Translate

måndag 25 september 2023

Den ukrainska fascismen hyllad på högsta nivå i Kanadas parlament!

 

Den 98-årige hyllade fascisten Yaroslav Hunka som hälsas och hyllas av Volodymyr Zelenski, Justin Trudeau och parlamentets ordförande som inget visste, Anthony Rota. Var har ni nyhetskornet, Dagens Nyheter?


Den ukrainska fascismen hyllad på högsta nivå i Canada! [1-3]

Zelensky, Trudeau och det kanadensiska parlamentet applåderar en tidigare medlem av en nazistisk division som mördade tusentals polacker, judar och kommunister och stred mot Sovjetunionen.

– Han är en ukrainsk hjälte, en kanadensisk hjälte, och vi tackar honom för
alla hans insatser, förklarade talmannen för det kanadensiska underhuset.

Enligt nyhetsbyrån AP kämpade Yaroslav Hunka, 98, i den Ukrainska Första Divisionen innan han senare emigrerade till Kanada. Den gruppen är också känd som 14:e Waffen-SS Grenadier Division eller Galizien Division, som till stor del bestod av ukrainska volontärer från regionen Galicien, även känd som Carpathian Galicia.

Hunka var en speciell gäst under Zelenskys framträdande inför det kanadensiska parlamentet för att försöka stärka västvärldens stöd till Kiev, mitt i växande spänningar mellan den ukrainska regeringen och dess europeiska allierade.

– Vi har här i dag i underhuset en ukrainsk-kanadensisk krigsveteran från andra världskriget som kämpade för Ukrainas självständighet mot ryssarna och fortsätter att stödja sanningen idag, var orden från kammarens ordförande Anthony Rota, när han presenterade Hunka. Denne applådedaras i nästan en minut av de närvarande lagstiftarna.

– Han är en ukrainsk hjälte, en kanadensisk hjälte och vi tackar honom för all hans insatser, betonade Rota.

VIDEO:
I parlamentet hyllas den ukrainske SS-mannen
Den politiska baksmällan för att ha firat en ukrainsk nazist  [2-3]

”Polen kommer inte att tolerera nazistisk vitkalkning och kräver en
ursäkt för att ha bjudit in till underhuset i det kanadensiska parlamentet en man som tjänstgjorde i SS Galizien-divisionen, ansvarig för morden på tusentals polacker och judar”
, sade den polske ambassadören i Ottawa, Witold Dzielski.

Efterdyningarna blir nu beska av Zelenskis besök i det kanadensiska parlamentet och efter sitt tal i underhuset då de närvarande entusiastiskt applåderade den närvarande fascisten Yaroslav Gunka, 98, en före detta soldat från SS Galizien-divisionen.  Underhusets talman Anthony Rota kallade honom en ”kanadensisk och ukrainsk hjälte”.

Simon Wiesenthal Jewish Center (USA) uttryckte sitt missnöje över händelsen, varefter talmannen för House of Commons i det kanadensiska parlamentet bad om ursäkt för att ha organiserat inbjudan av ”en man som kämpade på den nazistiska formationens sida” under andra världskriget.

Han uppgav att han ”inte kände till den gamle mannens identitet” [¡SIC!].  Han hävdade också att den ukrainska delegationen inte visste något om planerna på att bjuda in en nazistveteran.

Men media upptäckte senare ett Facebook-inlägg av Gunkos barnbarn, Teresa, där hon skrev under bilden: ”Morfar väntar på Trudeau och Zelenski i mottagningsrummet”, vilket motsäger uttalandena från Trudeaus kontor och den ukrainska delegationen.

14:e Waffen-SS Grenadier Division eller Galizien Division


VIDEO:
HITLERS ALLIERADEHollywood-skådespelare ställer in resan till Kanada efter hyllning till nazistisk veteran [3-3]

Den amerikanske komikern och skådespelaren Rob Schneider, av judiskt ursprung, kommer inte att åka till Kanada i protest mot ovationerna som en nazistveteran fick i kongressen, som fick sällskap av Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Ukrainas president Vladimir Zelensky:

”Jag ställde precis in min resa till Kanada. Jag kan bara inte. Det här är för mycket. Trudeaus tyranni mot de fredliga protesterande lastbilschaufförerna verkar obetydlig [i jämförelse] med denna upprörande och avskyvärda handling att hedra en av SS-soldaterna.” Adolf Hitlers nazister i det kanadensiska parlamentet. Jag har inga ord . . .”!

Rob Schneider.