyg i Natos expansion österut. Nu är det i stället möjligt att de ryska styrkorna 2024 kommer att stå i Kievs centrum.

Dick Emanuelsson

https://t.me/TrackAMerc/7218

 

LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]
Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html